PRIMA WIJNKEUZE BIJ MIJN GERECHTEN
Nieuws

Prima wijnkeuze bij mijn gerechten

De juiste wijn bij het juiste gerecht? Niet altijd simpel. Daarom vond ik het wel flatterend dat de mensen van wijnclub Our Daily Bottle vroegen of ze in ruil voor twee leuke flesjes enkele recepten van mij mochten gebruiken in hun magazine. M’n milkshake met paling en m’n hamburger met lam en blauwe kaas werden in het tijdschrift van de club opgenomen en twee uitstekende wijnen die in hun online webwinkel te koop zijn werden door hen uitgekozen bij mijn twee gerechten. Uiteraard heb ik ze beide uitgeprobeerd, en door beide wijnen was ik aangenaam verrast. Ook door de voorgestelde pairing trouwens.

De spannendste wijn was de witte: “Terrorist Sauvignon Blanc 2016“. Een grote Duitse sauvignon blanc van Weingut Bauer, op de klassieke manier gemaakt (met veel frisse zuren, maar toch behoorlijk vol van smaak) met een schitterend label waarop staat “If you are a racist, a terrorist, or just an aashole, don’t drink my sauvignon blanc”. Kijk, die boodschap, op zo’n topwijn, bij mijn gerechtje: daar ben ik trots op.

De rode Portugese wijn had dan misschien een klassiekere insteek maar ook was overigens ook uitstekend. De Herdada da Comporta 2014 wordt gemaakt in een natuurreservaat en is dus echt puur natuur product, met een intense smaak van rijpe zwarte braambessen, en zacht kaneel, een uitstekende begeleider van de smaakbom die m’n hamburger met lam en blauwe kaas toch echt wel is.

Als je deze wijnen of andere uit hun boeiende, eigenzinnige assortiment zelf zou willen bestellen, dan kun je alle informatie terugvinden op de website van de wijnclub www.ourdailybottle.com of bestellen op 0032483427386 Dikke merci voor deze plezierige samenwerking: twee receptjes in ruil voor twee mooie wijntjes, daar klinken we op!

Gerelateerde nieuwsberichten

3-palacio-arrriluce-hotel-lujo-bilbao-getxo-fachada.jpg

Weg uit Barcelona. We gaan een droomreisje maken! #advertentie

De zomer is voor ons nu al meer dan tien jaar: genieten in Barcelona. Het is heerlijk om een eigen flat te hebben in deze prachtige stad. Als je eigen kleren in de kast hangen, je glazen staan te blinken om gevuld te worden, en je kunt slapen in je eigen bed, dan voel je je de koning te rijk … Lees meer

Word je van tequila sneller dronken? En waarom?

Ik heb van een van mijn beste vrienden in Barcelona een mooie fles top-tequila gekregen in de vorm van een cactus. Een fles in terracotta die er prachtig uitziet … Lees meer

10 ingrediënten die je nooit in de diepvriezer mag bewaren!

Het is uiteraard een goed idee om veel lekkers in de diepvriezer te bewaren. Ik heb voor noodgevallen altijd allerlei fijne producten klaarzitten waarmee je mooie gerechten maken kunt wanneer er onverwacht vrienden komen binnenvallen … Lees meer

Weet jij wat kardemom is en waar je het voor gebruikt?

Soms zie je in een recept kruiden of specerijen staat die je helemaal niet kent. Kardemom is er misschien eentje van. Het wordt bij ons niet zo vaak gebruikt maar in veel keukens is het een essentieel ingrediënt … Lees meer

De 10 fruitsoorten met het minste calorieën

Dit zijn de 10 fruitsoorten met het minste calorieën

Fruit eten is erg gezond, dus je moet minstens twee stukken fruit eten per dag, hoor je experts al heel je leven zeggen. Dat klopt, want fruit zit vol vezels en vitaminen … Lees meer

Zo gaan slimme obers om met lastige klanten

Ik ken nogal wat mensen die in de horeca erken, en ik hoor van hen wel eens verhalen van lastige klanten. Mensen zijn vandaag veel mondiger dan ooit en kunnen soms echt vervelend doen … Lees meer

Kun je dik worden van tandpasta? En kun je een overdosis nemen?

Ik vond het hilarisch: iemand zei me een tijdje geleden dat je echt wel moet uitkijken met teveel tandenpoetsen als je niet dik wil worden, omdat er in tandpasta best veel calorieën kunnen zitten … Lees meer

Waterkan

Pure verwennerij in de zomer: maak zelf fruitwater

In België was het weer nog niet zo goed de voorbije week. Maar in Barcelona was het heerlijk: lekker veel zon en al bij al aangename temperaturen, heel zomers, maar in tegenstelling tot de voorbije twee jaar voorlopig nog niet bloedheet … Lees meer