Ken je deze snoepjes uit de 70s nog?

Het is de finaledag van de Top 700 van de 70s bij Joe vandaag, en daarom vind ik het fijn om dit “eetweetje” nog eens met jullie te delen. Ik weet niet of je dat nog weet, maar het bekende snoepje Twix, heeft die naam pas sinds 1991, daarvoor had het “Raider” als naam. En ik friste jullie geheugen ook even over chips op, want de populaire Lay’s chips hadden vroeger ook een andere naam. Het artikel kun je hier lezen.

Een paar maanden geleden stuurde iemand mij een foto door van een ander populair chocoladesnoepje van lang geleden waarvan ik zelf eerlijk gezegd vergeten was dat het ooit bestond en wat de naam precies was…

Maar toen ik er wat over op begon te zoeken kwam het allemaal terug. Inderdaad, toen wij kind waren kregen we soms ook wel eens een zakje “Treets“. Een soort van pindanootjes met harde chocolade en suiker rond. Ze waren heel populair in BelgiĆ« en in Nederland, maar in 1987 (ik was toen 14) werden ze door Mars uit de handel gehaald en vervangen door M&M’s.

Maar de liefhebbers van de originele snoepjes vonden M&M’s toch maar een flauwe vervanger. Na dertig jaar werden de Treets trouwens vorig jaar in Nederland en Frankrijk weer op de markt gebracht door een andere producent omdat Mars de merknaam niet had vernieuwd, maar bij ons heb ik ze nog niet in de winkel gezien. Ze zitten nu trouwens in een oranje verpakking.

En de legendarische slogan van Treets, ken je die nog? Inderdaad: “Smelt in je mond, niet in je hand.” Een slogan die gedeeltelijk ook nog wel klopte dankzij het laagje suiker rond de chocolade dat er voor zorgde dat de snoepjes niet meteen smolten. Pure jeugdnostalgie zeg maar! Iemand nog vergeten snoepjes?