Spannend: dit ga ik vandaag voor Anke en het ochtendteam koken ...
Nieuws

Spannend: dit ga ik vandaag voor Anke en het ochtendteam koken …

Het was eigenlijk de bedoeling om vorige zomer al eens af te spreken met het ochtendteam van Joe in Lochristi. Sinds we verhuisd zijn naar ons nieuwe huis hadden we het plan om eens een brainstorm met de vier ochtendmedewerkers op ons terras te doen. Maar ja, covid besliste er een beetje anders over. Maar voor vandaag stond er sowieso een nieuwe brainstorm gepland, en toen ontdekten we dat het weer zo fantastisch zou zijn. Zon en recordtemperaturen voor februari: ideaal. En aangezien je nog steeds met z’n vieren buiten mag afspreken, dacht ik, komaan let’s do it. We spreken gewoon eens af in de tuin in Lochristi, en ik maak wat lekker eten.

Ik heb eerlijk gezegd alle voorbereidingen gisteren al gedaan. En ja: ik vond het wel een beetje spannend. Anke en ik verschillen soms een beetje wat smaak betreft. Zij houdt helemaal niet van te moeilijke of te fancy gerechten, “doe maar normaal” is het motto van mijn ochtendcollega. Maar zelf kook ik wel graag eens een beetje speciaal. Ik denk dat ik een goed compromis heb gevonden. En ook nog eentje dat haalbaar is terwijl je eigenlijk aan het brainstormen bent.

Ik heb een lekkere chicken masala gemaakt, maar dan wel met een beetje een vol-au-vent-insteek: gebakken kippenreepjes en zelfgedraaide balletjes van kippengehakt heb ik gecombineerd met zoete ui, kerstomaatjes, champignons, en een lekker pittige masala saus. Morgen moet ik die enkel nog opwarmen en afwerken, voor de liefhebbers, met wat koriander. Ik serveer er gestoomde aardappeltjes bij. Ik hoop oprecht dat het ochtendteam dat lekker vindt. En als dessert ben ik voor de romige speculoostaart gegaan, met gekaramelliseerde appeltjes. Er staat ook een flesje koud, maar vooral ook niet alcoholische aperitiefjes. En nu maar hopen dat de zon lekker schijnt…

Mijn romige speculoostaart met gekaramelliseerde appeltjes

Gerelateerde nieuwsberichten

Via Veneto

Waarom ik steeds vaker afhaak bij tasting menu’s

Ik hou van lekker eten. Dat weten jullie. Er zijn weinig dingen waar ik zoveel plezier aan beleef als een verrassend diner in een goed restaurant. Ik ben ook de laatste om een creatieve chef tegen te spreken … Lees meer

VAKANTIE EN NIKS BIJKOMEN: 3 SLIMME TRUCS!

Vakantie en niks bijkomen: 3 slimme trucs!

Juli is voor veel mensen vakantietijd. En of je nu toch nog naar het buitenland op reis gaat, of gezellig in eigen land blijft, je leeft toch een beetje op een ander ritme, en het is niet altijd evident om dan ook nog eens op de lijn te letten … Lees meer

Eat Your Beans Day – waarom bonen je nieuwe beste vriend in de keuken zijn

Wist je dat het op 3 juli Eat Your Beans Day is? Een dag die in de Verenigde Staten in het leven is geroepen om bonen eens ecxtra in de schijnwerpers te zetten … Lees meer

Zalige verjaardagsplannen vandaag

Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer

Mosselambassadeur Sven Ornelis

De eerste Zeeuwse mosselen van 2025: een smakelijk begin van de zomer #advertentie

Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer

Groot nieuws: ik ben ambassadeur voor Big Green Egg Vlaanderen! 🔥 #advertentie Would Be Chef Sven Ornelis6

Groot nieuws: ik ben ambassadeur voor Big Green Egg Vlaanderen! 🔥 #advertentie

Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer

ben-libby-WjW97Z5BpVA-unsplash

Aardappelen: gezond, lokaal en ten onrechte onderschat

Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer

Scherm­afbeelding 2025-05-10 om 12.24.19

Mis niets & schrijf je in voor de Would Be Chef nieuwsbrief!

Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer