SKREI MET RIJST VAN KONJAC EN COURGETTE
Recept

Skrei met rijst van konjac en courgette

Dit heb je nodig 4 personen

  • Vier haasjes van Skrei (of andere witte vis)
  • 2 courgetten
  • Olijfolie
  • 4 porties rijst van Konjac (te koop in de meeste supermarkten bij de producten waar je van afvalt)
  • 2 lenteuitjes
  • 1 sjalotje
  • Verse rozemarijn
  • 8 el magere kwark
  • 1 citroen
  • Verse basilicum
  • Peper en zout
SKREI MET RIJST VAN KONJAC EN COURGETTE

Bereiding

6 stappen

1 / 6

Stoom de skrei 5 minuutje op 80 graden. Of bak die in een oven van 180 graden gaar.

2 / 6

Snipper een sjalotje, en bak in de wok met de fijngesnipperde rozemarijn, en wat zout en peper in de olijfolie

3 / 6

Doe er de in blokjes gesneden courgette bij en bak die mee aan

4 / 6

Doe de rijst van Konjac 1 minuutje in de microgolfoven op 800 graden en voeg toe aan de gebakken sjalotjes en courgette

5 / 6

Doe de magere kwark met de basilicum in een blender en cutter tot een lekker dip. Breng op smaak met peper, zout, en eventueel wat citroensap

6 / 6

Serveer de skrei op de rijst van Konjac en courgette, doe er een lepel van de basilicum-dip over. Werk af met fijn gesnipperde lenteui en een schijfje citroen.

Laat het smaken.

Ik hou van lekkere vis, dat is geweten. En nu is het seizoen van de skrei, dat is een fantastische winterkabeljauw die enkel van januari tot maart in de winkel verkocht wordt. Maar je kunt gerust kabeljauw of andere witte vis als alternatief gebruiken.

Ik heb die gestoomd en er een heerlijke bereiding met courgette en “rijst van Konjac” (een plant die voorkomt in de warmere gebieden van Azië.) Deze rijst heeft niet bijzonder veel voedingswaarde, maar bijna geen calorieën en geeft je dus een goed gevuld gevoel. Zeker met de nodige groentjes bij, is het een mooie rijstvervanger. Ik heb er courgette bij gewokt. En een dip van basilicum en kwark bij gemaakt. In totaal dus nauwelijks calorieën maar een bomvol smaakvol bord! Echt eens proberen.

Bereiding

  1. Stoom de skrei 5 minuutje op 80 graden. Of bak die in een oven van 180 graden gaar.
  2. Snipper een sjalotje, en bak in de wok met de fijngesnipperde rozemarijn, en wat zout en peper in de olijfolie
  3. Doe er de in blokjes gesneden courgette bij en bak die mee aan
  4. Doe de rijst van Konjac 1 minuutje in de microgolfoven op 800 graden en voeg toe aan de gebakken sjalotjes en courgette
  5. Doe de magere kwark met de basilicum in een blender en cutter tot een lekker dip. Breng op smaak met peper, zout, en eventueel wat citroensap
  6. Serveer de skrei op de rijst van Konjac en courgette, doe er een lepel van de basilicum-dip over. Werk af met fijn gesnipperde lenteui en een schijfje citroen.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Sven-C-261185-rode-biet-bulgur-paling-geitekaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

‪‬‬‬‬Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkelder met een grote liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag Sven Ornelis Would Be Chef12

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag

Wereldoceanendag is een belangrijke jaarlijkse internationale dag die op 8 juni wordt gevierd om het belang van de oceanen en de noodzaak van hun bescherming extra onder de aandacht te brengen … Lees meer

Appie On Tour: Vegetarische Burger

Vegetarische Burger

Ik hou van vis, en ook zeker nog van lekker kwalitatief vlees, maar ik vind het even fijn om af en toe vegetarische alternatieven te gebruiken. Afwisseling is een goede zaak … Lees meer

WITTE ASPERGES MET EEN VINAIGRETTE VAN WITTE WIJNAZIJN, GROENE ASPERGES, BIESLOOK EN GRAANMOSTERD

Asperges met vinaigrette van witte wijnazijn en groene asperges

Het is het seizoen van de verse inlandse asperges. Dat seizoen duurt maar tot v21 juni, dus je moet er echt van profiteren. Ikzelf eet in deze periode echt heel vaak asperges … Lees meer

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Enkele maanden geleden had ik belangrijk nieuws. Als trotse mosselambassadeur mocht ik alle Vlaamse hobbykoks uitdagen om het meest originele en lekkere Zeeuwse mosselrecept van 2023 te bedenken … Lees meer

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Licht, lekker, en een beetje exotisch, deze pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry. Een absolute smaakbom, geïnspireerd op de Aziatische keuken … Lees meer