Zeer opvallend hoor. Gisteren schreef ik hier op Would Be Chef een blogpost over het Adults Only terras dat deze zomer is opengegaan aan het casino van Oostende. Er was daar super veel discussie over in de pers en op de sociale media. Ik had daar zelf nogal een genuanceerde mening over. Lees die hier gerust nog eens na. Maar opvallend: de reacties van mijn volgers waren eigenlijk veel duidelijker en ook een pak minder genuanceerd dan die blog van mij.
Zowat alle lezers vinden het geen enkel probleem dat er Adults Only zaken bestaan: hotels, clubs, restaurants, en ja zelfs terrassen. Ze begrijpen honderd procent dat er verschillende soorten zaken moeten bestaan: plekken waar je met je kinderen van harte welkom bent en waar die zich dan ook helemaal kunnen uitleven zonder lastige blikken toegeworpen te krijgen. Maar ook zaken die duidelijk stellen: hier liever geen kinderen. Prima toch?
En het zotte is dat mensen mèt kinderen nog een stuk enthousiaster zijn dan die zonder. Unisono zeggen zij: natuurlijk snappen wij dat mensen zonder kinderen graag rustig op hun gemak zitten. En heel bijzonder: de meeste mensen met kinderen schreven me dat ze zelf ook wel eens graag zonder hun kroost gaan eten of feesten en dat ze dan ook eerder geneigd zouden zijn om naar Adults Only plekken te gaan. Gewoon voor de rust en de kalmte…
Iemand heeft het in een reactie zo verwoord: “wij gunnen mensen zonder kinderen hun rust, en houden daar zelf ook wel eens van. We zien onze kinderen graag maar één keer per jaar proberen we ook een paar dagen naar een Adults Only hotel te reizen, en dat zijn zalige dagen. Geloof me. En trouwens: als je beslist om je eigen kindjes thuis te laten, zit je ook niet op die van andere mensen te wachten op verlof, geloof me Sven.”
Kijk, die discussie kan ook weer opgeborgen worden. De Vlaming, of toch zeker zij die mij volgen zijn eigenlijk geen moeilijke mensen. Leven en laten leven. Mooi zo. Geniet van deze zondag! Met of zonder de kinderen.
Zoals jullie weten ben ik heel vaak in Barcelona. Ik heb er ook mijn reisgids Mijn Barcelona over geschreven, die nog steeds te koop is op www.mijnbarcelona … Lees meer
Ik geef het toe: af en toe een beetje stout zijn kan geen kwaad. Maar vandaag heb ik het niet over ondeugend gedrag, wel over het bier. Stout is een donkere biersoort met een volle, geroosterde smaak die doet denken aan koffie, cacao en pure chocolade … Lees meer
Ik krijg af en toe de vraag van een journalist: wat zou jij eten als het je laatste avondmaal zou zijn?Ik vind dat eigenlijk een bijzondere gedachte, want ik hoop zo ontzettend hard dat ik op een dag gewoon rustig mag vertrekken in mijn slaap … Lees meer
4 november is officieel “Candy Day”, of gewoon: snoepjesdag. Het idee is dat zoetigheden die dag eens goed gevierd mogen worden. Snoep bestaat al waanzinnig lang … Lees meer
Ik krijg er vaak opmerkingen over, soms plagerig, soms verbaasd. Mensen die op sociale media zien dat ik op vakantie in Barcelona al om zes uur in de gym sta te sporten, vragen me geregeld of ik niet helemaal gestoord ben … Lees meer
Vandaag las ik in de krant dat steeds meer warme bakkers vrouw zijn. En eerlijk, dat vond ik een heerlijk bericht. Een beetje onverwacht misschien, maar tegelijk ook heel logisch als je erover nadenkt … Lees meer
Vorige week ben ik weer eens langsgeweest bij Kris en Sabine, het lieve koppel dat al jaren de mooiste bloemenwinkel van Lochristi en omstreken uitbaat, Bloembinderij Naudts-Boone op het dorpsplein … Lees meer
Er was een tijd dat je op geen enkel terras kon zitten zonder dat iemand naast je een glas gin-tonic met een halve botanische tuin erin liet neerdalen … Lees meer