Simpel eten, maar iedereen happy
Nieuws

Simpel eten, maar iedereen happy

Ja, ik kook graag uitgebreid. Zeven, acht gangen. En allemaal bijzondere gerechten met veel prachtige ingrediënten. Ik ga graag aan de slag met kreeft, of kaviaar, met mooi gerijpt vlees en unieke ingrediënten die ik enkel in speciale winkels vinden kan. Ik sta dan ook meestal anderhalve dag in de keuken om mijn gasten een avond lang het allerbeste voor te schotelen. Maar toen we eergisteren beslisten om een dagje vroeger dan gepland terug te komen uit Spanje, en we daarom enkele goede vrienden vroegen om op vrijdagavond iets kleins bij ons te komen  eten, had ik het idee om het eens anders aan te pakken. “Niks ingewikkeld, gewoon een lekker pastaatje,” had ik gezegd, en ik heb me aan mijn woord gehouden.

Ik heb eerst als aperitief-hapje wat bruschetta gemaakt. Daarna heb ik zelf vitello tonnato bereid, heerlijk kalfsvlees met tonijnsaus, kappertjes en roquette. En daarna, super simpel, en zoals afgesproken, mijn lievelingspasta. Ik maak die pasta intussen al een eeuwigheid. Meestal gewoon voor ons tweetjes op een weekdag. Maar omdat die zo makkelijk om te maken is, en iedereen die altijd lekker vindt, heb ik die gisteren gewoon nog eens gemaakt. En iedereen was super tevreden, en heeft zelfs een tweede portie gemaakt. Een aanrader dus. Ik geef jullie het recept nog eens mee.

linguini
Recept

Linguini met kip, erwtjes en prosciutto

Er zijn zo van die gerechten die je blijft maken. Deze zalige pasta, nog altijd één van mijn favoriete doordeweekse recepten, wil ik toch nog eens met jullie delen. Ik maak deze pasta altijd in een hele grote pan of wok. Heel makkelijk, heel lekker, en snel klaar. En bomvol lekkere smaken. Is in een wip klaar, en iedereen vindt het lekker … Lees meer

Gerelateerde nieuwsberichten

AI0A2942

Publiciteit: Win een citytrip naar Barcelona met Caractère

Koop deze maand het boek ‘Mijn Barcelona’ en maak kans op een trip naar mijn lievelingsstad De donkere en korte winterdagen zijn nu wel definitief achter de rug, de lente is in het land, en iedereen begint te dromen van vakantie … Lees meer

Four Seasons Bangkok Would Be Chef Sven Ornelis Thailand28

Four Seasons Bangkok, op 14 in de lijst met beste hotels ter wereld

Bangkok is een schitterende stad met vele prachtige restaurants en hotels. Dat hadden we al door toen we bijna 15 jaar geleden hier voor het eerst waren … Lees meer

Dit wist je nog niet over popcorn. Wedden?

15 dingen die je nog niet wist over popcorn. Wedden?

De wetenschappelijke naam van popcorn is zea mays everta, en dat is de enige soort maïs die ook “popt”. Popcorn is eigenlijk familie van de grassen … Lees meer

Daarom smaakt koriander (voor sommigen) naar zeep

Daarom smaakt koriander (voor sommige mensen) naar zeep

Ik gebruik graag koriander in mijn recepten. Vooral wanneer ik Aziatische gerechten maak geeft dit frisse kruid (vaak in combinatie met munt) een lekkere extra toets … Lees meer

Opgelet: laatste dagen solden voor mijn boeken!!!

Altijd al gedacht dat je eens een van mijn boeken wilde kopen voor jezelf, of om cadeau te doen? Dan is deze week een goed moment. Tot eind januari kun je al mijn boeken kopen aan twintig procent korting … Lees meer

Alle Boeken

Solden op al mijn boeken! Nu tijdelijk 20% korting.

Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer

Gemarineerde gamba's met frisse salade van quinoa

Vier Quinoa Day met een van mijn recepten

16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer

Is vers geperst fruitsap echt zo ongezond?

Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer