Gisteren was het eindelijk zover: tussen zeven en acht was de sympathieke Peter Goossens, onze enige drie sterrenchef van België, mijn gast in het Christmas House van Joe. Ik mocht een uur lang praten met hem over lekker eten, gastronomie, en de zalige sfeer van kerst- en nieuwjaar. Ik vond het een super uurtje. Ook omdat ik besef dat Peter zo’n drukke agenda heeft, dat z’n vrije dag, de maandag, heilig is. Dat hij gisteren toch bij mij wou langskomen heb ik echt enorm gewaardeerd.
Ik vroeg Peter ook hoe hij kerstavond zou vieren. En daar was hij redelijk duidelijk over. Het Hof Van Cleve sluit in de kerstvakantie twee weken, en Peter blijft met z’n familie gezellig thuis. Het jaar is al zo ongelofelijk druk dat de rust welgekomen is. En op kerstavond kookt Peter zelf voor z’n vrouw Lieve en de kinderen.
Hij gaat vol-au-vent maken. Maar dan wel de luxe-versie. Met onder andere mooie zwezeriken en balletjes en wat witte truffel. En met heerlijke zelfgemaakte kroketjes bij. En een goede kennis van Peter, een bakker op rust, gaat een taart van profiteroles maken, een pure heerlijkheid, waar Peter enorm van houdt. Met een goed glas bij lijkt dit me een zalige feestmaaltijd. Geniet er van Peter, samen met je familie. En nog eens dikke merci om langs te komen in Antwerpen!
Mijn liefste meme Maria is een paar jaar terug op 93-jarige leeftijd plots overleden. Niet dramatisch. Plots is haar kaarsje uitgegaan, na een lang, mooi, maar ook heftig leven. Ze was nog in goede doen, en altijd erg gelukkig als we haar bezochten, of als ze een feestje mocht meemaken.
De jaarlijkse nieuwjaarsetentjes waren wat dat betreft hoogdagen voor ons allemaal … Lees meerRecept
Kroketjes zoals mijn meme Maria ze altijd maakte
Vorig jaar al heb ik jullie laten weten dat ik er eindelijk zou aan beginnen, aan mijn Barcelona boek. Sinds we er tien jaar geleden een flatje hebben gekocht zijn we grote fans geworden van de prachtige stad aan de Middellandse zee, de hoofdstad van Catalonië … Lees meer
Ik ben sinds jaar en dag fiere ambassadeur van nākd. Voor iemand als ik, die vaak onderweg is, wisselende uren heeft met vroege ochtendshows en late DJ-sets en veel gewandel tussendoor zijn de raw bars van nākd … Lees meer
Een eitje bij het ontbijt is altijd lekker. Maar wat zijn de precieze kooktijden? Weet jij het uit je blote hoofd? Een kleine reminder… Zachtgekookt ei: Ongeveer 4-5 minuten … Lees meer
Het is makkelijk en lekker. Het is feestelijk in het weekend. En het is een easy manier om oud brood toch weer lekker te krijgen: de broodrooster helpt je om van elke ontbijt iets lekkers te maken … Lees meer
28 februari is chocolade soufflé dag. Het maken van een perfecte chocolade soufflé kan een grote uitdaging zijn, maar als je het goed doet is het zo ontzettend lekker … Lees meer
Daarnet werd in Antwerpen de nieuwe Michelin gids voorgesteld. Altijd een spannend moment voor de chefs die natuurlijk hopen dat ze voor hun restaurants een ster, misschien twee, en wie weet drie sterren kunnen binnenhalen … Lees meer
Deze week krijgen we een dagje extra. Eens om de vier jaar komt er in een schrikkeljaar een 29ste februari bij, en dat is deze week dus het geval. Dat is dus een dagje langer werken, ja … Lees meer
Sinds het begin van de kerstvakantie ben ik begonnen aan het boek dat ik al lang heb aangekondigd, en waar blijkbaar veel mensen zitten op te wachten. Eindelijk is het zover: Mijn “Barcelona boek” komt er aan … Lees meer