SKREI MET RIJST VAN KONJAC EN COURGETTE

Ik hou van lekkere vis, dat is geweten. En nu is het seizoen van de skrei, dat is een fantastische winterkabeljauw die enkel van januari tot maart in de winkel verkocht wordt. Maar je kunt gerust kabeljauw of andere witte vis als alternatief gebruiken.

Ik heb die gestoomd en er een heerlijke bereiding met courgette en “rijst van Konjac” (een plant die voorkomt in de warmere gebieden van Azië.) Deze rijst heeft niet bijzonder veel voedingswaarde, maar bijna geen calorieën en geeft je dus een goed gevuld gevoel. Zeker met de nodige groentjes bij, is het een mooie rijstvervanger. Ik heb er courgette bij gewokt. En een dip van basilicum en kwark bij gemaakt. In totaal dus nauwelijks calorieën maar een bomvol smaakvol bord! Echt eens proberen.

Bereiding

  1. Stoom de skrei 5 minuutje op 80 graden. Of bak die in een oven van 180 graden gaar.
  2. Snipper een sjalotje, en bak in de wok met de fijngesnipperde rozemarijn, en wat zout en peper in de olijfolie
  3. Doe er de in blokjes gesneden courgette bij en bak die mee aan
  4. Doe de rijst van Konjac 1 minuutje in de microgolfoven op 800 graden en voeg toe aan de gebakken sjalotjes en courgette
  5. Doe de magere kwark met de basilicum in een blender en cutter tot een lekker dip. Breng op smaak met peper, zout, en eventueel wat citroensap
  6. Serveer de skrei op de rijst van Konjac en courgette, doe er een lepel van de basilicum-dip over. Werk af met fijn gesnipperde lenteui en een schijfje citroen.