De vakantie is absoluut zalig geweest. Zes weken genieten. Hoofdzakelijk in Barcelona. Maar we zijn ook een weekje door de Provence getrokken. En ik was drie dagen in Condom, tussen Bordeaux en Toulouse, bij goede vrienden. Ja, ik kan niet klagen. Het was allemaal heerlijk. Veel gewandeld, veel gegeten, veel gedronken, veel gebabbeld, veel genikst? Meer moet dat niet zijn.
Maar ik ben ook oprecht blij dat ik morgen weer naar mijn gewone werkroutine kan terugkeren. Voor mij is dat gewoon het fijnste, het gezondste ook. Opstaan om twintig over vier, een glas fruitsap drinken, wat zelfgemaakte gemberthee en een fruitreep van Nakd, die zijn gezond en lekker. En dan weer heerlijk radio maken. Rond de middag ben ik dan meestal thuis, ik doe een lekkere siësta en ik ga vervolgens een paar uur wandelen. Het leven zoals ik het graag heb.
Elke dag aperitieven op ons terrasje in Barcelona is leuk, je bent ook eens lekker weg van alles, en je kunt zo de batterijen eens goed opladen. Maar het werkjaar is zeker zo leuk, want radio is de mooiste job van de wereld. Morgen kun je ons dus opnieuw horen op Joe tussen zes en negen. Eerst nog drie weekjes met Kürt Rogiers, die zich intussen weer volop op z’n rol in Familie zal smijten, en dan vanaf 2 september, na haar bevallingsverlof, is Anke eindelijk terug.
Yes! Ik kijk er alweer ontzettend naar uit om jullie met leuke muziek en fijne babbels wakker te maken het komende seizoen. Wie luistert er mee?
Gisteren iets vervelend voor gehad op restaurant in Barcelona. We gingen na een hele lange wandeling in de zon iets eten aan het strand. Ik wou eens iets nieuws ontdekken, en mijn partner had enorm zin in pizza, en wist een restaurant aan de achterkant van het W Hotel dat blijkbaar prima pizza’s heeft, een goede Italiaan, Velissima … Lees meer
Mensen die me al een paar jaar volgen weten dat ik een paar playlists heb staan die openbaar zijn op Spotify. eentje daarvan is “Would Be Chef Summernights” … Lees meer
Van een slechte timing gesproken. Net nu ik een dikke maand een reisgids uitheb met als naam “Mijn Barcelona” waarmee ik nog meer mensen wil motiveren en helpen om deze prachtige, gastvrije stad te ontdekken, was er een “gigantische betoging” in Barcelona tegen toeristen … Lees meer
Vandaag is sugar cookie day. Dat is in Amerika heel wat. Dan worden er volop koekjes gebakken en uitgedeeld. Ik probeer zelf niet al teveel suiker te consumeren … Lees meer
19 mei is blijkbaar de dag van het bakken, een ideale aanleiding om eens een taartje klaar te maken. Ik zal maar met de deur in huis vallen, ik ben geen fanatieke bakker … Lees meer
Er zijn weinig dingen waar je werkelijk niks aan kunt veranderen. Je kunt je geluk een beetje maken, en je succes ook, maar het weer, daar kan geen mens iets aan doen … Lees meer
Onze reis naar India zit er op. Ik wil meteen met de deur in huis vallen: ik ben erg dankbaar. Dankbaar voor zoveel indrukwekkende impressies, voor zoveel schitterende ervaringen, voor zoveel dingen die ik weer heb bijgeleerd … Lees meer
Sinds het begin van de kerstvakantie ben ik begonnen aan het boek dat ik al lang heb aangekondigd, en waar blijkbaar veel mensen zitten op te wachten. Eindelijk is het zover: Mijn “Barcelona boek” komt er aan … Lees meer