Ik zet voor jullie, zo aan het einde van het jaar, nog even de tien best gelezen artikels van het voorbije jaar op een rijtje. En we zijn alweer toegekomen aan de nummer 5. Het kaar is dus duidelijk aan het korten.
Ik blijf dit één van de meest bijzondere momenten van het voorbije jaar vinden. Een chef die op de de kritiek van een klant “dat zijn gerechten lekker maar te duur zijn”, vriendelijk maar correct en vooral zeer to the point reageert.
Uit eten is inderdaad niet altijd zo goedkoop als je zou willen, maar deze chef legt wel even uit hoe dat precies komt. Er zijn op dit artikel ontzettend veel reacties gekomen, en er was opvallend veel begrip voor de chef. En eerlijk, ik begrijp hem ook.
Deze week was ik aan het wandelen met Jan, een hele toffe maat van me, langs de Dijle. We hadden het over koetjes en kalfjes en zoals altijd ook over lekker eten. Want Jan en ik lijken een beetje op elkaar want we houden alle twee van lekker eten, maar moeten allebei ferm veel wandelen om ons gewicht wat onder controle te houden … Lees meerNieuws
Schitterend antwoord van chef op kritiek van klant gaat viraal
“Eat What You Want Day”… Je ziet zo’n bijzondere dag staan in de kalender en je vraagt je af: wat is dat nu eigenlijk voor een rare feestdag? Ik heb het even opgezocht: het is een informeel ‘feest’ dat onder andere in Amerika elk jaar op 11 mei wordt gevierd … Lees meer
Daar gaan we weer voor een nieuwe werkweek. Maar net als vorige week, met die eerste mei die als plezante rustpauze midden in de week tevoorschijn kwam, is dit ook maar een halve week … Lees meer
Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer
De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer
Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer
Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer
Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer
Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer