Waarom ik blij ben dat ik dit weekend ziek was, en niet komend weekend

Het ergste is achter de rug. Nadat ik twee dagen last had van een stevige buikgriep ben ik er weer min of meer bovenop. Rusten doet wonderen. Niet drinken en enkel wat soep eten ook. Vanochtend ben ik zelfs weer 16 km gaan wandelen, en dat lukte redelijk goed. En ik heb vanmiddag gestoomde broccoli met een halve aardappel en kippenwit gegeten. Kortom: ik ben weer af van dat rotgriepje.

En ergens ben ik ook blij dat het me dit weekend overkwam en niet komend weekend. Want dat wordt een heel speciaal weekend. Ik neem namelijk, net als vorig jaar in december, mijn papa André mee naar Barcelona. Mama zou uiteraard even welkom zijn, maar ze durft niet meer te vliegen. Zonde, maar niks aan te doen. Ik kijk er ontzettend naar uit om een topweekend te beleven in Barcelona… Nog vijf keer slapen.

Het wordt dus een vader-zoon-uitje. We gaan vrijdag eten in Via Veneto en zaterdag in Tickets. Ik heb voor zaterdag ticketjes geboekt voor een bezoek aan de Sagrada Familia (papa is er nog nooit binnen geweest). En we gaan ook samen naar de Messiah van Händel, één van m’n favoriete klassieke stukken, in het fabuleuze Palau De La Musica Catalan. En op de koop toe ziet het er ook weer prachtig weer uit volgend weekend. Het zou zonde zijn om net dan ziek te zijn. Dus beter nu. Zo zie je maar: elk nadeel heb z’n voordeel!

Hieronder kun je het verslag van ons tripje vorig jaar nog eens opnieuw beleven. Het was zoooo zalig!