Het was heerlijk om deze middag mijn ochtendcollega Anke Buckinx terug te zien. Over een dikke week komt ze opnieuw de ochtendshow presenteren samen met mij op Joe. Om al even bij te kletsen zijn we vanmiddag gaan lunchen in Hasselt. De zon scheen heerlijk in de prachtige stad, en Anke zat mij met een koffie en een brede glimlach op een terrasje op te wachten.
Anke en ik hebben nogal een verschillende smaak wat eten betreft, maar ze had er echt wel een prima restaurant uitgepikt: Buon Eatalia op de Zuivelmarkt. Je kunt er echt vanalles eten à la carte, maar er is blijkbaar ook elke dag een leuke middaglunch aan 28 euro. En toen ik Anke vroeg wat die daglunch precies was zei ze “Villa Tonato of zo” als voorgerecht. Het zorgde meteen voor de eerste slappe lach van de middag. Want Vitello Tonato ken ik wel, maar Villa Tonato, dat leek me een wel heel erg boeiende variant…
Eerlijk gezegd: Anke had nog nooit vitello tonato geproefd, dus ook niet zo raar dat ze de naam niet echt kende, en ze durfde er ook niet echt voor te gaan. Onbekend is onbemind. Maar het typische Italiaanse voorgerecht met kalfsvlees en een tonijnsaus met kappertjes is heerlijk, en ik heb haar dan ook overtuigd om het eens te proberen…. en ze vond het echt lekker. En dat was het ook. Net als de penne met courgetten en scampi nadien trouwens. Ik dronk er een glaasje witte wijn bij, en Anke het eerste glaasje prosecco sinds ze bevallen was van Max. En ook al maakten drie minislokjes prosecco haar al een beetje giechelachtig “my God, dit stijgt al naar mijn hoofd precies” was het een zalige middag.
We hebben bijgekletst, leuke plannen gesmeed, en geklonken op het goede leven, en op de goede samenwerking. Wellicht is dat grote verschil tussen ons net de sterkte van onze combinatie, want Anke mag dan misschien nog nooit van “Vitello Tonato” gehoord hebben, er zijn duizenden dingen waar zij veel meer van weet dan ik, en dan heb ik het niet enkel over borstvoeding. Ja, het gaan weer toffe ochtenden worden, vanaf 2 september op Joe. En we gaan weer heel veel lachen, daar ben ik wel zeker van!
PS: als je ooit een snelle, maar lekkere variant op Vitello Tonato wil proeven: dit is een aanrader…
Vitello Tonato is ideaal als voorgerechtje. Er staan op het internet massa’s correcte recepten maar ik moet eerlijk bekennen: dit is mijn fastfood versie van die Italiaanse klassieker. Super makkelijk voor luie koks die snel iets lekkers op tafel willen toveren. Rosbief is weliswaar geen vitello, maar je kunt altijd doen alsof je Italiaanse woordenboek zoek is … Lees meerRecept
Mijn makkelijke “VITELLO TONATO”
Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer
16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer
Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer
De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer
Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer
Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer
December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer
Ik ben sinds jaar en dag een grote fan en ambassadeur van mosselen. Van de start van het mosselseizoen (soms al begin juni) tot aan het einde, in februari, zijn ze superlekker, en staan ze een paar keer per maand op ons menu … Lees meer