Gisteren was het eindelijk zover: tussen zeven en acht was de sympathieke Peter Goossens, onze enige drie sterrenchef van België, mijn gast in het Christmas House van Joe. Ik mocht een uur lang praten met hem over lekker eten, gastronomie, en de zalige sfeer van kerst- en nieuwjaar. Ik vond het een super uurtje. Ook omdat ik besef dat Peter zo’n drukke agenda heeft, dat z’n vrije dag, de maandag, heilig is. Dat hij gisteren toch bij mij wou langskomen heb ik echt enorm gewaardeerd.
Ik vroeg Peter ook hoe hij kerstavond zou vieren. En daar was hij redelijk duidelijk over. Het Hof Van Cleve sluit in de kerstvakantie twee weken, en Peter blijft met z’n familie gezellig thuis. Het jaar is al zo ongelofelijk druk dat de rust welgekomen is. En op kerstavond kookt Peter zelf voor z’n vrouw Lieve en de kinderen.
Hij gaat vol-au-vent maken. Maar dan wel de luxe-versie. Met onder andere mooie zwezeriken en balletjes en wat witte truffel. En met heerlijke zelfgemaakte kroketjes bij. En een goede kennis van Peter, een bakker op rust, gaat een taart van profiteroles maken, een pure heerlijkheid, waar Peter enorm van houdt. Met een goed glas bij lijkt dit me een zalige feestmaaltijd. Geniet er van Peter, samen met je familie. En nog eens dikke merci om langs te komen in Antwerpen!
Mijn liefste meme Maria is een paar jaar terug op 93-jarige leeftijd plots overleden. Niet dramatisch. Plots is haar kaarsje uitgegaan, na een lang, mooi, maar ook heftig leven. Ze was nog in goede doen, en altijd erg gelukkig als we haar bezochten, of als ze een feestje mocht meemaken.
De jaarlijkse nieuwjaarsetentjes waren wat dat betreft hoogdagen voor ons allemaal … Lees meerRecept
Kroketjes zoals mijn meme Maria ze altijd maakte
Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer
December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer
Ik ben sinds jaar en dag een grote fan en ambassadeur van mosselen. Van de start van het mosselseizoen (soms al begin juni) tot aan het einde, in februari, zijn ze superlekker, en staan ze een paar keer per maand op ons menu … Lees meer
Je kunt er niet naast kijken: Black Friday is overal. En ook bij Silenro Publishers willen we iedereen de kans geven om deze week de boeken van Sven Ornelis aan een lager tarief te kopen … Lees meer
An apple a day keeps the doctor away hoor je wel eens zeggen, en ik kan je verzekeren: ik hou van appels. Ze zijn gezond, dat staat buiten kijf. Toch hoorde ik iemand onlangs zeggen dat groene appels gezonder zijn dan rode … Lees meer
Op donderdag 28 november 2024 wordt Thanksgiving opnieuw gevierd. Voor Amerikanen is deze feestdag misschien nog een tikje belangrijker dan kerstdag. Er wordt echt uitgebreid gevierd … Lees meer
Halloween heeft zijn wortels niet in Amerika zoals wel meestal denken, maar wel in het oude Keltische festival Samhain, dat meer dan 2000 jaar geleden werd gevierd in Ierland en Schotland … Lees meer
Veel mensen kunnen het niet laten: ook op kantoor hebben ze voortdurend honger en zijn ze aan het snoepen. We denken misschien dat mentaal werken minder belastend is voor het lichaam dan fysiek werken … Lees meer