Ik weet het, ik post vaak besprekingen van nieuwe restaurants in Barcelona. Daar ben ik dan ook meestal wanneer ik een vrij weekend heb, en niet moet DJ’n. Maar dit weekend wordt een Limburg-weekendje. Ja, mijn lieve ochtendcollega op Joe, Anke Buckinx kon haar oren niet geloven, zij is immers een gigantische ambassadrice van die mooie provincie. Toch ga ik niet logeren bij Anke…
Morgen mag ik DJ’n in Hoeselt. En vanavond gaan we, eindelijk, voor het eerst, naar het twee sterrenrestaurant La Source in La Butte Aux Bois in Lanaken. En ik moet zeggen: ik kijk er erg naar uit!
Veel vrienden van me gingen er al eten, en waren erg in de wolken. La Source zou eerder chique, wat klassieke, maar zeer hoogstaande gerechten serveren. Het zal me benieuwen. Ik hoorde in het najaar van 2018 trouwens veel geruchten dat chef Ralf Berendsen en z’n brigade wel eens een derde ster zouden kunnen krijgen en daarmee de verrassende outsider zouden kunnen worden op het sterrenfestival van Michelin begin dit jaar, en ik schreef er toen ook dit artikel over. We weten intussen dat dat feest voorlopig niet is doorgegaan, maar uitstel hoeft geen afstel te zijn.
Ik zal uiteraard binnenkort een (eerlijk) verslagje maken van mijn bezoek aan deze Limburgse culinaire place-to-be en als je vanavond graag meevolgt wat er allemaal op tafel verschijnt kun je dat doen via dit Instagram-account… sowieso een plekje om al mijn culinaire exploten te volgen, in binnen- en buitenland, in Limburg en Spanje. Als je niet verlekkerd wil raken weet je meteen ook welke Instagram-account je blokkeren moet.
Wist je dat het op 3 juli Eat Your Beans Day is? Een dag die in de Verenigde Staten in het leven is geroepen om bonen eens ecxtra in de schijnwerpers te zetten … Lees meer
Het is intussen een fijne traditie geworden. Een paar keer per jaar kun je mijn boeken ook bij me thuis komen kopen. Nu mijn nieuwe boek “De Poëzie Van Hockney” ook uit is, lassen we nog eens zo’n plezante verkoopdag in … Lees meer
Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer
Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer
Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer
Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer
Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer
Vandaag is het Brotherday, en dus zet ik met plezier mijn lieve broer Arn eens in de bloemetjes. Net als ik is hij een levensgenieter pur sang. Hij schrijft dan wel geen kookboeken (dat laat hij aan mij over), maar koken kan hij ook wel als de beste – samen met zijn lieve vrouw Nathalie … Lees meer