Niet zo’n fijne verjaardag voor één van mijn favoriete chefs

Verjaardag in mineur vandaag voor één van de chefs naar wie ik altijd enorm opgekeken heb. Jamie Oliver, the Naked Chef is 44 geworden. Een mooie leeftijd. Maar vorige week kwam het nieuws dat z’n restaurantketen de bescherming tegen de schuldeisers heeft moeten aanvragen en wellicht binnenkort failliet zal gaan. 1300 medewerkers zouden hun job kunnen verliezen. Dat is geen fijn moment om champagne te laten knallen en het leven te vieren dus.

 

Wellicht heeft Jamie z’n verjaardag met z’n vrouw Jools en hun vijf kinderen doorgebracht. Sowieso erg ver van de camera’s en de sociale media. Want zowel Jaimie als z’n vrouw hebben geen enkele boodschap op Instagram geplaatst. Dat snap ik ook, want in Engeland hebben ze de voorbije week ontzettend veel kritiek gekregen in de pers.

Het feit dat Jamie, Jools en de kinderen, ondanks het mogelijke bankroet van de restaurantketen, zelf een rijkelijk, luxueus leven (kunnen) blijven leiden zal er wel iets mee te maken hebben. Daar worden in de sowieso al harde Britse pers erg pittige dingen over geschreven. Stilte dus, en geen feestbeelden. Exact een jaar geleden was dat nog wel anders, want toen heeft Jools onderstaande boodschap op haar Instagram-account geplaatst.

Hopelijk was de sfeer in de familiekring wel OK. Wie onderneemt kan falen. En het laatste wat je wenst is dat iemand z’n familiegeluk in zo’n pittige tijden ook nog eens wordt afgepakt. En we zijn Jamie Oliver sowieso dankbaar voor de prachtige recepten die hij ons bezorgd heeft en zal blijven bezorgen. Toch een happy birthday dus.