Veel mensen hebben me de voorbije weken gevraagd hoe ik dat weer heb gedaan: zo afvallen? Sporten natuurlijk, en gezonder en lichter eten, maar wel lekker. Veel wandelen is een goed idee, veel water drinken. En wat lichter, maar toch lekker eten!
Ik heb zo tussen de feesten door nog eens een licht weekmenu voor je samengesteld. De grote van de porties moet je zelf bepalen natuurlijk, maar als je veel sport mag je iets meer eten dan wanneer je geen tijd hebt om te bewegen.
Ik heb ook als extraatje mijn gember en citroen-thee er nog eens bijgezet, omdat een prima drankje is om gezond aan de dag te starten, met een optimale boost voor je metabolisme.
Veel succes, en vooral, probeer met de brede glimlach door het leven te gaan zo tussen kerst en nieuw, en geniet van de dagen samen met vrienden en familie.
Ik ben en blijf een grote fan van gember- en citroenthee. Het is super simpel om klaar te maken, en behoorlijk efficiënt om gezond aan de dag te starten en makkelijker je vet te verbranden.
Of het echt heel lekker is, laat ik even in het midden, maar ikzelf vind het een heerlijk drankje om de dag gezond te starten … Lees meer
Recept
Recept gember- en citroenthee
In sommige supermarkten kun je tegenwoordig lasagne-bladen van pompoen vinden. Eigenlijk zijn dat dun gesneden plakjes pompoen, die je in elke lasagne bereiding kunt gebruiken (de plakjes gebruik je in plaats van echte lasagne-bladen van pasta). Je kunt ze kant-en-klaar kopen, maar je kunt ze uiteraard ook zelf snijden … Lees meer
Recept
Vegetarische lasagne met ‘lasagnebladen’ van pompoen
Je kunt gevulde paprika op veel lekkere manieren maken, en iedereen zal wel zo’n beetje zijn eigen recept hebben. Maar de versie die bij mij, na veel uitproberen en fine-tunen, toch op nummer één blijft staan is er eentje met kippengehakt, wat gestoofde sjalotjes, couscous, rozemarijn, Parmezaanse kaas en… een goede scheut ketchup in het gehakt … Lees meer
Recept
Gevulde paprika met couscous kippengehakt en parmesaan
Deze kabeljauw met tomaat, sjalot en komkommer op een bedje van spinazie is een licht gerecht boordevol smaak, dat ook snel en makkelijk te bereiden is.
Bereiding
Stoom de kabeljauw 4 minuten op 80°, of in een stoommandje.
Maak een superfijne brunoise van de gepelde tomaat, de sjalot en de komkommer, leng aan met 2 el witte wijnazijn en 1 el olijfolie, kruiden met peper en zout … Lees meer
Recept
Kabeljauw met een vinaigrette van sjalot, tomaat en komkommer op een bedje van gesmolten spinazie
Je weet dat ik ambassadeur ben van KitchenAid. Ik gebruik alle toestellen sinds jaar en dag met veel plezier wanneer ik kook of bak. Maar eerlijk is eerlijk, ik was tot nu toe nog niet echt aan de slag gegaan met de handige hulpstukken voor de mixer van KitchenAid waarmee je echt super handige dingen kunt gaan doen … Lees meer
Recept
Courgettini bolognaise met de spiraalsnijder van Kitchenaid #collab
Ik ben altijd wat voorzichtig wanneer het over tonijn gaat. Het is natuurlijk een bedreigde vissoort dus ik eet het ook niet te vaak, maar als ik de tonijn nog eens op m’n menu plaats, dan moet die gewoon perfect klaargemaakt zijn.
Voor mij is de mi-cuit manier echt perfect. Dan heb je enerzijds de lekker gebakken bijna krokante kant, maar wel lekker gecombineerd met de pure, rauwe zijde … Lees meer
Recept
Gepeperde tonijn met kerstomaatjes, munt en rode ui
Zin in een week zonder stress over het avondeten? Met dit nieuwe weekmenu voor maandag tot vrijdag zet je elke dag een makkelijk en overheerlijk gerecht op tafel … Lees meer
De zon is volop in het land – en hoe! De komende dagen beloven warm en stralend te worden, en dat vraagt om gerechten die licht, fris en vrolijk zijn … Lees meer
De krokusvakantie is weer voorbij, en ik heb voor jullie een nieuw weekmenu klaar. Omdat ikzelf nog een beetje aan het nagenieten ben van onze vakantie in Thailand, en omdat er toch ook in België wat lente in de lucht hangt, heb ik een paar tropische toetsen in het weekmenu gestoken … Lees meer
Op Would Be Chef probeer ik altijd te inspireren, en dat is ook deze week het geval. Als je eens iets anders wilt koken, dan wil ik je graag vijf tips geven … Lees meer
Het is alweer de laatste week van januari, en misschien zijn er al wat goede voornemens gesneuveld. Helemaal niet erg, de boog kan niet altijd gespannen staan … Lees meer
Laat je alstublieft geen rare gevoelens aanpraten. Blue monday? Wat een zever. Vandaag is heus niet de meest depressieve dag van het jaar. Integendeel … Lees meer
We komen dichter en dichter bij de kerstdagen, het is de allerlaatste week werken. En we weten dat er daarna dagen vol lekker eten en heerlijke dranken komen … Lees meer
December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer