Mijn makkelijke "VITELLO TONATO"
Recept

Mijn makkelijke “VITELLO TONATO”

Dit heb je nodig 4 personen

  • 8 dunne plakjes rosbief (bij de slager of in de supermarkt)
  • 1 blikje tonijn in olijfolie
  • enkele el mayonaise (kant-en-klaar)
  • sap van ½ citroen
  • peper en zout
  • tabasco
  • 4 kl kappertjes (gewone of die grote appelkappertjes)
  • 1 handvol rucola
  • schilfers Parmezaanse kaas voor de afwerking
Mijn makkelijke "VITELLO TONATO"

Bereiding

3 stappen

1 / 3

Leg de plakjes rosbief naast elkaar op een bord, en ga er al eens met de pepermolen over.

2 / 3

Doe een blikje tonijn in olijfolie in de blender, meng er genoeg mayonaise onder tot je saus lekker smeuïg wordt, net als het citroensap. Kruid af met peper, zout en een beetje tabasco.

3 / 3

Serveer met kappertjes. Ook wat rucola en schilfers Parmezaanse kaas zijn er lekker bij.

Laat het smaken.

Vitello Tonato is ideaal als voorgerechtje. Er staan op het internet massa’s correcte recepten maar ik moet eerlijk bekennen: dit is mijn fastfood versie van die Italiaanse klassieker. Super makkelijk voor luie koks die snel iets lekkers op tafel willen toveren. Rosbief is weliswaar geen vitello, maar je kunt altijd doen alsof je Italiaanse woordenboek zoek is….

Ik heb Italiaanse vrienden die me door dit recept nooit meer zullen willen zien, en ook in alle toonaarden zullen ontkennen mij ooit gekend te hebben. Charmant maar chauvinistisch volkje is dat, die er echt niet mee lachen wanneer je hun recepten ten schande maakt.

En toch wil ik het met jullie delen, een mens moet al eens risico’s nemen in het leven. Dit gerecht is in een mum van tijd klaar, maar als je alles goed afkruidt, is er echt niks verkeerds mee.

Bereiding

  1. Leg de plakjes rosbief naast elkaar op een bord, en ga er al eens met de pepermolen over.
  2. Doe een blikje tonijn in olijfolie in de blender, meng er genoeg mayonaise onder tot je saus lekker smeuïg wordt, net als het citroensap. Kruid af met peper, zout en een beetje tabasco.
  3. Serveer met kappertjes. Ook wat rucola en schilfers Parmezaanse kaas zijn er lekker bij.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Zoete Aardappelgnocchi met Groentensaus en Geroosterde GroentenWBC-75342

Zoete Aardappelgnocchi met Groentensaus en Geroosterde Groenten

Er zijn van die gerechten die je meteen in de juiste stemming brengen. Waarbij de geur al een beetje thuiskomen betekent en je automatisch wat trager gaat ademen zodra de eerste hap in zicht komt … Lees meer

Zomerse Comté-quiche met courgette & tijm (zonder room)WBC-74748

Zomerse Comté-quiche met courgette en tijm #advertentie

Wie mijn blog al langer volgt, weet dat ik al jaren een trotse ambassadeur ben van Comté, die sublieme kaas uit de Franse Jura. Comté wordt op traditionele wijze gemaakt, rijpt maandenlang in natuurlijke grotten en ontwikkelt zo een unieke, rijke smaak – nootachtig, hartig en altijd verrassend complex … Lees meer

asperges met vinaigrette

Witte asperges met kruidenvinaigrette

Ik ben een ontzettend grote fan van asperges. Wanneer het seizoen daar is, moet je er echt van profiteren! Asperges à la Flamande zijn heerlijk. Met een beetje gerookte zalm bij zijn kraakverse asperges helemaal te gek … Lees meer

Sven-A-259642-foie-gras-praline-

Foie gras praline met popcorn, bieslook, mango en witte chocolade

Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen: ik weet dat veel mensen foie gras serveren absoluut not done vinden. Bij mij thuis staat het ook niet zo vaak meer op het menu … Lees meer

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkenner met een liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Van tonijn kun je net als van biefstuk een heerlijke tartaar maken. Belangrijk is wel om die bijna à la minute te maken, want zeker als je hem al lang op voorhand begint te bereiden, gaat hij verkleuren omdat door het zuur de vis begint te garen, en dat is hier echt niet de bedoeling … Lees meer

Noma Bloempotje

Bloempotje geïnspireerd door Noma

Ik had ooit het geluk om te eten in het toenmalige beste restaurant van de wereld, ‘Noma’ van René Redzepi in Kopenhagen. Het was een prachtige avond, met zes goede vrienden, drie koppels die houden van lekker eten en daar wel eens voor willen reizen … Lees meer

Spring rolls van Peking Duck

Spring rolls van Peking Duck

Peking Duck is één van de heerlijke klassiekers uit de Chinese keuken. De crispy eend plooi je dan met wat hoisinsaus, ui en komkommer in gestoomde pannenkoekjes … Lees meer