Het ergste is achter de rug. Nadat ik twee dagen last had van een stevige buikgriep ben ik er weer min of meer bovenop. Rusten doet wonderen. Niet drinken en enkel wat soep eten ook. Vanochtend ben ik zelfs weer 16 km gaan wandelen, en dat lukte redelijk goed. En ik heb vanmiddag gestoomde broccoli met een halve aardappel en kippenwit gegeten. Kortom: ik ben weer af van dat rotgriepje.
En ergens ben ik ook blij dat het me dit weekend overkwam en niet komend weekend. Want dat wordt een heel speciaal weekend. Ik neem namelijk, net als vorig jaar in december, mijn papa André mee naar Barcelona. Mama zou uiteraard even welkom zijn, maar ze durft niet meer te vliegen. Zonde, maar niks aan te doen. Ik kijk er ontzettend naar uit om een topweekend te beleven in Barcelona… Nog vijf keer slapen.
Het wordt dus een vader-zoon-uitje. We gaan vrijdag eten in Via Veneto en zaterdag in Tickets. Ik heb voor zaterdag ticketjes geboekt voor een bezoek aan de Sagrada Familia (papa is er nog nooit binnen geweest). En we gaan ook samen naar de Messiah van Händel, één van m’n favoriete klassieke stukken, in het fabuleuze Palau De La Musica Catalan. En op de koop toe ziet het er ook weer prachtig weer uit volgend weekend. Het zou zonde zijn om net dan ziek te zijn. Dus beter nu. Zo zie je maar: elk nadeel heb z’n voordeel!
Hieronder kun je het verslag van ons tripje vorig jaar nog eens opnieuw beleven. Het was zoooo zalig!
Na een jaar vol dj-sets op vrijdag en zaterdag hadden we ons voorgenomen om in december, de mooiste maand van het jaar, een paar weekends door te brengen in ons geliefde Barcelona. Omdat George, een van onze twee poezen, zo’n veertien dagen geleden plots heel ziek werd, moesten we vorig weekend echter cancelen … Lees meerNieuws
Een topweekendje met m’n papa in Barcelona
Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer
16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer
Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer
De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer
Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer
Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer
December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer
Ik ben sinds jaar en dag een grote fan en ambassadeur van mosselen. Van de start van het mosselseizoen (soms al begin juni) tot aan het einde, in februari, zijn ze superlekker, en staan ze een paar keer per maand op ons menu … Lees meer