Er is niets heerlijkers dan in het weekend gaan uitwaaien aan zee. Vorige week brachten we jou de niet te missen adresjes in Knokke en deze week is het de beurt aan de koningin der badsteden: Oostende! Citytrippen in eigen land, het blijft één van onze favoriete bezigheden. Met Oostende combineer je shopping, cultuur, heerlijk relaxen én culinair genieten aan zee.
Wil je alle culinaire hotspots op een rij? Would Be Chef deelt met plezier de niet te missen hotspots van de experts ter plaatse! Oostende door de ogen van de local foodies! Maak kennis met Sandra Bekkari, Sam De Bruyn & Bart Tommelein.
Heb jij nog topadresjes die we niet mogen missen in de kuststad? Laat het ons gerust weten via social media of mail naar [email protected]. Alvast smakelijk!
https://www.instagram.com/p/BsI8llaAMz1/?utm_source=ig_web_copy_link
Hij woont er zelf niet, maar mijn radiocollega Sam De Bruyn kent Oostende wel behoorlijk goed. Voor zijn reisblog Handbagage trok hij al eens 48 uur lang naar Oostende! Zijn passie voor de badstad is er al lang, of zoals Sam het zelf omschrijft “Oostende heeft voor mij alles samen. De zee en het strand uiteraard, en natuur om effe in te verdwijnen. Maar het is ook een échte stad, waar cultureel elk seizoen vanalles te beleven valt. Als ik even genoeg heb van het thuisfront, dan verkas ik met groot gemak & goesting een weekend naar Oostende. Het licht heeft ginder ook iets unieks. Zeker als er een zware storm op komst is, kan je heerlijk poëtische foto’s trekken. Ideaal materiaal voor op mijn reisblog.”
Op culinair vlak is Oostende de laatste jaren sterk uitgebreid in diversiteit. Sams vaste plek om er te eten is ‘Mommy’s Bastards’. Hét bewijs dat de kust niet enkel voor bejaarden is. Een heel cool pand, dat evengoed in New York had kunnen liggen. Op de kaart heel veel gerechtjes, met inspiratie van over de hele wereld, maar vooral bijzonder geschikt om te sharen met vrienden. “Blijvende winners onder de streetfood bites zijn de mommy’s meatballs en de nachos met holy guacamole. Klinkt misschien cliché maar proef eerst gerust even”, benadrukt Sam.
“Elke keer dat je naar Mommy’s Bastards gaat ontdek je weer nieuwe smaken. Geen enkel bezoek is hetzelfde en dat is bijzonder fijn. De sfeer is er fantastisch en bovendien serveren ze naast het lekkere eten ook verrassende wijnen en prima cocktails.” Sam is dus een echte fan van Mommy’s Bastards, je spot hem er na een lange wandeling op Oosteroever om zich lekker op te warmen.
Mommy’s Bastards
Dwarsstraat 10
8400 Oostende
www.mommysbastards.be
https://www.instagram.com/p/Bq2ixaKFeLj/?utm_source=ig_web_copy_link
Geboren en getogen in Oostende en kent de stad dus als geen ander, dat is Sandra Bekkari! “Voor mij blijft Oostende altijd een beetje thuiskomen. Ik hou van de zee, van de vele gezellige terrasjes en ook van het uitgebreide culturele aanbod in Oostende. Denk maar aan het Film Festival Oostende, Theater aan Zee of het streetart Festival Crystal Ship”, verklapt Sandra.
Voor Sandra is het moeilijk kiezen in Oostende. Ze heeft namelijk twee aanraders, enerzijds Passe-Vite en anderzijds Storm. Ideaal om te lunchen is voor haar Passe-Vitte. Ze serveren er gezonde en lekkere lunches en je wordt er altijd vriendelijk onthaald. Maar als het al eens wat uitgebreider mag zijn, kiest ze voor Storm. Een nieuw topadresje op Oosteroever met verse producten rechtstreeks uit de Noordzee, en dit in een prachtig kader met hartelijke bediening. “Storm heeft écht een unieke ligging op Oosteroever en elke dag krijg je iets nieuws geserveerd afhankelijk van de vangst van de dag.”
Je spot Sandra in Oostende bij Storm dus eerder voor een speciale gelegenheid. En haar favoriet om te lunchen is dus Passe-Vite, overigens ook het vaste lunchadresje van haar man, die in Oostende werkt.
Passe-Vite
Nieuwstraat 10
8400 Oostende
Facebook Passe-Vite
Storm
Hendrik Baelskaai 21
8400 Oostende
www.stormoostende.be
Sinds januari is voormalig minister Bart Tommelein de nieuwe burgemeester van Oostende. Nogal logisch dat de sympathieke liberaal de liefde voor z’n stad dan ook graag verkondigt: “Ik hou enorm van mijn stad! Ik vind de sfeer die er heerst fantastisch. Tijdens de zomer is er niets beter dan een wandeling maken langs de zeedijk en daarna genieten op één van de talloze terrasjes op de zeedijk. Tijdens de zomermaanden kan je op de ‘vurige maandagen’ heerlijk genieten met een lekkere dessert onder je neus!”
Een favoriet restaurant kiezen is voor een politicus blijkbaar toch net iets moeilijker, een goede burgervader wil natuurlijk al z’n stadsgenoten wat promoten. Maar er is volgens Tommelein ook gewoon ontzettend veel keuze. “Mijn dochter Camille is verzot op lekker eten en daarom laat ik haar vaak beslissen over het restaurant waar we met het gezin uit eten gaan.”
Maar als we even aandringen dan wil de burgemeester toch voor Le Chevalier kiezen: “Als rasechte Oostendenaar eet ik natuurlijk heel graag vis. Alle producten in Le Chevalier zijn van goede kwaliteit en vers bereid door één van de beste chefkoks van Oostende, Willy Mary. Het personeel is er ook uiterst vriendelijk en je wordt er altijd heel warm ontvangen. En je kan er niet alleen genieten van een heerlijke maaltijd, maar ook van een prachtig zicht aangezien dit restaurant gelegen is op de zeedijk van Oostende.” De burgemeester eet er dan graag een gebakken rog met beurre noisette en puree. Een echte aanrader!
Bart Tommelein kun je in Le Chevalier vooral tijdens het weekend terugvinden, en dan liefst met zijn gezin, al vind hij het ook heel leuk om zelf eens aan het koken te gaan.
Le Chevalier
Albert I-Promenade 66
8400 Oostende
www.lechevalier.be
Elk jaar opnieuw deel ik met jullie hier op Would Be Chef recepten voor de feestdagen. Vandaag wil ik een aantal feestelijke hoofdgerechten met jullie delen … Lees meer
Een goed feest begint met lekkere hapjes. Je kunt uiteraard wat blokjes kaas en salami op de salontafel zetten, of een kommetje chips. En er is uiteraard niks verkeerd met wat toastjes … Lees meer
Zoek je inspiratie voor lekkere voorgerechten voor de feestdagen? Zoek dan vooral niet verder. Elk jaar opnieuw deel ik met jullie hier op Would Be Chef recepten voor de feestdagen … Lees meer
Het is fantastisch hoeveel reacties ik elke dag nog krijg op Mijn Mama’s Kookboek. Het is, zo laten veel mensen mij weten, een prachtig boek geworden: een ode aan de keuken van mijn mama en mijn beide oma’s … Lees meer
Het is werkelijk ontroerend hoeveel mensen intussen Mijn Mama’s Kookboek hebben gekocht met een hele specifieke reden: ze willen de heerlijke gerechten uit onze jeugd overdragen van generatie naar generatie … Lees meer
Intussen woont onze kleine Hockney toch al een maand of twee bij ons en het is werkelijk zalig om zo’n zotte kitten in huis te hebben. Hij is lief en aanhankelijk maar ook een kleine gekkerd met veel onstuimige energie … Lees meer
Wat een rotweer he de laatste weken. Het is een herfst vol regen en wind. Niks om vrolijk van te worden. Maar kijk, aan het weer kunnen we niks veranderen … Lees meer
14 november is Wereld Diabetes Dag. Diabetes is een complexe aandoening die het gevolg is van verschillende factoren. Genetica is er een van, en daar kun je dus weinig aan doen … Lees meer