Zeer opvallend hoor. Gisteren schreef ik hier op Would Be Chef een blogpost over het Adults Only terras dat deze zomer is opengegaan aan het casino van Oostende. Er was daar super veel discussie over in de pers en op de sociale media. Ik had daar zelf nogal een genuanceerde mening over. Lees die hier gerust nog eens na. Maar opvallend: de reacties van mijn volgers waren eigenlijk veel duidelijker en ook een pak minder genuanceerd dan die blog van mij.
Zowat alle lezers vinden het geen enkel probleem dat er Adults Only zaken bestaan: hotels, clubs, restaurants, en ja zelfs terrassen. Ze begrijpen honderd procent dat er verschillende soorten zaken moeten bestaan: plekken waar je met je kinderen van harte welkom bent en waar die zich dan ook helemaal kunnen uitleven zonder lastige blikken toegeworpen te krijgen. Maar ook zaken die duidelijk stellen: hier liever geen kinderen. Prima toch?
En het zotte is dat mensen mèt kinderen nog een stuk enthousiaster zijn dan die zonder. Unisono zeggen zij: natuurlijk snappen wij dat mensen zonder kinderen graag rustig op hun gemak zitten. En heel bijzonder: de meeste mensen met kinderen schreven me dat ze zelf ook wel eens graag zonder hun kroost gaan eten of feesten en dat ze dan ook eerder geneigd zouden zijn om naar Adults Only plekken te gaan. Gewoon voor de rust en de kalmte…
Iemand heeft het in een reactie zo verwoord: “wij gunnen mensen zonder kinderen hun rust, en houden daar zelf ook wel eens van. We zien onze kinderen graag maar één keer per jaar proberen we ook een paar dagen naar een Adults Only hotel te reizen, en dat zijn zalige dagen. Geloof me. En trouwens: als je beslist om je eigen kindjes thuis te laten, zit je ook niet op die van andere mensen te wachten op verlof, geloof me Sven.”
Kijk, die discussie kan ook weer opgeborgen worden. De Vlaming, of toch zeker zij die mij volgen zijn eigenlijk geen moeilijke mensen. Leven en laten leven. Mooi zo. Geniet van deze zondag! Met of zonder de kinderen.
Gisteren iets vervelend voor gehad op restaurant in Barcelona. We gingen na een hele lange wandeling in de zon iets eten aan het strand. Ik wou eens iets nieuws ontdekken, en mijn partner had enorm zin in pizza, en wist een restaurant aan de achterkant van het W Hotel dat blijkbaar prima pizza’s heeft, een goede Italiaan, Velissima … Lees meer
Mensen die me al een paar jaar volgen weten dat ik een paar playlists heb staan die openbaar zijn op Spotify. eentje daarvan is “Would Be Chef Summernights” … Lees meer
Van een slechte timing gesproken. Net nu ik een dikke maand een reisgids uitheb met als naam “Mijn Barcelona” waarmee ik nog meer mensen wil motiveren en helpen om deze prachtige, gastvrije stad te ontdekken, was er een “gigantische betoging” in Barcelona tegen toeristen … Lees meer
Vandaag is sugar cookie day. Dat is in Amerika heel wat. Dan worden er volop koekjes gebakken en uitgedeeld. Ik probeer zelf niet al teveel suiker te consumeren … Lees meer
19 mei is blijkbaar de dag van het bakken, een ideale aanleiding om eens een taartje klaar te maken. Ik zal maar met de deur in huis vallen, ik ben geen fanatieke bakker … Lees meer
Er zijn weinig dingen waar je werkelijk niks aan kunt veranderen. Je kunt je geluk een beetje maken, en je succes ook, maar het weer, daar kan geen mens iets aan doen … Lees meer
Onze reis naar India zit er op. Ik wil meteen met de deur in huis vallen: ik ben erg dankbaar. Dankbaar voor zoveel indrukwekkende impressies, voor zoveel schitterende ervaringen, voor zoveel dingen die ik weer heb bijgeleerd … Lees meer
Sinds het begin van de kerstvakantie ben ik begonnen aan het boek dat ik al lang heb aangekondigd, en waar blijkbaar veel mensen zitten op te wachten. Eindelijk is het zover: Mijn “Barcelona boek” komt er aan … Lees meer