Het was heerlijk om deze middag mijn ochtendcollega Anke Buckinx terug te zien. Over een dikke week komt ze opnieuw de ochtendshow presenteren samen met mij op Joe. Om al even bij te kletsen zijn we vanmiddag gaan lunchen in Hasselt. De zon scheen heerlijk in de prachtige stad, en Anke zat mij met een koffie en een brede glimlach op een terrasje op te wachten.
Anke en ik hebben nogal een verschillende smaak wat eten betreft, maar ze had er echt wel een prima restaurant uitgepikt: Buon Eatalia op de Zuivelmarkt. Je kunt er echt vanalles eten à la carte, maar er is blijkbaar ook elke dag een leuke middaglunch aan 28 euro. En toen ik Anke vroeg wat die daglunch precies was zei ze “Villa Tonato of zo” als voorgerecht. Het zorgde meteen voor de eerste slappe lach van de middag. Want Vitello Tonato ken ik wel, maar Villa Tonato, dat leek me een wel heel erg boeiende variant…
Eerlijk gezegd: Anke had nog nooit vitello tonato geproefd, dus ook niet zo raar dat ze de naam niet echt kende, en ze durfde er ook niet echt voor te gaan. Onbekend is onbemind. Maar het typische Italiaanse voorgerecht met kalfsvlees en een tonijnsaus met kappertjes is heerlijk, en ik heb haar dan ook overtuigd om het eens te proberen…. en ze vond het echt lekker. En dat was het ook. Net als de penne met courgetten en scampi nadien trouwens. Ik dronk er een glaasje witte wijn bij, en Anke het eerste glaasje prosecco sinds ze bevallen was van Max. En ook al maakten drie minislokjes prosecco haar al een beetje giechelachtig “my God, dit stijgt al naar mijn hoofd precies” was het een zalige middag.
We hebben bijgekletst, leuke plannen gesmeed, en geklonken op het goede leven, en op de goede samenwerking. Wellicht is dat grote verschil tussen ons net de sterkte van onze combinatie, want Anke mag dan misschien nog nooit van “Vitello Tonato” gehoord hebben, er zijn duizenden dingen waar zij veel meer van weet dan ik, en dan heb ik het niet enkel over borstvoeding. Ja, het gaan weer toffe ochtenden worden, vanaf 2 september op Joe. En we gaan weer heel veel lachen, daar ben ik wel zeker van!
PS: als je ooit een snelle, maar lekkere variant op Vitello Tonato wil proeven: dit is een aanrader…
Vitello Tonato is ideaal als voorgerechtje. Er staan op het internet massa’s correcte recepten maar ik moet eerlijk bekennen: dit is mijn fastfood versie van die Italiaanse klassieker. Super makkelijk voor luie koks die snel iets lekkers op tafel willen toveren. Rosbief is weliswaar geen vitello, maar je kunt altijd doen alsof je Italiaanse woordenboek zoek is … Lees meer
Recept
Mijn makkelijke “VITELLO TONATO”
Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer
Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer
Vandaag is het Brotherday, en dus zet ik met plezier mijn lieve broer Arn eens in de bloemetjes. Net als ik is hij een levensgenieter pur sang. Hij schrijft dan wel geen kookboeken (dat laat hij aan mij over), maar koken kan hij ook wel als de beste – samen met zijn lieve vrouw Nathalie … Lees meer
Elk jaar op 15 mei vieren chocoladeliefhebbers in de Verenigde Staten – en steeds vaker ook daarbuiten – National Chocolate Chip Day. Deze dag staat volledig in het teken van misschien wel de populairste toevoeging aan koekjes, muffins, ijs en talloze andere desserts: de chocoladechip … Lees meer
Ik probeer veel te sporten en gezond te leven, maar ik wil ook absoluut niet met honger rondlopen, dus ben ik zoals veel mensen een snacker. Niet per se uit pure goesting, maar als het zoals bij mij druk is en ik snel iets nodig heb dat me energie geeft én me goed laat voelen, dan ben ik zoals jullie weten een echte fan van nākd … Lees meer
Ik zal maar bekennen: garnalen zijn voor mij echte toppers in de keuken. Ze zijn elegant, snel klaar en ze geven meteen een verfijnde toets aan elk gerecht … Lees meer
Eerlijk? Ik kan wel eens genieten van een glaasje Moscato, maar criticasters noemen het de limonade onder de wijnen. Moscato is dan ook een zoete, licht mousserende wijn die wordt gemaakt van de Muscat-druif, een van de oudste druivensoorten ter wereld … Lees meer
Ik was vorig jaar bij vrienden in het Zuiden van Frankrijk en ik zou bij hen koken met de ingrediënten die ze in huis hadden. De frigo zat vol met lekkers: onder andere een prachtige lamsbout … Lees meer