Roger van Damme vs mijn Mama Anny: twee keer appeltaart
Nieuws

Roger van Damme vs mijn Mama Anny: twee keer appeltaart

Het was een emotioneel moment, die avond in juni in Het Gebaar bij Roger van Damme. Roger had  naar aanleiding van twee jaar Would Be Chef voor het goede doel een hele sterrenmaaltijd bereid met allemaal heerlijke gerechten die gebaseerd waren op enkele basisrecepten vanop mijn blog.

De sympathieke sterrenchef, en ook hele goede vriend van mij, maakte van mijn relatief eenvoudige recepten plots prachtige kunstwerkjes vol smaak. Niks dan lof voor zijn kunde, ik durf het zelfs kunst te noemen.

Maar het mooiste moment kwam op het einde van de avond. Want de beste patissier van de wereld maakte toen een eigen versie van de appeltaart van mijn mama Anny. Het is de taart die ik al ken sinds mijn jeugdjaren in Knesselare, en nu ging zo’n culinaire topper ermee aan de slag.

Als je weet dat mijn ouders grote fans zijn van Roger (ze gaan toch twee a drie keer per jaar lunchen in Het Gebaar) dan weet je dat ze ontzettend uitkeek naar de versie die Roger van haar taart bedacht had. Ze proefde, met de tranen in de ogen, en ze smaakte dat het goed was. Tien op Tien.

Bekijk de versie van het taartje van Roger en maak zelf thuis zeker ook eens de gemakkelijke maar (sorry Roger) minstens even lekkere versie van mijn mama Anny. Wedden dat je ze heerlijk zult vinden?

En hieronder kun je dus de link vinden naar de oorspronkelijke versie van mijn mama Anny…

Mama's belachelijk lekkere appeltaart
Recept

Mama’s belachelijk lekkere appeltaart

Beter dan dit bestaat niet! Als je deze taart maakt en in je oven zet, dan gaat je huis mierzoet ruiken naar dat van mijn ouders in Knesselare, waar ik opgroeide en verjaardag na verjaardag, feestdag na feestdag, blij als een kind was, omdat ik de beste appeltaart van de wereld proeven mocht. Wedden dat je kinderen ze ook zalig vinden … Lees meer

Gerelateerde nieuwsberichten

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer