Vanavond ga ik deze Vlaamse culinaire topper eens uitproberen

Ik weet het, ik post vaak besprekingen van nieuwe restaurants in Barcelona. Daar ben ik dan ook meestal wanneer ik een vrij weekend heb, en niet moet DJ’n. Maar dit weekend wordt een Limburg-weekendje. Ja, mijn lieve ochtendcollega op Joe, Anke Buckinx kon haar oren niet geloven, zij is immers een gigantische ambassadrice van die mooie provincie. Toch ga ik niet logeren bij Anke…

Morgen mag ik DJ’n in Hoeselt. En vanavond gaan we, eindelijk, voor het eerst, naar het twee sterrenrestaurant La Source in La Butte Aux Bois in Lanaken. En ik moet zeggen: ik kijk er erg naar uit!

Veel vrienden van me gingen er al eten, en waren erg in de wolken. La Source zou eerder chique, wat klassieke, maar zeer hoogstaande gerechten serveren. Het zal me benieuwen. Ik hoorde in het najaar van 2018 trouwens veel geruchten dat chef Ralf Berendsen en z’n brigade wel eens een derde ster zouden kunnen krijgen en daarmee de verrassende outsider zouden kunnen worden op het sterrenfestival van Michelin begin dit jaar, en ik schreef er toen ook dit artikel over. We weten intussen dat dat feest voorlopig niet is doorgegaan, maar uitstel hoeft geen afstel te zijn.

Ik zal uiteraard binnenkort een (eerlijk) verslagje maken van mijn bezoek aan deze Limburgse culinaire place-to-be en als je vanavond graag meevolgt wat er allemaal op tafel verschijnt kun je dat doen via dit Instagram-account… sowieso een plekje om al mijn culinaire exploten te volgen, in binnen- en buitenland, in Limburg en Spanje. Als je niet verlekkerd wil raken weet je meteen ook welke Instagram-account je blokkeren moet.