Vorige woensdag hebben Roger van Damme en ik gekookt voor het goede doel. We vierden de tweede verjaardag van de Would Be Chef met een bijzondere 4 mains. Het was een ontzettend gezellige en lekkere avond. En ik heb toen ook beloofd dat alle recepten die Roger daar van mij gebruikt heeft op de blog zouden verschijnen.
Vandaag de preisoep met gorgonzola. De sterrenchef heeft er zijn eigen kunstige versie van gemaakt, maar daaronder heb ik de link toegevoegd naar de simpeler huis- tuin- en eigen keukenversie die je perfect thuis kunt maken. Bekijk onderstaand filmpje voor de sterrenversie van Roger, en ontdek daaronder mijn oorspronkelijke recept.
En voilà, even hieronder klikken, en je vindt het eenvoudige maar heerlijke recept van deze soep. Ik was zelf erg gelukkig dat Roger zo enthousiast was over de combinatie van prei en gorgonzola; zelf maak ik deze soep al jaren. Geniet ervan!
Soep is altijd een goed idee. Zeker in de wintermaanden kan dat zo lekker zijn. Ik gebruik graag m’n thermomix om soep te maken, maar dat hoeft natuurlijk niet. Je kunt gewoon ook een lekker ouderwetse soepketel gebruiken. Deze preisoep heb ik wat gepimpt door er gorgonzola aan toe te voegen, en uiteindelijk af te werken met een geut olijfolie en er nog wat extra parmezaan over te raspen … Lees meer
Recept
Preisoep met gorgonzola
Elk jaar opnieuw deel ik met jullie hier op Would Be Chef recepten voor de feestdagen. Vandaag wil ik een aantal feestelijke hoofdgerechten met jullie delen … Lees meer
Een goed feest begint met lekkere hapjes. Je kunt uiteraard wat blokjes kaas en salami op de salontafel zetten, of een kommetje chips. En er is uiteraard niks verkeerd met wat toastjes … Lees meer
Zoek je inspiratie voor lekkere voorgerechten voor de feestdagen? Zoek dan vooral niet verder. Elk jaar opnieuw deel ik met jullie hier op Would Be Chef recepten voor de feestdagen … Lees meer
Het is fantastisch hoeveel reacties ik elke dag nog krijg op Mijn Mama’s Kookboek. Het is, zo laten veel mensen mij weten, een prachtig boek geworden: een ode aan de keuken van mijn mama en mijn beide oma’s … Lees meer
Het is werkelijk ontroerend hoeveel mensen intussen Mijn Mama’s Kookboek hebben gekocht met een hele specifieke reden: ze willen de heerlijke gerechten uit onze jeugd overdragen van generatie naar generatie … Lees meer
Intussen woont onze kleine Hockney toch al een maand of twee bij ons en het is werkelijk zalig om zo’n zotte kitten in huis te hebben. Hij is lief en aanhankelijk maar ook een kleine gekkerd met veel onstuimige energie … Lees meer
Wat een rotweer he de laatste weken. Het is een herfst vol regen en wind. Niks om vrolijk van te worden. Maar kijk, aan het weer kunnen we niks veranderen … Lees meer
14 november is Wereld Diabetes Dag. Diabetes is een complexe aandoening die het gevolg is van verschillende factoren. Genetica is er een van, en daar kun je dus weinig aan doen … Lees meer