Het ergste is achter de rug. Nadat ik twee dagen last had van een stevige buikgriep ben ik er weer min of meer bovenop. Rusten doet wonderen. Niet drinken en enkel wat soep eten ook. Vanochtend ben ik zelfs weer 16 km gaan wandelen, en dat lukte redelijk goed. En ik heb vanmiddag gestoomde broccoli met een halve aardappel en kippenwit gegeten. Kortom: ik ben weer af van dat rotgriepje.
En ergens ben ik ook blij dat het me dit weekend overkwam en niet komend weekend. Want dat wordt een heel speciaal weekend. Ik neem namelijk, net als vorig jaar in december, mijn papa André mee naar Barcelona. Mama zou uiteraard even welkom zijn, maar ze durft niet meer te vliegen. Zonde, maar niks aan te doen. Ik kijk er ontzettend naar uit om een topweekend te beleven in Barcelona… Nog vijf keer slapen.
Het wordt dus een vader-zoon-uitje. We gaan vrijdag eten in Via Veneto en zaterdag in Tickets. Ik heb voor zaterdag ticketjes geboekt voor een bezoek aan de Sagrada Familia (papa is er nog nooit binnen geweest). En we gaan ook samen naar de Messiah van Händel, één van m’n favoriete klassieke stukken, in het fabuleuze Palau De La Musica Catalan. En op de koop toe ziet het er ook weer prachtig weer uit volgend weekend. Het zou zonde zijn om net dan ziek te zijn. Dus beter nu. Zo zie je maar: elk nadeel heb z’n voordeel!
Hieronder kun je het verslag van ons tripje vorig jaar nog eens opnieuw beleven. Het was zoooo zalig!
Na een jaar vol dj-sets op vrijdag en zaterdag hadden we ons voorgenomen om in december, de mooiste maand van het jaar, een paar weekends door te brengen in ons geliefde Barcelona. Omdat George, een van onze twee poezen, zo’n veertien dagen geleden plots heel ziek werd, moesten we vorig weekend echter cancelen … Lees meer
Nieuws
Een topweekendje met m’n papa in Barcelona
Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer
Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer
Vandaag is het Brotherday, en dus zet ik met plezier mijn lieve broer Arn eens in de bloemetjes. Net als ik is hij een levensgenieter pur sang. Hij schrijft dan wel geen kookboeken (dat laat hij aan mij over), maar koken kan hij ook wel als de beste – samen met zijn lieve vrouw Nathalie … Lees meer
Elk jaar op 15 mei vieren chocoladeliefhebbers in de Verenigde Staten – en steeds vaker ook daarbuiten – National Chocolate Chip Day. Deze dag staat volledig in het teken van misschien wel de populairste toevoeging aan koekjes, muffins, ijs en talloze andere desserts: de chocoladechip … Lees meer
Ik probeer veel te sporten en gezond te leven, maar ik wil ook absoluut niet met honger rondlopen, dus ben ik zoals veel mensen een snacker. Niet per se uit pure goesting, maar als het zoals bij mij druk is en ik snel iets nodig heb dat me energie geeft én me goed laat voelen, dan ben ik zoals jullie weten een echte fan van nākd … Lees meer
Ik zal maar bekennen: garnalen zijn voor mij echte toppers in de keuken. Ze zijn elegant, snel klaar en ze geven meteen een verfijnde toets aan elk gerecht … Lees meer
Eerlijk? Ik kan wel eens genieten van een glaasje Moscato, maar criticasters noemen het de limonade onder de wijnen. Moscato is dan ook een zoete, licht mousserende wijn die wordt gemaakt van de Muscat-druif, een van de oudste druivensoorten ter wereld … Lees meer
Ik was vorig jaar bij vrienden in het Zuiden van Frankrijk en ik zou bij hen koken met de ingrediënten die ze in huis hadden. De frigo zat vol met lekkers: onder andere een prachtige lamsbout … Lees meer