Verjaardag in mineur vandaag voor één van de chefs naar wie ik altijd enorm opgekeken heb. Jamie Oliver, the Naked Chef is 44 geworden. Een mooie leeftijd. Maar vorige week kwam het nieuws dat z’n restaurantketen de bescherming tegen de schuldeisers heeft moeten aanvragen en wellicht binnenkort failliet zal gaan. 1300 medewerkers zouden hun job kunnen verliezen. Dat is geen fijn moment om champagne te laten knallen en het leven te vieren dus.
Zeer slecht nieuws voor Jamie Oliver, en de bijna 1300 personeelsleden van zijn restaurantgroep. Vanmiddag is immers bekend gemaakt dat zijn bedrijf gerechtelijke bescherming aangevraagd heeft tegen schuldeisers. Dat is meestal de laatste stap voor een faillissement. Vanochtend luidde het nog dat er een put van 80 miljoen pond gevuld moest worden, maar daar zijn de restauranteigenaars dus niet toe in staat … Lees meer
Nieuws
Breaking: zeer triest nieuws voor Jamie Oliver
Wellicht heeft Jamie z’n verjaardag met z’n vrouw Jools en hun vijf kinderen doorgebracht. Sowieso erg ver van de camera’s en de sociale media. Want zowel Jaimie als z’n vrouw hebben geen enkele boodschap op Instagram geplaatst. Dat snap ik ook, want in Engeland hebben ze de voorbije week ontzettend veel kritiek gekregen in de pers.
Het feit dat Jamie, Jools en de kinderen, ondanks het mogelijke bankroet van de restaurantketen, zelf een rijkelijk, luxueus leven (kunnen) blijven leiden zal er wel iets mee te maken hebben. Daar worden in de sowieso al harde Britse pers erg pittige dingen over geschreven. Stilte dus, en geen feestbeelden. Exact een jaar geleden was dat nog wel anders, want toen heeft Jools onderstaande boodschap op haar Instagram-account geplaatst.
Hopelijk was de sfeer in de familiekring wel OK. Wie onderneemt kan falen. En het laatste wat je wenst is dat iemand z’n familiegeluk in zo’n pittige tijden ook nog eens wordt afgepakt. En we zijn Jamie Oliver sowieso dankbaar voor de prachtige recepten die hij ons bezorgd heeft en zal blijven bezorgen. Toch een happy birthday dus.
Jullie kennen me, en mijn passies. Ik ben als een bakker die, na meer dan dertig jaar achter zijn oven, nog altijd even trots is op elke kraakverse croissant die door zijn handen gaat, als een dokter die elke patiënt wil genezen of op zijn minst de pijn wil verzachten, als een garagist die hoopt dat het leven voor elke klant gesmeerd loopt, zoals een pastoor die z’n schapen de hemel wil bieden, en zoals een meisje van lichte zeden dat elke man met een brede glimlach het etablissement wil zien verlaten … Lees meer
Bangkok is een schitterende stad met vele prachtige restaurants en hotels. Dat hadden we al door toen we bijna 15 jaar geleden hier voor het eerst waren … Lees meer
De wetenschappelijke naam van popcorn is zea mays everta, en dat is de enige soort maïs die ook “popt”. Popcorn is eigenlijk familie van de grassen … Lees meer
Ik gebruik graag koriander in mijn recepten. Vooral wanneer ik Aziatische gerechten maak geeft dit frisse kruid (vaak in combinatie met munt) een lekkere extra toets … Lees meer
Altijd al gedacht dat je eens een van mijn boeken wilde kopen voor jezelf, of om cadeau te doen? Dan is deze week een goed moment. Tot eind januari kun je al mijn boeken kopen aan twintig procent korting … Lees meer
Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer
16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer
Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer