Simpel eten, maar iedereen happy
Nieuws

Simpel eten, maar iedereen happy

Ja, ik kook graag uitgebreid. Zeven, acht gangen. En allemaal bijzondere gerechten met veel prachtige ingrediënten. Ik ga graag aan de slag met kreeft, of kaviaar, met mooi gerijpt vlees en unieke ingrediënten die ik enkel in speciale winkels vinden kan. Ik sta dan ook meestal anderhalve dag in de keuken om mijn gasten een avond lang het allerbeste voor te schotelen. Maar toen we eergisteren beslisten om een dagje vroeger dan gepland terug te komen uit Spanje, en we daarom enkele goede vrienden vroegen om op vrijdagavond iets kleins bij ons te komen  eten, had ik het idee om het eens anders aan te pakken. “Niks ingewikkeld, gewoon een lekker pastaatje,” had ik gezegd, en ik heb me aan mijn woord gehouden.

Ik heb eerst als aperitief-hapje wat bruschetta gemaakt. Daarna heb ik zelf vitello tonnato bereid, heerlijk kalfsvlees met tonijnsaus, kappertjes en roquette. En daarna, super simpel, en zoals afgesproken, mijn lievelingspasta. Ik maak die pasta intussen al een eeuwigheid. Meestal gewoon voor ons tweetjes op een weekdag. Maar omdat die zo makkelijk om te maken is, en iedereen die altijd lekker vindt, heb ik die gisteren gewoon nog eens gemaakt. En iedereen was super tevreden, en heeft zelfs een tweede portie gemaakt. Een aanrader dus. Ik geef jullie het recept nog eens mee.

LINGUINI MET KIP, ERWTJES EN PROSCIUTTO
Recept

Linguini met kip, erwtjes en prosciutto

Er zijn zo van die gerechten die je blijft maken. Deze zalige pasta, nog altijd één van mijn favoriete doordeweekse recepten, wil ik toch nog eens met jullie delen. Ik maak deze pasta altijd in een hele grote pan of wok. Heel makkelijk, heel lekker, en snel klaar. En bomvol lekkere smaken. Is in een wip klaar, en iedereen vindt het lekker … Lees meer

Gerelateerde nieuwsberichten

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer