Waarom ik blij ben dat ik dit weekend ziek was, en niet komend weekend
Nieuws

Waarom ik blij ben dat ik dit weekend ziek was, en niet komend weekend

Het ergste is achter de rug. Nadat ik twee dagen last had van een stevige buikgriep ben ik er weer min of meer bovenop. Rusten doet wonderen. Niet drinken en enkel wat soep eten ook. Vanochtend ben ik zelfs weer 16 km gaan wandelen, en dat lukte redelijk goed. En ik heb vanmiddag gestoomde broccoli met een halve aardappel en kippenwit gegeten. Kortom: ik ben weer af van dat rotgriepje.

En ergens ben ik ook blij dat het me dit weekend overkwam en niet komend weekend. Want dat wordt een heel speciaal weekend. Ik neem namelijk, net als vorig jaar in december, mijn papa André mee naar Barcelona. Mama zou uiteraard even welkom zijn, maar ze durft niet meer te vliegen. Zonde, maar niks aan te doen. Ik kijk er ontzettend naar uit om een topweekend te beleven in Barcelona… Nog vijf keer slapen.

Het wordt dus een vader-zoon-uitje. We gaan vrijdag eten in Via Veneto en zaterdag in Tickets. Ik heb voor zaterdag ticketjes geboekt voor een bezoek aan de Sagrada Familia (papa is er nog nooit binnen geweest). En we gaan ook samen naar de Messiah van Händel, één van m’n favoriete klassieke stukken, in het fabuleuze Palau De La Musica Catalan. En op de koop toe ziet het er ook weer prachtig weer uit volgend weekend. Het zou zonde zijn om net dan ziek te zijn. Dus beter nu. Zo zie je maar: elk nadeel heb z’n voordeel!

Hieronder kun je het verslag van ons tripje vorig jaar nog eens opnieuw beleven. Het was zoooo zalig!

Een topweekendje met m'n papa in Barcelona
Nieuws

Een topweekendje met m’n papa in Barcelona

Na een jaar vol dj-sets op vrijdag en zaterdag hadden we ons voorgenomen om in december, de mooiste maand van het jaar, een paar weekends door te brengen in ons geliefde Barcelona. Omdat George, een van onze twee poezen, zo’n veertien dagen geleden plots heel ziek werd, moesten we vorig weekend echter cancelen … Lees meer

Gerelateerde nieuwsberichten

Vier jij wereld hoagie day?

Dit is een soort van kwisvraagje. Wel eentje waarmee je jammer genoeg niks winnen kunt. Behalve mijn grootste respect. Want ik moet bekennen: ik moest zelf ook even opzoeken wat een hoagie precies was toen ik in de culinaire kalender zag dat vandaag ‘World Hoagie” dag was … Lees meer

Klopt de slechte reputatie van zout wel?

Zout, wanneer je het met mate gebruikt, is een heerlijke smaakmaker voor je gerechten. Niks zo lekker als wat zout op je aardappelen, wat peper en zout met wat olijfolie of boter op je broodje en in vele gerechten, zelfs in zoete desserts, is een snuf zout echt de ultieme punch … Lees meer

Opgelet! Dit zou ongeluk brengen in de keuken…

Op een vrijdag de 13de durven mensen wel eens extra last te hebben van bijgeloof. Zo’n dag zou mensen immers ongeluk brengen. Ze lopen daarom niet onder ladders door, en zijn bang voor zwarte katten en zo … Lees meer

Augustus, en iedereen vlucht weg uit Barcelona

Augustus, en iedereen vlucht weg uit Barcelona

Ik ben weer vertrokken uit Barcelona om in België na een deugddoende vakantie weer aan het werk te gaan, lekker radio maken met Anke, elke dag tussen zes en tien op Joe … Lees meer

Bram Laebens

Leve moederdag!

15 augustus is moederdag in Antwerpen, en wij vieren dat ook, ondanks het feit dat mama in Knesselare en wij in Lochristi wonen. Maar ik ben daar principieel in: je kunt je moeder niet genoeg vieren … Lees meer

5 heerlijke pasta’s voor het weekend!

Het is vrijdag. En dat is voor veel mensen frietjes-dag. Maar misschien heb je zin om morgen of overmorgen eens iets echt lekkers te koken, en weet je nog niet zo goed welk recept je deze keer zou maken … Lees meer

Is witte chocolade chocolade? Probeer mijn recepten!

Neen! Witte chocolade wordt net als fondant en melkchocolade ook “chocolade” genoemd, maar eigenlijk klopt dat technisch gezien niet, want witte chocolade heeft een compleet andere samenstelling … Lees meer

12 Slimme tips om groenten en fruit langer te bewaren

Het is niet fijn wanneer je groenten en fruit onrijp zijn, dan zijn ze niet lekker en kun je ze beter niet gebruiken in je gerechten. Maar verspilling is al helemaal erg … Lees meer