Topchef haalt keihard uit naar ontevreden gasten
Nieuws

Topchef haalt keihard uit naar ontevreden gasten

Ik schrok eerlijk gezegd zelf ook een klein beetje van de Instagram Stories gisteren van Seppe Nobels, de bekende chef van Graanmarkt 13 in Antwerpen. Je kent de chef trouwens ook van zijn TV-programma De Grillmasters op Vier.

Seppe zette gisteren op zijn Stories een reactie op een beoordeling die bezoekers van zijn restaurant  hadden achtergelaten op Tripadvisor. Een zeker Carla Bruggeman uit Ieper had daar het volgende geschreven.

‘Slechtste ervaring ooit. Wie zegt dat dit het beste groenterestaurant is van België heeft het volledig mis. 3 groenten voorgeschoteld gekregen : koude wortelen, broccoli en venkel. Heel origineel ! Het restaurant is net een kantine waar je snel weer weg moet. Alles wordt in een recordtempo opgediend. Heel ongezellig en onpersoonlijk. Alles was ondermaats buiten de lekkere Limburgse wijn. Mij zien ze daar NOOIT meer terug !””

Seppe reageerde bikkelhard.

“Dit was het meest foute koppel ooit. De tafels rond deze mensen vonden het heerlijk toen ze vertrokken, dit is een verlossing riep iemand luid toen de deur dichtviel met een luide knal! Ze stonken, waren arrogant en ongemanierd, waar kunnen wij onze klachten neerpennen? De andere 55 gasten waren die avond super dankbaar en tevreden! Tripadvisor = larie en apekool.”

Topchef haalt keihard uit naar ontevreden gasten

Niet zo lang geleden reageerde Nick Bril van The Jane ook al eens zo hard op kritiek. (Lees verder hieronder).

Chef van The Jane is boos over kritiek op Instagram
Nieuws

Chef van The Jane is boos over kritiek op Instagram

Nick Bril, de super getalenteerde chef van het beroemde twee sterrenrestaurant The Jane, dat hij samen met Sergio Herman heeft in Antwerpen, heeft zich de voorbije dag nog eens behoorlijk boos gemaakt op Instagram. Nick is niet alleen een geweldige chef, maar hij is ook een gast met karakter, die niet over zich heen laat lopen … Lees meer

Ik snap de chefs wel. Elke dag werken ze keihard om hun gasten te verwennen. En dan kan hun werk met enkele venijnige woorden stuk worden gemaakt. En je kunt zo moeilijk repliek geven, want het is echt woord tegen woord. Vandaar dit soort reacties. Of ze erg slim zijn? Ik weet het niet.

En anderzijds moeten chefs kritiek ook ter harte durven nemen, en hebben gasten ook wel het recht om hun ongenoegen te laten blijken. Maar hoe betrouwbaar zo’n opinies zijn? Tsja… Het is en blijft een moeilijke discussie.

Gerelateerde nieuwsberichten

Azijnpissers niet welkom. Maar deze tip van Peter Goossens vergeet ik nooit.

Ik gebruik graag azijn in mijn keuken. Niet alleen in gerechten die per se een zure toets vragen, maar ook in hartige bereidingen durf ik er af en toe een flinke scheut bij te doen … Lees meer

Paté

🍂 Paté: herfst op je bord

Ik ben een grote liefhebber van paté, zeker van die boerse exemplaren waarin de stukjes vlees nog mooi hapbaar zijn. Het herfstseizoen, met al dat heerlijke wild, is daarvoor echt top … Lees meer

IMG_0208-Hockney-NR

Mag je kat mee-eten aan tafel?

Onze lieve kater Hockney is echt een schatje. Hij krijgt graag en veel aaikes, knuffels, hij racet door de gang en wij gaan er dan achteraan, vindt hij heerlijk, en af en toe mag hij zelfs mee in bed … Lees meer

Zo krijg je orde in je keuken, en rust in het hoofd!

Op donderdag 30 oktober is het officieel Checklist Day. En misschien vraag je je af: wat heeft dat nu te maken met een foodblog? Wel… alles! Boodschappenlijstjes zijn tenslotte ook checklists, en geloof me: zonder lijstjes zou mijn keuken al lang een chaos zijn … Lees meer

Een herfstvakantie vol heerlijke inspiratie

Het is weer herfstvakantie, en dat is goed nieuws. Heel veel kinderen waren er na acht weken school ook echt weer aan toe, en ik moet eerlijk zijn, ik na tien weken ochtendshow ook wel … Lees meer

10 plezante weetjes over Halloween

Halloween heeft zijn wortels niet in Amerika zoals wel meestal denken, maar wel in het oude Keltische festival Samhain, dat meer dan 2000 jaar geleden werd gevierd in Ierland en Schotland … Lees meer

Voor de jojo in mij is dit een lastige periode. Herkenbaar?

Augustus vorig jaar. Midden in de zomer. Toen heb ik een beslissing genomen die ik al vaker in mijn leven had genomen, maar deze keer voelde het anders … Lees meer

Richting herfstvakantie met dit gezellige weekmenu

Wow, wat vliegt de tijd zeg. Net was het nog zomer, net was het nog half augustus. Vandaag is het alweer bij herfstvakantie. Erger nog: volgende zaterdag schakelen we over naar het winteruur, en dan gaan de avonden echt heel kort worden … Lees meer