Ken je deze snoepjes uit de 70s nog?
Nieuws

Ken je deze snoepjes uit de 70s nog?

Het is de finaledag van de Top 700 van de 70s bij Joe vandaag, en daarom vind ik het fijn om dit “eetweetje” nog eens met jullie te delen. Ik weet niet of je dat nog weet, maar het bekende snoepje Twix, heeft die naam pas sinds 1991, daarvoor had het “Raider” als naam. En ik friste jullie geheugen ook even over chips op, want de populaire Lay’s chips hadden vroeger ook een andere naam. Het artikel kun je hier lezen.

Een paar maanden geleden stuurde iemand mij een foto door van een ander populair chocoladesnoepje van lang geleden waarvan ik zelf eerlijk gezegd vergeten was dat het ooit bestond en wat de naam precies was…

Ken je deze snoepjes uit de 70s nog?

Maar toen ik er wat over op begon te zoeken kwam het allemaal terug. Inderdaad, toen wij kind waren kregen we soms ook wel eens een zakje “Treets“. Een soort van pindanootjes met harde chocolade en suiker rond. Ze waren heel populair in België en in Nederland, maar in 1987 (ik was toen 14) werden ze door Mars uit de handel gehaald en vervangen door M&M’s.

Maar de liefhebbers van de originele snoepjes vonden M&M’s toch maar een flauwe vervanger. Na dertig jaar werden de Treets trouwens vorig jaar in Nederland en Frankrijk weer op de markt gebracht door een andere producent omdat Mars de merknaam niet had vernieuwd, maar bij ons heb ik ze nog niet in de winkel gezien. Ze zitten nu trouwens in een oranje verpakking.

En de legendarische slogan van Treets, ken je die nog? Inderdaad: “Smelt in je mond, niet in je hand.” Een slogan die gedeeltelijk ook nog wel klopte dankzij het laagje suiker rond de chocolade dat er voor zorgde dat de snoepjes niet meteen smolten. Pure jeugdnostalgie zeg maar! Iemand nog vergeten snoepjes?

Gerelateerde nieuwsberichten

Welkom in Barcelona!

Dit wordt mijn nieuwe boek dat binnenkort verschijnt

Sinds het begin van de kerstvakantie ben ik begonnen aan het boek dat ik al lang heb aangekondigd, en waar blijkbaar veel mensen zitten op te wachten. Eindelijk is het zover: Mijn “Barcelona boek” komt er aan … Lees meer

Kun je zachte aardappelen met scheuten nog eten?

Herken je deze situatie? Je hebt een zak aardappelen gekocht, krieltjes bijvoorbeeld, en gebruikt net genoeg aardappelen voor een paar maaltijden, en dan verlies je de zak even uit het oog … Lees meer

www.truffel.be

De beste truffels koop ik hier online #advertentie

Met de feestdagen en op speciale momenten mag er al eens wat exclusiever gekookt worden. En dan vind ik het altijd fijn om eens met verse truffel te werken … Lees meer

Heerlijk diner voor Hoogstraten met Roger van Damme #advertentie

De lekkerste recepten met de producten van Coöperatie Hoogstraten #advertentie

Begin dit jaar mocht ik een fijne aankondiging doen. Ik werd de nieuwe groentenambassadeur van Coöperatie Hoogstraten. Ik kende Coöperatie Hoogstraten al lang dankzij mijn goede vriend Roger van Damme, die sinds jaar en dag al de ambassadeur is van de lekkerste aardbeien van bij ons, van Hoogstraten … Lees meer

Zalige semifreddo

De beste desserts voor de feestdagen

Op kerst mag het allemaal net iets feestelijker toch? Maar misschien zoek je nog wat last minute inspiratie voor een heerlijk dessert. Ik zet speciaal voor jullie een aantal feestelijke toppers op een rij … Lees meer

Blini met gerookte zalm en Royal Belgian Caviar #advertentie

Proef het zwarte goud: Royal Belgian Caviar #advertentie

Kaviaar staat synoniem voor grote luxe en absolute verfijning. Door de eeuwen heen heeft kaviaar de smaakpapillen van de meest kritische fijnproevers veroverd … Lees meer

Gegrilde zalm met Hollandaise saus en gestoomde groentjes

De lekkerste visgerechten voor de feestdagen

Ik eet graag een stukje vlees, maar vindt het helemaal geen straf om te koken voor mensen die geen vlees eten maar bijvoorbeeld wel vis. Het is gezond, en je kunt er echt feestelijke gerechten mee maken … Lees meer

AI0A6065

Deze gasten kwamen naar mijn Comté kerst-diner #advertentie

Jullie weten het wellicht al lang, sinds jaar en dag ben ik een groot liefhebber en fier ambassadeur van Comté. En daarom was ik zo blij dat ik enkele weken geleden een hele avond mocht koken voor een tafel heerlijke gasten met dit zalige ingrediënt … Lees meer