PREISOEP MET GORGONZOLA

Soep is altijd een goed idee. Zeker in de wintermaanden kan dat zo lekker zijn. Ik gebruik graag m’n thermomix om soep te maken, maar dat hoeft natuurlijk niet. Je kunt gewoon ook een lekker ouderwetse soepketel gebruiken. Deze preisoep heb ik wat gepimpt door er gorgonzola aan toe te voegen, en uiteindelijk af te werken met een geut olijfolie en er nog wat extra parmezaan over te raspen. Stukje brood bij, en puur genieten!

Bereiding

  1. Snipper de grote ui en stoof hem aan in wat goede boter samen met wat peper, zout, het fijngestampte teentje look, de fijngesnipperde tijm en rozemarijn. Niet bakken! Gewoon glazig stoven.
  2. Was het witte en het lichtgroene deel de twee preistronken goed zodat alle zandkorrels verdwenen zijn.
  3. Snipper de preistronken en de aardappel en voeg toe aan de ui
  4. Laat wat mee aanstoven en overgiet met de bouillon
  5. Voeg het laurierblaadje toe en laat de soep een half uurtje koken met het deksel van de soeppot half open
  6. voeg op het einde de gorgonzola toe en mix de soep glad
  7. Serveer met een geut olijfolie, wat blaadjes verse tijm, en rasp er naar smaak Parmezaanse kaas over