Soep is altijd een goed idee. Zeker in de wintermaanden kan dat zo lekker zijn. Ik gebruik graag m’n thermomix om soep te maken, maar dat hoeft natuurlijk niet. Je kunt gewoon ook een lekker ouderwetse soepketel gebruiken. Deze preisoep heb ik wat gepimpt door er gorgonzola aan toe te voegen, en uiteindelijk af te werken met een geut olijfolie en er nog wat extra parmezaan over te raspen. Stukje brood bij, en puur genieten!
Eerlijk is eerlijk: je kunt prima gazpacho in brik kopen tegenwoordig in de speciaalzaak of in de supermarkt. De truc is dan om die kant- en klare soep een beetje te pimpen, met wat brunoise van verse tomaten, komkommer en paprika’s, verse basilicum, een goede draai van de pepermolen en een flinke scheut olijfolie … Lees meer
Hij is nog steeds de allergrootste chef van ons land, Peter Goossens. In zijn Hof Van Cleve kookt hij de beste maaltijd die je je kunt inbeelden. Ik heb al verschillende keren de voetjes onder tafel mogen steken in deze drie sterren tempel, en elke keer val ik van de ene verbazing in de andere bewondering … Lees meer
Als ambassadeur van Comté vind ik het heerlijk om nieuwe recepten te verzinnen met deze prachtige kaas. Speciaal voor de feestelijke momenten in het leven heb ik een heerlijke rijke soep gemaakt van pompoen, afgewerkt met hazelnoten en Comté … Lees meer
Als ambassadeur van KitchenAid mag ik zowat alle nieuwe toestellen uittesten, en met veel enthousiasme mag ik je deze keer de draadloze staafmixer voorstellen … Lees meer
Mijn mama Anny is een grote keukenprinses. De klassiekers maakt ze als geen ander, en haar tomatensoep met balletjes is er één van. Wij mochten als kind de balletjes al mee staan draaien op een stoeltje aan de keukenkast, en dat was een groot feest … Lees meer
Waar halen hobbychefs met een foodblog hun inspiratie voor gerechten, vraag je je misschien wel eens af? Ik zal eerlijk zijn, zo’n beetje overal. Wanneer ik bij vrienden ga eten en ze schotelen me een lekker gerecht voor dan maak ik een fotootje en bedenk ik al welke twist ik aan hun gerecht zou kunnen geven … Lees meer
Het is zowat tien jaar geleden dat we op reis waren in het waanzinnig mooie Nieuw-Zeeland. Terwijl het hier stevig aan het winteren was vlogen we voor drie weken naar de gulle zomerzon van eind december, begin januari aan de andere kant van de wereld … Lees meer
Een heerlijke soep met een leuke twist voor elk feestmenu is dit. Een echte klassieker die onze grootmoeders en moeders graag klaarmaakten: “tomatensoep met ballekes” … Lees meer