Ik weet het, ik post vaak besprekingen van nieuwe restaurants in Barcelona. Daar ben ik dan ook meestal wanneer ik een vrij weekend heb, en niet moet DJ’n. Maar dit weekend wordt een Limburg-weekendje. Ja, mijn lieve ochtendcollega op Joe, Anke Buckinx kon haar oren niet geloven, zij is immers een gigantische ambassadrice van die mooie provincie. Toch ga ik niet logeren bij Anke…
Morgen mag ik DJ’n in Hoeselt. En vanavond gaan we, eindelijk, voor het eerst, naar het twee sterrenrestaurant La Source in La Butte Aux Bois in Lanaken. En ik moet zeggen: ik kijk er erg naar uit!
Veel vrienden van me gingen er al eten, en waren erg in de wolken. La Source zou eerder chique, wat klassieke, maar zeer hoogstaande gerechten serveren. Het zal me benieuwen. Ik hoorde in het najaar van 2018 trouwens veel geruchten dat chef Ralf Berendsen en z’n brigade wel eens een derde ster zouden kunnen krijgen en daarmee de verrassende outsider zouden kunnen worden op het sterrenfestival van Michelin begin dit jaar, en ik schreef er toen ook dit artikel over. We weten intussen dat dat feest voorlopig niet is doorgegaan, maar uitstel hoeft geen afstel te zijn.
Ik zal uiteraard binnenkort een (eerlijk) verslagje maken van mijn bezoek aan deze Limburgse culinaire place-to-be en als je vanavond graag meevolgt wat er allemaal op tafel verschijnt kun je dat doen via dit Instagram-account… sowieso een plekje om al mijn culinaire exploten te volgen, in binnen- en buitenland, in Limburg en Spanje. Als je niet verlekkerd wil raken weet je meteen ook welke Instagram-account je blokkeren moet.
Elk jaar opnieuw deel ik met jullie hier op Would Be Chef recepten voor de feestdagen. Vandaag wil ik een aantal feestelijke hoofdgerechten met jullie delen … Lees meer
Een goed feest begint met lekkere hapjes. Je kunt uiteraard wat blokjes kaas en salami op de salontafel zetten, of een kommetje chips. En er is uiteraard niks verkeerd met wat toastjes … Lees meer
Zoek je inspiratie voor lekkere voorgerechten voor de feestdagen? Zoek dan vooral niet verder. Elk jaar opnieuw deel ik met jullie hier op Would Be Chef recepten voor de feestdagen … Lees meer
Het is fantastisch hoeveel reacties ik elke dag nog krijg op Mijn Mama’s Kookboek. Het is, zo laten veel mensen mij weten, een prachtig boek geworden: een ode aan de keuken van mijn mama en mijn beide oma’s … Lees meer
Het is werkelijk ontroerend hoeveel mensen intussen Mijn Mama’s Kookboek hebben gekocht met een hele specifieke reden: ze willen de heerlijke gerechten uit onze jeugd overdragen van generatie naar generatie … Lees meer
Intussen woont onze kleine Hockney toch al een maand of twee bij ons en het is werkelijk zalig om zo’n zotte kitten in huis te hebben. Hij is lief en aanhankelijk maar ook een kleine gekkerd met veel onstuimige energie … Lees meer
Wat een rotweer he de laatste weken. Het is een herfst vol regen en wind. Niks om vrolijk van te worden. Maar kijk, aan het weer kunnen we niks veranderen … Lees meer
14 november is Wereld Diabetes Dag. Diabetes is een complexe aandoening die het gevolg is van verschillende factoren. Genetica is er een van, en daar kun je dus weinig aan doen … Lees meer