Zo viert Peter Goossens kerstmis

Gisteren was het eindelijk zover: tussen zeven en acht was de sympathieke Peter Goossens, onze enige drie sterrenchef van België, mijn gast in het Christmas House van Joe. Ik mocht een uur lang praten met hem over lekker eten, gastronomie, en de zalige sfeer van kerst- en nieuwjaar. Ik vond het een super uurtje. Ook omdat ik besef dat Peter zo’n drukke agenda heeft, dat z’n vrije dag, de maandag, heilig is. Dat hij gisteren toch bij mij wou langskomen heb ik echt enorm gewaardeerd.

Ik vroeg Peter ook hoe hij kerstavond zou vieren. En daar was hij redelijk duidelijk over. Het Hof Van Cleve sluit in de kerstvakantie twee weken, en Peter blijft met z’n familie gezellig thuis. Het jaar is al zo ongelofelijk druk dat de rust welgekomen is. En op kerstavond kookt Peter zelf voor z’n vrouw Lieve en de kinderen.

Hij gaat vol-au-vent maken. Maar dan wel de luxe-versie. Met onder andere mooie zwezeriken en balletjes en wat witte truffel. En met heerlijke zelfgemaakte kroketjes bij. En een goede kennis van Peter, een bakker op rust, gaat een taart van profiteroles maken, een pure heerlijkheid, waar Peter enorm van houdt. Met een goed glas bij lijkt dit me een zalige feestmaaltijd. Geniet er van Peter, samen met je familie. En nog eens dikke merci om langs te komen in Antwerpen!