Mijn makkelijke "VITELLO TONATO"
Recept

Mijn makkelijke “VITELLO TONATO”

Dit heb je nodig 4 personen

  • 8 dunne plakjes rosbief (bij de slager of in de supermarkt)
  • 1 blikje tonijn in olijfolie
  • enkele el mayonaise (kant-en-klaar)
  • sap van ½ citroen
  • peper en zout
  • tabasco
  • 4 kl kappertjes (gewone of die grote appelkappertjes)
  • 1 handvol rucola
  • schilfers Parmezaanse kaas voor de afwerking
Mijn makkelijke "VITELLO TONATO"

Bereiding

3 stappen

1 / 3

Leg de plakjes rosbief naast elkaar op een bord, en ga er al eens met de pepermolen over.

2 / 3

Doe een blikje tonijn in olijfolie in de blender, meng er genoeg mayonaise onder tot je saus lekker smeuïg wordt, net als het citroensap. Kruid af met peper, zout en een beetje tabasco.

3 / 3

Serveer met kappertjes. Ook wat rucola en schilfers Parmezaanse kaas zijn er lekker bij.

Laat het smaken.

Vitello Tonato is ideaal als voorgerechtje. Er staan op het internet massa’s correcte recepten maar ik moet eerlijk bekennen: dit is mijn fastfood versie van die Italiaanse klassieker. Super makkelijk voor luie koks die snel iets lekkers op tafel willen toveren. Rosbief is weliswaar geen vitello, maar je kunt altijd doen alsof je Italiaanse woordenboek zoek is….

Ik heb Italiaanse vrienden die me door dit recept nooit meer zullen willen zien, en ook in alle toonaarden zullen ontkennen mij ooit gekend te hebben. Charmant maar chauvinistisch volkje is dat, die er echt niet mee lachen wanneer je hun recepten ten schande maakt.

En toch wil ik het met jullie delen, een mens moet al eens risico’s nemen in het leven. Dit gerecht is in een mum van tijd klaar, maar als je alles goed afkruidt, is er echt niks verkeerds mee.

Bereiding

  1. Leg de plakjes rosbief naast elkaar op een bord, en ga er al eens met de pepermolen over.
  2. Doe een blikje tonijn in olijfolie in de blender, meng er genoeg mayonaise onder tot je saus lekker smeuïg wordt, net als het citroensap. Kruid af met peper, zout en een beetje tabasco.
  3. Serveer met kappertjes. Ook wat rucola en schilfers Parmezaanse kaas zijn er lekker bij.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Corned Beef met kruidenkaas en Sint-Jacobsoester

Corned Beef met kruidenkaas en Sint-Jacobsoester

Soms mag een mens al eens zot doen in de keuken. Dit lijkt misschien een gewaagd hapje, omdat het iets heel eenvoudigs als corned beef (Amerikaanse soldatenkost uit de oorlog) combineert met Sint-Jacobsoester een heel verfijnd product … Lees meer

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Mijn allerbeste culinaire reis ooit was naar Japan. Ik heb er zoveel heerlijke restaurants bezocht op één week tijd, en was toch flink afgevallen, wat wil een Would Be Chef en Would Be magere bink nog meer … Lees meer

Sven-C-261185-rode-biet-bulgur-paling-geitekaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

‪‬‬‬‬Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkelder met een grote liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer

Hummus van rode biet om de nieuwe kleur van KitchenAid te vieren #advertentie

Hummus van rode biet

Er bestaan veel heerlijke recepten voor hummus, maar dit is een van mijn favoriete. Ik voeg er behalve de prachtige rode bieten die de hoofdrol spelen in deze heerlijke dip, ook kikkererwten, Griekse yoghurt, look en kruiden aan toe, maar ook zachte geitenkaas … Lees meer

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer

KONINGINNEHAPJE VAN SLAKJES

Koninginnehapje van slakjes

Slakjes? Die vind je bijzonder lekker of wansmakelijk. Ongeveer iedereen heeft er een uitgesproken mening over, maar ik hou er wel van. Ik ben bijvoorbeeld een grote fan van de Petits Gris de Namur, de kleine slakjes uit Namen die je in de speciaalzaak kunt kopen … Lees meer

Gazpacho met kersen en krab

Gazpacho met kersen en krab

Eerlijk is eerlijk: je kunt prima gazpacho in brik kopen tegenwoordig in de speciaalzaak of in de supermarkt. De truc is dan om die kant- en klare soep een beetje te pimpen, met wat brunoise van verse tomaten, komkommer en paprika’s, verse basilicum, een goede draai van de pepermolen en een flinke scheut olijfolie … Lees meer