Dit moet je eens proberen: zo proef ik chocolade het liefst
Nieuws

Dit moet je eens proberen: zo proef ik chocolade het liefst

Ik let altijd goed op dat ik niet te zwaar eet. Niet teveel vet. Niet teveel suiker. Eén voordeel: ik ben geen snoeper. Op restaurant zal ik de dessertkaart ook bijna altijd links laten liggen. Liever wat meer hartig dan wat meer zoet. Maar er is één uitzondering: ik lust wel eens een stukje chocolade. Nooit met grote hoeveelheden, dat niet. Maar af en toe een stukje vind ik wel lekker.

En dan komt nu het rare, mijn guilty pleasure, zeg maar: als ik een stukje chocolade eet, dan drink ik er altijd iets bij. Bij pure zwarte chocolade vind ik een glas ijskoud water ongelofelijk lekker. En wanneer ik een stukje melkchocolade eet dan drink ik er erg graag een glas melk bij. Vraag mij niet waarom.

Bij dat laatste denk ik dat het iets met m’n jeugd te maken heeft. Vroeger als kind dronken wij namelijk altijd melk bij het ontbijt, en ook bij de boterhammetjes ’s avonds. En we kregen wel eens een latje melkchocolade bij de boterham. Misschien is het die associatie die het doet in mijn rare hersenpan.

Maar waarom ik graag plat water drink bij pure donkere chocolade, is mij echt een mysterie. Maar ik doe het dus wel altijd. Dan breek ik een klein stukje af van het latje chocolade en neem een slok ijskoud water, en in mijn mond proef ik dan puur geluk. Heeft er iemand dezelfde gewoonte? Of heeft er een idee waarom ik dat zo’n lekkere combinaties vind?

Oh ja, een goede single malt whisky is ook zalig bij pure chocolade. Maar niet als ontbijt natuurlijk. Maar probeer het toch maar eens na je eten. Als je trouwens ook een chocoladeliefhebber bent dan moet je dit artikel even lezen: “waarom chocolade eten echt gelukkig maakt.”

Gerelateerde nieuwsberichten

AI0A2942

Publiciteit: Win een citytrip naar Barcelona met Caractère

Koop deze maand het boek ‘Mijn Barcelona’ en maak kans op een trip naar mijn lievelingsstad De donkere en korte winterdagen zijn nu wel definitief achter de rug, de lente is in het land, en iedereen begint te dromen van vakantie … Lees meer

Four Seasons Bangkok Would Be Chef Sven Ornelis Thailand28

Four Seasons Bangkok, op 14 in de lijst met beste hotels ter wereld

Bangkok is een schitterende stad met vele prachtige restaurants en hotels. Dat hadden we al door toen we bijna 15 jaar geleden hier voor het eerst waren … Lees meer

Dit wist je nog niet over popcorn. Wedden?

15 dingen die je nog niet wist over popcorn. Wedden?

De wetenschappelijke naam van popcorn is zea mays everta, en dat is de enige soort maïs die ook “popt”. Popcorn is eigenlijk familie van de grassen … Lees meer

Daarom smaakt koriander (voor sommigen) naar zeep

Daarom smaakt koriander (voor sommige mensen) naar zeep

Ik gebruik graag koriander in mijn recepten. Vooral wanneer ik Aziatische gerechten maak geeft dit frisse kruid (vaak in combinatie met munt) een lekkere extra toets … Lees meer

Opgelet: laatste dagen solden voor mijn boeken!!!

Altijd al gedacht dat je eens een van mijn boeken wilde kopen voor jezelf, of om cadeau te doen? Dan is deze week een goed moment. Tot eind januari kun je al mijn boeken kopen aan twintig procent korting … Lees meer

Alle Boeken

Solden op al mijn boeken! Nu tijdelijk 20% korting.

Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer

Gemarineerde gamba's met frisse salade van quinoa

Vier Quinoa Day met een van mijn recepten

16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer

Is vers geperst fruitsap echt zo ongezond?

Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer