Boury: een zalige topper in Roeselare!
Restaurant

Boury: een zalige topper in Roeselare!

Vorige maandag stond ik nog te kletsen op de uitreiking van de Michelinsterren in Gent met Tim Boury. Al jaren volg ik deze gepassioneerde chef op de sociale media, en zovele vrienden van ons vertelden ons al meermaals hoe lekker het wel is in zijn mooie Roeselaarse restaurant. Maar door omstandigheden waren we er nog nooit geraakt. Toen plots een afspraak voor vrijdag gecanceld werd, waagde ik een poging. Ik vroeg Tim of er nog een tafeltje voor twee vrij was… En ja, wat was ik blij toen het bericht binnenkwam dat we van harte welkom waren. Zalig. Eindelijk.

Het was een flinke rit door de vrijdagse avondspits, maar het personeel en gastvrouw Inge stelden ons meteen op ons gemak toen we een beetje te laat arriveerden in de mooie villa in Roeselare waar het twee sterrenrestaurant sinds enkele jaren gevestigd is. Ondanks de vertraging voelden we ons daar meteen welkom en thuis. Wat volgde was een waar feest. Topchef Tim Boury had een fijne verrassing voorzien. Op tafel lag een menukaartje met als titel “Boury voor Would Be Chef”. Hij had speciaal voor ons een prachtig menu voorzien met een paar mooie extra gangen. “Het zullen wat kleinere porties worden voor jullie,” zei Inge (oef!) “maar zo kunnen jullie veel verschillende gerechten proeven.” Ideaal!

De maaltijd was echt af. En dat waren de aangepaste wijnen ook. De 17,5 in Gault&Millau en de twee Michelinsterren zijn echt meer dan verdiend. Van de hapjes tot de mignardises en alles daartussen knettert de culinaire ambitie door dit toprestaurant zonder één enkele keer snobistisch of te ver gezocht te worden. En als alle gerechten dan ook nog eens mooi op smaak zijn, dan heb je mij meer dan overtuigd. Proficiat Tim en Inge, jullie hebben echt een prachtrestaurant waar het heerlijk eten is, tegen een prima prijs-kwaliteit verhouding. Ons zie je zeker nog terug. Merci!

MENU BOURY

Boury: een zalige topper in Roeselare!
Boury: een zalige topper in Roeselare!

sushi komkommer, soya, wasabi

luchtige paprika, parmezaanse kaas, gambero rosso

hazenpastei, rode biet, ijs van zoete ui

sis kebab, pain soufflé, platte kaas, sumac, gepekelde ui

tartelette, koriander, thai spring roll

Boury: een zalige topper in Roeselare!
Boury: een zalige topper in Roeselare!
Boury: een zalige topper in Roeselare!
Boury: een zalige topper in Roeselare!

lijngevangen zeebaars, bulgur, punterella, kimchi daikon

Boury: een zalige topper in Roeselare!

langoustine, sojaboon, ajo blanco

Boury: een zalige topper in Roeselare!

langoustine, beenmerg, ijzerkruid

Boury: een zalige topper in Roeselare!

imperial heritage caviar, bonnotte aardappel, haring

Boury: een zalige topper in Roeselare!


bretoense sint-jakobsnoot, pompoen, gerookte kalfshart

Boury: een zalige topper in Roeselare!


tartaar holstein rund, gebrande prei, zeeuwse platte oester

Boury: een zalige topper in Roeselare!


noordzeeschol, plankton, zeeuwse mossel, boerenkool

Boury: een zalige topper in Roeselare!


knolselder, witte truffel uit alba

Boury: een zalige topper in Roeselare!


regionale haas, schorseneer, kweepeer, oude kriek

Boury: een zalige topper in Roeselare!


mango, mandarijn, jasmijn rijst, taiwanese maqaw peper

Boury: een zalige topper in Roeselare!
Boury: een zalige topper in Roeselare!
Boury: een zalige topper in Roeselare!
Boury: een zalige topper in Roeselare!
Boury: een zalige topper in Roeselare!

Restaurants die je waarschijnlijk ook leuk vindt

paco-jul-22-88

Paco Meralgo

Dit is misschien wel de lekkerste tapasbar in de stad. Een superdrukke plek wel, die altijd bomvol zit. Of je nu aan de kleine hoge tafels zit, tegen de muur (wat wel wat minder gezellig is, want je zit met je rug naar de andere klanten) of er toch in slaagt om een gegeerd plekje aan de counter vast te krijgen, spreek maar van geluk, want terwijl jij heerlijk zit te genieten, zullen tientallen passanten die toch hun kans wagen om binnen te raken te horen krijgen dat er geen plek meer beschikbaar is … Lees meer

Soluna2

Soluna, een heerlijke Japanner in Barcelona

Wat een luxe: een top Japanner in je eigen straat hebben. Chef Teppei Nii is geboren in Osaka, in Japan. Acht jaar lang was hij de rechterhand van Hideki Matsuhisa in Koy Shunka, en daarvoor had hij de Franse keuken bestudeerd in Japan en in Nice … Lees meer

Compartir

Compartir, het tweede restaurant van de chefs van Disfrutar

Het is een absoluut feest om in Disfrutar te mogen dineren, in 2024 uitgeroepen tot beste restaurant van de wereld. Maar wel zeer moeilijk, om niet te zeggen bijna onmogelijk, om er nog eens een tafeltje te pakken te krijgen … Lees meer

Albe3

Albe Barcelona

Ik vind het plezant wanneer de typische tapasformule eens anders wordt aangepakt. Bij Albé in Barcelona zie en proef je een mooie Libanese versie van de klassieke tapas-keuken … Lees meer

Inter Scaldes Kruiningen Nederland Sven Ornelis Would Be Chef4

Inter Scaldes: was een topper, en is het nog steeds!

Er zijn plekken die je bijblijven. Niet alleen omdat het eten er onwaarschijnlijk goed is, maar omdat alles – van de ontvangst tot het laatste slokje wijn – klopt … Lees meer

Humus & Hortense Brussel Would Be Chef Sven Ornelis6

Humus × Hortense, waar ik vis noch vlees mis

Humus x Hortense in Brussel blijft voor mij één van de mooiste culinaire ervaringen in ons land. Wat deze plek zo bijzonder maakt? Het is 100% plant-based – en dat vind ik niet alleen gedurfd, maar ook ongelooflijk inspirerend … Lees meer

La Xarxa

La Xarxa, moderne tapas in Barcelona

La Xarxa kun je vinden op een pleintje aan de best drukke Via Augusta. Vroeger zat hier een ander restaurant waar we ook fan van waren om een erg grappige reden … Lees meer

IMG_2941 2

Parking Pizza, niks snob maar zeer lekker

Wat zijn we blij met deze hippe en lekkere pizzatent vlakbij onze flat. Niks is chique aan dit restaurant dat in 1995 is gestart, maar dit is wel al eventjes the place to be voor vooral jonge mensen … Lees meer