EERHERSTEL VOOR SOFIE DUMONT
Nieuws

Eerherstel voor sofie dumont

Super nieuws bij VTM: Sofie Dumont is back!!!! Jarenlang maakte de sympathieke Lady Chef Of The Year 2009 een dagelijkse kookshow in de vooravond. Ik was zelf ook nog eens een week te gast bij Sofie, en dat was toen bijzonder gezellig.

Maar anderhalf jaar geleden raakte bekend dat VTM met Sandra Bekkari voor een nieuw, fris TV-gezicht wou gaan. Bekkari scoorde ontzettend met “Nooit Meer Diëten” en het succes van die formule wou VTM graag ook op TV verzilveren. Zo gaat dat nu eenmaal in de TV-wereld. Het was Piet Huysentruyt over wie ik hier vanochtend nog schreef ook ooit al eens overkomen. Er staat een houdbaarheidsdatum op alles en iedereen. Maar het einde van een programma wil niet zeggen dat je helemaal afgeschreven bent, en dat blijkt nu maar weer.

Sofie maakt op haar eigen social mediakanalen, en op You Tube erg mooie filmpjes met boeiende recepten en toffe gasten, vaak vanuit haar geliefde Ibiza. Ik ben fan! En ik niet alleen, want die filmpjes vielen blijkbaar ook de directie van VTM op, en ze haalden Sofie weer aan boord.

Vanaf tien december neemt ze het roer weer drie weken over van Sandra Bekkari, en gaat ze ons, met het zelfgemaakte “De Feestkeuken Van Sofie” in het gezelschap van bekende Vlamingen helemaal klaarstomen voor de feesten. De eerste week is trouwens Ruth Beeckmans te gast.

Sofie zal lekkere aperitiefhapjes maken, de gevulde kalkoen is uiteraard van de partij, maar op een originele manier, en ook voor de zoetebekken is er veel lekkers voorzien. En wij zijn erg blij dat Sofie weer even op TV te zien is. Ja, het zijn bijna feestdagen dus, ook op VTM!

Gerelateerde nieuwsberichten

IMG_1861

Ik ga samen wonen in een camper met Anke, én koken voor haar

Jullie kennen me, en mijn passies. Ik ben als een bakker die, na meer dan dertig jaar achter zijn oven, nog altijd even trots is op elke kraakverse croissant die door zijn handen gaat, als een dokter die elke patiënt wil genezen of op zijn minst de pijn wil verzachten, als een garagist die hoopt dat het leven voor elke klant gesmeerd loopt, zoals een pastoor die z’n schapen de hemel wil bieden, en zoals een meisje van lichte zeden dat elke man met een brede glimlach het etablissement wil zien verlaten … Lees meer

Four Seasons Bangkok Would Be Chef Sven Ornelis Thailand28

Four Seasons Bangkok, op 14 in de lijst met beste hotels ter wereld

Bangkok is een schitterende stad met vele prachtige restaurants en hotels. Dat hadden we al door toen we bijna 15 jaar geleden hier voor het eerst waren … Lees meer

Dit wist je nog niet over popcorn. Wedden?

15 dingen die je nog niet wist over popcorn. Wedden?

De wetenschappelijke naam van popcorn is zea mays everta, en dat is de enige soort maïs die ook “popt”. Popcorn is eigenlijk familie van de grassen … Lees meer

Daarom smaakt koriander (voor sommigen) naar zeep

Daarom smaakt koriander (voor sommige mensen) naar zeep

Ik gebruik graag koriander in mijn recepten. Vooral wanneer ik Aziatische gerechten maak geeft dit frisse kruid (vaak in combinatie met munt) een lekkere extra toets … Lees meer

Opgelet: laatste dagen solden voor mijn boeken!!!

Altijd al gedacht dat je eens een van mijn boeken wilde kopen voor jezelf, of om cadeau te doen? Dan is deze week een goed moment. Tot eind januari kun je al mijn boeken kopen aan twintig procent korting … Lees meer

Alle Boeken

Solden op al mijn boeken! Nu tijdelijk 20% korting.

Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer

Gemarineerde gamba's met frisse salade van quinoa

Vier Quinoa Day met een van mijn recepten

16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer

Is vers geperst fruitsap echt zo ongezond?

Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer