Het was een emotioneel moment, die avond in juni in Het Gebaar bij Roger van Damme. Roger had naar aanleiding van twee jaar Would Be Chef voor het goede doel een hele sterrenmaaltijd bereid met allemaal heerlijke gerechten die gebaseerd waren op enkele basisrecepten vanop mijn blog.
De sympathieke sterrenchef, en ook hele goede vriend van mij, maakte van mijn relatief eenvoudige recepten plots prachtige kunstwerkjes vol smaak. Niks dan lof voor zijn kunde, ik durf het zelfs kunst te noemen.
Maar het mooiste moment kwam op het einde van de avond. Want de beste patissier van de wereld maakte toen een eigen versie van de appeltaart van mijn mama Anny. Het is de taart die ik al ken sinds mijn jeugdjaren in Knesselare, en nu ging zo’n culinaire topper ermee aan de slag.
Als je weet dat mijn ouders grote fans zijn van Roger (ze gaan toch twee a drie keer per jaar lunchen in Het Gebaar) dan weet je dat ze ontzettend uitkeek naar de versie die Roger van haar taart bedacht had. Ze proefde, met de tranen in de ogen, en ze smaakte dat het goed was. Tien op Tien.
Bekijk de versie van het taartje van Roger en maak zelf thuis zeker ook eens de gemakkelijke maar (sorry Roger) minstens even lekkere versie van mijn mama Anny. Wedden dat je ze heerlijk zult vinden?
En hieronder kun je dus de link vinden naar de oorspronkelijke versie van mijn mama Anny…
Beter dan dit bestaat niet! Als je deze taart maakt en in je oven zet, dan gaat je huis mierzoet ruiken naar dat van mijn ouders in Knesselare, waar ik opgroeide en verjaardag na verjaardag, feestdag na feestdag, blij als een kind was, omdat ik de beste appeltaart van de wereld proeven mocht. Wedden dat je kinderen ze ook zalig vinden … Lees meer
Recept
Mama’s belachelijk lekkere appeltaart
Koop deze maand het boek ‘Mijn Barcelona’ en maak kans op een trip naar mijn lievelingsstad De donkere en korte winterdagen zijn nu wel definitief achter de rug, de lente is in het land, en iedereen begint te dromen van vakantie … Lees meer
Bangkok is een schitterende stad met vele prachtige restaurants en hotels. Dat hadden we al door toen we bijna 15 jaar geleden hier voor het eerst waren … Lees meer
De wetenschappelijke naam van popcorn is zea mays everta, en dat is de enige soort maïs die ook “popt”. Popcorn is eigenlijk familie van de grassen … Lees meer
Ik gebruik graag koriander in mijn recepten. Vooral wanneer ik Aziatische gerechten maak geeft dit frisse kruid (vaak in combinatie met munt) een lekkere extra toets … Lees meer
Altijd al gedacht dat je eens een van mijn boeken wilde kopen voor jezelf, of om cadeau te doen? Dan is deze week een goed moment. Tot eind januari kun je al mijn boeken kopen aan twintig procent korting … Lees meer
Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer
16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer
Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer