
Simpel eten, maar iedereen happy
Ja, ik kook graag uitgebreid. Zeven, acht gangen. En allemaal bijzondere gerechten met veel prachtige ingrediënten. Ik ga graag aan de slag met kreeft, of kaviaar, met mooi gerijpt vlees en unieke ingrediënten die ik enkel in speciale winkels vinden kan. Ik sta dan ook meestal anderhalve dag in de keuken om mijn gasten een avond lang het allerbeste voor te schotelen. Maar toen we eergisteren beslisten om een dagje vroeger dan gepland terug te komen uit Spanje, en we daarom enkele goede vrienden vroegen om op vrijdagavond iets kleins bij ons te komen eten, had ik het idee om het eens anders aan te pakken. “Niks ingewikkeld, gewoon een lekker pastaatje,” had ik gezegd, en ik heb me aan mijn woord gehouden.
Ik heb eerst als aperitief-hapje wat bruschetta gemaakt. Daarna heb ik zelf vitello tonnato bereid, heerlijk kalfsvlees met tonijnsaus, kappertjes en roquette. En daarna, super simpel, en zoals afgesproken, mijn lievelingspasta. Ik maak die pasta intussen al een eeuwigheid. Meestal gewoon voor ons tweetjes op een weekdag. Maar omdat die zo makkelijk om te maken is, en iedereen die altijd lekker vindt, heb ik die gisteren gewoon nog eens gemaakt. En iedereen was super tevreden, en heeft zelfs een tweede portie gemaakt. Een aanrader dus. Ik geef jullie het recept nog eens mee.
Reacties