De juiste wijn bij het juiste gerecht? Niet altijd simpel. Daarom vond ik het wel flatterend dat de mensen van wijnclub Our Daily Bottle vroegen of ze in ruil voor twee leuke flesjes enkele recepten van mij mochten gebruiken in hun magazine. M’n milkshake met paling en m’n hamburger met lam en blauwe kaas werden in het tijdschrift van de club opgenomen en twee uitstekende wijnen die in hun online webwinkel te koop zijn werden door hen uitgekozen bij mijn twee gerechten. Uiteraard heb ik ze beide uitgeprobeerd, en door beide wijnen was ik aangenaam verrast. Ook door de voorgestelde pairing trouwens.
De spannendste wijn was de witte: “Terrorist Sauvignon Blanc 2016“. Een grote Duitse sauvignon blanc van Weingut Bauer, op de klassieke manier gemaakt (met veel frisse zuren, maar toch behoorlijk vol van smaak) met een schitterend label waarop staat “If you are a racist, a terrorist, or just an aashole, don’t drink my sauvignon blanc”. Kijk, die boodschap, op zo’n topwijn, bij mijn gerechtje: daar ben ik trots op.
De rode Portugese wijn had dan misschien een klassiekere insteek maar ook was overigens ook uitstekend. De Herdada da Comporta 2014 wordt gemaakt in een natuurreservaat en is dus echt puur natuur product, met een intense smaak van rijpe zwarte braambessen, en zacht kaneel, een uitstekende begeleider van de smaakbom die m’n hamburger met lam en blauwe kaas toch echt wel is.
Als je deze wijnen of andere uit hun boeiende, eigenzinnige assortiment zelf zou willen bestellen, dan kun je alle informatie terugvinden op de website van de wijnclub www.ourdailybottle.com of bestellen op 0032483427386 Dikke merci voor deze plezierige samenwerking: twee receptjes in ruil voor twee mooie wijntjes, daar klinken we op!
Elk jaar opnieuw deel ik met jullie hier op Would Be Chef recepten voor de feestdagen. Vandaag wil ik een aantal feestelijke hoofdgerechten met jullie delen … Lees meer
Een goed feest begint met lekkere hapjes. Je kunt uiteraard wat blokjes kaas en salami op de salontafel zetten, of een kommetje chips. En er is uiteraard niks verkeerd met wat toastjes … Lees meer
Zoek je inspiratie voor lekkere voorgerechten voor de feestdagen? Zoek dan vooral niet verder. Elk jaar opnieuw deel ik met jullie hier op Would Be Chef recepten voor de feestdagen … Lees meer
Het is fantastisch hoeveel reacties ik elke dag nog krijg op Mijn Mama’s Kookboek. Het is, zo laten veel mensen mij weten, een prachtig boek geworden: een ode aan de keuken van mijn mama en mijn beide oma’s … Lees meer
Het is werkelijk ontroerend hoeveel mensen intussen Mijn Mama’s Kookboek hebben gekocht met een hele specifieke reden: ze willen de heerlijke gerechten uit onze jeugd overdragen van generatie naar generatie … Lees meer
Intussen woont onze kleine Hockney toch al een maand of twee bij ons en het is werkelijk zalig om zo’n zotte kitten in huis te hebben. Hij is lief en aanhankelijk maar ook een kleine gekkerd met veel onstuimige energie … Lees meer
Wat een rotweer he de laatste weken. Het is een herfst vol regen en wind. Niks om vrolijk van te worden. Maar kijk, aan het weer kunnen we niks veranderen … Lees meer
14 november is Wereld Diabetes Dag. Diabetes is een complexe aandoening die het gevolg is van verschillende factoren. Genetica is er een van, en daar kun je dus weinig aan doen … Lees meer