Je weet dat ik ambassadeur ben van KitchenAid. Ik gebruik alle toestellen sinds jaar en dag met veel plezier wanneer ik kook of bak. Maar eerlijk is eerlijk, ik was tot nu toe nog niet echt aan de slag gegaan met de handige hulpstukken voor de mixer van KitchenAid waarmee je echt super handige dingen kunt gaan doen.
Deze week zijn enkele van de hulpstukken gearriveerd. En ik ben meteen aan de slag gegaan met de spiraalsnijder. Die installeer je echt in tien seconden op je mixer en met de handige gebruikswijze begrijp je meteen hoe makkelijk het is om bijvoorbeeld groentespaghetti van courgette te maken, de zogenaamde courgettini.
Die kun je vandaag ook voorverpakt in de supermarkt vinden, maar zelf gesneden is natuurlijk zoveel leuker: het kost een stuk minder, en het is gewoon veel verser. En je bent gewoon super gelukkig als je ziet hoe de spiraalsnijder je courgette meteen in spaghetti draait. Echt geweldig. En het hulpstuk wassen gaat kost geen moeite.
Als je dan een lekker sausje maakt bij de courgettini heb je in geen tijd een zalige gezonde pasta. Bolognese met een lekkere ragu is heerlijk. Maar je kunt er ook een mooie kaassaus bij maken, of een saus met zeevruchten. Of werk de courgettini op met wat olijfolie, verse peper en zout en serveer bij een lekker stukje vis, kip of kalfsvlees, al dan niet met wat geraspte kaas over.
Als je meer wil weten over dit super handige hulpstuk dan kun je hier terecht: Spiraalsnijder van Kitchenaid.
Met dit spiraalhulpstuk voor de mixer kun je niet alleen groenten maar ook fruit schillen, makkelijk ontkernen en snijden om zo creatieve gerechten te creëren.
Mijn allerbeste culinaire reis ooit was naar Japan. Ik heb er zoveel heerlijke restaurants bezocht op één week tijd, en was toch flink afgevallen, wat wil een Would Be Chef en Would Be magere bink nog meer … Lees meer
Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkelder met een grote liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer
Er bestaan veel heerlijke recepten voor hummus, maar dit is een van mijn favoriete. Ik voeg er behalve de prachtige rode bieten die de hoofdrol spelen in deze heerlijke dip, ook kikkererwten, Griekse yoghurt, look en kruiden aan toe, maar ook zachte geitenkaas … Lees meer
Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer
Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer
Slakjes? Die vind je bijzonder lekker of wansmakelijk. Ongeveer iedereen heeft er een uitgesproken mening over, maar ik hou er wel van. Ik ben bijvoorbeeld een grote fan van de Petits Gris de Namur, de kleine slakjes uit Namen die je in de speciaalzaak kunt kopen … Lees meer
Eerlijk is eerlijk: je kunt prima gazpacho in brik kopen tegenwoordig in de speciaalzaak of in de supermarkt. De truc is dan om die kant- en klare soep een beetje te pimpen, met wat brunoise van verse tomaten, komkommer en paprika’s, verse basilicum, een goede draai van de pepermolen en een flinke scheut olijfolie … Lees meer
Dit is een speelse variant op het populairste recept op mijn foodblog Would Be Chef. Mijn salade met feta, rode ui en watermeloen met munt scoort daar sinds jaar en dag gigantisch … Lees meer