SKREI MET RIJST VAN KONJAC EN COURGETTE
Recept

Skrei met rijst van konjac en courgette

Dit heb je nodig 4 personen

  • Vier haasjes van Skrei (of andere witte vis)
  • 2 courgetten
  • Olijfolie
  • 4 porties rijst van Konjac (te koop in de meeste supermarkten bij de producten waar je van afvalt)
  • 2 lenteuitjes
  • 1 sjalotje
  • Verse rozemarijn
  • 8 el magere kwark
  • 1 citroen
  • Verse basilicum
  • Peper en zout
SKREI MET RIJST VAN KONJAC EN COURGETTE

Bereiding

6 stappen

1 / 6

Stoom de skrei 5 minuutje op 80 graden. Of bak die in een oven van 180 graden gaar.

2 / 6

Snipper een sjalotje, en bak in de wok met de fijngesnipperde rozemarijn, en wat zout en peper in de olijfolie

3 / 6

Doe er de in blokjes gesneden courgette bij en bak die mee aan

4 / 6

Doe de rijst van Konjac 1 minuutje in de microgolfoven op 800 graden en voeg toe aan de gebakken sjalotjes en courgette

5 / 6

Doe de magere kwark met de basilicum in een blender en cutter tot een lekker dip. Breng op smaak met peper, zout, en eventueel wat citroensap

6 / 6

Serveer de skrei op de rijst van Konjac en courgette, doe er een lepel van de basilicum-dip over. Werk af met fijn gesnipperde lenteui en een schijfje citroen.

Laat het smaken.

Ik hou van lekkere vis, dat is geweten. En nu is het seizoen van de skrei, dat is een fantastische winterkabeljauw die enkel van januari tot maart in de winkel verkocht wordt. Maar je kunt gerust kabeljauw of andere witte vis als alternatief gebruiken.

Ik heb die gestoomd en er een heerlijke bereiding met courgette en “rijst van Konjac” (een plant die voorkomt in de warmere gebieden van Azië.) Deze rijst heeft niet bijzonder veel voedingswaarde, maar bijna geen calorieën en geeft je dus een goed gevuld gevoel. Zeker met de nodige groentjes bij, is het een mooie rijstvervanger. Ik heb er courgette bij gewokt. En een dip van basilicum en kwark bij gemaakt. In totaal dus nauwelijks calorieën maar een bomvol smaakvol bord! Echt eens proberen.

Bereiding

  1. Stoom de skrei 5 minuutje op 80 graden. Of bak die in een oven van 180 graden gaar.
  2. Snipper een sjalotje, en bak in de wok met de fijngesnipperde rozemarijn, en wat zout en peper in de olijfolie
  3. Doe er de in blokjes gesneden courgette bij en bak die mee aan
  4. Doe de rijst van Konjac 1 minuutje in de microgolfoven op 800 graden en voeg toe aan de gebakken sjalotjes en courgette
  5. Doe de magere kwark met de basilicum in een blender en cutter tot een lekker dip. Breng op smaak met peper, zout, en eventueel wat citroensap
  6. Serveer de skrei op de rijst van Konjac en courgette, doe er een lepel van de basilicum-dip over. Werk af met fijn gesnipperde lenteui en een schijfje citroen.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Enkele maanden geleden had ik belangrijk nieuws. Als trotse mosselambassadeur mocht ik alle Vlaamse hobbykoks uitdagen om het meest originele en lekkere Zeeuwse mosselrecept van 2023 te bedenken … Lees meer

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Licht, lekker, en een beetje exotisch, deze pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry. Een absolute smaakbom, geïnspireerd op de Aziatische keuken … Lees meer

Hoe maak je fried rice?

Hoe maak je fried rice?

Het is vandaag Fried Rice day. Een zalig gerecht waarmee je restjes rijst, groenten en andere ingrediënten makkelijk kunt verwerken. En nog eens een heel lekker gerecht ook … Lees meer

Zeeuwse mosselen met chorizo #advertentie

Zeeuwse mosselen met chorizo #advertentie

Bij de voorstelling van de Zeeuwse hangcultuur mosselen een paar weken geleden, mocht ik koken voor de aanwezige gasten en de pers. Ik droomde al van Spanje, en maakte een wokgerecht met lekkere tomaten, veel verse kruiden, Noilly Prat en chorizo … Lees meer

Salade van gegrilde paprika’s van Hoogstraten met couscous en gegrilde zeeduivel #advertentie

Salade van gegrilde paprika’s van Hoogstraten met couscous en gegrilde zeeduivel #advertentie

Gegrilde paprika’s zijn zo onwaarschijnlijk smaakvol dat je er eigenlijk niet al teveel moet mee doen om ze te laten schitteren in een heerlijk gerecht … Lees meer

Kruidenlasagne met Miss Perfect Délice tomaten van Hoogstraten #advertentie

Kruidenlasagne met Miss Perfect Délice tomaten van Hoogstraten #advertentie

De zalige smaak van de Miss Perfect tomaten van Hoogstraten wordt hier echt de grote ster in deze zalige open lasagne met verse kaas en heel veel verse tuinkruiden … Lees meer