Alle restaurants en cafés zijn gesloten. Voor een volledige maand doen zij verplicht de deuren dicht. Dat heeft de regering zo beslist om de verspreiding van het gevreesde coronavirus tegen te gaan. Van de kleinste taverne tot het grootste sterrenrestaurant zijn nu dus gesloten…
Toch is er één categorie restaurants die wel open mogen blijven. De restaurants in hotels. Gasten van die hotels kunnen wel nog dineren in die restaurants, mensen die er niet overnachten kunnen dat uiteraard niet. Pas op: niet alle hotelrestaurants blijven open, omdat het voor de horeca niet altijd rendabel is om enkel voor hotelgasten eten te voorzien. Maar verschillende hotels houden hun restaurant voor de hotelgasten de komende maand dus wel legaal open, en in samenspraak met de overheid op een super veilige manier. Vaak wordt in de discussie over de Ho-Re-Ca de Ho van hotels vergeten, want ook het toerisme ligt bijna volledig plat, en het omzetverlies is in die sector ook gigantisch.
Vorige week (voor de gedeeltelijke lockdown) waren we nog een avondje in het prachtige Chateau de Vignée in Rochefort, waar je ook uitstekend kunt eten, en daar kun je dus nog steeds terecht. Ook bijvoorbeeld in het luxueuze La Butte Aux Bois in Lanaken met het fantastische twee sterren restaurant La Source is dat het geval. En zo zijn er nog wel een paar restaurants in hotels die de komende maand open blijven voor hotelgasten.
Uiteraard mogen deze restaurants enkel open blijven met dezelfde strikte veiligheidsvoorwaarden die al een tijdje van kracht waren. En doordat enkel gasten die ook overnachten mogen dineren in deze restaurants zullen ze wellicht niet volledig volgeboekt zitten, wat er voor zorgt dat er nog meer afstand kan voorzien worden tussen de tafeltjes. Benieuwd of het op deze manier wel rendabel blijft.
Wist je dat het op 3 juli Eat Your Beans Day is? Een dag die in de Verenigde Staten in het leven is geroepen om bonen eens ecxtra in de schijnwerpers te zetten … Lees meer
Het is intussen een fijne traditie geworden. Een paar keer per jaar kun je mijn boeken ook bij me thuis komen kopen. Nu mijn nieuwe boek “De Poëzie Van Hockney” ook uit is, lassen we nog eens zo’n plezante verkoopdag in … Lees meer
Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer
Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer
Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer
Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer
Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer
Vandaag is het Brotherday, en dus zet ik met plezier mijn lieve broer Arn eens in de bloemetjes. Net als ik is hij een levensgenieter pur sang. Hij schrijft dan wel geen kookboeken (dat laat hij aan mij over), maar koken kan hij ook wel als de beste – samen met zijn lieve vrouw Nathalie … Lees meer