Vier Valentijn met ontbijt op bed met deze lekkere recepten #collab

Mag ik heel eerlijk zijn, ik ben eigenlijk niet zo’n grote fan van “ontbijt op bed”. Een bed is voor mij om te slapen. Zelfs TV kijken, op de gsm liggen tokkelen, of een boek lezen, doe ik zelden in bed. En bij ontbijt op bed denk ik altijd aan kruimels aan de tenen. Maar er zijn natuurlijk uitzonderingen, en daar kan ik dan wel van genieten. Op zeer speciale dagen, zoals verjaardagen, feestdagen, of een Valentijnsdag die dan ook nog eens op een zondag valt, dan maak ik graag eens een uitzondering.

Dan verwen ik mijn lief graag met een uitgebreid ontbijt op bed. Ik zorg dan voor een overvloed aan hartige en zoete gerechten, voor een lekker sapje en misschien zelfs een glas champagne. Ik zet heerlijke muziek op, wat luchtige jazz of mooie klassieke muziek. En dan brunchen we tussen de lakens.

Als je zelf ook wat inspiratie wil voor deze Valentijn, ik geef je graag wat smakelijke tips. Dit jaar ga ik een klein roereitje maken, waar ik wat verse bieslook onder meng en wat zwarte truffel over rasp.

De croissants snij ik open, ik doe er wat lichte kruidenkaas op en wat gerookte zalm. Op de vers gebakken toast smeer ik wat zelfgemaakte confituur van mijn mama, en ik serveer er een stukje pittige Comtékaas bij.

Ik breng een lekker chocoladebroodje mee van bij de warme bakker. Bij de Griekse yoghurt doe ik stukjes verse mango, wat honing, verse munt ook, en ik werk alles af met de zeste van een limoen en ik maak het helemaal af met wat eetbare bloemetjes.

Ik bak een klein pannenkoekje in de vorm van een hart (ik heb zo’n handig metalen hartvorm om in de koekenpan te leggen) met het recept van mijn vriend Roger van Damme.

In het versgeperste bio appelsap dat ik in de buurtwinkel koop pers ik een half teentje gember, dat geeft het lekker veel pit. En ja, ik zorg natuurlijk ook voor een glaasje champagne brut van een goed huis. Het is Valentijn voor iets.

Voor één keer mag het dus, romantisch ontbijten op bed. Maar zoals ik al zei, ik vind dat je in bed vooral moet slapen en elkaar graag zien. Trouwens: de foto die bij dit Valentijnsartikel hoort is er één van onze rozerode logeerkamer waar we een grijze boxspring van het Belgische topmerk Beka hebben staan. We hebben trouwens ook al 16 jaar zo’n boxspring in onze eigen kamer, en ook in onze groene logeerkamer staat zo’n bed. Het zijn gewoon de beste bedden om zalig in te slapen, en dus ook om een ontbijtje op bed te serveren.

Laat dat trouwens een fijne tip zijn: als je een logeerkamer hebt dan is het altijd gezellig en een beetje spannend om eens op reis te gaan in je eigen huis. Wij beleven Valentijn dit weekend dus in de roze zolderkamer, al is het maar omdat dat toch een klein beetje op vakantie lijkt.

Geniet zelf deze ondag ook met volle teugen van Valentijn, en maak er iets moois, en vooral ook iets lekkers van.