Het mooiste wandelpad van Barcelona

Veel mensen die naar Barcelona reizen vragen mij tips. En die probeer ik zoveel mogelijk te geven. Meestal zijn dat restauranttips. Je kunt er hier alvast een pak vinden: Top 10 adresjes Barcelona. Of mensen vragen me waar ze best kunnen logeren. Al vind ik dat al een stuk moeilijker, sinds wij hier nu een dikke vijf jaar een flat hebben vind ik het niet meer zo evident om hotels aan te raden, wij logeren daar namelijk nooit meer.

Maar ik krijg ook veel wandelvragen. Wat een leuke route is voor een stevige wandeling. Wel, één van mijn favoriete routes is er eentje in de bergen, langs de geweldige Carretera de les Aigües. Het is één van de favoriete wandel- jog- en fietsroutes van de stad. Heel veel locals gaan er sporten of rustig wandelen om te genieten van het uitzicht over hun lievelingsstad.

Dat is een 9 km lang vlak pad aan de voet van de Serra Collserola, dat zijn de bergen rond Barcelona. Je kunt van vele kanten het pad beklimmen, en er is zelfs een treintje, en eenmaal boven wandel je echt de volle negen kilometer langs de stad. Het zicht is werkelijk adembenemend! Echt een aanrader.

Meer info over dit prachtige wandelpad kun je hier vinden: Carretera de les Aïgues