Onze premier heeft gisteren op de VRT het pad al wat geëffend. Zelf gaat hij kerst- en nieuwjaar met z’n vrouw en kinderen vieren, en z’n bubbel niet openzetten. En hij vond dat ook maar logisch, want volgens de premier is corona niet weg binnen een dikke maand, en we willen toch ook geen derde corona-golf veroorzaken drie weken na de feestdagen? Kerstmis moet een feest zijn en geen gigantische corona-verspreidings-actie. Intussen worden bijna overal vuurwerk en zelfs ook al kerstboomverbrandingen verboden. Dus je voelt dat de kans klein wordt dat de bubbels open zullen mogen met de feestdagen.
Toch zijn de definitieve regels nog niet vastgelegd. Wellicht zullen we rond Sinterklaas te horen krijgen wat er wel mag en wat niet. Zullen we een klein beetje hoop krijgen op een soort van familiebijeenkomsten, of blijft alles voor alle veiligheid op slot zoals nu het geval is, iedereen vraagt het zich af. Waar wachten de Europese regeringen eigenlijk op? Gewoon op de evolutie van de cijfers, wellicht. Want we weten vandaag nog niet wat het effect zal zijn van de heropening van de scholen.
Maar, zo suggereerde een goede kennis van me: misschien wachten ze wel op Amerika. Daar vindt de komende week namelijk Thanksgiving plaats. En ook in Amerika is er een hele polemiek aan de gang, over hoe men dat super belangrijke Amerikaanse feest vieren gaat. Bekende politici en celebrities wordt gevraagd of ze al dan niet familie gaan uitnodigen, en de meningen zijn zeer verdeeld. Sommigen zeggen, net als premier De Croo bij ons dat doet over kerstmis: we vieren in onze bubbel. Anderen zeggen: no way, we gaan familie en vrienden uitnodigen…
Wat zal het effect zijn in Amerika twee weken later? Virologen houden ook daar hun hart vast, want het virus raast als een gek door de Verenigde Staten. En Thanksgiving zou wel eens voor een explosieve situatie kunnen zorgen, of net niet… Zouden onze regeringen en virologen Thanksgiving daarom extra in de gaten houden voor ze met adviezen en regels op de proppen komen? In elk geval, ik heb al een creatieve oplossing bedacht om de familie te zien, en je kunt ze hier lezen.
Dit is een soort van kwisvraagje. Wel eentje waarmee je jammer genoeg niks winnen kunt. Behalve mijn grootste respect. Want ik moet bekennen: ik moest zelf ook even opzoeken wat een hoagie precies was toen ik in de culinaire kalender zag dat vandaag ‘World Hoagie” dag was … Lees meer
Zout, wanneer je het met mate gebruikt, is een heerlijke smaakmaker voor je gerechten. Niks zo lekker als wat zout op je aardappelen, wat peper en zout met wat olijfolie of boter op je broodje en in vele gerechten, zelfs in zoete desserts, is een snuf zout echt de ultieme punch … Lees meer
Op een vrijdag de 13de durven mensen wel eens extra last te hebben van bijgeloof. Zo’n dag zou mensen immers ongeluk brengen. Ze lopen daarom niet onder ladders door, en zijn bang voor zwarte katten en zo … Lees meer
Ik ben weer vertrokken uit Barcelona om in België na een deugddoende vakantie weer aan het werk te gaan, lekker radio maken met Anke, elke dag tussen zes en tien op Joe … Lees meer
15 augustus is moederdag in Antwerpen, en wij vieren dat ook, ondanks het feit dat mama in Knesselare en wij in Lochristi wonen. Maar ik ben daar principieel in: je kunt je moeder niet genoeg vieren … Lees meer
Het is vrijdag. En dat is voor veel mensen frietjes-dag. Maar misschien heb je zin om morgen of overmorgen eens iets echt lekkers te koken, en weet je nog niet zo goed welk recept je deze keer zou maken … Lees meer
Neen! Witte chocolade wordt net als fondant en melkchocolade ook “chocolade” genoemd, maar eigenlijk klopt dat technisch gezien niet, want witte chocolade heeft een compleet andere samenstelling … Lees meer
Het is niet fijn wanneer je groenten en fruit onrijp zijn, dan zijn ze niet lekker en kun je ze beter niet gebruiken in je gerechten. Maar verspilling is al helemaal erg … Lees meer