Ken je deze snoepjes uit de 70s nog?
Nieuws

Ken je deze snoepjes uit de 70s nog?

Het is de finaledag van de Top 700 van de 70s bij Joe vandaag, en daarom vind ik het fijn om dit “eetweetje” nog eens met jullie te delen. Ik weet niet of je dat nog weet, maar het bekende snoepje Twix, heeft die naam pas sinds 1991, daarvoor had het “Raider” als naam. En ik friste jullie geheugen ook even over chips op, want de populaire Lay’s chips hadden vroeger ook een andere naam. Het artikel kun je hier lezen.

Een paar maanden geleden stuurde iemand mij een foto door van een ander populair chocoladesnoepje van lang geleden waarvan ik zelf eerlijk gezegd vergeten was dat het ooit bestond en wat de naam precies was…

Ken je deze snoepjes uit de 70s nog?

Maar toen ik er wat over op begon te zoeken kwam het allemaal terug. Inderdaad, toen wij kind waren kregen we soms ook wel eens een zakje “Treets“. Een soort van pindanootjes met harde chocolade en suiker rond. Ze waren heel populair in België en in Nederland, maar in 1987 (ik was toen 14) werden ze door Mars uit de handel gehaald en vervangen door M&M’s.

Maar de liefhebbers van de originele snoepjes vonden M&M’s toch maar een flauwe vervanger. Na dertig jaar werden de Treets trouwens vorig jaar in Nederland en Frankrijk weer op de markt gebracht door een andere producent omdat Mars de merknaam niet had vernieuwd, maar bij ons heb ik ze nog niet in de winkel gezien. Ze zitten nu trouwens in een oranje verpakking.

En de legendarische slogan van Treets, ken je die nog? Inderdaad: “Smelt in je mond, niet in je hand.” Een slogan die gedeeltelijk ook nog wel klopte dankzij het laagje suiker rond de chocolade dat er voor zorgde dat de snoepjes niet meteen smolten. Pure jeugdnostalgie zeg maar! Iemand nog vergeten snoepjes?

Gerelateerde nieuwsberichten

Opgelet: laatste dagen solden voor mijn boeken!!!

Altijd al gedacht dat je eens een van mijn boeken wilde kopen voor jezelf, of om cadeau te doen? Dan is deze week een goed moment. Tot eind januari kun je al mijn boeken kopen aan twintig procent korting … Lees meer

Alle Boeken

Solden op al mijn boeken! Nu tijdelijk 20% korting.

Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer

Gemarineerde gamba's met frisse salade van quinoa

Vier Quinoa Day met een van mijn recepten

16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer

Is vers geperst fruitsap echt zo ongezond?

Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer

Voor de late twijfelaars: dit zijn mijn toprecepten voor kerstavond

De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer

Sven vliegtuig

Mijn spannende plannen voor deze kerstvakantie

Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer

Wat is maple syrup en waar gebruik je het voor?

Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Mijn heerlijke weekmenu voor deze winterweek

December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer