Spannend: dit ga ik vandaag voor Anke en het ochtendteam koken ...
Nieuws

Spannend: dit ga ik vandaag voor Anke en het ochtendteam koken …

Het was eigenlijk de bedoeling om vorige zomer al eens af te spreken met het ochtendteam van Joe in Lochristi. Sinds we verhuisd zijn naar ons nieuwe huis hadden we het plan om eens een brainstorm met de vier ochtendmedewerkers op ons terras te doen. Maar ja, covid besliste er een beetje anders over. Maar voor vandaag stond er sowieso een nieuwe brainstorm gepland, en toen ontdekten we dat het weer zo fantastisch zou zijn. Zon en recordtemperaturen voor februari: ideaal. En aangezien je nog steeds met z’n vieren buiten mag afspreken, dacht ik, komaan let’s do it. We spreken gewoon eens af in de tuin in Lochristi, en ik maak wat lekker eten.

Ik heb eerlijk gezegd alle voorbereidingen gisteren al gedaan. En ja: ik vond het wel een beetje spannend. Anke en ik verschillen soms een beetje wat smaak betreft. Zij houdt helemaal niet van te moeilijke of te fancy gerechten, “doe maar normaal” is het motto van mijn ochtendcollega. Maar zelf kook ik wel graag eens een beetje speciaal. Ik denk dat ik een goed compromis heb gevonden. En ook nog eentje dat haalbaar is terwijl je eigenlijk aan het brainstormen bent.

Ik heb een lekkere chicken masala gemaakt, maar dan wel met een beetje een vol-au-vent-insteek: gebakken kippenreepjes en zelfgedraaide balletjes van kippengehakt heb ik gecombineerd met zoete ui, kerstomaatjes, champignons, en een lekker pittige masala saus. Morgen moet ik die enkel nog opwarmen en afwerken, voor de liefhebbers, met wat koriander. Ik serveer er gestoomde aardappeltjes bij. Ik hoop oprecht dat het ochtendteam dat lekker vindt. En als dessert ben ik voor de romige speculoostaart gegaan, met gekaramelliseerde appeltjes. Er staat ook een flesje koud, maar vooral ook niet alcoholische aperitiefjes. En nu maar hopen dat de zon lekker schijnt…

Mijn romige speculoostaart met gekaramelliseerde appeltjes
Recept

Mijn romige speculoostaart met gekaramelliseerde appeltjes

Ik ben, zoals bijna alle Belgen, en heel veel mensen buiten ons kleine landje, een grote liefhebber van de speculoos van Lotus.  Het moederbedrijf uit het Oost-Vlaamse Lembeke is niet  voor niks één van de meest bloeiende Belgische bedrijven uit de voedingsindustrie. Sinds enkele jaren is ook de speculoospasta een wereldhit … Lees meer

Gerelateerde nieuwsberichten

Vier jij wereld hoagie day?

Dit is een soort van kwisvraagje. Wel eentje waarmee je jammer genoeg niks winnen kunt. Behalve mijn grootste respect. Want ik moet bekennen: ik moest zelf ook even opzoeken wat een hoagie precies was toen ik in de culinaire kalender zag dat vandaag ‘World Hoagie” dag was … Lees meer

Klopt de slechte reputatie van zout wel?

Zout, wanneer je het met mate gebruikt, is een heerlijke smaakmaker voor je gerechten. Niks zo lekker als wat zout op je aardappelen, wat peper en zout met wat olijfolie of boter op je broodje en in vele gerechten, zelfs in zoete desserts, is een snuf zout echt de ultieme punch … Lees meer

Opgelet! Dit zou ongeluk brengen in de keuken…

Op een vrijdag de 13de durven mensen wel eens extra last te hebben van bijgeloof. Zo’n dag zou mensen immers ongeluk brengen. Ze lopen daarom niet onder ladders door, en zijn bang voor zwarte katten en zo … Lees meer

Augustus, en iedereen vlucht weg uit Barcelona

Augustus, en iedereen vlucht weg uit Barcelona

Ik ben weer vertrokken uit Barcelona om in België na een deugddoende vakantie weer aan het werk te gaan, lekker radio maken met Anke, elke dag tussen zes en tien op Joe … Lees meer

Bram Laebens

Leve moederdag!

15 augustus is moederdag in Antwerpen, en wij vieren dat ook, ondanks het feit dat mama in Knesselare en wij in Lochristi wonen. Maar ik ben daar principieel in: je kunt je moeder niet genoeg vieren … Lees meer

5 heerlijke pasta’s voor het weekend!

Het is vrijdag. En dat is voor veel mensen frietjes-dag. Maar misschien heb je zin om morgen of overmorgen eens iets echt lekkers te koken, en weet je nog niet zo goed welk recept je deze keer zou maken … Lees meer

Is witte chocolade chocolade? Probeer mijn recepten!

Neen! Witte chocolade wordt net als fondant en melkchocolade ook “chocolade” genoemd, maar eigenlijk klopt dat technisch gezien niet, want witte chocolade heeft een compleet andere samenstelling … Lees meer

12 Slimme tips om groenten en fruit langer te bewaren

Het is niet fijn wanneer je groenten en fruit onrijp zijn, dan zijn ze niet lekker en kun je ze beter niet gebruiken in je gerechten. Maar verspilling is al helemaal erg … Lees meer