Roger van Damme vs mijn Mama Anny: twee keer appeltaart

Het was een emotioneel moment, die avond in juni in Het Gebaar bij Roger van Damme. Roger had  naar aanleiding van twee jaar Would Be Chef voor het goede doel een hele sterrenmaaltijd bereid met allemaal heerlijke gerechten die gebaseerd waren op enkele basisrecepten vanop mijn blog.

De sympathieke sterrenchef, en ook hele goede vriend van mij, maakte van mijn relatief eenvoudige recepten plots prachtige kunstwerkjes vol smaak. Niks dan lof voor zijn kunde, ik durf het zelfs kunst te noemen.

Maar het mooiste moment kwam op het einde van de avond. Want de beste patissier van de wereld maakte toen een eigen versie van de appeltaart van mijn mama Anny. Het is de taart die ik al ken sinds mijn jeugdjaren in Knesselare, en nu ging zo’n culinaire topper ermee aan de slag.

Als je weet dat mijn ouders grote fans zijn van Roger (ze gaan toch twee a drie keer per jaar lunchen in Het Gebaar) dan weet je dat ze ontzettend uitkeek naar de versie die Roger van haar taart bedacht had. Ze proefde, met de tranen in de ogen, en ze smaakte dat het goed was. Tien op Tien.

Bekijk de versie van het taartje van Roger en maak zelf thuis zeker ook eens de gemakkelijke maar (sorry Roger) minstens even lekkere versie van mijn mama Anny. Wedden dat je ze heerlijk zult vinden?

 

 

En hieronder kun je dus de link vinden naar de oorspronkelijke versie van mijn mama Anny…