Mijn favoriete tapasbars in Barcelona

Heel vaak vragen mensen die naar Barcelona op reis gaan mij: geef ons eens een goed adresje voor lekkere tapas. Er zijn er zo ontzettend veel in de stad, dus er is keuze zat. Maar ik heb er toch eens een paar voor jullie opgelijst. Van spotgoedkoop naar super exclusief. Dus, als je deze zomer net als ik naar Barcelona trekt, doe er je profijt mee: en smakelijk eten…

 

BUDGET

Beginnen doe ik met Maitea. Dat is een typische ouderwetse en zeer eenvoudige tapasbar in onze straat. Eigenlijk is het zelfs een pinxtos-bar, volgens het Baskische principe: je eet er vooral lekkernijen die op een stukje stokbrood zijn geprikt, en na de maaltijd betaal je de prijs van één tapa maal het aantal prikkertjes dat je verzamelt hebt. Spotgoedkoop en zeer lekker.

 

GEMIDDELD

In El Nacional aan de Passeig de Gracia zitten verschillende toffe restaurants, maar als je echt voor de typische tapas wil gaan dan is La Taperia the place to be! Uitstekende tapas in een indrukwekkend decor in het hartje van de stad.

 

Carles Abellan, de man van Comerç 24 vroeger en van La Barra in het W Hotel vandaag heeft ook een iets laagdrempeliger tapasketen: Tapas 24. Er zijn er een paar in de stad, zelfs eentje aan Nou Camp, het voetbalstadion van FC Barcelona. Maar vergis je niet, het eten bij Tapas 24 is gewoon ontzettend af. De klassiekers worden er op topniveau bereid, soms met een kleine twist, maar wel altijd authentiek genoeg. En lekker! Zeker de patatas bravas proberen. En de croque met truffel.

 

DUURDER

Dan heb je ook nog Paco Meralgo, ook letterlijk om de hoek van onze flat. Wat een indrukwekkende plek is dat. Het is er altijd bijzonder druk en best wel rumoerig, maar de tapas zijn er van een gigantische kwaliteit. Het is er niet goedkoop maar het eten is gewoon erg lekker.