Het was een emotioneel moment, die avond in juni in Het Gebaar bij Roger van Damme. Roger had naar aanleiding van twee jaar Would Be Chef voor het goede doel een hele sterrenmaaltijd bereid met allemaal heerlijke gerechten die gebaseerd waren op enkele basisrecepten vanop mijn blog.
De sympathieke sterrenchef, en ook hele goede vriend van mij, maakte van mijn relatief eenvoudige recepten plots prachtige kunstwerkjes vol smaak. Niks dan lof voor zijn kunde, ik durf het zelfs kunst te noemen.
Maar het mooiste moment kwam op het einde van de avond. Want de beste patissier van de wereld maakte toen een eigen versie van de appeltaart van mijn mama Anny. Het is de taart die ik al ken sinds mijn jeugdjaren in Knesselare, en nu ging zo’n culinaire topper ermee aan de slag.
Als je weet dat mijn ouders grote fans zijn van Roger (ze gaan toch twee a drie keer per jaar lunchen in Het Gebaar) dan weet je dat ze ontzettend uitkeek naar de versie die Roger van haar taart bedacht had. Ze proefde, met de tranen in de ogen, en ze smaakte dat het goed was. Tien op Tien.
Bekijk de versie van het taartje van Roger en maak zelf thuis zeker ook eens de gemakkelijke maar (sorry Roger) minstens even lekkere versie van mijn mama Anny. Wedden dat je ze heerlijk zult vinden?
En hieronder kun je dus de link vinden naar de oorspronkelijke versie van mijn mama Anny…
Beter dan dit bestaat niet! Als je deze taart maakt en in je oven zet, dan gaat je huis mierzoet ruiken naar dat van mijn ouders in Knesselare, waar ik opgroeide en verjaardag na verjaardag, feestdag na feestdag, blij als een kind was, omdat ik de beste appeltaart van de wereld proeven mocht. Wedden dat je kinderen ze ook zalig vinden … Lees meer
Recept
Mama’s belachelijk lekkere appeltaart
Elk jaar opnieuw deel ik met jullie hier op Would Be Chef recepten voor de feestdagen. Vandaag wil ik een aantal feestelijke hoofdgerechten met jullie delen … Lees meer
Een goed feest begint met lekkere hapjes. Je kunt uiteraard wat blokjes kaas en salami op de salontafel zetten, of een kommetje chips. En er is uiteraard niks verkeerd met wat toastjes … Lees meer
Zoek je inspiratie voor lekkere voorgerechten voor de feestdagen? Zoek dan vooral niet verder. Elk jaar opnieuw deel ik met jullie hier op Would Be Chef recepten voor de feestdagen … Lees meer
Het is fantastisch hoeveel reacties ik elke dag nog krijg op Mijn Mama’s Kookboek. Het is, zo laten veel mensen mij weten, een prachtig boek geworden: een ode aan de keuken van mijn mama en mijn beide oma’s … Lees meer
Het is werkelijk ontroerend hoeveel mensen intussen Mijn Mama’s Kookboek hebben gekocht met een hele specifieke reden: ze willen de heerlijke gerechten uit onze jeugd overdragen van generatie naar generatie … Lees meer
Intussen woont onze kleine Hockney toch al een maand of twee bij ons en het is werkelijk zalig om zo’n zotte kitten in huis te hebben. Hij is lief en aanhankelijk maar ook een kleine gekkerd met veel onstuimige energie … Lees meer
Wat een rotweer he de laatste weken. Het is een herfst vol regen en wind. Niks om vrolijk van te worden. Maar kijk, aan het weer kunnen we niks veranderen … Lees meer
14 november is Wereld Diabetes Dag. Diabetes is een complexe aandoening die het gevolg is van verschillende factoren. Genetica is er een van, en daar kun je dus weinig aan doen … Lees meer