Zo denken mensen met kinderen over “adults only horeca”

Zeer opvallend hoor. Gisteren schreef ik hier op Would Be Chef een blogpost over het Adults Only terras dat deze zomer is opengegaan aan het casino van Oostende. Er was daar super veel discussie over in de pers en op de sociale media. Ik had daar zelf nogal een genuanceerde mening over. Lees die hier gerust nog eens na. Maar opvallend: de reacties van mijn volgers waren eigenlijk veel duidelijker en ook een pak minder genuanceerd dan die blog van mij.

Zowat alle lezers vinden het geen enkel probleem dat er Adults Only zaken bestaan: hotels, clubs, restaurants, en ja zelfs terrassen. Ze begrijpen honderd procent dat er verschillende soorten zaken moeten bestaan: plekken waar je met je kinderen van harte welkom bent en waar die zich dan ook helemaal kunnen uitleven zonder lastige blikken toegeworpen te krijgen. Maar ook zaken die duidelijk stellen: hier liever geen kinderen. Prima toch?

En het zotte is dat mensen mèt kinderen nog een stuk enthousiaster zijn dan die zonder. Unisono zeggen zij: natuurlijk snappen wij dat mensen zonder kinderen graag rustig op hun gemak zitten. En heel bijzonder: de meeste mensen met kinderen schreven me dat ze zelf ook wel eens graag zonder hun kroost gaan eten of feesten en dat ze dan ook eerder geneigd zouden zijn om naar Adults Only plekken te gaan. Gewoon voor de rust en de kalmte…

Iemand heeft het in een reactie zo verwoord: “wij gunnen mensen zonder kinderen hun rust, en houden daar zelf ook wel eens van. We zien onze kinderen graag maar één keer per jaar proberen we ook een paar dagen naar een Adults Only hotel te reizen, en dat zijn zalige dagen. Geloof me. En trouwens: als je beslist om je eigen kindjes thuis te laten, zit je ook niet op die van andere mensen te wachten op verlof, geloof me Sven.”

Kijk, die discussie kan ook weer opgeborgen worden. De Vlaming, of toch zeker zij die mij volgen zijn eigenlijk geen moeilijke mensen. Leven en laten leven. Mooi zo. Geniet van deze zondag! Met of zonder de kinderen.