Top tip: "pasta met bijna geen calorieën"
Nieuws

Top tip: “pasta met bijna geen calorieën”

We eten allemaal al eens graag een lekkere pasta. Een spaghetti bolognese of een iets originelere creatie. Je kunt pasta redelijk snel maken, en het is altijd comfort food. Er is maar één ding waar je rekening mee moet houden, en dat zijn de calorietjes. Veel diëtisten zullen (teveel) pasta dan ook afraden. Ik eet het dan in een periode dat ik op de lijn aan het letten ben, zoals nu, ook bijna niet. Zonde, want het is zo lekker.

Ik wil je eens een mooi alternatief voorstellen. En dat is Konjac. Konjac komt van de Aziatische konjacplant die groeit in warme gebieden als Oost-Azië. De planten hebben een zetmeel-achtige knol, die zeer hoog is in voedingsvezels, de glucomannan die gebruikt worden om meel, gelei en vezel-voedingssupplementen van te maken. Het is een traditioneel verdikkingsmiddel in de Aziatische keuken.

En er wordt dus een soort van rijst en ook pasta van gemaakt. Die pasta smaakt natuurlijk anders dan gewone pasta, bevat bijna geen calorieën, maar geeft wel een goed gevuld gevoel in de maag. Het voordeel: je kunt het verwerken in pasta’s en in slaatjes, zonder dat je je zorgen moet maken over je gewicht. Het is koolhydraat-arm en bevat ook nauwelijks eiwitten. Het is ook heel geschikt voor mensen met suikerziekte en zou de cholesterol goed beïnvloeden.

Het enige nadeel: die konjac bevat heel weinig voedingsstoffen. En het is ook wel een beetje een glibberige substantie, en dat vindt niet iedereen zo aangenaam. Maar ik vind het  prima hoor om mee aan de slag te gaan.

En eens een lekker bord pasta kunnen eten zonder te moeten denken aan de weegschaal is altijd aangenaam. Hieronder kun je een recept van me vinden met rijst van konjac, want die bestaat ook. Maar je kunt eigenlijk in elk pasta-recept de deegwaren door deze konjac-spaghetti proberen te vervangen.

SKREI MET RIJST VAN KONJAC EN COURGETTE
Recept

Skrei met rijst van konjac en courgette

Ik hou van lekkere vis, dat is geweten. En nu is het seizoen van de skrei, dat is een fantastische winterkabeljauw die enkel van januari tot maart in de winkel verkocht wordt. Maar je kunt gerust kabeljauw of andere witte vis als alternatief gebruiken. Ik heb die gestoomd en er een heerlijke bereiding met courgette en “rijst van Konjac” (een plant die voorkomt in de warmere gebieden van Azië … Lees meer

Gerelateerde nieuwsberichten

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer

Istock photo

Mijn lekkere paasmenu

Mag ik u allen een zalig paasweekend toewensen. Dit weekend komen de klokken samen met de paashaas voor chocolade vreugde zorgen. En in veel families zal er dit weekend niet alleen naar eitjes gezocht worden, maar ook lekkere gegeten worden … Lees meer