Dit moet je eens proberen: zo proef ik chocolade het liefst
Nieuws

Dit moet je eens proberen: zo proef ik chocolade het liefst

Ik let altijd goed op dat ik niet te zwaar eet. Niet teveel vet. Niet teveel suiker. Eén voordeel: ik ben geen snoeper. Op restaurant zal ik de dessertkaart ook bijna altijd links laten liggen. Liever wat meer hartig dan wat meer zoet. Maar er is één uitzondering: ik lust wel eens een stukje chocolade. Nooit met grote hoeveelheden, dat niet. Maar af en toe een stukje vind ik wel lekker.

En dan komt nu het rare, mijn guilty pleasure, zeg maar: als ik een stukje chocolade eet, dan drink ik er altijd iets bij. Bij pure zwarte chocolade vind ik een glas ijskoud water ongelofelijk lekker. En wanneer ik een stukje melkchocolade eet dan drink ik er erg graag een glas melk bij. Vraag mij niet waarom.

Bij dat laatste denk ik dat het iets met m’n jeugd te maken heeft. Vroeger als kind dronken wij namelijk altijd melk bij het ontbijt, en ook bij de boterhammetjes ’s avonds. En we kregen wel eens een latje melkchocolade bij de boterham. Misschien is het die associatie die het doet in mijn rare hersenpan.

Maar waarom ik graag plat water drink bij pure donkere chocolade, is mij echt een mysterie. Maar ik doe het dus wel altijd. Dan breek ik een klein stukje af van het latje chocolade en neem een slok ijskoud water, en in mijn mond proef ik dan puur geluk. Heeft er iemand dezelfde gewoonte? Of heeft er een idee waarom ik dat zo’n lekkere combinaties vind?

Oh ja, een goede single malt whisky is ook zalig bij pure chocolade. Maar niet als ontbijt natuurlijk. Maar probeer het toch maar eens na je eten. Als je trouwens ook een chocoladeliefhebber bent dan moet je dit artikel even lezen: “waarom chocolade eten echt gelukkig maakt.”

Gerelateerde nieuwsberichten

Alle Boeken

Solden op al mijn boeken! Nu tijdelijk 20% korting.

Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer

Gemarineerde gamba's met frisse salade van quinoa

Vier Quinoa Day met een van mijn recepten

16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer

Is vers geperst fruitsap echt zo ongezond?

Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer

Voor de late twijfelaars: dit zijn mijn toprecepten voor kerstavond

De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer

Sven vliegtuig

Mijn spannende plannen voor deze kerstvakantie

Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer

Wat is maple syrup en waar gebruik je het voor?

Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Mijn heerlijke weekmenu voor deze winterweek

December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer

Waarom mosselen zo goed en gezond zijn #advertentie

Ik ben sinds jaar en dag een grote fan en ambassadeur van mosselen. Van de start van het mosselseizoen (soms al begin juni) tot aan het einde, in februari, zijn ze superlekker, en staan ze een paar keer per maand op ons menu … Lees meer