Culinair genieten en reizen … het gaat voor mij al jaren hand in hand. Zeer leuk nieuws dus toen ik deze week te horen kreeg dat Would Be Chef genomineerd is voor de Travel Blog Awards 2019. En dat dit in de categorie Best Culinary Trip voor ons bezoekje aan het restaurant Aqua in het schitterende Ritz Carlton Hotel in Aquastadt, in het Duitse Wolfsburg. Om te winnen heb ik natuurlijk jou nodig! Breng nu je stem uit voor Would Be Chef en zorg er mee voor dat we de titel van Best Culinary Trip in de wacht slepen.
Stemmen kan je nu meteen doen, en op zaterdag 02 februari 2019 worden de winnaars bekend gemaakt. In totaal worden 10 prijzen uitgereikt in categorieën als Best Citytrip, Best Beach, Best Winter, Best Roadtrip, Best Family, Best Adventure, Best Hotel, Best Benelux, Best Lifestyle én natuurlijk Best Culinary.
In totaal werden uit 160 cases per categorie 4 genomineerden geselecteerd door een onafhankelijke jury bestaande uit Keith Jenkins (iAmbassador), Pierre Fivet (Vacansoleil) en Britta Baeke (Travel Express Benelux). Na de selectie is het nu de beurt aan het publiek om z’n stem uit te brengen. Die stemmen worden samengeteld met de stemmen van de jury en zo wordt de uiteindelijke winnaar gekozen.
Ik krijg geregeld uitnodigingen voor culinaire perstrips, maar door mijn behoorlijk drukke agenda kan ik daar bijna nooit op ingaan. Mijn weekends zitten vol dj-sets, en wanneer ik dan al eens een vrij weekend heb, kun je mij meestal in mijn tweede thuisstad Barcelona terugvinden. Maar toen de mensen van de Duitse toeristische dienst mij een tijdje geleden vroegen of ik niet eens naar Nedersaksen wou reizen en meer bepaald naar Wolfsburg om in Autostadt in het wereldberoemde restaurant Aqua te gaan dineren was ik meteen heel enthousiast … Lees meerRestaurant
Aqua: drie sterren restaurant in het Ritz Carlton in Wolfsburg
De nominatie kregen we dus voor ons bezoek aan het restaurant Aqua in het Duitse Wolfsburg, een prachtig drie sterrenrestaurant, dat ook in de TOP100 van de wereld staat. Het eten was er echt héérlijk, de chef en de rest van de staff fantastisch vriendelijk, het hotel was echt magnifiek met ruime chique kamers en een heerlijke spa, en de Duitse omgeving betoverend. dat je dan nog eens midden in het iconische Autostadt zit, maakt het helemaal af.
Ondertussen heb ik een fijne band kunnen opbouwen met chef Sven Elverfeld met als resultaat dat we heel binnenkort hier op Would Be Chef een koppel blij gaan kunnen maken en naar Wolfsburg zullen kunnen sturen. Dan kun je zelf een weekend ervaren hoe zalig de Duitse keuken is, zeker op dit super hoge niveau! Kortom: we trakteren binnenkort op een weekendje culinair genieten in Autostadt! Snel meer nieuws, maar ondertussen kan je alvast je stem uitbrengen! Ik dank je ongelofelijk.
Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer
16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer
Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer
De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer
Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer
Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer
December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer
Ik ben sinds jaar en dag een grote fan en ambassadeur van mosselen. Van de start van het mosselseizoen (soms al begin juni) tot aan het einde, in februari, zijn ze superlekker, en staan ze een paar keer per maand op ons menu … Lees meer