Toch wel opmerkelijk nieuws deze week: de Koninklijke Belgische Voetbalbond wil dat onze topscheidsrechters op dieet gaan… De scheidsrechterscommissie stuurde namelijk een mail naar al onze topscheidsrechters waarin hen wordt gevraagd om hun vetpercentage voor 15 juli tot onder de 15 procent te laten zakken. En in het najaar mag dat nog maar 12 procent zijn. En ook voor de grensrechters gelden nieuwe regels: vanaf 15 juli mogen zijn maximum een vetpercentage van minder dan 18 procent hebben en tegen 17 oktober moet dat ook zakken onder de 15 procent.
Nu snap ik wel dat je geen bierbuiken op het veld wil. Een scheids loopt wat af tijdens een wedstrijd, en dat doe je niet met overgewicht. Maar 12 procent is wel erg strak, vrees ik. Ik denk dat er een aantal van de toppers binnenkort permanent videoref worden. “Dit is gewoon een volgende stap in de professionalisering van onze scheidsrechters,” zei mijn goede maat, ex-topscheidsrechter Frank De Bleeckere, die vandaag actief is in de scheidsrechterscommissie, in verschillende interviews.
Het grappige is dat Frank mij onrechtstreeks ook heeft aangezet tot afvallen. Toen ik in 2011 Ornelis en Rogiers presenteerde op Qmusic hadden wij een wekelijkse rubriek “Het WK Ornelis en Rogiers” waarin Kürt en ik tegen elkaar elke week een competitie deden. Daar zat ook wel eens iets ludieks als pannenkoeken bakken en stijldansen tussen, maar meestal deden we echt aan sport: speerwerpen, rolstoel-racen, etc.
En Frank De Bleeckere was toen elke week onze sympathieke maar strenge scheidsrechter. En op een dag liet hij ons 538 treden trappenlopen op de Romboutstoren in Mechelen. Ik ben daar toen bijna gesneuveld. Ik woog 114 kilogram en mijn vetgehalte zal wel hoog in de tientallen gezeten hebben. Ik viel bijna dood op de Mechelse trappen. Die trappenrace was een echte wake up call voor mij, want nadien ben ik op dieet gegaan. Beetje dankzij Frank dus.
Ik wens de scheidsrechters veel sterkte en ook plezier met hun verplichte dieet. Als ze tips nodig hebben, ik heb er wel een paar… Zo ben ik immers afgevallen en zo hou ik het vol…
Vaak krijg ik de vraag: hoe blijf jij op gewicht… want je eet toch vaak lekker. Daarom wil ik jullie even vertellen hoe ik het aanpak. Laat ik beginnen met te zeggen: ik ben geen dieetgoeroe. Ik heb de waarheid dus absoluut niet in pacht. Maar een ervaringsdeskundige ben ik wel. Ik woog ooit, vooral door mijn liefde voor lekker eten, meer dan 110 kilo … Lees meer
Nieuws
5 tips om af te vallen en lekker te blijven eten
Jullie kennen me, en mijn passies. Ik ben als een bakker die, na meer dan dertig jaar achter zijn oven, nog altijd even trots is op elke kraakverse croissant die door zijn handen gaat, als een dokter die elke patiënt wil genezen of op zijn minst de pijn wil verzachten, als een garagist die hoopt dat het leven voor elke klant gesmeerd loopt, zoals een pastoor die z’n schapen de hemel wil bieden, en zoals een meisje van lichte zeden dat elke man met een brede glimlach het etablissement wil zien verlaten … Lees meer
Bangkok is een schitterende stad met vele prachtige restaurants en hotels. Dat hadden we al door toen we bijna 15 jaar geleden hier voor het eerst waren … Lees meer
De wetenschappelijke naam van popcorn is zea mays everta, en dat is de enige soort maïs die ook “popt”. Popcorn is eigenlijk familie van de grassen … Lees meer
Ik gebruik graag koriander in mijn recepten. Vooral wanneer ik Aziatische gerechten maak geeft dit frisse kruid (vaak in combinatie met munt) een lekkere extra toets … Lees meer
Altijd al gedacht dat je eens een van mijn boeken wilde kopen voor jezelf, of om cadeau te doen? Dan is deze week een goed moment. Tot eind januari kun je al mijn boeken kopen aan twintig procent korting … Lees meer
Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer
16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer
Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer