Het is vrijdag. En dat is voor veel mensen frietjes-dag. Maar misschien heb je zin om morgen of overmorgen eens iets echt lekkers te koken, en weet je nog niet zo goed welk recept je deze keer zou maken.
Ik zeg je: een pasta is altijd een goed idee. Ik heb vijf suggesties voor jou. Alle vijf lekker en alle vijf behoorlijk makkelijk om te maken! Geniet ervan.
Op een zondag vorig jaar hadden we bij ons thuis een grote bbq en bij het hoofdgerecht, prachtige côte à l’os met lekkere aardappeltjes in de oven, had ik een hele grote schotel tomaten klaar gemaakt. Allerlei ouderwetse tomatensoorten gecombineerd met smakelijke zoete kerstomaatjes, met wat basilicum, rode ui, olijfolie, peper en zout en wat oude balsamico … Lees meer
Recept
Spirelli met ballekes en “trage tomatensaus”
Dit is een variatie op een pasta uit mijn eerste boek. Daar staat ze dan wel met kip en prosciutto. Maar sinds ik zo vaak naar Barcelona ga, breng ik van mijn favoriete markt El Mercat del Ninot altijd heerlijke Jamon Iberico mee. Eigenlijk zijn het de restjes van de ham die je vacuüm verpakt kunt kopen aan het eerste kraampje rechts wanneer je binnenwandelt … Lees meer
Recept
Altijd succes met deze makkelijke pasta
https://wouldbechef.be/recept/de-beste-tip-spaghetti/
Een hele makkelijke pasta is deze verse orecchiette met tonijn. Je kunt dit gerecht ook maken met andere verse of gedroogde pasta, maar ik vind deze wel erg geschikt om de smaken op te nemen.
Met lekker veel look, twee kleine sjalotjes, drie blikjes tonijn, wat kappertjes, lekkere pasata, een klein blikje tomatenpuree en een glas rode wijn maak je een simpele maar heerlijke saus … Lees meer
Recept
Orecchiette met tonijn en kappertjes
Ik zal maar meteen eerlijk zijn: tot voor kort had ik nog nooit zelf verse pasta gemaakt. Pas op, ik wist dat het eigenlijk niet echt moeilijk was, en ik heb ook ergens in de kast zo’n mechanische pastamachine staan, met zo’n draaihendel aan, weet je wel, maar ik heb die nog nooit gebruikt … Lees meer
Recept
Verse penne uit de Philips Pastamaker met merguez en kerstomaten
Italianen zijn heel kritisch als het over hun pasta’s gaat. Elk dorp, elke mama zelfs, heeft zo haar eigen recept voor verse pasta, maar zeker voor de pastasaus. In het Zuiden zullen ze bijvoorbeeld wel tomaatjes bij de Pasta al Vongole doen, wat in het Noorden echt nooit gebeuren zal. Uitgeweken Italianen durven aan hun pasta al vongole zelfs een goede scheut room toevoegen, maar dat vind ik zelf doodzonde … Lees meer
Recept
Mijn pittige pasta vongole
Op Would Be Chef houden we graag vast aan heerlijke tradities. Elke week selecteer ik vijf recepten die perfect zijn om samen met het gezin van te genieten … Lees meer
Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar ik vind het altijd een beetje raar dat Gazpacho Day blijkbaar op 25 november valt. Midden in de winter stilstaan bij een koude zomerse soep voelt voor mij toch een beetje vreemd, bijna als een culinair grapje … Lees meer
Je ziet het vaak op de kaart staan, zeker in Frankrijk: vichyssoise. Klinkt chic, niet? En als je het ooit geproefd hebt, weet je meteen waarom het zo’n klassieker is … Lees meer
Picklesaus, die heerlijke gele saus vol stukjes groenten, lekker zuur en pittig, kun je overal in de winkel kopen, maar die kun je uiteraard ook zelf maken, en het is nog plezant ook … Lees meer
Deze week is een beetje speciaal. Op 11 november vieren we Wapenstilstand, een vrije dag in België, en veel mensen maken de brug. Ook Anke en ik doen dat, en ik geef het eerlijk toe: ik geniet er met volle teugen van, want ik zit een paar dagen in het heerlijke Barcelona … Lees meer
Ik gebruik graag azijn in mijn keuken. Niet alleen in gerechten die per se een zure toets vragen, maar ook in hartige bereidingen durf ik er af en toe een flinke scheut bij te doen … Lees meer
Ik ben een grote liefhebber van paté, zeker van die boerse exemplaren waarin de stukjes vlees nog mooi hapbaar zijn. Het herfstseizoen, met al dat heerlijke wild, is daarvoor echt top … Lees meer
Onze lieve kater Hockney is echt een schatje. Hij krijgt graag en veel aaikes, knuffels, hij racet door de gang en wij gaan er dan achteraan, vindt hij heerlijk, en af en toe mag hij zelfs mee in bed … Lees meer