PRIMA WIJNKEUZE BIJ MIJN GERECHTEN
Nieuws

Prima wijnkeuze bij mijn gerechten

De juiste wijn bij het juiste gerecht? Niet altijd simpel. Daarom vond ik het wel flatterend dat de mensen van wijnclub Our Daily Bottle vroegen of ze in ruil voor twee leuke flesjes enkele recepten van mij mochten gebruiken in hun magazine. M’n milkshake met paling en m’n hamburger met lam en blauwe kaas werden in het tijdschrift van de club opgenomen en twee uitstekende wijnen die in hun online webwinkel te koop zijn werden door hen uitgekozen bij mijn twee gerechten. Uiteraard heb ik ze beide uitgeprobeerd, en door beide wijnen was ik aangenaam verrast. Ook door de voorgestelde pairing trouwens.

De spannendste wijn was de witte: “Terrorist Sauvignon Blanc 2016“. Een grote Duitse sauvignon blanc van Weingut Bauer, op de klassieke manier gemaakt (met veel frisse zuren, maar toch behoorlijk vol van smaak) met een schitterend label waarop staat “If you are a racist, a terrorist, or just an aashole, don’t drink my sauvignon blanc”. Kijk, die boodschap, op zo’n topwijn, bij mijn gerechtje: daar ben ik trots op.

De rode Portugese wijn had dan misschien een klassiekere insteek maar ook was overigens ook uitstekend. De Herdada da Comporta 2014 wordt gemaakt in een natuurreservaat en is dus echt puur natuur product, met een intense smaak van rijpe zwarte braambessen, en zacht kaneel, een uitstekende begeleider van de smaakbom die m’n hamburger met lam en blauwe kaas toch echt wel is.

Als je deze wijnen of andere uit hun boeiende, eigenzinnige assortiment zelf zou willen bestellen, dan kun je alle informatie terugvinden op de website van de wijnclub www.ourdailybottle.com of bestellen op 0032483427386 Dikke merci voor deze plezierige samenwerking: twee receptjes in ruil voor twee mooie wijntjes, daar klinken we op!

Gerelateerde nieuwsberichten

Azijnpissers niet welkom. Maar deze tip van Peter Goossens vergeet ik nooit.

Ik gebruik graag azijn in mijn keuken. Niet alleen in gerechten die per se een zure toets vragen, maar ook in hartige bereidingen durf ik er af en toe een flinke scheut bij te doen … Lees meer

Paté

🍂 Paté: herfst op je bord

Ik ben een grote liefhebber van paté, zeker van die boerse exemplaren waarin de stukjes vlees nog mooi hapbaar zijn. Het herfstseizoen, met al dat heerlijke wild, is daarvoor echt top … Lees meer

IMG_0208-Hockney-NR

Mag je kat mee-eten aan tafel?

Onze lieve kater Hockney is echt een schatje. Hij krijgt graag en veel aaikes, knuffels, hij racet door de gang en wij gaan er dan achteraan, vindt hij heerlijk, en af en toe mag hij zelfs mee in bed … Lees meer

Zo krijg je orde in je keuken, en rust in het hoofd!

Op donderdag 30 oktober is het officieel Checklist Day. En misschien vraag je je af: wat heeft dat nu te maken met een foodblog? Wel… alles! Boodschappenlijstjes zijn tenslotte ook checklists, en geloof me: zonder lijstjes zou mijn keuken al lang een chaos zijn … Lees meer

Een herfstvakantie vol heerlijke inspiratie

Het is weer herfstvakantie, en dat is goed nieuws. Heel veel kinderen waren er na acht weken school ook echt weer aan toe, en ik moet eerlijk zijn, ik na tien weken ochtendshow ook wel … Lees meer

10 plezante weetjes over Halloween

Halloween heeft zijn wortels niet in Amerika zoals wel meestal denken, maar wel in het oude Keltische festival Samhain, dat meer dan 2000 jaar geleden werd gevierd in Ierland en Schotland … Lees meer

Voor de jojo in mij is dit een lastige periode. Herkenbaar?

Augustus vorig jaar. Midden in de zomer. Toen heb ik een beslissing genomen die ik al vaker in mijn leven had genomen, maar deze keer voelde het anders … Lees meer

Richting herfstvakantie met dit gezellige weekmenu

Wow, wat vliegt de tijd zeg. Net was het nog zomer, net was het nog half augustus. Vandaag is het alweer bij herfstvakantie. Erger nog: volgende zaterdag schakelen we over naar het winteruur, en dan gaan de avonden echt heel kort worden … Lees meer