Vier Valentijn met ontbijt op bed met deze lekkere recepten #collab
Nieuws

Vier Valentijn met ontbijt op bed met deze lekkere recepten #collab

Mag ik heel eerlijk zijn, ik ben eigenlijk niet zo’n grote fan van “ontbijt op bed”. Een bed is voor mij om te slapen. Zelfs TV kijken, op de gsm liggen tokkelen, of een boek lezen, doe ik zelden in bed. En bij ontbijt op bed denk ik altijd aan kruimels aan de tenen. Maar er zijn natuurlijk uitzonderingen, en daar kan ik dan wel van genieten. Op zeer speciale dagen, zoals verjaardagen, feestdagen, of een Valentijnsdag die dan ook nog eens op een zondag valt, dan maak ik graag eens een uitzondering.

Dan verwen ik mijn lief graag met een uitgebreid ontbijt op bed. Ik zorg dan voor een overvloed aan hartige en zoete gerechten, voor een lekker sapje en misschien zelfs een glas champagne. Ik zet heerlijke muziek op, wat luchtige jazz of mooie klassieke muziek. En dan brunchen we tussen de lakens.

Vier Valentijn met ontbijt op bed met deze lekkere recepten #collab
Vier Valentijn met ontbijt op bed met deze lekkere recepten #collab
Vier Valentijn met ontbijt op bed met deze lekkere recepten #collab
Vier Valentijn met ontbijt op bed met deze lekkere recepten #collab

Als je zelf ook wat inspiratie wil voor deze Valentijn, ik geef je graag wat smakelijke tips. Dit jaar ga ik een klein roereitje maken, waar ik wat verse bieslook onder meng en wat zwarte truffel over rasp.

De croissants snij ik open, ik doe er wat lichte kruidenkaas op en wat gerookte zalm. Op de vers gebakken toast smeer ik wat zelfgemaakte confituur van mijn mama, en ik serveer er een stukje pittige Comtékaas bij.

Ik breng een lekker chocoladebroodje mee van bij de warme bakker. Bij de Griekse yoghurt doe ik stukjes verse mango, wat honing, verse munt ook, en ik werk alles af met de zeste van een limoen en ik maak het helemaal af met wat eetbare bloemetjes.

Ik bak een klein pannenkoekje in de vorm van een hart (ik heb zo’n handig metalen hartvorm om in de koekenpan te leggen) met het recept van mijn vriend Roger van Damme.

In het versgeperste bio appelsap dat ik in de buurtwinkel koop pers ik een half teentje gember, dat geeft het lekker veel pit. En ja, ik zorg natuurlijk ook voor een glaasje champagne brut van een goed huis. Het is Valentijn voor iets.

Vier Valentijn met ontbijt op bed met deze lekkere recepten #collab
Vier Valentijn met ontbijt op bed met deze lekkere recepten #collab
Vier Valentijn met ontbijt op bed met deze lekkere recepten #collab
Vier Valentijn met ontbijt op bed met deze lekkere recepten #collab

Voor één keer mag het dus, romantisch ontbijten op bed. Maar zoals ik al zei, ik vind dat je in bed vooral moet slapen en elkaar graag zien. Trouwens: de foto die bij dit Valentijnsartikel hoort is er één van onze rozerode logeerkamer waar we een grijze boxspring van het Belgische topmerk Beka hebben staan. We hebben trouwens ook al 16 jaar zo’n boxspring in onze eigen kamer, en ook in onze groene logeerkamer staat zo’n bed. Het zijn gewoon de beste bedden om zalig in te slapen, en dus ook om een ontbijtje op bed te serveren.

Vier Valentijn met ontbijt op bed met deze lekkere recepten #collab
Vier Valentijn met ontbijt op bed met deze lekkere recepten #collab
Vier Valentijn met ontbijt op bed met deze lekkere recepten #collab

Laat dat trouwens een fijne tip zijn: als je een logeerkamer hebt dan is het altijd gezellig en een beetje spannend om eens op reis te gaan in je eigen huis. Wij beleven Valentijn dit weekend dus in de roze zolderkamer, al is het maar omdat dat toch een klein beetje op vakantie lijkt.

Geniet zelf deze ondag ook met volle teugen van Valentijn, en maak er iets moois, en vooral ook iets lekkers van.

Vier Valentijn met ontbijt op bed met deze lekkere recepten #collab
Vier Valentijn met ontbijt op bed met deze lekkere recepten #collab
Vier Valentijn met ontbijt op bed met deze lekkere recepten #collab

Gerelateerde nieuwsberichten

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer

Istock photo

Mijn lekkere paasmenu

Mag ik u allen een zalig paasweekend toewensen. Dit weekend komen de klokken samen met de paashaas voor chocolade vreugde zorgen. En in veel families zal er dit weekend niet alleen naar eitjes gezocht worden, maar ook lekkere gegeten worden … Lees meer

Mijn Barcelona boek is af!

Vorig jaar al heb ik jullie laten weten dat ik er eindelijk zou aan beginnen, aan mijn Barcelona boek. Sinds we er tien jaar geleden een flatje hebben gekocht zijn we grote fans geworden van de prachtige stad aan de Middellandse zee, de hoofdstad van Catalonië … Lees meer

Nakd POS material Protein Magazine Key Visual (2)-1 YES

Nieuw! nākd. Protein Bars #advertentie

Ik ben sinds jaar en dag fiere ambassadeur van nākd. Voor iemand als ik, die vaak onderweg is, wisselende uren heeft met vroege ochtendshows en late DJ-sets en veel gewandel tussendoor zijn de raw bars van nākd … Lees meer

Wat zijn de precieze kooktijden voor eieren?

Een eitje bij het ontbijt is altijd lekker. Maar wat zijn de precieze kooktijden? Weet jij het uit je blote hoofd? Een kleine reminder… Zachtgekookt ei: Ongeveer 4-5 minuten … Lees meer

Toast Tomate Crevette met de KitchenAid Toaster #collab

Wereld toast dag, enkele slimme en lekkere recepten

Het is makkelijk en lekker. Het is feestelijk in het weekend. En het is een easy manier om oud brood toch weer lekker te krijgen: de broodrooster helpt je om van elke ontbijt iets lekkers te maken … Lees meer

Hoe ben je zeker dat je chocolade soufflé niet mislukt

28 februari is chocolade soufflé dag. Het maken van een perfecte chocolade soufflé kan een grote uitdaging zijn, maar als je het goed doet is het zo ontzettend lekker … Lees meer