Culinair genieten en reizen … het gaat voor mij al jaren hand in hand. Zeer leuk nieuws dus toen ik deze week te horen kreeg dat Would Be Chef genomineerd is voor de Travel Blog Awards 2019. En dat dit in de categorie Best Culinary Trip voor ons bezoekje aan het restaurant Aqua in het schitterende Ritz Carlton Hotel in Aquastadt, in het Duitse Wolfsburg. Om te winnen heb ik natuurlijk jou nodig! Breng nu je stem uit voor Would Be Chef en zorg er mee voor dat we de titel van Best Culinary Trip in de wacht slepen.
Stemmen kan je nu meteen doen, en op zaterdag 02 februari 2019 worden de winnaars bekend gemaakt. In totaal worden 10 prijzen uitgereikt in categorieën als Best Citytrip, Best Beach, Best Winter, Best Roadtrip, Best Family, Best Adventure, Best Hotel, Best Benelux, Best Lifestyle én natuurlijk Best Culinary.
In totaal werden uit 160 cases per categorie 4 genomineerden geselecteerd door een onafhankelijke jury bestaande uit Keith Jenkins (iAmbassador), Pierre Fivet (Vacansoleil) en Britta Baeke (Travel Express Benelux). Na de selectie is het nu de beurt aan het publiek om z’n stem uit te brengen. Die stemmen worden samengeteld met de stemmen van de jury en zo wordt de uiteindelijke winnaar gekozen.
Ik krijg geregeld uitnodigingen voor culinaire perstrips, maar door mijn behoorlijk drukke agenda kan ik daar bijna nooit op ingaan. Mijn weekends zitten vol dj-sets, en wanneer ik dan al eens een vrij weekend heb, kun je mij meestal in mijn tweede thuisstad Barcelona terugvinden. Maar toen de mensen van de Duitse toeristische dienst mij een tijdje geleden vroegen of ik niet eens naar Nedersaksen wou reizen en meer bepaald naar Wolfsburg om in Autostadt in het wereldberoemde restaurant Aqua te gaan dineren was ik meteen heel enthousiast … Lees meerRestaurant
Aqua: drie sterren restaurant in het Ritz Carlton in Wolfsburg
De nominatie kregen we dus voor ons bezoek aan het restaurant Aqua in het Duitse Wolfsburg, een prachtig drie sterrenrestaurant, dat ook in de TOP100 van de wereld staat. Het eten was er echt héérlijk, de chef en de rest van de staff fantastisch vriendelijk, het hotel was echt magnifiek met ruime chique kamers en een heerlijke spa, en de Duitse omgeving betoverend. dat je dan nog eens midden in het iconische Autostadt zit, maakt het helemaal af.
Ondertussen heb ik een fijne band kunnen opbouwen met chef Sven Elverfeld met als resultaat dat we heel binnenkort hier op Would Be Chef een koppel blij gaan kunnen maken en naar Wolfsburg zullen kunnen sturen. Dan kun je zelf een weekend ervaren hoe zalig de Duitse keuken is, zeker op dit super hoge niveau! Kortom: we trakteren binnenkort op een weekendje culinair genieten in Autostadt! Snel meer nieuws, maar ondertussen kan je alvast je stem uitbrengen! Ik dank je ongelofelijk.
Dit is een soort van kwisvraagje. Wel eentje waarmee je jammer genoeg niks winnen kunt. Behalve mijn grootste respect. Want ik moet bekennen: ik moest zelf ook even opzoeken wat een hoagie precies was toen ik in de culinaire kalender zag dat vandaag ‘World Hoagie” dag was … Lees meer
Zout, wanneer je het met mate gebruikt, is een heerlijke smaakmaker voor je gerechten. Niks zo lekker als wat zout op je aardappelen, wat peper en zout met wat olijfolie of boter op je broodje en in vele gerechten, zelfs in zoete desserts, is een snuf zout echt de ultieme punch … Lees meer
Op een vrijdag de 13de durven mensen wel eens extra last te hebben van bijgeloof. Zo’n dag zou mensen immers ongeluk brengen. Ze lopen daarom niet onder ladders door, en zijn bang voor zwarte katten en zo … Lees meer
Ik ben weer vertrokken uit Barcelona om in België na een deugddoende vakantie weer aan het werk te gaan, lekker radio maken met Anke, elke dag tussen zes en tien op Joe … Lees meer
15 augustus is moederdag in Antwerpen, en wij vieren dat ook, ondanks het feit dat mama in Knesselare en wij in Lochristi wonen. Maar ik ben daar principieel in: je kunt je moeder niet genoeg vieren … Lees meer
Het is vrijdag. En dat is voor veel mensen frietjes-dag. Maar misschien heb je zin om morgen of overmorgen eens iets echt lekkers te koken, en weet je nog niet zo goed welk recept je deze keer zou maken … Lees meer
Neen! Witte chocolade wordt net als fondant en melkchocolade ook “chocolade” genoemd, maar eigenlijk klopt dat technisch gezien niet, want witte chocolade heeft een compleet andere samenstelling … Lees meer
Het is niet fijn wanneer je groenten en fruit onrijp zijn, dan zijn ze niet lekker en kun je ze beter niet gebruiken in je gerechten. Maar verspilling is al helemaal erg … Lees meer