EERHERSTEL VOOR SOFIE DUMONT
Nieuws

Eerherstel voor sofie dumont

Super nieuws bij VTM: Sofie Dumont is back!!!! Jarenlang maakte de sympathieke Lady Chef Of The Year 2009 een dagelijkse kookshow in de vooravond. Ik was zelf ook nog eens een week te gast bij Sofie, en dat was toen bijzonder gezellig.

Maar anderhalf jaar geleden raakte bekend dat VTM met Sandra Bekkari voor een nieuw, fris TV-gezicht wou gaan. Bekkari scoorde ontzettend met “Nooit Meer Diëten” en het succes van die formule wou VTM graag ook op TV verzilveren. Zo gaat dat nu eenmaal in de TV-wereld. Het was Piet Huysentruyt over wie ik hier vanochtend nog schreef ook ooit al eens overkomen. Er staat een houdbaarheidsdatum op alles en iedereen. Maar het einde van een programma wil niet zeggen dat je helemaal afgeschreven bent, en dat blijkt nu maar weer.

Sofie maakt op haar eigen social mediakanalen, en op You Tube erg mooie filmpjes met boeiende recepten en toffe gasten, vaak vanuit haar geliefde Ibiza. Ik ben fan! En ik niet alleen, want die filmpjes vielen blijkbaar ook de directie van VTM op, en ze haalden Sofie weer aan boord.

Vanaf tien december neemt ze het roer weer drie weken over van Sandra Bekkari, en gaat ze ons, met het zelfgemaakte “De Feestkeuken Van Sofie” in het gezelschap van bekende Vlamingen helemaal klaarstomen voor de feesten. De eerste week is trouwens Ruth Beeckmans te gast.

Sofie zal lekkere aperitiefhapjes maken, de gevulde kalkoen is uiteraard van de partij, maar op een originele manier, en ook voor de zoetebekken is er veel lekkers voorzien. En wij zijn erg blij dat Sofie weer even op TV te zien is. Ja, het zijn bijna feestdagen dus, ook op VTM!

Gerelateerde nieuwsberichten

Wat is maple syrup en waar gebruik je het voor?

Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Mijn heerlijke weekmenu voor deze winterweek

December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer

Waarom mosselen zo goed en gezond zijn #advertentie

Ik ben sinds jaar en dag een grote fan en ambassadeur van mosselen. Van de start van het mosselseizoen (soms al begin juni) tot aan het einde, in februari, zijn ze superlekker, en staan ze een paar keer per maand op ons menu … Lees meer

Alle Boeken

Black Friday korting op al mijn boeken, van woensdag tot zondag!

Je kunt er niet naast kijken: Black Friday is overal. En ook bij Silenro Publishers willen we iedereen de kans geven om deze week de boeken van Sven Ornelis aan een lager tarief te kopen … Lees meer

Welke appels zijn het gezondste: rode of groene?

An apple a day keeps the doctor away hoor je wel eens zeggen, en ik kan je verzekeren: ik hou van appels. Ze zijn gezond, dat staat buiten kijf. Toch hoorde ik iemand onlangs zeggen dat groene appels gezonder zijn dan rode … Lees meer

Dit zijn de grootste misverstanden over Thanksgiving

Dit zijn de vijf grootste misverstanden over Thanksgiving

Op donderdag 28 november 2024 wordt Thanksgiving opnieuw gevierd. Voor Amerikanen is deze feestdag misschien nog een tikje belangrijker dan kerstdag. Er wordt echt uitgebreid gevierd … Lees meer

10 dingen die je nog niet wist over Halloween

Halloween heeft zijn wortels niet in Amerika zoals wel meestal denken, maar wel in het oude Keltische festival Samhain, dat meer dan 2000 jaar geleden werd gevierd in Ierland en Schotland … Lees meer

Niks aan te doen: daarom snoepen mensen zoveel op kantoor

Veel mensen kunnen het niet laten: ook op kantoor hebben ze voortdurend honger en zijn ze aan het snoepen. We denken misschien dat mentaal werken minder belastend is voor het lichaam dan fysiek werken … Lees meer