Topchef haalt keihard uit naar ontevreden gasten
Nieuws

Topchef haalt keihard uit naar ontevreden gasten

Ik schrok eerlijk gezegd zelf ook een klein beetje van de Instagram Stories gisteren van Seppe Nobels, de bekende chef van Graanmarkt 13 in Antwerpen. Je kent de chef trouwens ook van zijn TV-programma De Grillmasters op Vier.

Seppe zette gisteren op zijn Stories een reactie op een beoordeling die bezoekers van zijn restaurant  hadden achtergelaten op Tripadvisor. Een zeker Carla Bruggeman uit Ieper had daar het volgende geschreven.

‘Slechtste ervaring ooit. Wie zegt dat dit het beste groenterestaurant is van België heeft het volledig mis. 3 groenten voorgeschoteld gekregen : koude wortelen, broccoli en venkel. Heel origineel ! Het restaurant is net een kantine waar je snel weer weg moet. Alles wordt in een recordtempo opgediend. Heel ongezellig en onpersoonlijk. Alles was ondermaats buiten de lekkere Limburgse wijn. Mij zien ze daar NOOIT meer terug !””

Seppe reageerde bikkelhard.

“Dit was het meest foute koppel ooit. De tafels rond deze mensen vonden het heerlijk toen ze vertrokken, dit is een verlossing riep iemand luid toen de deur dichtviel met een luide knal! Ze stonken, waren arrogant en ongemanierd, waar kunnen wij onze klachten neerpennen? De andere 55 gasten waren die avond super dankbaar en tevreden! Tripadvisor = larie en apekool.”

Topchef haalt keihard uit naar ontevreden gasten

Niet zo lang geleden reageerde Nick Bril van The Jane ook al eens zo hard op kritiek. (Lees verder hieronder).

Chef van The Jane is boos over kritiek op Instagram
Nieuws

Chef van The Jane is boos over kritiek op Instagram

Nick Bril, de super getalenteerde chef van het beroemde twee sterrenrestaurant The Jane, dat hij samen met Sergio Herman heeft in Antwerpen, heeft zich de voorbije dag nog eens behoorlijk boos gemaakt op Instagram. Nick is niet alleen een geweldige chef, maar hij is ook een gast met karakter, die niet over zich heen laat lopen … Lees meer

Ik snap de chefs wel. Elke dag werken ze keihard om hun gasten te verwennen. En dan kan hun werk met enkele venijnige woorden stuk worden gemaakt. En je kunt zo moeilijk repliek geven, want het is echt woord tegen woord. Vandaar dit soort reacties. Of ze erg slim zijn? Ik weet het niet.

En anderzijds moeten chefs kritiek ook ter harte durven nemen, en hebben gasten ook wel het recht om hun ongenoegen te laten blijken. Maar hoe betrouwbaar zo’n opinies zijn? Tsja… Het is en blijft een moeilijke discussie.

Gerelateerde nieuwsberichten

Groot nieuws: ik ben ambassadeur voor Big Green Egg Vlaanderen! 🔥 #advertentie Would Be Chef Sven Ornelis6

Groot nieuws: ik ben ambassadeur voor Big Green Egg Vlaanderen! 🔥 #advertentie

Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer

ben-libby-WjW97Z5BpVA-unsplash

Aardappelen: gezond, lokaal en ten onrechte onderschat

Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer

Scherm­afbeelding 2025-05-10 om 12.24.19

Mis niets & schrijf je in voor de Would Be Chef nieuwsbrief!

Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer

AI0A2732

Brotherday – voor mijn broer Arn

Vandaag is het Brotherday, en dus zet ik met plezier mijn lieve broer Arn eens in de bloemetjes. Net als ik is hij een levensgenieter pur sang. Hij schrijft dan wel geen kookboeken (dat laat hij aan mij over), maar koken kan hij ook wel als de beste – samen met zijn lieve vrouw Nathalie … Lees meer

National Chocolate Chip Day: een ode aan een geliefde lekkernij

Elk jaar op 15 mei vieren chocoladeliefhebbers in de Verenigde Staten – en steeds vaker ook daarbuiten – National Chocolate Chip Day. Deze dag staat volledig in het teken van misschien wel de populairste toevoeging aan koekjes, muffins, ijs en talloze andere desserts: de chocoladechip … Lees meer

Nakd_Lifestyle image_Fruit & Fibre bars_Apple & Strawberry_SP (1)

Verantwoord snacken was nog nooit zo lekker: ontdek de nieuwe nākd. Fruit & Fibre Bars #advertentie

Ik probeer veel te sporten en gezond te leven, maar ik wil ook absoluut niet met honger rondlopen, dus ben ik zoals veel mensen een snacker. Niet per se uit pure goesting, maar als het zoals bij mij druk is en ik snel iets nodig heb dat me energie geeft én me goed laat voelen, dan ben ik zoals jullie weten een echte fan van nākd … Lees meer

Zin in iets lichts, feestelijks en boordevol smaak? 7x recepten met garnalen

Ik zal maar bekennen: garnalen zijn voor mij echte toppers in de keuken. Ze zijn elegant, snel klaar en ze geven meteen een verfijnde toets aan elk gerecht … Lees meer

Wat is moscato wijn en is het echt lekker of niet?

Eerlijk? Ik kan wel eens genieten van een glaasje Moscato, maar criticasters noemen het de limonade onder de wijnen. Moscato is dan ook een zoete, licht mousserende wijn die wordt gemaakt van de Muscat-druif, een van de oudste druivensoorten ter wereld … Lees meer