Opvallende maar mooie beelden gisterenavond op Instagram. Blijkbaar zijn de koning en de koningin gisteren gaan dineren in het fantastische toprestaurant Boury in Roeselare. Op voorhand had ik op de stories van Boury al een kleine tease gezien. Ze hadden al min of meer aangekondigd dat er iets speciaals stond te gebeuren, dat er bijzondere gasten zouden komen, maar zonder al te veel te onthullen.
Maar gisterenavond iets na elf hebben ze dan toch één foto en twee filmpjes gepost, met de boodschap dat ze bijzonder fier waren dat zijne majesteit en koningin Mathilde bij Boury kwamen dineren. Een dikke pluim trouwens voor het koningspaar, om in deze coronatijden ook de (Vlaamse) horeca te steunen. Het koningspaar zag er trouwens piekfijn uitgedost uit, de koning droeg een smoking en de koningin een prachtig kleed. En je zag hoe ze chef Tim Boury uitgebreid stonden te bedanken voor de maaltijd.
Geen idee wat ons koningspaar precies te vieren had, en dat is ook niet belangrijk, want dat is privé. Maar één ding weet ik zeker: ze zullen fantastisch gedineerd hebben. Boury is een schitterend restaurant, waar je echt ontzettend lekker kunt eten. Niet voor niks wordt er bij foodies al een tijdje gefluisterd dat Boury wel eens kans zou kunnen maken op een derde ster. Het verslag van ons laatste bezoek aan Boury kun je hier nog eens nalezen.
Dit is een soort van kwisvraagje. Wel eentje waarmee je jammer genoeg niks winnen kunt. Behalve mijn grootste respect. Want ik moet bekennen: ik moest zelf ook even opzoeken wat een hoagie precies was toen ik in de culinaire kalender zag dat vandaag ‘World Hoagie” dag was … Lees meer
Zout, wanneer je het met mate gebruikt, is een heerlijke smaakmaker voor je gerechten. Niks zo lekker als wat zout op je aardappelen, wat peper en zout met wat olijfolie of boter op je broodje en in vele gerechten, zelfs in zoete desserts, is een snuf zout echt de ultieme punch … Lees meer
Op een vrijdag de 13de durven mensen wel eens extra last te hebben van bijgeloof. Zo’n dag zou mensen immers ongeluk brengen. Ze lopen daarom niet onder ladders door, en zijn bang voor zwarte katten en zo … Lees meer
Ik ben weer vertrokken uit Barcelona om in België na een deugddoende vakantie weer aan het werk te gaan, lekker radio maken met Anke, elke dag tussen zes en tien op Joe … Lees meer
15 augustus is moederdag in Antwerpen, en wij vieren dat ook, ondanks het feit dat mama in Knesselare en wij in Lochristi wonen. Maar ik ben daar principieel in: je kunt je moeder niet genoeg vieren … Lees meer
Het is vrijdag. En dat is voor veel mensen frietjes-dag. Maar misschien heb je zin om morgen of overmorgen eens iets echt lekkers te koken, en weet je nog niet zo goed welk recept je deze keer zou maken … Lees meer
Neen! Witte chocolade wordt net als fondant en melkchocolade ook “chocolade” genoemd, maar eigenlijk klopt dat technisch gezien niet, want witte chocolade heeft een compleet andere samenstelling … Lees meer
Het is niet fijn wanneer je groenten en fruit onrijp zijn, dan zijn ze niet lekker en kun je ze beter niet gebruiken in je gerechten. Maar verspilling is al helemaal erg … Lees meer