De vakantie is absoluut zalig geweest. Zes weken genieten. Hoofdzakelijk in Barcelona. Maar we zijn ook een weekje door de Provence getrokken. En ik was drie dagen in Condom, tussen Bordeaux en Toulouse, bij goede vrienden. Ja, ik kan niet klagen. Het was allemaal heerlijk. Veel gewandeld, veel gegeten, veel gedronken, veel gebabbeld, veel genikst? Meer moet dat niet zijn.
Maar ik ben ook oprecht blij dat ik morgen weer naar mijn gewone werkroutine kan terugkeren. Voor mij is dat gewoon het fijnste, het gezondste ook. Opstaan om twintig over vier, een glas fruitsap drinken, wat zelfgemaakte gemberthee en een fruitreep van Nakd, die zijn gezond en lekker. En dan weer heerlijk radio maken. Rond de middag ben ik dan meestal thuis, ik doe een lekkere siësta en ik ga vervolgens een paar uur wandelen. Het leven zoals ik het graag heb.
Elke dag aperitieven op ons terrasje in Barcelona is leuk, je bent ook eens lekker weg van alles, en je kunt zo de batterijen eens goed opladen. Maar het werkjaar is zeker zo leuk, want radio is de mooiste job van de wereld. Morgen kun je ons dus opnieuw horen op Joe tussen zes en negen. Eerst nog drie weekjes met Kürt Rogiers, die zich intussen weer volop op z’n rol in Familie zal smijten, en dan vanaf 2 september, na haar bevallingsverlof, is Anke eindelijk terug.
Yes! Ik kijk er alweer ontzettend naar uit om jullie met leuke muziek en fijne babbels wakker te maken het komende seizoen. Wie luistert er mee?
Vandaag is 12 september, dat is World Gym Day. Ik ben nu een kleine maand gezonder aan het leven, met goed resultaat. Ik ben zo’n kleine 7 kilo kwijt, de XL-hemden hangen weer verder weg in de kast omdat ik weer in de L kan, en ik voel me vooral beter … Lees meer
Ik was zes. Ik was een klein Svenneke. En ik mocht naar het eerste leerjaar in de basisschool in Knesselare. Dat ik me 45 jaar later die eerste schooldag nog herinneren kan heeft maar één reden: ik werd meteen gestraft voor baldadig gedrag op de speelplaats … Lees meer
Vandaag komt een droom uit. We gaan lunchen op een van de meest iconische plekken in de wereld. Bij Asador Etxebarri in Baskenland. Het verhaal van dit restaurant is zeer bijzonder … Lees meer
Iedereen houdt van lasagne, jong en oud. Vandaag kun je lasagne op zoveel verschillende manieren eten. Op de klassieke manier, maar ook met vis (mijn visboer C-Food in Lochristi heeft altijd twee verschillende vis-lasagnes in de aanbieding, eentje met zalm en een met zeevruchten en beiden zijn heerlijk) … Lees meer
Gisteren iets vervelend voor gehad op restaurant in Barcelona. We gingen na een hele lange wandeling in de zon iets eten aan het strand. Ik wou eens iets nieuws ontdekken, en mijn partner had enorm zin in pizza, en wist een restaurant aan de achterkant van het W Hotel dat blijkbaar prima pizza’s heeft, een goede Italiaan, Velissima … Lees meer
Mensen die me al een paar jaar volgen weten dat ik een paar playlists heb staan die openbaar zijn op Spotify. eentje daarvan is “Would Be Chef Summernights” … Lees meer
Van een slechte timing gesproken. Net nu ik een dikke maand een reisgids uitheb met als naam “Mijn Barcelona” waarmee ik nog meer mensen wil motiveren en helpen om deze prachtige, gastvrije stad te ontdekken, was er een “gigantische betoging” in Barcelona tegen toeristen … Lees meer
Vandaag is sugar cookie day. Dat is in Amerika heel wat. Dan worden er volop koekjes gebakken en uitgedeeld. Ik probeer zelf niet al teveel suiker te consumeren … Lees meer