Vroeg deze ochtend ben ik vertrokken uit mijn geliefde Barcelona. Na een klein weekje genieten, rusten, wandelen, lekker eten, ontspannen. Ik ben echter heel blij dat het weekje al voorbij is. Niet omdat ik niet graag in Barcelona ben. Integendeel. Het is voor mij de ultieme vakantieplek. We zijn er thuis en toch ook weer weg van thuis. Ideaal. Ik ben ook niet bang voor corona. Gisteren waren er geruchten dat Catalonië en ook Barcelona weer in lockdown zouden gaan, maar dat verhaal klopt niet (helemaal), je kunt hier lezen wat er precies aan de hand is.
Neen, er is maar één reden waarom ik blij als een kind ben dat ik terug naar België rijden mag: over een dikke week is ons huis in Lochristi af, en mogen we verhuizen. Het voelt zalig! Ik ben nu onderweg door Frankrijk vol hoop en goesting in een nieuw verhaal. En ik heb trouwens dit bericht gisterenavond al geschreven, en de social mediaberichten veilig vanop een Franse parking gestuurd, stilstaand… No worries.
In de auto zitten terrasstoeltjes en een tafeltje dat we in 2013 hadden gekocht maar maar één seizoen hebben gebruikt omdat er toen op maat een houten bank is gemaakt voor ons terrasje van vier vierkante meter. De meubeltjes zullen prima dienst doen in Lochristi. Ik heb drie schilderijen mee die aan de muren van ons nieuwe huis komen te hangen. En een beeldje dat we vorig jaar in een antiekwinkel hier kochten. Volle auto dus. Ik ben de mensen van BMW België trouwens super dankbaar dat ik een week lang een X7 mocht lenen. Wat een zalige wagen is dat. En al m’n spulletjes passen er prima in! Zalig.
Ik ga in één keer proberen te rijden vandaag. Ik verwacht weinig verkeer. Begin juli rijden weinig mensen van het zuiden naar België. En op zondag zijn er geen vrachtwagens op de Franse wegen. Ik beloof op tijd te stoppen, en te rusten als ik moe word. Uiteraard. En eens thuis gaan we een week lang inpakken, inpakken, inpakken en inpakken. Op 14 juli verhuizen we namelijk. Ik ben als een kind zo blij! Vandaar dat ik blij weg rijd uit Barcelona. Maar ik zal snel terug zijn, als het kan, als het mag.
Jullie kennen me, en mijn passies. Ik ben als een bakker die, na meer dan dertig jaar achter zijn oven, nog altijd even trots is op elke kraakverse croissant die door zijn handen gaat, als een dokter die elke patiënt wil genezen of op zijn minst de pijn wil verzachten, als een garagist die hoopt dat het leven voor elke klant gesmeerd loopt, zoals een pastoor die z’n schapen de hemel wil bieden, en zoals een meisje van lichte zeden dat elke man met een brede glimlach het etablissement wil zien verlaten … Lees meer
Bangkok is een schitterende stad met vele prachtige restaurants en hotels. Dat hadden we al door toen we bijna 15 jaar geleden hier voor het eerst waren … Lees meer
De wetenschappelijke naam van popcorn is zea mays everta, en dat is de enige soort maïs die ook “popt”. Popcorn is eigenlijk familie van de grassen … Lees meer
Ik gebruik graag koriander in mijn recepten. Vooral wanneer ik Aziatische gerechten maak geeft dit frisse kruid (vaak in combinatie met munt) een lekkere extra toets … Lees meer
Altijd al gedacht dat je eens een van mijn boeken wilde kopen voor jezelf, of om cadeau te doen? Dan is deze week een goed moment. Tot eind januari kun je al mijn boeken kopen aan twintig procent korting … Lees meer
Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer
16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer
Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer