Niet alle restaurants zijn dicht...
Nieuws

Niet alle restaurants zijn dicht…

Alle restaurants en cafés zijn gesloten. Voor een volledige maand doen zij verplicht de deuren dicht. Dat heeft de regering zo beslist om de verspreiding van het gevreesde coronavirus tegen te gaan. Van de kleinste taverne tot het grootste sterrenrestaurant zijn nu dus  gesloten…

Toch is er  één categorie restaurants die wel open mogen blijven. De restaurants in hotels. Gasten van die hotels kunnen wel nog dineren in die restaurants, mensen die er niet overnachten kunnen dat uiteraard niet. Pas op: niet alle hotelrestaurants blijven open, omdat het voor de horeca niet altijd rendabel is om enkel voor hotelgasten eten te voorzien. Maar verschillende hotels houden hun restaurant voor de hotelgasten de komende maand dus wel legaal open, en in samenspraak met de overheid op een super veilige manier. Vaak wordt in de discussie over de Ho-Re-Ca de Ho van hotels vergeten, want ook het toerisme ligt bijna volledig plat, en het omzetverlies is in die sector ook gigantisch.

Vorige week (voor de gedeeltelijke lockdown) waren we nog een avondje in het prachtige Chateau de Vignée in Rochefort, waar je ook uitstekend kunt eten, en daar kun je dus nog steeds terecht. Ook bijvoorbeeld in het luxueuze La Butte Aux Bois in Lanaken met het fantastische twee sterren restaurant La Source is dat het geval. En zo zijn er nog wel een paar restaurants in hotels die de komende maand open blijven voor hotelgasten.

Uiteraard mogen deze restaurants enkel open blijven met dezelfde strikte veiligheidsvoorwaarden die al een tijdje van kracht waren. En doordat enkel gasten die ook overnachten mogen dineren in deze restaurants zullen ze wellicht niet volledig volgeboekt zitten, wat er voor zorgt dat er nog meer afstand kan voorzien worden tussen de tafeltjes. Benieuwd of het op deze manier wel rendabel blijft.

Gerelateerde nieuwsberichten

IMG_1861

Ik ga samen wonen in een camper met Anke, én koken voor haar

Jullie kennen me, en mijn passies. Ik ben als een bakker die, na meer dan dertig jaar achter zijn oven, nog altijd even trots is op elke kraakverse croissant die door zijn handen gaat, als een dokter die elke patiënt wil genezen of op zijn minst de pijn wil verzachten, als een garagist die hoopt dat het leven voor elke klant gesmeerd loopt, zoals een pastoor die z’n schapen de hemel wil bieden, en zoals een meisje van lichte zeden dat elke man met een brede glimlach het etablissement wil zien verlaten … Lees meer

Four Seasons Bangkok Would Be Chef Sven Ornelis Thailand28

Four Seasons Bangkok, op 14 in de lijst met beste hotels ter wereld

Bangkok is een schitterende stad met vele prachtige restaurants en hotels. Dat hadden we al door toen we bijna 15 jaar geleden hier voor het eerst waren … Lees meer

Dit wist je nog niet over popcorn. Wedden?

15 dingen die je nog niet wist over popcorn. Wedden?

De wetenschappelijke naam van popcorn is zea mays everta, en dat is de enige soort maïs die ook “popt”. Popcorn is eigenlijk familie van de grassen … Lees meer

Daarom smaakt koriander (voor sommigen) naar zeep

Daarom smaakt koriander (voor sommige mensen) naar zeep

Ik gebruik graag koriander in mijn recepten. Vooral wanneer ik Aziatische gerechten maak geeft dit frisse kruid (vaak in combinatie met munt) een lekkere extra toets … Lees meer

Opgelet: laatste dagen solden voor mijn boeken!!!

Altijd al gedacht dat je eens een van mijn boeken wilde kopen voor jezelf, of om cadeau te doen? Dan is deze week een goed moment. Tot eind januari kun je al mijn boeken kopen aan twintig procent korting … Lees meer

Alle Boeken

Solden op al mijn boeken! Nu tijdelijk 20% korting.

Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer

Gemarineerde gamba's met frisse salade van quinoa

Vier Quinoa Day met een van mijn recepten

16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer

Is vers geperst fruitsap echt zo ongezond?

Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer