Oostende: de hotspots volgens "local foodies"
Nieuws

Oostende: de hotspots volgens “local foodies”

Er is niets heerlijkers dan in het weekend gaan uitwaaien aan zee. Vorige week brachten we jou de niet te missen adresjes in Knokke en deze week is het de beurt aan de koningin der badsteden: Oostende! Citytrippen in eigen land, het blijft één van onze favoriete bezigheden. Met Oostende combineer je shopping, cultuur, heerlijk relaxen én culinair genieten aan zee.

Wil je alle culinaire hotspots op een rij? Would Be Chef deelt met plezier de niet te missen hotspots van de experts ter plaatse! Oostende door de ogen van de local foodies! Maak kennis met Sandra Bekkari, Sam De Bruyn & Bart Tommelein.

Heb jij nog topadresjes die we niet mogen missen in de kuststad? Laat het ons gerust weten via social media of mail naar [email protected]. Alvast smakelijk!

Sam De Bruyn

https://www.instagram.com/p/BsI8llaAMz1/?utm_source=ig_web_copy_link

Hij woont er zelf niet, maar mijn radiocollega Sam De Bruyn kent Oostende wel behoorlijk goed. Voor zijn reisblog Handbagage trok hij al eens 48 uur lang naar Oostende! Zijn passie voor de badstad is er al lang, of zoals Sam het zelf omschrijft “Oostende heeft voor mij alles samen. De zee en het strand uiteraard, en natuur om effe in te verdwijnen. Maar het is ook een échte stad, waar cultureel elk seizoen vanalles te beleven valt. Als ik even genoeg heb van het thuisfront, dan verkas ik met groot gemak & goesting een weekend naar Oostende. Het licht heeft ginder ook iets unieks. Zeker als er een zware storm op komst is, kan je heerlijk poëtische foto’s trekken. Ideaal materiaal voor op mijn reisblog.”

Op culinair vlak is Oostende de laatste jaren sterk uitgebreid in diversiteit. Sams vaste plek om er te eten is ‘Mommy’s Bastards’. Hét bewijs dat de kust niet enkel voor bejaarden is. Een heel cool pand, dat evengoed in New York had kunnen liggen. Op de kaart heel veel gerechtjes, met inspiratie van over de hele wereld, maar vooral bijzonder geschikt om te sharen met vrienden. “Blijvende winners onder de streetfood bites zijn de mommy’s meatballs en de nachos met holy guacamole. Klinkt misschien cliché maar proef eerst gerust even”, benadrukt Sam.

“Elke keer dat je naar Mommy’s Bastards gaat ontdek je weer nieuwe smaken. Geen enkel bezoek is hetzelfde en dat is bijzonder fijn. De sfeer is er fantastisch en bovendien serveren ze naast het lekkere eten ook verrassende wijnen en prima cocktails.” Sam is dus een echte fan van Mommy’s Bastards, je spot hem er na een lange wandeling op Oosteroever om zich lekker op te warmen.

Mommy’s Bastards
Dwarsstraat 10
8400 Oostende
www.mommysbastards.be

Sandra Bekkari

https://www.instagram.com/p/Bq2ixaKFeLj/?utm_source=ig_web_copy_link

Geboren en getogen in Oostende en kent de stad dus als geen ander, dat is Sandra Bekkari! “Voor mij blijft Oostende altijd een beetje thuiskomen. Ik hou van de zee, van de vele gezellige terrasjes en ook van het uitgebreide culturele aanbod in Oostende. Denk maar aan het Film Festival Oostende, Theater aan Zee of het streetart Festival Crystal Ship”, verklapt Sandra.

Voor Sandra is het moeilijk kiezen in Oostende. Ze heeft namelijk twee aanraders, enerzijds Passe-Vite en anderzijds Storm. Ideaal om te lunchen is voor haar Passe-Vitte. Ze serveren er gezonde en lekkere lunches en je wordt er altijd vriendelijk onthaald. Maar als het al eens wat uitgebreider mag zijn, kiest ze voor Storm. Een nieuw topadresje op Oosteroever met verse producten rechtstreeks uit de Noordzee, en dit in een prachtig kader met hartelijke bediening. “Storm heeft écht een unieke ligging op Oosteroever en elke dag krijg je iets nieuws geserveerd afhankelijk van de vangst van de dag.”

Je spot Sandra in Oostende bij Storm dus eerder voor een speciale gelegenheid. En haar favoriet om te lunchen is dus  Passe-Vite, overigens ook het vaste lunchadresje van haar man, die in Oostende werkt.

Passe-Vite
Nieuwstraat 10
8400 Oostende
Facebook Passe-Vite

Storm
Hendrik Baelskaai 21
8400 Oostende
www.stormoostende.be

Bart Tommelein

Oostende: de hotspots volgens "local foodies"

Sinds januari is voormalig minister Bart Tommelein de nieuwe burgemeester van Oostende. Nogal logisch dat de sympathieke liberaal de liefde voor z’n stad dan ook graag verkondigt: “Ik hou enorm van mijn stad! Ik vind de sfeer die er heerst fantastisch. Tijdens de zomer is er niets beter dan een wandeling maken langs de zeedijk en daarna genieten op één van de talloze terrasjes op de zeedijk. Tijdens de zomermaanden kan je op de ‘vurige maandagen’ heerlijk genieten met een lekkere dessert onder je neus!”

Een favoriet restaurant kiezen is voor een politicus blijkbaar toch net iets moeilijker, een goede burgervader wil natuurlijk al z’n stadsgenoten wat promoten. Maar er is volgens Tommelein ook gewoon ontzettend veel keuze. “Mijn dochter Camille is verzot op lekker eten en daarom laat ik haar vaak beslissen over het restaurant waar we met het gezin uit eten gaan.”

Maar als we even aandringen dan wil de burgemeester toch voor Le Chevalier kiezen: “Als rasechte Oostendenaar eet ik natuurlijk heel graag vis. Alle producten in Le Chevalier zijn van goede kwaliteit en vers bereid door één van de beste chefkoks van Oostende, Willy Mary. Het personeel is er ook uiterst vriendelijk en je wordt er altijd heel warm ontvangen. En je kan er niet alleen genieten van een heerlijke maaltijd, maar ook van een prachtig zicht aangezien dit restaurant gelegen is op de zeedijk van Oostende.”  De burgemeester eet er dan graag een gebakken rog met beurre noisette en puree. Een echte aanrader!

Bart Tommelein kun je in Le Chevalier vooral tijdens het weekend terugvinden, en dan liefst met zijn gezin, al vind hij het ook heel leuk om zelf eens aan het koken te gaan.

Le Chevalier
Albert I-Promenade 66
8400 Oostende
www.lechevalier.be

Gerelateerde nieuwsberichten

Opgelet: laatste dagen solden voor mijn boeken!!!

Altijd al gedacht dat je eens een van mijn boeken wilde kopen voor jezelf, of om cadeau te doen? Dan is deze week een goed moment. Tot eind januari kun je al mijn boeken kopen aan twintig procent korting … Lees meer

Alle Boeken

Solden op al mijn boeken! Nu tijdelijk 20% korting.

Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer

Gemarineerde gamba's met frisse salade van quinoa

Vier Quinoa Day met een van mijn recepten

16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer

Is vers geperst fruitsap echt zo ongezond?

Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer

Voor de late twijfelaars: dit zijn mijn toprecepten voor kerstavond

De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer

Sven vliegtuig

Mijn spannende plannen voor deze kerstvakantie

Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer

Wat is maple syrup en waar gebruik je het voor?

Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Mijn heerlijke weekmenu voor deze winterweek

December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer