Niet iedereen vindt onze nieuwe keuken even mooi...
Nieuws

Niet iedereen vindt onze nieuwe keuken even mooi…

Gisteren heb ik de foto’s van onze nieuwe keuken gedeeld. Ik ben van plan om er voor Would Be Chef heel vaak aan de slag te gaan, je zult de komende jaren veel foodvideo’s en foto’s zien die in de keuken zijn gemaakt, dus ik vond het wel fijn om eens met een paar mooie foto’s te tonen wat we er van gemaakt hebben. Ik ben natuurlijk supertrots op de keuken. Ik ervaar elke dag opnieuw dat onze architect en keukenbouwer echt het beste van zichzelf hebben gegeven. Als hobbykok en als bezieler van deze foodblog is zo’n keuken het hart van het huis en van het project. Ik ben dus erg blij.

Wanneer je voor een expliciet ontwerp gaat, en zeker met een opvallende natuursteen aan de slag gaat, dan maak je uiteraard een statement. Dat is zo. Ik wou dan ook geen saaie keuken. Ik wou vooral een praktische keuken, met super goede toestellen en een handig werkvlak, maar liefst ook eentje met veel karakter. Het mocht qua look een beetje exuberant zijn, zeg maar. Er is al genoeg saaiheid in het leven. Maar wanneer je zo expliciet voor je eigen smaak gaat zullen er altijd voor- en tegenstanders zijn. Logisch is dat. Niks verkeerd mee ook.

Ik kreeg gisteren heel veel complimentjes en bewonderende berichten van de volgers van de blog. Maar ook enkele mensen die, al dan niet subtiel, lieten weten, dat onze nieuwe keuken echt niet hun ding was. De opmerking is dan meestal: jeetje, die steen is gewoon veel te druk. Nog anderen vonden de keuken te clean. Dat laatste snap ik wel. Voor de foto’s hebben we het allemaal extra netjes gemaakt natuurlijk, en alle overbodige spulletjes even weg geplaatst. Maar geloof me, in het dagelijkse gebruik hou ik me niet in dus er staan altijd wel toestellen op het aanrecht, er staat een fles wijn open naast me tijdens het koken, of er ligt een kookboek. Maar goed, ik hou sowieso wel van een propere keuken, dus echt een boeltje wordt het nooit.

En dat de steen te druk is voor sommigen, tja, eigenlijk is dat ook nog wel begrijpbaar. De foto’s laten de steen wel erg expliciet uitkomen, door het vele licht in de keuken, en de grote witte muren en het plafond is de keuken een stuk rustiger dan de foto’s zouden doen vermoeden. Maar een echt kalme natuursteen is het niet, dat geef ik toe. Ach ja. Het is altijd een kwestie van smaak hé. De ene wil heel strak, de andere rustiek, bij nog anderen mag het iets exuberanter zijn. En smaken evolueren ook. En zeker ook de mijne.  Onze vorige keuken in Rijmenam was bijvoorbeeld erg minimalistisch en volledig wit, en dat is onze keuken in Barcelona ook. Maar nu leven we in een ouder eclectisch huis dat vanzelf al iets frivoler is, en we zijn wellicht daarom bij zo’n soort keuken uitgekomen. Een beetje art deco, zei iemand, en dat beschouw ik absoluut als een compliment. Want ook al zijn sommige mensen misschien net iets te expliciet in hun commentaar (iemand noemde het echt een spuuglelijke keuken, en dat vond ik toch niet zo subtiel geformuleerd) het is natuurlijk in de eerste plaats onze keuken, en wij moeten er happy mee zijn. Het zou maar saai zijn als we allemaal altijd dezelfde smaak zouden hebben. Toch?

Maar ik ben dus wel heeel heeel blij met het resultaat. En nog één ding: enkel mensen die de keuken mooi vinden mogen bij me komen eten. Dus lieg desnoods even, lieve vrienden en familie. Mopje…

Voor wie de foto’s nog niet gezien heeft, dat kun je doen via dit artikel.

Gerelateerde nieuwsberichten

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer