Voor de eerste keer ooit ben ik blij dat m’n reis naar Barcelona voorbij is

Vroeg deze ochtend ben ik vertrokken uit mijn geliefde Barcelona. Na een klein weekje genieten, rusten, wandelen, lekker eten, ontspannen. Ik ben echter heel blij dat het weekje al voorbij is. Niet omdat ik niet graag in Barcelona ben. Integendeel. Het is voor mij de ultieme vakantieplek. We zijn er thuis en toch ook weer weg van thuis. Ideaal. Ik ben ook niet bang voor corona. Gisteren waren er geruchten dat Catalonië en ook Barcelona weer in lockdown zouden gaan, maar dat  verhaal klopt niet (helemaal), je kunt hier lezen wat er precies aan de hand is.

Neen, er is maar één reden waarom ik blij als een kind ben dat ik terug naar België rijden mag: over een dikke week is ons huis in Lochristi af, en mogen we verhuizen. Het voelt zalig! Ik ben nu onderweg door Frankrijk vol hoop en goesting in een nieuw verhaal. En ik heb trouwens dit bericht gisterenavond al geschreven, en de social mediaberichten veilig vanop een Franse parking gestuurd, stilstaand… No worries.

In de auto zitten terrasstoeltjes en een tafeltje dat we in 2013 hadden gekocht maar maar één seizoen hebben gebruikt omdat er toen op maat een houten bank is gemaakt voor ons terrasje van vier vierkante meter. De meubeltjes zullen prima dienst doen in Lochristi. Ik heb drie schilderijen mee die aan de muren van ons nieuwe huis komen te hangen. En een beeldje dat we vorig jaar in een antiekwinkel hier kochten. Volle auto dus. Ik ben de mensen van BMW België trouwens super dankbaar dat ik een week lang een X7 mocht lenen. Wat een zalige wagen is dat. En al m’n spulletjes passen er prima in! Zalig.

Ik ga in één keer proberen te rijden vandaag. Ik verwacht weinig verkeer. Begin juli rijden weinig mensen van het zuiden naar België. En op zondag zijn er geen vrachtwagens op de Franse wegen. Ik beloof op tijd te stoppen, en te rusten als ik moe word. Uiteraard. En eens thuis gaan we een week lang inpakken, inpakken, inpakken en inpakken. Op 14 juli verhuizen we namelijk. Ik ben als een kind zo blij! Vandaar dat ik blij weg rijd uit Barcelona. Maar ik zal snel terug zijn, als het kan, als het mag.