Ooit al geproefd? "Villa Tonato"? Ik wel! Met Anke...
Nieuws

Ooit al geproefd? “Villa Tonato”? Ik wel! Met Anke…

Het was heerlijk om deze middag mijn ochtendcollega Anke Buckinx terug te zien. Over een dikke week komt ze opnieuw de ochtendshow presenteren samen met mij op Joe. Om al even bij te kletsen zijn we vanmiddag gaan lunchen in Hasselt. De zon scheen heerlijk in de prachtige stad, en Anke zat mij met een koffie en een brede glimlach op een terrasje op te wachten.

Anke en ik hebben nogal een verschillende smaak wat eten betreft, maar ze had er echt wel een prima restaurant uitgepikt: Buon Eatalia op de Zuivelmarkt. Je kunt er echt vanalles eten à la carte, maar er is blijkbaar ook elke dag een leuke middaglunch aan 28 euro. En toen ik Anke vroeg wat die daglunch precies was zei ze “Villa Tonato of zo” als voorgerecht. Het zorgde meteen voor de eerste slappe lach van de middag. Want Vitello Tonato ken ik wel, maar Villa Tonato, dat leek me een wel heel erg boeiende variant…

Eerlijk gezegd: Anke had nog nooit vitello tonato geproefd, dus ook niet zo raar dat ze de naam niet echt kende, en ze durfde er ook niet echt voor te gaan. Onbekend is onbemind. Maar het typische Italiaanse voorgerecht met kalfsvlees en een tonijnsaus met kappertjes is heerlijk, en ik heb haar dan ook overtuigd om het eens te proberen…. en ze vond het echt lekker. En dat was het ook. Net als de penne met courgetten en scampi nadien trouwens. Ik dronk er een glaasje witte wijn bij, en Anke het eerste glaasje prosecco sinds ze bevallen was van Max. En ook al maakten drie minislokjes prosecco haar al een beetje giechelachtig “my God, dit stijgt al naar mijn hoofd precies” was het een zalige middag.

We hebben bijgekletst, leuke plannen gesmeed, en geklonken op het goede leven, en op de goede samenwerking. Wellicht is dat grote verschil tussen ons net de sterkte van onze combinatie, want Anke mag dan misschien nog nooit van “Vitello Tonato” gehoord hebben, er zijn duizenden dingen waar zij veel meer van weet dan ik, en dan heb ik het niet enkel over borstvoeding. Ja, het gaan weer toffe ochtenden worden, vanaf 2 september op Joe. En we gaan weer heel veel lachen, daar ben ik wel zeker van!

PS: als je ooit een snelle, maar lekkere variant op Vitello Tonato wil proeven: dit is een aanrader…

Mijn makkelijke "VITELLO TONATO"
Recept

Mijn makkelijke “VITELLO TONATO”

Vitello Tonato is ideaal als voorgerechtje. Er staan op het internet massa’s correcte recepten maar ik moet eerlijk bekennen: dit is mijn fastfood versie van die Italiaanse klassieker. Super makkelijk voor luie koks die snel iets lekkers op tafel willen toveren. Rosbief is weliswaar geen vitello, maar je kunt altijd doen alsof je Italiaanse woordenboek zoek is … Lees meer

Gerelateerde nieuwsberichten

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer