Scheidsrechters moeten op dieet van Frank De Bleeckere

Toch wel opmerkelijk nieuws deze week: de Koninklijke Belgische Voetbalbond wil dat onze topscheidsrechters op dieet gaan… De scheidsrechterscommissie stuurde namelijk een mail naar al onze topscheidsrechters waarin hen wordt gevraagd om hun vetpercentage voor 15 juli tot onder de 15 procent te laten zakken. En in het najaar mag dat nog maar 12 procent zijn. En ook voor de grensrechters gelden nieuwe regels: vanaf 15 juli mogen zijn maximum een vetpercentage van minder dan 18 procent hebben en tegen 17 oktober moet dat ook zakken onder de 15 procent.

Nu snap ik wel dat je geen bierbuiken op het veld wil. Een scheids loopt wat af tijdens een wedstrijd, en dat doe je niet met overgewicht. Maar 12 procent is wel erg strak, vrees ik. Ik denk dat er een aantal van de toppers binnenkort permanent videoref worden. “Dit is gewoon een volgende stap in de professionalisering van onze scheidsrechters,” zei mijn goede maat, ex-topscheidsrechter Frank De Bleeckere, die vandaag actief is in de scheidsrechterscommissie, in verschillende interviews.

Het grappige is dat Frank mij onrechtstreeks ook heeft aangezet tot afvallen. Toen ik in 2011 Ornelis en Rogiers presenteerde op Qmusic hadden wij een wekelijkse rubriek “Het WK Ornelis en Rogiers” waarin Kürt en ik tegen elkaar elke week een competitie deden. Daar zat ook wel eens iets ludieks als pannenkoeken bakken en stijldansen tussen, maar meestal deden we echt aan sport: speerwerpen, rolstoel-racen, etc.

En Frank De Bleeckere was toen elke week onze sympathieke maar strenge scheidsrechter. En op een dag liet hij ons 538 treden trappenlopen op de Romboutstoren in Mechelen. Ik ben daar toen bijna gesneuveld. Ik woog 114 kilogram en mijn vetgehalte zal wel hoog in de tientallen gezeten hebben. Ik viel bijna dood op de Mechelse trappen. Die trappenrace was een echte wake up call voor mij, want nadien ben ik op dieet gegaan. Beetje dankzij Frank dus.

 

 

Ik wens de scheidsrechters veel sterkte en ook plezier met hun verplichte dieet. Als ze tips nodig hebben, ik heb er wel een paar… Zo ben ik immers afgevallen en zo hou ik het vol…