Ooit al geproefd? “Villa Tonato”? Ik wel! Met Anke…

Het was heerlijk om deze middag mijn ochtendcollega Anke Buckinx terug te zien. Over een dikke week komt ze opnieuw de ochtendshow presenteren samen met mij op Joe. Om al even bij te kletsen zijn we vanmiddag gaan lunchen in Hasselt. De zon scheen heerlijk in de prachtige stad, en Anke zat mij met een koffie en een brede glimlach op een terrasje op te wachten.

Anke en ik hebben nogal een verschillende smaak wat eten betreft, maar ze had er echt wel een prima restaurant uitgepikt: Buon Eatalia op de Zuivelmarkt. Je kunt er echt vanalles eten à la carte, maar er is blijkbaar ook elke dag een leuke middaglunch aan 28 euro. En toen ik Anke vroeg wat die daglunch precies was zei ze “Villa Tonato of zo” als voorgerecht. Het zorgde meteen voor de eerste slappe lach van de middag. Want Vitello Tonato ken ik wel, maar Villa Tonato, dat leek me een wel heel erg boeiende variant…

Eerlijk gezegd: Anke had nog nooit vitello tonato geproefd, dus ook niet zo raar dat ze de naam niet echt kende, en ze durfde er ook niet echt voor te gaan. Onbekend is onbemind. Maar het typische Italiaanse voorgerecht met kalfsvlees en een tonijnsaus met kappertjes is heerlijk, en ik heb haar dan ook overtuigd om het eens te proberen…. en ze vond het echt lekker. En dat was het ook. Net als de penne met courgetten en scampi nadien trouwens. Ik dronk er een glaasje witte wijn bij, en Anke het eerste glaasje prosecco sinds ze bevallen was van Max. En ook al maakten drie minislokjes prosecco haar al een beetje giechelachtig “my God, dit stijgt al naar mijn hoofd precies” was het een zalige middag.

We hebben bijgekletst, leuke plannen gesmeed, en geklonken op het goede leven, en op de goede samenwerking. Wellicht is dat grote verschil tussen ons net de sterkte van onze combinatie, want Anke mag dan misschien nog nooit van “Vitello Tonato” gehoord hebben, er zijn duizenden dingen waar zij veel meer van weet dan ik, en dan heb ik het niet enkel over borstvoeding. Ja, het gaan weer toffe ochtenden worden, vanaf 2 september op Joe. En we gaan weer heel veel lachen, daar ben ik wel zeker van!

PS: als je ooit een snelle, maar lekkere variant op Vitello Tonato wil proeven: dit is een aanrader…