Alle restaurants en cafés zijn gesloten. Voor een volledige maand doen zij verplicht de deuren dicht. Dat heeft de regering zo beslist om de verspreiding van het gevreesde coronavirus tegen te gaan. Van de kleinste taverne tot het grootste sterrenrestaurant zijn nu dus gesloten…
Toch is er één categorie restaurants die wel open mogen blijven. De restaurants in hotels. Gasten van die hotels kunnen wel nog dineren in die restaurants, mensen die er niet overnachten kunnen dat uiteraard niet. Pas op: niet alle hotelrestaurants blijven open, omdat het voor de horeca niet altijd rendabel is om enkel voor hotelgasten eten te voorzien. Maar verschillende hotels houden hun restaurant voor de hotelgasten de komende maand dus wel legaal open, en in samenspraak met de overheid op een super veilige manier. Vaak wordt in de discussie over de Ho-Re-Ca de Ho van hotels vergeten, want ook het toerisme ligt bijna volledig plat, en het omzetverlies is in die sector ook gigantisch.
Vorige week (voor de gedeeltelijke lockdown) waren we nog een avondje in het prachtige Chateau de Vignée in Rochefort, waar je ook uitstekend kunt eten, en daar kun je dus nog steeds terecht. Ook bijvoorbeeld in het luxueuze La Butte Aux Bois in Lanaken met het fantastische twee sterren restaurant La Source is dat het geval. En zo zijn er nog wel een paar restaurants in hotels die de komende maand open blijven voor hotelgasten.
Uiteraard mogen deze restaurants enkel open blijven met dezelfde strikte veiligheidsvoorwaarden die al een tijdje van kracht waren. En doordat enkel gasten die ook overnachten mogen dineren in deze restaurants zullen ze wellicht niet volledig volgeboekt zitten, wat er voor zorgt dat er nog meer afstand kan voorzien worden tussen de tafeltjes. Benieuwd of het op deze manier wel rendabel blijft.
Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer
December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer
Ik ben sinds jaar en dag een grote fan en ambassadeur van mosselen. Van de start van het mosselseizoen (soms al begin juni) tot aan het einde, in februari, zijn ze superlekker, en staan ze een paar keer per maand op ons menu … Lees meer
Je kunt er niet naast kijken: Black Friday is overal. En ook bij Silenro Publishers willen we iedereen de kans geven om deze week de boeken van Sven Ornelis aan een lager tarief te kopen … Lees meer
An apple a day keeps the doctor away hoor je wel eens zeggen, en ik kan je verzekeren: ik hou van appels. Ze zijn gezond, dat staat buiten kijf. Toch hoorde ik iemand onlangs zeggen dat groene appels gezonder zijn dan rode … Lees meer
Op donderdag 28 november 2024 wordt Thanksgiving opnieuw gevierd. Voor Amerikanen is deze feestdag misschien nog een tikje belangrijker dan kerstdag. Er wordt echt uitgebreid gevierd … Lees meer
Halloween heeft zijn wortels niet in Amerika zoals wel meestal denken, maar wel in het oude Keltische festival Samhain, dat meer dan 2000 jaar geleden werd gevierd in Ierland en Schotland … Lees meer
Veel mensen kunnen het niet laten: ook op kantoor hebben ze voortdurend honger en zijn ze aan het snoepen. We denken misschien dat mentaal werken minder belastend is voor het lichaam dan fysiek werken … Lees meer