Je weet dat ik ambassadeur ben van KitchenAid. Ik gebruik alle toestellen sinds jaar en dag met veel plezier wanneer ik kook of bak. Maar eerlijk is eerlijk, ik was tot nu toe nog niet echt aan de slag gegaan met de handige hulpstukken voor de mixer van KitchenAid waarmee je echt super handige dingen kunt gaan doen.
Deze week zijn enkele van de hulpstukken gearriveerd. En ik ben meteen aan de slag gegaan met de spiraalsnijder. Die installeer je echt in tien seconden op je mixer en met de handige gebruikswijze begrijp je meteen hoe makkelijk het is om bijvoorbeeld groentespaghetti van courgette te maken, de zogenaamde courgettini.
Die kun je vandaag ook voorverpakt in de supermarkt vinden, maar zelf gesneden is natuurlijk zoveel leuker: het kost een stuk minder, en het is gewoon veel verser. En je bent gewoon super gelukkig als je ziet hoe de spiraalsnijder je courgette meteen in spaghetti draait. Echt geweldig. En het hulpstuk wassen gaat kost geen moeite.
Als je dan een lekker sausje maakt bij de courgettini heb je in geen tijd een zalige gezonde pasta. Bolognese met een lekkere ragu is heerlijk. Maar je kunt er ook een mooie kaassaus bij maken, of een saus met zeevruchten. Of werk de courgettini op met wat olijfolie, verse peper en zout en serveer bij een lekker stukje vis, kip of kalfsvlees, al dan niet met wat geraspte kaas over.
Als je meer wil weten over dit super handige hulpstuk dan kun je hier terecht: Spiraalsnijder van Kitchenaid.
Met dit spiraalhulpstuk voor de mixer kun je niet alleen groenten maar ook fruit schillen, makkelijk ontkernen en snijden om zo creatieve gerechten te creëren.
Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen: ik weet dat veel mensen foie gras serveren absoluut not done vinden. Bij mij thuis staat het ook niet zo vaak meer op het menu … Lees meer
Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkenner met een liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer
Van tonijn kun je net als van biefstuk een heerlijke tartaar maken. Belangrijk is wel om die bijna à la minute te maken, want zeker als je hem al lang op voorhand begint te bereiden, gaat hij verkleuren omdat door het zuur de vis begint te garen, en dat is hier echt niet de bedoeling … Lees meer
Ik had ooit het geluk om te eten in het toenmalige beste restaurant van de wereld, ‘Noma’ van René Redzepi in Kopenhagen. Het was een prachtige avond, met zes goede vrienden, drie koppels die houden van lekker eten en daar wel eens voor willen reizen … Lees meer
Peking Duck is één van de heerlijke klassiekers uit de Chinese keuken. De crispy eend plooi je dan met wat hoisinsaus, ui en komkommer in gestoomde pannenkoekjes … Lees meer
Soms mag een mens al eens zot doen in de keuken. Dit lijkt misschien een gewaagd hapje, omdat het iets heel eenvoudigs als corned beef (Amerikaanse soldatenkost uit de oorlog) combineert met Sint-Jacobsoester een heel verfijnd product … Lees meer
Mijn allerbeste culinaire reis ooit was naar Japan. Ik heb er zoveel heerlijke restaurants bezocht op één week tijd, en was toch flink afgevallen, wat wil een Would Be Chef en Would Be magere bink nog meer … Lees meer
Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkelder met een grote liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer