Onze premier heeft gisteren op de VRT het pad al wat geëffend. Zelf gaat hij kerst- en nieuwjaar met z’n vrouw en kinderen vieren, en z’n bubbel niet openzetten. En hij vond dat ook maar logisch, want volgens de premier is corona niet weg binnen een dikke maand, en we willen toch ook geen derde corona-golf veroorzaken drie weken na de feestdagen? Kerstmis moet een feest zijn en geen gigantische corona-verspreidings-actie. Intussen worden bijna overal vuurwerk en zelfs ook al kerstboomverbrandingen verboden. Dus je voelt dat de kans klein wordt dat de bubbels open zullen mogen met de feestdagen.
Toch zijn de definitieve regels nog niet vastgelegd. Wellicht zullen we rond Sinterklaas te horen krijgen wat er wel mag en wat niet. Zullen we een klein beetje hoop krijgen op een soort van familiebijeenkomsten, of blijft alles voor alle veiligheid op slot zoals nu het geval is, iedereen vraagt het zich af. Waar wachten de Europese regeringen eigenlijk op? Gewoon op de evolutie van de cijfers, wellicht. Want we weten vandaag nog niet wat het effect zal zijn van de heropening van de scholen.
Maar, zo suggereerde een goede kennis van me: misschien wachten ze wel op Amerika. Daar vindt de komende week namelijk Thanksgiving plaats. En ook in Amerika is er een hele polemiek aan de gang, over hoe men dat super belangrijke Amerikaanse feest vieren gaat. Bekende politici en celebrities wordt gevraagd of ze al dan niet familie gaan uitnodigen, en de meningen zijn zeer verdeeld. Sommigen zeggen, net als premier De Croo bij ons dat doet over kerstmis: we vieren in onze bubbel. Anderen zeggen: no way, we gaan familie en vrienden uitnodigen…
Wat zal het effect zijn in Amerika twee weken later? Virologen houden ook daar hun hart vast, want het virus raast als een gek door de Verenigde Staten. En Thanksgiving zou wel eens voor een explosieve situatie kunnen zorgen, of net niet… Zouden onze regeringen en virologen Thanksgiving daarom extra in de gaten houden voor ze met adviezen en regels op de proppen komen? In elk geval, ik heb al een creatieve oplossing bedacht om de familie te zien, en je kunt ze hier lezen.
Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer
16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer
Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer
De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer
Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer
Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer
December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer
Ik ben sinds jaar en dag een grote fan en ambassadeur van mosselen. Van de start van het mosselseizoen (soms al begin juni) tot aan het einde, in februari, zijn ze superlekker, en staan ze een paar keer per maand op ons menu … Lees meer