Heel vaak vragen mensen die naar Barcelona op reis gaan mij: geef ons eens een goed adresje voor lekkere tapas. Er zijn er zo ontzettend veel in de stad, dus er is keuze zat. Maar ik heb er toch eens een paar voor jullie opgelijst. Van spotgoedkoop naar super exclusief. Dus, als je deze zomer net als ik naar Barcelona trekt, doe er je profijt mee: en smakelijk eten…
Beginnen doe ik met Maitea. Dat is een typische ouderwetse en zeer eenvoudige tapasbar in onze straat. Eigenlijk is het zelfs een pinxtos-bar, volgens het Baskische principe: je eet er vooral lekkernijen die op een stukje stokbrood zijn geprikt, en na de maaltijd betaal je de prijs van één tapa maal het aantal prikkertjes dat je verzamelt hebt. Spotgoedkoop en zeer lekker.
In El Nacional aan de Passeig de Gracia zitten verschillende toffe restaurants, maar als je echt voor de typische tapas wil gaan dan is La Taperia the place to be! Uitstekende tapas in een indrukwekkend decor in het hartje van de stad.
Carles Abellan, de man van Comerç 24 vroeger en van La Barra in het W Hotel vandaag heeft ook een iets laagdrempeliger tapasketen: Tapas 24. Er zijn er een paar in de stad, zelfs eentje aan Nou Camp, het voetbalstadion van FC Barcelona. Maar vergis je niet, het eten bij Tapas 24 is gewoon ontzettend af. De klassiekers worden er op topniveau bereid, soms met een kleine twist, maar wel altijd authentiek genoeg. En lekker! Zeker de patatas bravas proberen. En de croque met truffel.
Dan heb je ook nog Paco Meralgo, ook letterlijk om de hoek van onze flat. Wat een indrukwekkende plek is dat. Het is er altijd bijzonder druk en best wel rumoerig, maar de tapas zijn er van een gigantische kwaliteit. Het is er niet goedkoop maar het eten is gewoon erg lekker.
Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer
16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer
Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer
De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer
Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer
Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer
December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer
Ik ben sinds jaar en dag een grote fan en ambassadeur van mosselen. Van de start van het mosselseizoen (soms al begin juni) tot aan het einde, in februari, zijn ze superlekker, en staan ze een paar keer per maand op ons menu … Lees meer