Spannend: dit ga ik vandaag voor Anke en het ochtendteam koken …

Het was eigenlijk de bedoeling om vorige zomer al eens af te spreken met het ochtendteam van Joe in Lochristi. Sinds we verhuisd zijn naar ons nieuwe huis hadden we het plan om eens een brainstorm met de vier ochtendmedewerkers op ons terras te doen. Maar ja, covid besliste er een beetje anders over. Maar voor vandaag stond er sowieso een nieuwe brainstorm gepland, en toen ontdekten we dat het weer zo fantastisch zou zijn. Zon en recordtemperaturen voor februari: ideaal. En aangezien je nog steeds met z’n vieren buiten mag afspreken, dacht ik, komaan let’s do it. We spreken gewoon eens af in de tuin in Lochristi, en ik maak wat lekker eten.

Ik heb eerlijk gezegd alle voorbereidingen gisteren al gedaan. En ja: ik vond het wel een beetje spannend. Anke en ik verschillen soms een beetje wat smaak betreft. Zij houdt helemaal niet van te moeilijke of te fancy gerechten, “doe maar normaal” is het motto van mijn ochtendcollega. Maar zelf kook ik wel graag eens een beetje speciaal. Ik denk dat ik een goed compromis heb gevonden. En ook nog eentje dat haalbaar is terwijl je eigenlijk aan het brainstormen bent.

Ik heb een lekkere chicken masala gemaakt, maar dan wel met een beetje een vol-au-vent-insteek: gebakken kippenreepjes en zelfgedraaide balletjes van kippengehakt heb ik gecombineerd met zoete ui, kerstomaatjes, champignons, en een lekker pittige masala saus. Morgen moet ik die enkel nog opwarmen en afwerken, voor de liefhebbers, met wat koriander. Ik serveer er gestoomde aardappeltjes bij. Ik hoop oprecht dat het ochtendteam dat lekker vindt. En als dessert ben ik voor de romige speculoostaart gegaan, met gekaramelliseerde appeltjes. Er staat ook een flesje koud, maar vooral ook niet alcoholische aperitiefjes. En nu maar hopen dat de zon lekker schijnt…