Oostende: de hotspots volgens "local foodies"
Nieuws

Oostende: de hotspots volgens “local foodies”

Er is niets heerlijkers dan in het weekend gaan uitwaaien aan zee. Vorige week brachten we jou de niet te missen adresjes in Knokke en deze week is het de beurt aan de koningin der badsteden: Oostende! Citytrippen in eigen land, het blijft één van onze favoriete bezigheden. Met Oostende combineer je shopping, cultuur, heerlijk relaxen én culinair genieten aan zee.

Wil je alle culinaire hotspots op een rij? Would Be Chef deelt met plezier de niet te missen hotspots van de experts ter plaatse! Oostende door de ogen van de local foodies! Maak kennis met Sandra Bekkari, Sam De Bruyn & Bart Tommelein.

Heb jij nog topadresjes die we niet mogen missen in de kuststad? Laat het ons gerust weten via social media of mail naar [email protected]. Alvast smakelijk!

Sam De Bruyn

https://www.instagram.com/p/BsI8llaAMz1/?utm_source=ig_web_copy_link

Hij woont er zelf niet, maar mijn radiocollega Sam De Bruyn kent Oostende wel behoorlijk goed. Voor zijn reisblog Handbagage trok hij al eens 48 uur lang naar Oostende! Zijn passie voor de badstad is er al lang, of zoals Sam het zelf omschrijft “Oostende heeft voor mij alles samen. De zee en het strand uiteraard, en natuur om effe in te verdwijnen. Maar het is ook een échte stad, waar cultureel elk seizoen vanalles te beleven valt. Als ik even genoeg heb van het thuisfront, dan verkas ik met groot gemak & goesting een weekend naar Oostende. Het licht heeft ginder ook iets unieks. Zeker als er een zware storm op komst is, kan je heerlijk poëtische foto’s trekken. Ideaal materiaal voor op mijn reisblog.”

Op culinair vlak is Oostende de laatste jaren sterk uitgebreid in diversiteit. Sams vaste plek om er te eten is ‘Mommy’s Bastards’. Hét bewijs dat de kust niet enkel voor bejaarden is. Een heel cool pand, dat evengoed in New York had kunnen liggen. Op de kaart heel veel gerechtjes, met inspiratie van over de hele wereld, maar vooral bijzonder geschikt om te sharen met vrienden. “Blijvende winners onder de streetfood bites zijn de mommy’s meatballs en de nachos met holy guacamole. Klinkt misschien cliché maar proef eerst gerust even”, benadrukt Sam.

“Elke keer dat je naar Mommy’s Bastards gaat ontdek je weer nieuwe smaken. Geen enkel bezoek is hetzelfde en dat is bijzonder fijn. De sfeer is er fantastisch en bovendien serveren ze naast het lekkere eten ook verrassende wijnen en prima cocktails.” Sam is dus een echte fan van Mommy’s Bastards, je spot hem er na een lange wandeling op Oosteroever om zich lekker op te warmen.

Mommy’s Bastards
Dwarsstraat 10
8400 Oostende
www.mommysbastards.be

Sandra Bekkari

https://www.instagram.com/p/Bq2ixaKFeLj/?utm_source=ig_web_copy_link

Geboren en getogen in Oostende en kent de stad dus als geen ander, dat is Sandra Bekkari! “Voor mij blijft Oostende altijd een beetje thuiskomen. Ik hou van de zee, van de vele gezellige terrasjes en ook van het uitgebreide culturele aanbod in Oostende. Denk maar aan het Film Festival Oostende, Theater aan Zee of het streetart Festival Crystal Ship”, verklapt Sandra.

Voor Sandra is het moeilijk kiezen in Oostende. Ze heeft namelijk twee aanraders, enerzijds Passe-Vite en anderzijds Storm. Ideaal om te lunchen is voor haar Passe-Vitte. Ze serveren er gezonde en lekkere lunches en je wordt er altijd vriendelijk onthaald. Maar als het al eens wat uitgebreider mag zijn, kiest ze voor Storm. Een nieuw topadresje op Oosteroever met verse producten rechtstreeks uit de Noordzee, en dit in een prachtig kader met hartelijke bediening. “Storm heeft écht een unieke ligging op Oosteroever en elke dag krijg je iets nieuws geserveerd afhankelijk van de vangst van de dag.”

Je spot Sandra in Oostende bij Storm dus eerder voor een speciale gelegenheid. En haar favoriet om te lunchen is dus  Passe-Vite, overigens ook het vaste lunchadresje van haar man, die in Oostende werkt.

Passe-Vite
Nieuwstraat 10
8400 Oostende
Facebook Passe-Vite

Storm
Hendrik Baelskaai 21
8400 Oostende
www.stormoostende.be

Bart Tommelein

Oostende: de hotspots volgens "local foodies"

Sinds januari is voormalig minister Bart Tommelein de nieuwe burgemeester van Oostende. Nogal logisch dat de sympathieke liberaal de liefde voor z’n stad dan ook graag verkondigt: “Ik hou enorm van mijn stad! Ik vind de sfeer die er heerst fantastisch. Tijdens de zomer is er niets beter dan een wandeling maken langs de zeedijk en daarna genieten op één van de talloze terrasjes op de zeedijk. Tijdens de zomermaanden kan je op de ‘vurige maandagen’ heerlijk genieten met een lekkere dessert onder je neus!”

Een favoriet restaurant kiezen is voor een politicus blijkbaar toch net iets moeilijker, een goede burgervader wil natuurlijk al z’n stadsgenoten wat promoten. Maar er is volgens Tommelein ook gewoon ontzettend veel keuze. “Mijn dochter Camille is verzot op lekker eten en daarom laat ik haar vaak beslissen over het restaurant waar we met het gezin uit eten gaan.”

Maar als we even aandringen dan wil de burgemeester toch voor Le Chevalier kiezen: “Als rasechte Oostendenaar eet ik natuurlijk heel graag vis. Alle producten in Le Chevalier zijn van goede kwaliteit en vers bereid door één van de beste chefkoks van Oostende, Willy Mary. Het personeel is er ook uiterst vriendelijk en je wordt er altijd heel warm ontvangen. En je kan er niet alleen genieten van een heerlijke maaltijd, maar ook van een prachtig zicht aangezien dit restaurant gelegen is op de zeedijk van Oostende.”  De burgemeester eet er dan graag een gebakken rog met beurre noisette en puree. Een echte aanrader!

Bart Tommelein kun je in Le Chevalier vooral tijdens het weekend terugvinden, en dan liefst met zijn gezin, al vind hij het ook heel leuk om zelf eens aan het koken te gaan.

Le Chevalier
Albert I-Promenade 66
8400 Oostende
www.lechevalier.be

Gerelateerde nieuwsberichten

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer

Istock photo

Mijn lekkere paasmenu

Mag ik u allen een zalig paasweekend toewensen. Dit weekend komen de klokken samen met de paashaas voor chocolade vreugde zorgen. En in veel families zal er dit weekend niet alleen naar eitjes gezocht worden, maar ook lekkere gegeten worden … Lees meer