
Boury: een zalige topper in Roeselare!
Vorige maandag stond ik nog te kletsen op de uitreiking van de Michelinsterren in Gent met Tim Boury. Al jaren volg ik deze gepassioneerde chef op de sociale media, en zovele vrienden van ons vertelden ons al meermaals hoe lekker het wel is in zijn mooie Roeselaarse restaurant. Maar door omstandigheden waren we er nog nooit geraakt. Toen plots een afspraak voor vrijdag gecanceld werd, waagde ik een poging. Ik vroeg Tim of er nog een tafeltje voor twee vrij was… En ja, wat was ik blij toen het bericht binnenkwam dat we van harte welkom waren. Zalig. Eindelijk.
Het was een flinke rit door de vrijdagse avondspits, maar het personeel en gastvrouw Inge stelden ons meteen op ons gemak toen we een beetje te laat arriveerden in de mooie villa in Roeselare waar het twee sterrenrestaurant sinds enkele jaren gevestigd is. Ondanks de vertraging voelden we ons daar meteen welkom en thuis. Wat volgde was een waar feest. Topchef Tim Boury had een fijne verrassing voorzien. Op tafel lag een menukaartje met als titel “Boury voor Would Be Chef”. Hij had speciaal voor ons een prachtig menu voorzien met een paar mooie extra gangen. “Het zullen wat kleinere porties worden voor jullie,” zei Inge (oef!) “maar zo kunnen jullie veel verschillende gerechten proeven.” Ideaal!
De maaltijd was echt af. En dat waren de aangepaste wijnen ook. De 17,5 in Gault&Millau en de twee Michelinsterren zijn echt meer dan verdiend. Van de hapjes tot de mignardises en alles daartussen knettert de culinaire ambitie door dit toprestaurant zonder één enkele keer snobistisch of te ver gezocht te worden. En als alle gerechten dan ook nog eens mooi op smaak zijn, dan heb je mij meer dan overtuigd. Proficiat Tim en Inge, jullie hebben echt een prachtrestaurant waar het heerlijk eten is, tegen een prima prijs-kwaliteit verhouding. Ons zie je zeker nog terug. Merci!
MENU BOURY
sushi komkommer, soya, wasabi
luchtige paprika, parmezaanse kaas, gambero rosso
hazenpastei, rode biet, ijs van zoete ui
sis kebab, pain soufflé, platte kaas, sumac, gepekelde ui
tartelette, koriander, thai spring roll
lijngevangen zeebaars, bulgur, punterella, kimchi daikon
langoustine, sojaboon, ajo blanco
langoustine, beenmerg, ijzerkruid
imperial heritage caviar, bonnotte aardappel, haring
bretoense sint-jakobsnoot, pompoen, gerookte kalfshart
tartaar holstein rund, gebrande prei, zeeuwse platte oester
noordzeeschol, plankton, zeeuwse mossel, boerenkool
knolselder, witte truffel uit alba
regionale haas, schorseneer, kweepeer, oude kriek
mango, mandarijn, jasmijn rijst, taiwanese maqaw peper
Reacties