Spannend: dit ga ik vandaag voor Anke en het ochtendteam koken ...
Nieuws

Spannend: dit ga ik vandaag voor Anke en het ochtendteam koken …

Het was eigenlijk de bedoeling om vorige zomer al eens af te spreken met het ochtendteam van Joe in Lochristi. Sinds we verhuisd zijn naar ons nieuwe huis hadden we het plan om eens een brainstorm met de vier ochtendmedewerkers op ons terras te doen. Maar ja, covid besliste er een beetje anders over. Maar voor vandaag stond er sowieso een nieuwe brainstorm gepland, en toen ontdekten we dat het weer zo fantastisch zou zijn. Zon en recordtemperaturen voor februari: ideaal. En aangezien je nog steeds met z’n vieren buiten mag afspreken, dacht ik, komaan let’s do it. We spreken gewoon eens af in de tuin in Lochristi, en ik maak wat lekker eten.

Ik heb eerlijk gezegd alle voorbereidingen gisteren al gedaan. En ja: ik vond het wel een beetje spannend. Anke en ik verschillen soms een beetje wat smaak betreft. Zij houdt helemaal niet van te moeilijke of te fancy gerechten, “doe maar normaal” is het motto van mijn ochtendcollega. Maar zelf kook ik wel graag eens een beetje speciaal. Ik denk dat ik een goed compromis heb gevonden. En ook nog eentje dat haalbaar is terwijl je eigenlijk aan het brainstormen bent.

Ik heb een lekkere chicken masala gemaakt, maar dan wel met een beetje een vol-au-vent-insteek: gebakken kippenreepjes en zelfgedraaide balletjes van kippengehakt heb ik gecombineerd met zoete ui, kerstomaatjes, champignons, en een lekker pittige masala saus. Morgen moet ik die enkel nog opwarmen en afwerken, voor de liefhebbers, met wat koriander. Ik serveer er gestoomde aardappeltjes bij. Ik hoop oprecht dat het ochtendteam dat lekker vindt. En als dessert ben ik voor de romige speculoostaart gegaan, met gekaramelliseerde appeltjes. Er staat ook een flesje koud, maar vooral ook niet alcoholische aperitiefjes. En nu maar hopen dat de zon lekker schijnt…

Mijn romige speculoostaart met gekaramelliseerde appeltjes
Recept

Mijn romige speculoostaart met gekaramelliseerde appeltjes

Ik ben, zoals bijna alle Belgen, en heel veel mensen buiten ons kleine landje, een grote liefhebber van de speculoos van Lotus.  Het moederbedrijf uit het Oost-Vlaamse Lembeke is niet  voor niks één van de meest bloeiende Belgische bedrijven uit de voedingsindustrie. Sinds enkele jaren is ook de speculoospasta een wereldhit … Lees meer

Gerelateerde nieuwsberichten

Thaise kreeft met noedels

De beste hoofdgerechten voor de feestdagen

Elk jaar opnieuw deel ik met jullie hier op Would Be Chef recepten voor de feestdagen. Vandaag wil ik een aantal feestelijke hoofdgerechten met jullie delen … Lees meer

Makkelijk hapje milkshake met paling

De lekkerste hapjes voor de feestdagen

Een goed feest begint met lekkere hapjes. Je kunt uiteraard wat blokjes kaas en salami op de salontafel zetten, of een kommetje chips. En er is uiteraard niks verkeerd met wat toastjes … Lees meer

Nobashi garnalen met vitelotte aardappel en truffel mayonaise

De lekkerste voorgerechten voor de feestdagen

Zoek je inspiratie voor lekkere voorgerechten voor de feestdagen? Zoek dan vooral niet verder. Elk jaar opnieuw deel ik met jullie hier op Would Be Chef recepten voor de feestdagen … Lees meer

Goed nieuws: Mama's kookboek komt maandag aan!

Bestel Mijn Mama’s Kookboek nu als kerstcadeau voor het te laat is!

Het is fantastisch hoeveel reacties ik elke dag nog krijg op Mijn Mama’s Kookboek. Het is, zo laten veel mensen mij weten, een prachtig boek geworden: een ode aan de keuken van mijn mama en mijn beide oma’s … Lees meer

Dit kerstcadeau mag je echt niet missen

Dit kerstcadeau mag je echt niet missen

Het is werkelijk ontroerend hoeveel mensen intussen Mijn Mama’s Kookboek hebben gekocht met een hele specifieke reden: ze willen de heerlijke gerechten uit onze jeugd overdragen van generatie naar generatie … Lees meer

Zou ik Hockney laten proeven van de gerechten die ik maak?

Zou ik Hockney laten proeven van de gerechten die ik maak?

Intussen woont onze kleine Hockney toch al een maand of twee bij ons en het is werkelijk zalig om zo’n zotte kitten in huis te hebben. Hij is lief en aanhankelijk maar ook een kleine gekkerd met veel onstuimige energie … Lees meer

Regen? Wind? Herfst? Hier is een gezellig weekmenu

Regen? Wind? Herfst? Hier is een gezellig weekmenu

Wat een rotweer he de laatste weken. Het is een herfst vol regen en wind. Niks om vrolijk van te worden. Maar kijk, aan het weer kunnen we niks veranderen … Lees meer

Kun je diabetes vermijden?

Kun je diabetes vermijden?

14 november is Wereld Diabetes Dag. Diabetes is een complexe aandoening die het gevolg is van verschillende factoren. Genetica is er een van, en daar kun je dus weinig aan doen … Lees meer