Vorige maandag stond ik nog te kletsen op de uitreiking van de Michelinsterren in Gent met Tim Boury. Al jaren volg ik deze gepassioneerde chef op de sociale media, en zovele vrienden van ons vertelden ons al meermaals hoe lekker het wel is in zijn mooie Roeselaarse restaurant. Maar door omstandigheden waren we er nog nooit geraakt. Toen plots een afspraak voor vrijdag gecanceld werd, waagde ik een poging. Ik vroeg Tim of er nog een tafeltje voor twee vrij was… En ja, wat was ik blij toen het bericht binnenkwam dat we van harte welkom waren. Zalig. Eindelijk.
Het was een flinke rit door de vrijdagse avondspits, maar het personeel en gastvrouw Inge stelden ons meteen op ons gemak toen we een beetje te laat arriveerden in de mooie villa in Roeselare waar het twee sterrenrestaurant sinds enkele jaren gevestigd is. Ondanks de vertraging voelden we ons daar meteen welkom en thuis. Wat volgde was een waar feest. Topchef Tim Boury had een fijne verrassing voorzien. Op tafel lag een menukaartje met als titel “Boury voor Would Be Chef”. Hij had speciaal voor ons een prachtig menu voorzien met een paar mooie extra gangen. “Het zullen wat kleinere porties worden voor jullie,” zei Inge (oef!) “maar zo kunnen jullie veel verschillende gerechten proeven.” Ideaal!
De maaltijd was echt af. En dat waren de aangepaste wijnen ook. De 17,5 in Gault&Millau en de twee Michelinsterren zijn echt meer dan verdiend. Van de hapjes tot de mignardises en alles daartussen knettert de culinaire ambitie door dit toprestaurant zonder één enkele keer snobistisch of te ver gezocht te worden. En als alle gerechten dan ook nog eens mooi op smaak zijn, dan heb je mij meer dan overtuigd. Proficiat Tim en Inge, jullie hebben echt een prachtrestaurant waar het heerlijk eten is, tegen een prima prijs-kwaliteit verhouding. Ons zie je zeker nog terug. Merci!
sushi komkommer, soya, wasabi
luchtige paprika, parmezaanse kaas, gambero rosso
hazenpastei, rode biet, ijs van zoete ui
sis kebab, pain soufflé, platte kaas, sumac, gepekelde ui
tartelette, koriander, thai spring roll
lijngevangen zeebaars, bulgur, punterella, kimchi daikon
langoustine, sojaboon, ajo blanco
langoustine, beenmerg, ijzerkruid
imperial heritage caviar, bonnotte aardappel, haring
bretoense sint-jakobsnoot, pompoen, gerookte kalfshart
tartaar holstein rund, gebrande prei, zeeuwse platte oester
noordzeeschol, plankton, zeeuwse mossel, boerenkool
knolselder, witte truffel uit alba
regionale haas, schorseneer, kweepeer, oude kriek
mango, mandarijn, jasmijn rijst, taiwanese maqaw peper
Als je houdt van kip aan het spit dan is dit de ultieme plek om jezelf eens goed te laten verwennen, want dit is een prachtige rotisserie waar ze heerlijke coquelets serveren: kleine kippetjes die supersappig zijn met een knapperig velletje … Lees meer
Als we op reis zijn kijk ik toch altijd even of er geen topper uit de “50 best restaurants” in de stad waar we verblijven te boeken valt. In Mumbai was dat niet anders … Lees meer
Vorige vrijdag gingen we naar Amsterdam met een heel specifieke reden: we gingen naar De Laatste Ronde, de allerlaatste theatershow van cabaretier Youp van ‘t Hek, in het legendarische theater Carré … Lees meer
Jarenlang waren wij grote fan van Hoja Santa in Barcelona, een gastronomisch Mexicaans restaurant in de stal van Albert Adria. In hetzelfde pand zat het speelsere goedkopere zusterrestaurant Niño Viejo waar je heerlijke taco’s kon eten … Lees meer
Minder dan een jaar geleden ging er een nieuw restaurant open in Barcelona. In het chique 5-sterren Palace Hotel (de vroegere Ritz), waar vroeger sterrenrestaurant Caelis nog zat, ging het nieuwe “Amar” open … Lees meer
Toen ik gevraagd werd om op 21 juli te gaan DJ’n voor een paar honderd Belgen in Tenerife had ik er meteen zin in. Ik was nog nooit op “het eiland van de eeuwige lente” geweest en dus vond ik het een mooie aanleiding om daar eens verandering in te brengen … Lees meer
Drie jaar geleden, tijdens de eerste covid-zomer reed ik helemaal alleen met de auto naar Spanje, om enkele spullen op te halen die naar ons nieuwe huis moesten komen, enkele schilderijen, een beeld, een tafeltje en vier stoelen voor op ons terras … Lees meer
Covid was een ramp voor de culinaire wereld. Overal, maar zeker in mijn geliefde Barcelona. De zieltogende horeca werd er veel minder gesteund dan bij ons in België en een paar prachtige restaurants gingen kopje onder … Lees meer