Boury: een zalige topper in Roeselare!
Restaurant

Boury: een zalige topper in Roeselare!

Vorige maandag stond ik nog te kletsen op de uitreiking van de Michelinsterren in Gent met Tim Boury. Al jaren volg ik deze gepassioneerde chef op de sociale media, en zovele vrienden van ons vertelden ons al meermaals hoe lekker het wel is in zijn mooie Roeselaarse restaurant. Maar door omstandigheden waren we er nog nooit geraakt. Toen plots een afspraak voor vrijdag gecanceld werd, waagde ik een poging. Ik vroeg Tim of er nog een tafeltje voor twee vrij was… En ja, wat was ik blij toen het bericht binnenkwam dat we van harte welkom waren. Zalig. Eindelijk.

Het was een flinke rit door de vrijdagse avondspits, maar het personeel en gastvrouw Inge stelden ons meteen op ons gemak toen we een beetje te laat arriveerden in de mooie villa in Roeselare waar het twee sterrenrestaurant sinds enkele jaren gevestigd is. Ondanks de vertraging voelden we ons daar meteen welkom en thuis. Wat volgde was een waar feest. Topchef Tim Boury had een fijne verrassing voorzien. Op tafel lag een menukaartje met als titel “Boury voor Would Be Chef”. Hij had speciaal voor ons een prachtig menu voorzien met een paar mooie extra gangen. “Het zullen wat kleinere porties worden voor jullie,” zei Inge (oef!) “maar zo kunnen jullie veel verschillende gerechten proeven.” Ideaal!

De maaltijd was echt af. En dat waren de aangepaste wijnen ook. De 17,5 in Gault&Millau en de twee Michelinsterren zijn echt meer dan verdiend. Van de hapjes tot de mignardises en alles daartussen knettert de culinaire ambitie door dit toprestaurant zonder één enkele keer snobistisch of te ver gezocht te worden. En als alle gerechten dan ook nog eens mooi op smaak zijn, dan heb je mij meer dan overtuigd. Proficiat Tim en Inge, jullie hebben echt een prachtrestaurant waar het heerlijk eten is, tegen een prima prijs-kwaliteit verhouding. Ons zie je zeker nog terug. Merci!

MENU BOURY

Boury: een zalige topper in Roeselare!
Boury: een zalige topper in Roeselare!

sushi komkommer, soya, wasabi

luchtige paprika, parmezaanse kaas, gambero rosso

hazenpastei, rode biet, ijs van zoete ui

sis kebab, pain soufflé, platte kaas, sumac, gepekelde ui

tartelette, koriander, thai spring roll

Boury: een zalige topper in Roeselare!
Boury: een zalige topper in Roeselare!
Boury: een zalige topper in Roeselare!
Boury: een zalige topper in Roeselare!

lijngevangen zeebaars, bulgur, punterella, kimchi daikon

Boury: een zalige topper in Roeselare!

langoustine, sojaboon, ajo blanco

Boury: een zalige topper in Roeselare!

langoustine, beenmerg, ijzerkruid

Boury: een zalige topper in Roeselare!

imperial heritage caviar, bonnotte aardappel, haring

Boury: een zalige topper in Roeselare!


bretoense sint-jakobsnoot, pompoen, gerookte kalfshart

Boury: een zalige topper in Roeselare!


tartaar holstein rund, gebrande prei, zeeuwse platte oester

Boury: een zalige topper in Roeselare!


noordzeeschol, plankton, zeeuwse mossel, boerenkool

Boury: een zalige topper in Roeselare!


knolselder, witte truffel uit alba

Boury: een zalige topper in Roeselare!


regionale haas, schorseneer, kweepeer, oude kriek

Boury: een zalige topper in Roeselare!


mango, mandarijn, jasmijn rijst, taiwanese maqaw peper

Boury: een zalige topper in Roeselare!
Boury: een zalige topper in Roeselare!
Boury: een zalige topper in Roeselare!
Boury: een zalige topper in Roeselare!
Boury: een zalige topper in Roeselare!

Restaurants die je waarschijnlijk ook leuk vindt

IMG_6154 2

Vetro Mumbai: Italiaanse keuken met een twist in het bijzondere India

Op onze reis door India in het voorjaar van 2024 verbleven we enkele nachten in het prachtige Oberoi hotel. We probeerden daar enkele restaurants uit, en die waren uitstekend, net als de openlucht bar waar je heerlijke cocktails kan drinken, of prima wijn, uit India en de rest van de wereld … Lees meer

Mumbai Bombay India Would Be Chef Sven Ornelis13

Ziya Mumbai: verfijnde Indische keuken in de Oberoi in Mumbai

Onze reis naar India in het voorjaar van 2024 was er eentje om nooit te vergeten. India heeft werkelijk mijn hart gestolen. Een prachtig land met een indrukwekkende cultuur die telkens stevig binnenkomt maar ook enorm charmeert en fascineert … Lees meer

IMG_6754

Chez Coco voor de lekkerste kipjes

Als je houdt van kip aan het spit dan is dit de ultieme plek om jezelf eens goed te laten verwennen, want dit is een prachtige rotisserie waar ze heerlijke coquelets serveren: kleine kippetjes die supersappig zijn met een knapperig velletje … Lees meer

Masque India Mumbai Sven Ornelis Would Be Chef6

Hiervoor reis je naar Mumbai: Masque Restaurant

Als we op reis zijn kijk ik toch altijd even of er geen topper uit de “50 best restaurants” in de stad waar we verblijven te boeken valt. In Mumbai was dat niet anders … Lees meer

De Juwelier Amsterdam Sven Ornelis Would Be Chef3

De Juwelier: Franse keuken in Amsterdam

Vorige vrijdag gingen we naar Amsterdam met een heel specifieke reden: we gingen naar De Laatste Ronde, de allerlaatste theatershow van cabaretier Youp van ‘t Hek, in het legendarische theater Carré … Lees meer

Taco Mendez

De spannendste pop-up in Barcelona: Taco Mendez

Jarenlang waren wij grote fan van Hoja Santa in Barcelona, een gastronomisch Mexicaans restaurant in de stal van Albert Adria. In hetzelfde pand zat het speelsere goedkopere zusterrestaurant Niño Viejo waar je heerlijke taco’s kon eten … Lees meer

Dit nieuwe restaurant in Barcelona is thé place to be!

Dit nieuwe restaurant in Barcelona is thé place to be!

Minder dan een jaar geleden ging er een nieuw restaurant open in Barcelona. In het chique 5-sterren Palace Hotel (de vroegere Ritz), waar vroeger sterrenrestaurant Caelis nog zat, ging het nieuwe “Amar” open … Lees meer

Topgastronomie in Tenerife: M.B.

Topgastronomie in Tenerife: M.B.

Toen ik gevraagd werd om op 21 juli te gaan DJ’n voor een paar honderd Belgen in Tenerife had ik er meteen zin in. Ik was nog nooit op “het eiland van de eeuwige lente” geweest en dus vond ik het een mooie aanleiding om daar eens verandering in te brengen … Lees meer