Roger van Damme vs Would Be Chef: Preisoep met Gorgonzola
Nieuws

Roger van Damme vs Would Be Chef: Preisoep met Gorgonzola

Vorige woensdag hebben Roger van Damme en ik gekookt voor het goede doel. We vierden de tweede verjaardag van de Would Be Chef met een bijzondere 4 mains. Het was een ontzettend gezellige en lekkere avond. En ik heb toen ook beloofd dat alle recepten die Roger daar van mij gebruikt heeft op de blog zouden verschijnen.

Vandaag de preisoep met gorgonzola. De sterrenchef heeft er zijn eigen kunstige versie van gemaakt, maar daaronder heb ik de link toegevoegd naar de simpeler huis- tuin- en eigen keukenversie die je perfect thuis kunt maken. Bekijk onderstaand filmpje voor de sterrenversie van Roger, en ontdek daaronder mijn oorspronkelijke recept.

En voilà, even hieronder klikken, en je vindt het eenvoudige maar heerlijke recept van deze soep. Ik was zelf erg gelukkig dat Roger zo enthousiast was over de combinatie van prei en gorgonzola; zelf maak ik deze soep al jaren. Geniet ervan!

PREISOEP MET GORGONZOLA
Recept

Preisoep met gorgonzola

Soep is altijd een goed idee. Zeker in de wintermaanden kan dat zo lekker zijn. Ik gebruik graag m’n thermomix om soep te maken, maar dat hoeft natuurlijk niet. Je kunt gewoon ook een lekker ouderwetse soepketel gebruiken. Deze preisoep heb ik wat gepimpt door er gorgonzola aan toe te voegen, en uiteindelijk af te werken met een geut olijfolie en er nog wat extra parmezaan over te raspen … Lees meer

Gerelateerde nieuwsberichten

3-palacio-arrriluce-hotel-lujo-bilbao-getxo-fachada.jpg

Weg uit Barcelona. We gaan een droomreisje maken! #advertentie

De zomer is voor ons nu al meer dan tien jaar: genieten in Barcelona. Het is heerlijk om een eigen flat te hebben in deze prachtige stad. Als je eigen kleren in de kast hangen, je glazen staan te blinken om gevuld te worden, en je kunt slapen in je eigen bed, dan voel je je de koning te rijk … Lees meer

Word je van tequila sneller dronken? En waarom?

Ik heb van een van mijn beste vrienden in Barcelona een mooie fles top-tequila gekregen in de vorm van een cactus. Een fles in terracotta die er prachtig uitziet … Lees meer

10 ingrediënten die je nooit in de diepvriezer mag bewaren!

Het is uiteraard een goed idee om veel lekkers in de diepvriezer te bewaren. Ik heb voor noodgevallen altijd allerlei fijne producten klaarzitten waarmee je mooie gerechten maken kunt wanneer er onverwacht vrienden komen binnenvallen … Lees meer

Weet jij wat kardemom is en waar je het voor gebruikt?

Soms zie je in een recept kruiden of specerijen staat die je helemaal niet kent. Kardemom is er misschien eentje van. Het wordt bij ons niet zo vaak gebruikt maar in veel keukens is het een essentieel ingrediënt … Lees meer

De 10 fruitsoorten met het minste calorieën

Dit zijn de 10 fruitsoorten met het minste calorieën

Fruit eten is erg gezond, dus je moet minstens twee stukken fruit eten per dag, hoor je experts al heel je leven zeggen. Dat klopt, want fruit zit vol vezels en vitaminen … Lees meer

Zo gaan slimme obers om met lastige klanten

Ik ken nogal wat mensen die in de horeca erken, en ik hoor van hen wel eens verhalen van lastige klanten. Mensen zijn vandaag veel mondiger dan ooit en kunnen soms echt vervelend doen … Lees meer

Kun je dik worden van tandpasta? En kun je een overdosis nemen?

Ik vond het hilarisch: iemand zei me een tijdje geleden dat je echt wel moet uitkijken met teveel tandenpoetsen als je niet dik wil worden, omdat er in tandpasta best veel calorieën kunnen zitten … Lees meer

Waterkan

Pure verwennerij in de zomer: maak zelf fruitwater

In België was het weer nog niet zo goed de voorbije week. Maar in Barcelona was het heerlijk: lekker veel zon en al bij al aangename temperaturen, heel zomers, maar in tegenstelling tot de voorbije twee jaar voorlopig nog niet bloedheet … Lees meer