Heel vaak vragen mensen die naar Barcelona op reis gaan mij: geef ons eens een goed adresje voor lekkere tapas. Er zijn er zo ontzettend veel in de stad, dus er is keuze zat. Maar ik heb er toch eens een paar voor jullie opgelijst. Van spotgoedkoop naar super exclusief. Dus, als je deze zomer net als ik naar Barcelona trekt, doe er je profijt mee: en smakelijk eten…
Beginnen doe ik met Maitea. Dat is een typische ouderwetse en zeer eenvoudige tapasbar in onze straat. Eigenlijk is het zelfs een pinxtos-bar, volgens het Baskische principe: je eet er vooral lekkernijen die op een stukje stokbrood zijn geprikt, en na de maaltijd betaal je de prijs van één tapa maal het aantal prikkertjes dat je verzamelt hebt. Spotgoedkoop en zeer lekker.
In El Nacional aan de Passeig de Gracia zitten verschillende toffe restaurants, maar als je echt voor de typische tapas wil gaan dan is La Taperia the place to be! Uitstekende tapas in een indrukwekkend decor in het hartje van de stad.
Carles Abellan, de man van Comerç 24 vroeger en van La Barra in het W Hotel vandaag heeft ook een iets laagdrempeliger tapasketen: Tapas 24. Er zijn er een paar in de stad, zelfs eentje aan Nou Camp, het voetbalstadion van FC Barcelona. Maar vergis je niet, het eten bij Tapas 24 is gewoon ontzettend af. De klassiekers worden er op topniveau bereid, soms met een kleine twist, maar wel altijd authentiek genoeg. En lekker! Zeker de patatas bravas proberen. En de croque met truffel.
Dan heb je ook nog Paco Meralgo, ook letterlijk om de hoek van onze flat. Wat een indrukwekkende plek is dat. Het is er altijd bijzonder druk en best wel rumoerig, maar de tapas zijn er van een gigantische kwaliteit. Het is er niet goedkoop maar het eten is gewoon erg lekker.
Elk jaar opnieuw deel ik met jullie hier op Would Be Chef recepten voor de feestdagen. Vandaag wil ik een aantal feestelijke hoofdgerechten met jullie delen … Lees meer
Een goed feest begint met lekkere hapjes. Je kunt uiteraard wat blokjes kaas en salami op de salontafel zetten, of een kommetje chips. En er is uiteraard niks verkeerd met wat toastjes … Lees meer
Zoek je inspiratie voor lekkere voorgerechten voor de feestdagen? Zoek dan vooral niet verder. Elk jaar opnieuw deel ik met jullie hier op Would Be Chef recepten voor de feestdagen … Lees meer
Het is fantastisch hoeveel reacties ik elke dag nog krijg op Mijn Mama’s Kookboek. Het is, zo laten veel mensen mij weten, een prachtig boek geworden: een ode aan de keuken van mijn mama en mijn beide oma’s … Lees meer
Het is werkelijk ontroerend hoeveel mensen intussen Mijn Mama’s Kookboek hebben gekocht met een hele specifieke reden: ze willen de heerlijke gerechten uit onze jeugd overdragen van generatie naar generatie … Lees meer
Intussen woont onze kleine Hockney toch al een maand of twee bij ons en het is werkelijk zalig om zo’n zotte kitten in huis te hebben. Hij is lief en aanhankelijk maar ook een kleine gekkerd met veel onstuimige energie … Lees meer
Wat een rotweer he de laatste weken. Het is een herfst vol regen en wind. Niks om vrolijk van te worden. Maar kijk, aan het weer kunnen we niks veranderen … Lees meer
14 november is Wereld Diabetes Dag. Diabetes is een complexe aandoening die het gevolg is van verschillende factoren. Genetica is er een van, en daar kun je dus weinig aan doen … Lees meer