‘IJS-COOL’ HAPJE: MILKSHAKE MET PALING

Roomijs met groenten en vis. Hoe raar is dat, denk je. En dat begrijp ik maar al te goed. Een hoorntje met drie bollen koffie-ijs met gebakken kabeljauw lijkt met ook van het goede teveel.

Maar room en paling gaan sowieso al lekker samen, vanille is ook in hartige gerechten een mooie smaakmaker, en de komkommer, maar vooral het pittige van de ui en de zure appel geven een mooi contrastje.

En je gaat kinderen gezond kunnen beetnemen. Ze krijgen een ijsje en eten ook groenten en vis. Ideaal tijdens de zomer.

Bereiding

  1. Laat het roomijs een klein beetje smelten, zoals je dat als kind soms deed, om je eigen papje te maken, weet je nog?
  2. Snijd heel fijn gelijke deeltjes appel, komkommer en ui, en meng die onder het zacht geworden roomijs.
  3. Doe alles in een klein glaasje.
  4. Doe er een goede draai van de pepermolen over, net als een beetje zout
  5.  Leg daarop een stukje gerookte paling en werk af met een sprietje dille.