PRIMA WIJNKEUZE BIJ MIJN GERECHTEN
Nieuws

Prima wijnkeuze bij mijn gerechten

De juiste wijn bij het juiste gerecht? Niet altijd simpel. Daarom vond ik het wel flatterend dat de mensen van wijnclub Our Daily Bottle vroegen of ze in ruil voor twee leuke flesjes enkele recepten van mij mochten gebruiken in hun magazine. M’n milkshake met paling en m’n hamburger met lam en blauwe kaas werden in het tijdschrift van de club opgenomen en twee uitstekende wijnen die in hun online webwinkel te koop zijn werden door hen uitgekozen bij mijn twee gerechten. Uiteraard heb ik ze beide uitgeprobeerd, en door beide wijnen was ik aangenaam verrast. Ook door de voorgestelde pairing trouwens.

De spannendste wijn was de witte: “Terrorist Sauvignon Blanc 2016“. Een grote Duitse sauvignon blanc van Weingut Bauer, op de klassieke manier gemaakt (met veel frisse zuren, maar toch behoorlijk vol van smaak) met een schitterend label waarop staat “If you are a racist, a terrorist, or just an aashole, don’t drink my sauvignon blanc”. Kijk, die boodschap, op zo’n topwijn, bij mijn gerechtje: daar ben ik trots op.

De rode Portugese wijn had dan misschien een klassiekere insteek maar ook was overigens ook uitstekend. De Herdada da Comporta 2014 wordt gemaakt in een natuurreservaat en is dus echt puur natuur product, met een intense smaak van rijpe zwarte braambessen, en zacht kaneel, een uitstekende begeleider van de smaakbom die m’n hamburger met lam en blauwe kaas toch echt wel is.

Als je deze wijnen of andere uit hun boeiende, eigenzinnige assortiment zelf zou willen bestellen, dan kun je alle informatie terugvinden op de website van de wijnclub www.ourdailybottle.com of bestellen op 0032483427386 Dikke merci voor deze plezierige samenwerking: twee receptjes in ruil voor twee mooie wijntjes, daar klinken we op!

Gerelateerde nieuwsberichten

COVER

Mijn nieuwe boek is er: “Veel Geluk Gewenst”

Wat ben ik gelukkig! Mijn nieuwe boek is er: “Veel Geluk Gewenst”. Ik ben er super trots op. Het is een boek dat ik met heel veel liefde geschreven heb … Lees meer

El Bulli 1846 Foundation Cala Montjoi Spanje Would Be Chef Sven Ornelis14

Het mooiste culinaire museum ooit: de El Bulli 1846 Foundation

De elBulli Foundation is een non-profitorganisatie opgericht door de wereldberoemde chef-kok Ferran Adrià na de sluiting van zijn legendarische restaurant elBulli in 2011 … Lees meer

Ideaal extraatje in je gerechten: pompoenzaden

Misschien heb je het al gezien op mijn sociale media. Ik ben lichter aan het koken, met veel gezonde ingrediënten, en met veel groenten. Slaatjes, maar ook heerlijke gewokte of gestoomde groenten, of ik rooster ze in mijn oven … Lees meer

WBC-152123

Verras je huisgenoten met mijn weekmenu

Lekker eten willen we toch allemaal? Nu de dagen toch weer flink aan het korten zijn, en we zelfs bijna aan oktober zitten, wil ik jullie op deze maandag weer inspireren met een aantal lekkere gerechten … Lees meer

Wat is een quesadilla en hoe maak je het zelf?

Een quesadilla is een heerlijk traditioneel Mexicaans gerecht dat bestaat uit een tortilla (meestal gemaakt van maïs of tarwe) die dan wordt gevuld met kaas en soms andere ingrediënten zoals vlees, groenten of bonen … Lees meer

Hoeveel calorieën bevat een glas bier? En is dat meer of minder dan wijn?

Ik ben veel aan het sporten, probeer gezond te eten, en niet teveel alcohol te drinken. Omdat ik echt wat gezonder wou worden en wat kilo’s verliezen. Ik verkoop zelf wijn, en ik geniet van een lekker glas, maar toch denk ik toch ook goed na tegenwoordig wat ik drink en hoeveel … Lees meer

Geniale tip om je warme choco nog lekkerder te maken

Geniale tip om je warme choco nog lekkerder te maken

Vandaag is de dag van de chocolademelk!  Ik ken een kleine maar geniale truc om je warme choco nog lekkerder te maken. Een beetje grof zeezout toevoegen is altijd lekker bij chocolade, dat weet iedereen, en zeker als het donkere chocolade is … Lees meer

Vier jij wereld hoagie day?

Dit is een soort van kwisvraagje. Wel eentje waarmee je jammer genoeg niks winnen kunt. Behalve mijn grootste respect. Want ik moet bekennen: ik moest zelf ook even opzoeken wat een hoagie precies was toen ik in de culinaire kalender zag dat vandaag ‘World Hoagie” dag was … Lees meer