Ik schrok eerlijk gezegd zelf ook een klein beetje van de Instagram Stories gisteren van Seppe Nobels, de bekende chef van Graanmarkt 13 in Antwerpen. Je kent de chef trouwens ook van zijn TV-programma De Grillmasters op Vier.
Seppe zette gisteren op zijn Stories een reactie op een beoordeling die bezoekers van zijn restaurant hadden achtergelaten op Tripadvisor. Een zeker Carla Bruggeman uit Ieper had daar het volgende geschreven.
‘Slechtste ervaring ooit. Wie zegt dat dit het beste groenterestaurant is van België heeft het volledig mis. 3 groenten voorgeschoteld gekregen : koude wortelen, broccoli en venkel. Heel origineel ! Het restaurant is net een kantine waar je snel weer weg moet. Alles wordt in een recordtempo opgediend. Heel ongezellig en onpersoonlijk. Alles was ondermaats buiten de lekkere Limburgse wijn. Mij zien ze daar NOOIT meer terug !””
Seppe reageerde bikkelhard.
“Dit was het meest foute koppel ooit. De tafels rond deze mensen vonden het heerlijk toen ze vertrokken, dit is een verlossing riep iemand luid toen de deur dichtviel met een luide knal! Ze stonken, waren arrogant en ongemanierd, waar kunnen wij onze klachten neerpennen? De andere 55 gasten waren die avond super dankbaar en tevreden! Tripadvisor = larie en apekool.”
Niet zo lang geleden reageerde Nick Bril van The Jane ook al eens zo hard op kritiek. (Lees verder hieronder).
Nick Bril, de super getalenteerde chef van het beroemde twee sterrenrestaurant The Jane, dat hij samen met Sergio Herman heeft in Antwerpen, heeft zich de voorbije dag nog eens behoorlijk boos gemaakt op Instagram. Nick is niet alleen een geweldige chef, maar hij is ook een gast met karakter, die niet over zich heen laat lopen … Lees meerNieuws
Chef van The Jane is boos over kritiek op Instagram
Ik snap de chefs wel. Elke dag werken ze keihard om hun gasten te verwennen. En dan kan hun werk met enkele venijnige woorden stuk worden gemaakt. En je kunt zo moeilijk repliek geven, want het is echt woord tegen woord. Vandaar dit soort reacties. Of ze erg slim zijn? Ik weet het niet.
En anderzijds moeten chefs kritiek ook ter harte durven nemen, en hebben gasten ook wel het recht om hun ongenoegen te laten blijken. Maar hoe betrouwbaar zo’n opinies zijn? Tsja… Het is en blijft een moeilijke discussie.
Wat ben ik gelukkig! Mijn nieuwe boek is er: “Veel Geluk Gewenst”. Ik ben er super trots op. Het is een boek dat ik met heel veel liefde geschreven heb … Lees meer
De elBulli Foundation is een non-profitorganisatie opgericht door de wereldberoemde chef-kok Ferran Adrià na de sluiting van zijn legendarische restaurant elBulli in 2011 … Lees meer
Misschien heb je het al gezien op mijn sociale media. Ik ben lichter aan het koken, met veel gezonde ingrediënten, en met veel groenten. Slaatjes, maar ook heerlijke gewokte of gestoomde groenten, of ik rooster ze in mijn oven … Lees meer
Lekker eten willen we toch allemaal? Nu de dagen toch weer flink aan het korten zijn, en we zelfs bijna aan oktober zitten, wil ik jullie op deze maandag weer inspireren met een aantal lekkere gerechten … Lees meer
Een quesadilla is een heerlijk traditioneel Mexicaans gerecht dat bestaat uit een tortilla (meestal gemaakt van maïs of tarwe) die dan wordt gevuld met kaas en soms andere ingrediënten zoals vlees, groenten of bonen … Lees meer
Ik ben veel aan het sporten, probeer gezond te eten, en niet teveel alcohol te drinken. Omdat ik echt wat gezonder wou worden en wat kilo’s verliezen. Ik verkoop zelf wijn, en ik geniet van een lekker glas, maar toch denk ik toch ook goed na tegenwoordig wat ik drink en hoeveel … Lees meer
Vandaag is de dag van de chocolademelk! Ik ken een kleine maar geniale truc om je warme choco nog lekkerder te maken. Een beetje grof zeezout toevoegen is altijd lekker bij chocolade, dat weet iedereen, en zeker als het donkere chocolade is … Lees meer
Dit is een soort van kwisvraagje. Wel eentje waarmee je jammer genoeg niks winnen kunt. Behalve mijn grootste respect. Want ik moet bekennen: ik moest zelf ook even opzoeken wat een hoagie precies was toen ik in de culinaire kalender zag dat vandaag ‘World Hoagie” dag was … Lees meer