Nieuws

Ik heb er weer geweldig veel zin in!

De vakantie is absoluut zalig geweest. Zes weken genieten. Hoofdzakelijk in Barcelona. Maar we zijn ook een weekje door de Provence getrokken. En ik was drie dagen in Condom, tussen Bordeaux en Toulouse, bij goede vrienden. Ja, ik kan niet klagen. Het was allemaal heerlijk. Veel gewandeld, veel gegeten, veel gedronken, veel gebabbeld, veel genikst? Meer moet dat niet zijn.

Maar ik ben ook oprecht blij dat ik morgen weer naar mijn gewone werkroutine kan terugkeren. Voor mij is dat gewoon het fijnste, het gezondste ook. Opstaan om twintig over vier, een glas fruitsap drinken, wat zelfgemaakte gemberthee en een fruitreep van Nakd, die zijn gezond en lekker. En dan  weer heerlijk radio maken. Rond de middag ben ik dan meestal thuis, ik doe een lekkere siësta en ik ga vervolgens een paar uur wandelen. Het leven zoals ik het graag heb.

Elke dag aperitieven op ons terrasje in Barcelona is leuk, je bent ook eens lekker weg van alles, en je kunt zo de batterijen eens goed opladen. Maar het werkjaar is zeker zo leuk, want radio is de mooiste job van de wereld. Morgen kun je ons dus opnieuw horen op Joe tussen zes en negen. Eerst nog drie weekjes met Kürt Rogiers, die zich intussen weer volop op z’n rol in Familie zal smijten, en dan vanaf 2 september, na haar bevallingsverlof, is Anke eindelijk terug.

Yes! Ik kijk er alweer ontzettend naar uit om jullie met leuke muziek en fijne babbels wakker te maken het komende seizoen. Wie luistert er mee?

Gerelateerde nieuwsberichten

AI0A2882

Catalonië is wereldhoofdstad van de gastronomie, en ik ben fiere ambassadeur! #advertentie

Wie me al langer volgt weet het natuurlijk wel: ik heb al bijna vijftien jaar een flat in het prachtige Barcelona, een stad waar mijn hart ligt, waar ik vrijwel al mijn vakanties doorbreng en waar ik telkens opnieuw inspiratie vind … Lees meer

iction

Ik heb nooit gerookt. Behalve … lang geleden …

Op 31 is het world no tobacco day. Ik ben een mens die niet van verbieden houdt, dus iedereen rookt zoveel hij of zij wil. Ik heb zelf nooit echt gerookt … Lees meer

Druiven in de keuken: meer dan een snack

Druiven eet je meestal gewoon zo, als frisse snack. Met of zonder pitjes, rood of groen, koel uit de koelkast – altijd lekker. Maar wist je dat druiven ook prachtig kunnen schitteren in gerechten … Lees meer

on street food in Thailand

Al eens geprobeerd: krokodil op je bord?

Twintig jaar geleden vond je het gewoon in de supermarkt: krokodillenvlees, naast struisvogel en kangoeroe in het vriesvak of vacuüm verpakt in de versafdeling … Lees meer

AI0A2732

Brotherday – voor mijn broer Arn

Vandaag is het Brotherday, en dus zet ik met plezier mijn lieve broer Arn eens in de bloemetjes. Net als ik is hij een levensgenieter pur sang. Hij schrijft dan wel geen kookboeken (dat laat hij aan mij over), maar koken kan hij ook wel als de beste – samen met zijn lieve vrouw Nathalie … Lees meer

Wandelen: mijn dagelijkse yoga

Op Wereld Yoga Dag wil ik graag iets bekennen: ik ben niet zo goed in yoga. Op een matje liggen, diep ademhalen en in stilte naar de wolken staren – het klinkt mooi, maar het is gewoon mijn ding niet … Lees meer

De lekkerste recepten? Die van mijn mama Anny

Op deze bijzondere dag, 11 mei, moederdag, denk ik met veel liefde en warmte aan mijn zalige mama Anny. Ze is eind zeventig, ik ben 51, en geen dag gaat voorbij zonder dat we even bellen … Lees meer

Waar komen donuts precies vandaan?

Waar komen donuts precies vandaan?

Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen: er zijn verschillende theorieën over waar donuts precies vandaan komen, en verschillende culturen eisen de oorsprong een beetje op … Lees meer