Vanavond ga ik deze Vlaamse culinaire topper eens uitproberen
Nieuws

Vanavond ga ik deze Vlaamse culinaire topper eens uitproberen

Ik weet het, ik post vaak besprekingen van nieuwe restaurants in Barcelona. Daar ben ik dan ook meestal wanneer ik een vrij weekend heb, en niet moet DJ’n. Maar dit weekend wordt een Limburg-weekendje. Ja, mijn lieve ochtendcollega op Joe, Anke Buckinx kon haar oren niet geloven, zij is immers een gigantische ambassadrice van die mooie provincie. Toch ga ik niet logeren bij Anke…

Morgen mag ik DJ’n in Hoeselt. En vanavond gaan we, eindelijk, voor het eerst, naar het twee sterrenrestaurant La Source in La Butte Aux Bois in Lanaken. En ik moet zeggen: ik kijk er erg naar uit!

Veel vrienden van me gingen er al eten, en waren erg in de wolken. La Source zou eerder chique, wat klassieke, maar zeer hoogstaande gerechten serveren. Het zal me benieuwen. Ik hoorde in het najaar van 2018 trouwens veel geruchten dat chef Ralf Berendsen en z’n brigade wel eens een derde ster zouden kunnen krijgen en daarmee de verrassende outsider zouden kunnen worden op het sterrenfestival van Michelin begin dit jaar, en ik schreef er toen ook dit artikel over. We weten intussen dat dat feest voorlopig niet is doorgegaan, maar uitstel hoeft geen afstel te zijn.

Ik zal uiteraard binnenkort een (eerlijk) verslagje maken van mijn bezoek aan deze Limburgse culinaire place-to-be en als je vanavond graag meevolgt wat er allemaal op tafel verschijnt kun je dat doen via dit Instagram-account… sowieso een plekje om al mijn culinaire exploten te volgen, in binnen- en buitenland, in Limburg en Spanje. Als je niet verlekkerd wil raken weet je meteen ook welke Instagram-account je blokkeren moet.

Vanavond ga ik deze Vlaamse culinaire topper eens uitproberen
Vanavond ga ik deze Vlaamse culinaire topper eens uitproberen
Vanavond ga ik deze Vlaamse culinaire topper eens uitproberen
Vanavond ga ik deze Vlaamse culinaire topper eens uitproberen

Gerelateerde nieuwsberichten

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer