Mijn makkelijke “VITELLO TONATO”

Vitello Tonato is ideaal als voorgerechtje. Er staan op het internet massa’s correcte recepten maar ik moet eerlijk bekennen: dit is mijn fastfood versie van die Italiaanse klassieker. Super makkelijk voor luie koks die snel iets lekkers op tafel willen toveren. Rosbief is weliswaar geen vitello, maar je kunt altijd doen alsof je Italiaanse woordenboek zoek is….

Ik heb Italiaanse vrienden die me door dit recept nooit meer zullen willen zien, en ook in alle toonaarden zullen ontkennen mij ooit gekend te hebben. Charmant maar chauvinistisch volkje is dat, die er echt niet mee lachen wanneer je hun recepten ten schande maakt.

En toch wil ik het met jullie delen, een mens moet al eens risico’s nemen in het leven. Dit gerecht is in een mum van tijd klaar, maar als je alles goed afkruidt, is er echt niks verkeerds mee.

Bereiding

 

  1. Leg de plakjes rosbief naast elkaar op een bord, en ga er al eens met de pepermolen over.
  2. Doe een blikje tonijn in olijfolie in de blender, meng er genoeg mayonaise onder tot je saus lekker smeuïg wordt, net als het citroensap. Kruid af met peper, zout en een beetje tabasco.
  3. Serveer met kappertjes. Ook wat rucola en schilfers Parmezaanse kaas zijn er lekker bij.