Vorige woensdag hebben Roger van Damme en ik gekookt voor het goede doel. We vierden de tweede verjaardag van de Would Be Chef met een bijzondere 4 mains. Het was een ontzettend gezellige en lekkere avond. En ik heb toen ook beloofd dat alle recepten die Roger daar van mij gebruikt heeft op de blog zouden verschijnen.
Vandaag de preisoep met gorgonzola. De sterrenchef heeft er zijn eigen kunstige versie van gemaakt, maar daaronder heb ik de link toegevoegd naar de simpeler huis- tuin- en eigen keukenversie die je perfect thuis kunt maken. Bekijk onderstaand filmpje voor de sterrenversie van Roger, en ontdek daaronder mijn oorspronkelijke recept.
En voilà, even hieronder klikken, en je vindt het eenvoudige maar heerlijke recept van deze soep. Ik was zelf erg gelukkig dat Roger zo enthousiast was over de combinatie van prei en gorgonzola; zelf maak ik deze soep al jaren. Geniet ervan!
Soep is altijd een goed idee. Zeker in de wintermaanden kan dat zo lekker zijn. Ik gebruik graag m’n thermomix om soep te maken, maar dat hoeft natuurlijk niet. Je kunt gewoon ook een lekker ouderwetse soepketel gebruiken. Deze preisoep heb ik wat gepimpt door er gorgonzola aan toe te voegen, en uiteindelijk af te werken met een geut olijfolie en er nog wat extra parmezaan over te raspen … Lees meerRecept
Preisoep met gorgonzola
Wat ben ik gelukkig! Mijn nieuwe boek is er: “Veel Geluk Gewenst”. Ik ben er super trots op. Het is een boek dat ik met heel veel liefde geschreven heb … Lees meer
De elBulli Foundation is een non-profitorganisatie opgericht door de wereldberoemde chef-kok Ferran Adrià na de sluiting van zijn legendarische restaurant elBulli in 2011 … Lees meer
Misschien heb je het al gezien op mijn sociale media. Ik ben lichter aan het koken, met veel gezonde ingrediënten, en met veel groenten. Slaatjes, maar ook heerlijke gewokte of gestoomde groenten, of ik rooster ze in mijn oven … Lees meer
Lekker eten willen we toch allemaal? Nu de dagen toch weer flink aan het korten zijn, en we zelfs bijna aan oktober zitten, wil ik jullie op deze maandag weer inspireren met een aantal lekkere gerechten … Lees meer
Een quesadilla is een heerlijk traditioneel Mexicaans gerecht dat bestaat uit een tortilla (meestal gemaakt van maïs of tarwe) die dan wordt gevuld met kaas en soms andere ingrediënten zoals vlees, groenten of bonen … Lees meer
Ik ben veel aan het sporten, probeer gezond te eten, en niet teveel alcohol te drinken. Omdat ik echt wat gezonder wou worden en wat kilo’s verliezen. Ik verkoop zelf wijn, en ik geniet van een lekker glas, maar toch denk ik toch ook goed na tegenwoordig wat ik drink en hoeveel … Lees meer
Vandaag is de dag van de chocolademelk! Ik ken een kleine maar geniale truc om je warme choco nog lekkerder te maken. Een beetje grof zeezout toevoegen is altijd lekker bij chocolade, dat weet iedereen, en zeker als het donkere chocolade is … Lees meer
Dit is een soort van kwisvraagje. Wel eentje waarmee je jammer genoeg niks winnen kunt. Behalve mijn grootste respect. Want ik moet bekennen: ik moest zelf ook even opzoeken wat een hoagie precies was toen ik in de culinaire kalender zag dat vandaag ‘World Hoagie” dag was … Lees meer