Voor de eerste keer ooit ben ik blij dat m'n reis naar Barcelona voorbij is
Nieuws

Voor de eerste keer ooit ben ik blij dat m’n reis naar Barcelona voorbij is

Vroeg deze ochtend ben ik vertrokken uit mijn geliefde Barcelona. Na een klein weekje genieten, rusten, wandelen, lekker eten, ontspannen. Ik ben echter heel blij dat het weekje al voorbij is. Niet omdat ik niet graag in Barcelona ben. Integendeel. Het is voor mij de ultieme vakantieplek. We zijn er thuis en toch ook weer weg van thuis. Ideaal. Ik ben ook niet bang voor corona. Gisteren waren er geruchten dat Catalonië en ook Barcelona weer in lockdown zouden gaan, maar dat  verhaal klopt niet (helemaal), je kunt hier lezen wat er precies aan de hand is.

Neen, er is maar één reden waarom ik blij als een kind ben dat ik terug naar België rijden mag: over een dikke week is ons huis in Lochristi af, en mogen we verhuizen. Het voelt zalig! Ik ben nu onderweg door Frankrijk vol hoop en goesting in een nieuw verhaal. En ik heb trouwens dit bericht gisterenavond al geschreven, en de social mediaberichten veilig vanop een Franse parking gestuurd, stilstaand… No worries.

In de auto zitten terrasstoeltjes en een tafeltje dat we in 2013 hadden gekocht maar maar één seizoen hebben gebruikt omdat er toen op maat een houten bank is gemaakt voor ons terrasje van vier vierkante meter. De meubeltjes zullen prima dienst doen in Lochristi. Ik heb drie schilderijen mee die aan de muren van ons nieuwe huis komen te hangen. En een beeldje dat we vorig jaar in een antiekwinkel hier kochten. Volle auto dus. Ik ben de mensen van BMW België trouwens super dankbaar dat ik een week lang een X7 mocht lenen. Wat een zalige wagen is dat. En al m’n spulletjes passen er prima in! Zalig.

Ik ga in één keer proberen te rijden vandaag. Ik verwacht weinig verkeer. Begin juli rijden weinig mensen van het zuiden naar België. En op zondag zijn er geen vrachtwagens op de Franse wegen. Ik beloof op tijd te stoppen, en te rusten als ik moe word. Uiteraard. En eens thuis gaan we een week lang inpakken, inpakken, inpakken en inpakken. Op 14 juli verhuizen we namelijk. Ik ben als een kind zo blij! Vandaar dat ik blij weg rijd uit Barcelona. Maar ik zal snel terug zijn, als het kan, als het mag.

Gerelateerde nieuwsberichten

Welkom in Barcelona!

Dit wordt mijn nieuwe boek dat binnenkort verschijnt

Sinds het begin van de kerstvakantie ben ik begonnen aan het boek dat ik al lang heb aangekondigd, en waar blijkbaar veel mensen zitten op te wachten. Eindelijk is het zover: Mijn “Barcelona boek” komt er aan … Lees meer

Kun je zachte aardappelen met scheuten nog eten?

Herken je deze situatie? Je hebt een zak aardappelen gekocht, krieltjes bijvoorbeeld, en gebruikt net genoeg aardappelen voor een paar maaltijden, en dan verlies je de zak even uit het oog … Lees meer

www.truffel.be

De beste truffels koop ik hier online #advertentie

Met de feestdagen en op speciale momenten mag er al eens wat exclusiever gekookt worden. En dan vind ik het altijd fijn om eens met verse truffel te werken … Lees meer

Heerlijk diner voor Hoogstraten met Roger van Damme #advertentie

De lekkerste recepten met de producten van Coöperatie Hoogstraten #advertentie

Begin dit jaar mocht ik een fijne aankondiging doen. Ik werd de nieuwe groentenambassadeur van Coöperatie Hoogstraten. Ik kende Coöperatie Hoogstraten al lang dankzij mijn goede vriend Roger van Damme, die sinds jaar en dag al de ambassadeur is van de lekkerste aardbeien van bij ons, van Hoogstraten … Lees meer

Zalige semifreddo

De beste desserts voor de feestdagen

Op kerst mag het allemaal net iets feestelijker toch? Maar misschien zoek je nog wat last minute inspiratie voor een heerlijk dessert. Ik zet speciaal voor jullie een aantal feestelijke toppers op een rij … Lees meer

Blini met gerookte zalm en Royal Belgian Caviar #advertentie

Proef het zwarte goud: Royal Belgian Caviar #advertentie

Kaviaar staat synoniem voor grote luxe en absolute verfijning. Door de eeuwen heen heeft kaviaar de smaakpapillen van de meest kritische fijnproevers veroverd … Lees meer

Gegrilde zalm met Hollandaise saus en gestoomde groentjes

De lekkerste visgerechten voor de feestdagen

Ik eet graag een stukje vlees, maar vindt het helemaal geen straf om te koken voor mensen die geen vlees eten maar bijvoorbeeld wel vis. Het is gezond, en je kunt er echt feestelijke gerechten mee maken … Lees meer

AI0A6065

Deze gasten kwamen naar mijn Comté kerst-diner #advertentie

Jullie weten het wellicht al lang, sinds jaar en dag ben ik een groot liefhebber en fier ambassadeur van Comté. En daarom was ik zo blij dat ik enkele weken geleden een hele avond mocht koken voor een tafel heerlijke gasten met dit zalige ingrediënt … Lees meer