Topchef haalt keihard uit naar ontevreden gasten

Ik schrok eerlijk gezegd zelf ook een klein beetje van de Instagram Stories gisteren van Seppe Nobels, de bekende chef van Graanmarkt 13 in Antwerpen. Je kent de chef trouwens ook van zijn TV-programma De Grillmasters op Vier.

Seppe zette gisteren op zijn Stories een reactie op een beoordeling die bezoekers van zijn restaurant  hadden achtergelaten op Tripadvisor. Een zeker Carla Bruggeman uit Ieper had daar het volgende geschreven.

‘Slechtste ervaring ooit. Wie zegt dat dit het beste groenterestaurant is van België heeft het volledig mis. 3 groenten voorgeschoteld gekregen : koude wortelen, broccoli en venkel. Heel origineel ! Het restaurant is net een kantine waar je snel weer weg moet. Alles wordt in een recordtempo opgediend. Heel ongezellig en onpersoonlijk. Alles was ondermaats buiten de lekkere Limburgse wijn. Mij zien ze daar NOOIT meer terug !””

Seppe reageerde bikkelhard.

“Dit was het meest foute koppel ooit. De tafels rond deze mensen vonden het heerlijk toen ze vertrokken, dit is een verlossing riep iemand luid toen de deur dichtviel met een luide knal! Ze stonken, waren arrogant en ongemanierd, waar kunnen wij onze klachten neerpennen? De andere 55 gasten waren die avond super dankbaar en tevreden! Tripadvisor = larie en apekool.”

Niet zo lang geleden reageerde Nick Bril van The Jane ook al eens zo hard op kritiek. (Lees verder hieronder).

 

Ik snap de chefs wel. Elke dag werken ze keihard om hun gasten te verwennen. En dan kan hun werk met enkele venijnige woorden stuk worden gemaakt. En je kunt zo moeilijk repliek geven, want het is echt woord tegen woord. Vandaar dit soort reacties. Of ze erg slim zijn? Ik weet het niet.

En anderzijds moeten chefs kritiek ook ter harte durven nemen, en hebben gasten ook wel het recht om hun ongenoegen te laten blijken. Maar hoe betrouwbaar zo’n opinies zijn? Tsja… Het is en blijft een moeilijke discussie.