Roger van Damme vs mijn Mama Anny: twee keer appeltaart
Nieuws

Roger van Damme vs mijn Mama Anny: twee keer appeltaart

Het was een emotioneel moment, die avond in juni in Het Gebaar bij Roger van Damme. Roger had  naar aanleiding van twee jaar Would Be Chef voor het goede doel een hele sterrenmaaltijd bereid met allemaal heerlijke gerechten die gebaseerd waren op enkele basisrecepten vanop mijn blog.

De sympathieke sterrenchef, en ook hele goede vriend van mij, maakte van mijn relatief eenvoudige recepten plots prachtige kunstwerkjes vol smaak. Niks dan lof voor zijn kunde, ik durf het zelfs kunst te noemen.

Maar het mooiste moment kwam op het einde van de avond. Want de beste patissier van de wereld maakte toen een eigen versie van de appeltaart van mijn mama Anny. Het is de taart die ik al ken sinds mijn jeugdjaren in Knesselare, en nu ging zo’n culinaire topper ermee aan de slag.

Als je weet dat mijn ouders grote fans zijn van Roger (ze gaan toch twee a drie keer per jaar lunchen in Het Gebaar) dan weet je dat ze ontzettend uitkeek naar de versie die Roger van haar taart bedacht had. Ze proefde, met de tranen in de ogen, en ze smaakte dat het goed was. Tien op Tien.

Bekijk de versie van het taartje van Roger en maak zelf thuis zeker ook eens de gemakkelijke maar (sorry Roger) minstens even lekkere versie van mijn mama Anny. Wedden dat je ze heerlijk zult vinden?

En hieronder kun je dus de link vinden naar de oorspronkelijke versie van mijn mama Anny…

Mama's belachelijk lekkere appeltaart
Recept

Mama’s belachelijk lekkere appeltaart

Beter dan dit bestaat niet! Als je deze taart maakt en in je oven zet, dan gaat je huis mierzoet ruiken naar dat van mijn ouders in Knesselare, waar ik opgroeide en verjaardag na verjaardag, feestdag na feestdag, blij als een kind was, omdat ik de beste appeltaart van de wereld proeven mocht. Wedden dat je kinderen ze ook zalig vinden … Lees meer

Gerelateerde nieuwsberichten

Klopt de slechte reputatie van zout wel?

Zout, wanneer je het met mate gebruikt, is een heerlijke smaakmaker voor je gerechten. Niks zo lekker als wat zout op je aardappelen, wat peper en zout met wat olijfolie of boter op je broodje en in vele gerechten, zelfs in zoete desserts, is een snuf zout echt de ultieme punch … Lees meer

Opgelet! Dit zou ongeluk brengen in de keuken…

Op een vrijdag de 13de durven mensen wel eens extra last te hebben van bijgeloof. Zo’n dag zou mensen immers ongeluk brengen. Ze lopen daarom niet onder ladders door, en zijn bang voor zwarte katten en zo … Lees meer

Augustus, en iedereen vlucht weg uit Barcelona

Augustus, en iedereen vlucht weg uit Barcelona

Ik ben weer vertrokken uit Barcelona om in België na een deugddoende vakantie weer aan het werk te gaan, lekker radio maken met Anke, elke dag tussen zes en tien op Joe … Lees meer

Bram Laebens

Leve moederdag!

15 augustus is moederdag in Antwerpen, en wij vieren dat ook, ondanks het feit dat mama in Knesselare en wij in Lochristi wonen. Maar ik ben daar principieel in: je kunt je moeder niet genoeg vieren … Lees meer

5 heerlijke pasta’s voor het weekend!

Het is vrijdag. En dat is voor veel mensen frietjes-dag. Maar misschien heb je zin om morgen of overmorgen eens iets echt lekkers te koken, en weet je nog niet zo goed welk recept je deze keer zou maken … Lees meer

Is witte chocolade chocolade? Probeer mijn recepten!

Neen! Witte chocolade wordt net als fondant en melkchocolade ook “chocolade” genoemd, maar eigenlijk klopt dat technisch gezien niet, want witte chocolade heeft een compleet andere samenstelling … Lees meer

12 Slimme tips om groenten en fruit langer te bewaren

Het is niet fijn wanneer je groenten en fruit onrijp zijn, dan zijn ze niet lekker en kun je ze beter niet gebruiken in je gerechten. Maar verspilling is al helemaal erg … Lees meer

Belachelijke gewoonte? Of topidee?

Een “doggy bag” vragen? Belachelijk? Of net een topidee?

Je zal het hier zelden of nooit zien gebeuren op restaurant, en ik denk dat veel mensen zich daar ook op een manier voor schamen, maar in Amerika (en in nog wel een paar landen) is het de allergewoonste zaak ter wereld: de overschot van je eten mee naar huis nemen in een zogenaamde “Doggy Bag” … Lees meer