Tot wanneer mag je cappuccino drinken zonder dat Italianen je raar bekijken?
Nieuws

Tot wanneer mag je cappuccino drinken zonder dat Italianen je raar bekijken?

Van mij mag je cappuccino drinken op elk uur van de dag. Ik ben niet van de koffie-politie en mensen drinken wat ze willen op ieder uur van de dag. Maar Italianen zijn daar een stukje strenger in. In Italië wordt cappuccino traditioneel beschouwd als een ochtenddrank, omdat er cafeïne inzit en het wordt geassocieerd met het opwekken van alertheid, en daarom wordt het meestal vóór 11:00 uur gedronken. Dit komt omdat Italianen over het algemeen de voorkeur geven aan lichtere, melkkoffie in de ochtend, zoals cappuccino, om hun ontbijt te begeleiden.

Cappuccino is een koffiedrank die bestaat uit gelijke delen espresso, gestoomde melk en melkschuim. Het heeft een rijke smaak en wordt vaak beschouwd als een zwaardere koffiedrank vanwege de melk. Na 11:00 uur en vooral na de lunch drinken Italianen meestal espresso (een kleine, sterke koffie zonder melk), omdat ze geloven dat het lichter is voor de spijsvertering.

Het is daarom minder gebruikelijk om cappuccino ‘s middags of’ s avonds te drinken, en sommige mensen in Italië kunnen het zelfs ongepast vinden om cappuccino na het ontbijt te bestellen. Het is dus voor hen meestal de boost aan het begin van de dag, en mensen, vooral toeristen, die een cappuccino bijvoorbeeld na het eten ‘s middags of ‘s avonds bestellen, kunnen wel eens raar bekeken worden.

Gerelateerde nieuwsberichten

Vier jij wereld hoagie day?

Dit is een soort van kwisvraagje. Wel eentje waarmee je jammer genoeg niks winnen kunt. Behalve mijn grootste respect. Want ik moet bekennen: ik moest zelf ook even opzoeken wat een hoagie precies was toen ik in de culinaire kalender zag dat vandaag ‘World Hoagie” dag was … Lees meer

Klopt de slechte reputatie van zout wel?

Zout, wanneer je het met mate gebruikt, is een heerlijke smaakmaker voor je gerechten. Niks zo lekker als wat zout op je aardappelen, wat peper en zout met wat olijfolie of boter op je broodje en in vele gerechten, zelfs in zoete desserts, is een snuf zout echt de ultieme punch … Lees meer

Opgelet! Dit zou ongeluk brengen in de keuken…

Op een vrijdag de 13de durven mensen wel eens extra last te hebben van bijgeloof. Zo’n dag zou mensen immers ongeluk brengen. Ze lopen daarom niet onder ladders door, en zijn bang voor zwarte katten en zo … Lees meer

Augustus, en iedereen vlucht weg uit Barcelona

Augustus, en iedereen vlucht weg uit Barcelona

Ik ben weer vertrokken uit Barcelona om in België na een deugddoende vakantie weer aan het werk te gaan, lekker radio maken met Anke, elke dag tussen zes en tien op Joe … Lees meer

Bram Laebens

Leve moederdag!

15 augustus is moederdag in Antwerpen, en wij vieren dat ook, ondanks het feit dat mama in Knesselare en wij in Lochristi wonen. Maar ik ben daar principieel in: je kunt je moeder niet genoeg vieren … Lees meer

5 heerlijke pasta’s voor het weekend!

Het is vrijdag. En dat is voor veel mensen frietjes-dag. Maar misschien heb je zin om morgen of overmorgen eens iets echt lekkers te koken, en weet je nog niet zo goed welk recept je deze keer zou maken … Lees meer

Is witte chocolade chocolade? Probeer mijn recepten!

Neen! Witte chocolade wordt net als fondant en melkchocolade ook “chocolade” genoemd, maar eigenlijk klopt dat technisch gezien niet, want witte chocolade heeft een compleet andere samenstelling … Lees meer

12 Slimme tips om groenten en fruit langer te bewaren

Het is niet fijn wanneer je groenten en fruit onrijp zijn, dan zijn ze niet lekker en kun je ze beter niet gebruiken in je gerechten. Maar verspilling is al helemaal erg … Lees meer