Ja, ik kook graag uitgebreid. Zeven, acht gangen. En allemaal bijzondere gerechten met veel prachtige ingrediënten. Ik ga graag aan de slag met kreeft, of kaviaar, met mooi gerijpt vlees en unieke ingrediënten die ik enkel in speciale winkels vinden kan. Ik sta dan ook meestal anderhalve dag in de keuken om mijn gasten een avond lang het allerbeste voor te schotelen. Maar toen we eergisteren beslisten om een dagje vroeger dan gepland terug te komen uit Spanje, en we daarom enkele goede vrienden vroegen om op vrijdagavond iets kleins bij ons te komen eten, had ik het idee om het eens anders aan te pakken. “Niks ingewikkeld, gewoon een lekker pastaatje,” had ik gezegd, en ik heb me aan mijn woord gehouden.
Ik heb eerst als aperitief-hapje wat bruschetta gemaakt. Daarna heb ik zelf vitello tonnato bereid, heerlijk kalfsvlees met tonijnsaus, kappertjes en roquette. En daarna, super simpel, en zoals afgesproken, mijn lievelingspasta. Ik maak die pasta intussen al een eeuwigheid. Meestal gewoon voor ons tweetjes op een weekdag. Maar omdat die zo makkelijk om te maken is, en iedereen die altijd lekker vindt, heb ik die gisteren gewoon nog eens gemaakt. En iedereen was super tevreden, en heeft zelfs een tweede portie gemaakt. Een aanrader dus. Ik geef jullie het recept nog eens mee.
Er zijn zo van die gerechten die je blijft maken. Deze zalige pasta, nog altijd één van mijn favoriete doordeweekse recepten, wil ik toch nog eens met jullie delen. Ik maak deze pasta altijd in een hele grote pan of wok. Heel makkelijk, heel lekker, en snel klaar. En bomvol lekkere smaken. Is in een wip klaar, en iedereen vindt het lekker … Lees meer
Recept
Linguini met kip, erwtjes en prosciutto
Deze week is een beetje speciaal. Op 11 november vieren we Wapenstilstand, een vrije dag in België, en veel mensen maken de brug. Ook Anke en ik doen dat, en ik geef het eerlijk toe: ik geniet er met volle teugen van, want ik zit een paar dagen in het heerlijke Barcelona … Lees meer
Ik gebruik graag azijn in mijn keuken. Niet alleen in gerechten die per se een zure toets vragen, maar ook in hartige bereidingen durf ik er af en toe een flinke scheut bij te doen … Lees meer
Ik ben een grote liefhebber van paté, zeker van die boerse exemplaren waarin de stukjes vlees nog mooi hapbaar zijn. Het herfstseizoen, met al dat heerlijke wild, is daarvoor echt top … Lees meer
Onze lieve kater Hockney is echt een schatje. Hij krijgt graag en veel aaikes, knuffels, hij racet door de gang en wij gaan er dan achteraan, vindt hij heerlijk, en af en toe mag hij zelfs mee in bed … Lees meer
Op donderdag 30 oktober is het officieel Checklist Day. En misschien vraag je je af: wat heeft dat nu te maken met een foodblog? Wel… alles! Boodschappenlijstjes zijn tenslotte ook checklists, en geloof me: zonder lijstjes zou mijn keuken al lang een chaos zijn … Lees meer
Het is weer herfstvakantie, en dat is goed nieuws. Heel veel kinderen waren er na acht weken school ook echt weer aan toe, en ik moet eerlijk zijn, ik na tien weken ochtendshow ook wel … Lees meer
Halloween heeft zijn wortels niet in Amerika zoals wel meestal denken, maar wel in het oude Keltische festival Samhain, dat meer dan 2000 jaar geleden werd gevierd in Ierland en Schotland … Lees meer
Augustus vorig jaar. Midden in de zomer. Toen heb ik een beslissing genomen die ik al vaker in mijn leven had genomen, maar deze keer voelde het anders … Lees meer