EERHERSTEL VOOR SOFIE DUMONT

Super nieuws bij VTM: Sofie Dumont is back!!!! Jarenlang maakte de sympathieke Lady Chef Of The Year 2009 een dagelijkse kookshow in de vooravond. Ik was zelf ook nog eens een week te gast bij Sofie, en dat was toen bijzonder gezellig.

Maar anderhalf jaar geleden raakte bekend dat VTM met Sandra Bekkari voor een nieuw, fris TV-gezicht wou gaan. Bekkari scoorde ontzettend met “Nooit Meer Diëten” en het succes van die formule wou VTM graag ook op TV verzilveren. Zo gaat dat nu eenmaal in de TV-wereld. Het was Piet Huysentruyt over wie ik hier vanochtend nog schreef ook ooit al eens overkomen. Er staat een houdbaarheidsdatum op alles en iedereen. Maar het einde van een programma wil niet zeggen dat je helemaal afgeschreven bent, en dat blijkt nu maar weer.

Sofie maakt op haar eigen social mediakanalen, en op You Tube erg mooie filmpjes met boeiende recepten en toffe gasten, vaak vanuit haar geliefde Ibiza. Ik ben fan! En ik niet alleen, want die filmpjes vielen blijkbaar ook de directie van VTM op, en ze haalden Sofie weer aan boord.

Vanaf tien december neemt ze het roer weer drie weken over van Sandra Bekkari, en gaat ze ons, met het zelfgemaakte “De Feestkeuken Van Sofie” in het gezelschap van bekende Vlamingen helemaal klaarstomen voor de feesten. De eerste week is trouwens Ruth Beeckmans te gast.

Sofie zal lekkere aperitiefhapjes maken, de gevulde kalkoen is uiteraard van de partij, maar op een originele manier, en ook voor de zoetebekken is er veel lekkers voorzien. En wij zijn erg blij dat Sofie weer even op TV te zien is. Ja, het zijn bijna feestdagen dus, ook op VTM!