Courgettini bolognaise met de spiraalsnijder van Kitchenaid #collab

Je weet dat ik ambassadeur ben van KitchenAid. Ik gebruik alle toestellen sinds jaar en dag met veel plezier wanneer ik kook of bak. Maar eerlijk is eerlijk, ik was tot nu toe nog niet echt aan de slag gegaan met de handige hulpstukken voor de mixer van KitchenAid waarmee je echt super handige dingen kunt gaan doen.

Deze week zijn enkele van de hulpstukken gearriveerd. En ik ben meteen aan de slag gegaan met de spiraalsnijder. Die installeer je echt in tien seconden op je mixer en met de handige gebruikswijze begrijp je meteen hoe makkelijk het is om bijvoorbeeld groentespaghetti van courgette te maken, de zogenaamde courgettini.

Die kun je vandaag ook voorverpakt in de supermarkt vinden, maar zelf gesneden is natuurlijk zoveel leuker: het kost een stuk minder, en het is gewoon veel verser. En je bent gewoon super gelukkig als je ziet hoe de spiraalsnijder je courgette meteen in spaghetti draait. Echt geweldig. En het hulpstuk wassen gaat kost geen moeite.

Als je dan een lekker sausje maakt bij de courgettini heb je in geen tijd een zalige gezonde pasta. Bolognese met een lekkere ragu is heerlijk. Maar je kunt er ook een mooie kaassaus bij maken, of een saus met zeevruchten. Of werk de courgettini op met wat olijfolie, verse peper en zout en serveer bij een lekker stukje vis, kip of kalfsvlees, al dan niet met wat geraspte kaas over.

Als je meer wil weten over dit super handige hulpstuk dan kun je hier terecht: Spiraalsnijder van Kitchenaid.

Met dit spiraalhulpstuk voor de mixer kun je niet alleen groenten maar ook fruit schillen, makkelijk ontkernen en snijden om zo creatieve gerechten te creëren.

Bereiding

  1. Installeer de spiraalsnijder op je mixer. Klem een halve courgette in het hulpstuk en laat de mixer draaien op de gewenste snelheid. Je kan snel gaan hoor, maar ik geniet zelf van  dat momentje: hoe de spaghetti er mooi afdraait…
  2. Bak de courgettini in wat olijfolie in een pan of in de wok in enkele minuutjes gaar op een niet al te hoog vuur.
  3. Serveer er de saus bij die je zelf lekker vindt. Voor mij is dit het allerlekkerste recept voor spaghettisaus.
  4. Werk af met wat gemalen kaas.