GOEDKOOP EN LEKKER: PINTXOS BIJ MAITEA
Restaurant

Goedkoop en lekker: pintxos bij maitea

Vaak krijg ik de vraag: waar moeten we heen als we in Barcelona goedkoop maar lekker willen eten. En ik snap die vraag, want je kunt in de Catalaanse hoofdstad fantastisch eten, maar zeker rond de Ramblas en aan de haven kun je ook zonder het goed te beseffen in zogenaamde tourist traps terechtkomen waar je veel te veel betaalt voor middelmatig tot slecht eten.

Soms is het daarom een goed idee om het toeristische centrum wat te vermijden en eerder de restaurants op te zoeken waar vooral de locals graag gaan eten. En zo ken ik er eentje in onze straat, in de Carrer De Casanova, op een blokje lopen van onze flat. Maitea is de naam van het volkse restaurant waar onze buren en Spaanse vrienden graag lunchen. Maitea is doorlopend open van elf uur ’s morgens tot middernacht.

GOEDKOOP EN LEKKER: PINTXOS BIJ MAITEA
GOEDKOOP EN LEKKER: PINTXOS BIJ MAITEA
GOEDKOOP EN LEKKER: PINTXOS BIJ MAITEA
GOEDKOOP EN LEKKER: PINTXOS BIJ MAITEA
GOEDKOOP EN LEKKER: PINTXOS BIJ MAITEA
GOEDKOOP EN LEKKER: PINTXOS BIJ MAITEA

Eerlijk is eerlijk: echt heel gezellig is het er niet. Houten tafels  en stoelen, wat teveel licht, wanneer het regent worden de vloeren vol zagemeel gelegd (zoals dat vroeger ook in cafés bij ons werd gedaan) kortom, echt een plek waar het eten belangrijker is dan de decoratie. Maar het eten is er dan ook uitstekend. Je eet er vooral traditionele gerechten uit de Catalaanse keuken, die op de authentieke manier bereid zijn.

GOEDKOOP EN LEKKER: PINTXOS BIJ MAITEA
GOEDKOOP EN LEKKER: PINTXOS BIJ MAITEA
GOEDKOOP EN LEKKER: PINTXOS BIJ MAITEA
GOEDKOOP EN LEKKER: PINTXOS BIJ MAITEA
GOEDKOOP EN LEKKER: PINTXOS BIJ MAITEA
GOEDKOOP EN LEKKER: PINTXOS BIJ MAITEA

Maar onze favoriete zijn toch de pintxos die je op de toog vindt. Pintxos zijn stukjes stokbrood die op een creatieve manier belegd zijn en waar een houten prikkertje inzit. Je neemt zelf zoveel koude pintxos als je maar wil, en bestelt van de kaart de warme pintxos waar je zin in hebt en nadien worden de stokjes geteld.

Die met de krabsla is lekker, die met de jamón fantastisch, maar als je een stukje tortilla op je broodje wil, prima. En de warme met worst en tartaar of die met een soort van vleesbrood met zoete ui en kaas is een smaakbommetje.

Je betaalt € 1,90 per pintxo. Zelf nemen we er zes of zeven, en dat is voor een lunch wel voldoende. Al is de kans groot dat je puur van de goesting er nog een paar extra neemt, vooral omdat ze uit de keuken voortdurend met borden met nieuwe pintxos tevoorschijn komen die ze je ook komen presenteren. Deze keer namen we er elk 2 glazen uitstekende Verdejo bij, en een flesje spuitwater en in totaal betaalden we € 36,45 voor een prima lunch. Aanrader!

Restaurants die je waarschijnlijk ook leuk vindt

Assador Etxebarri Spanje Would Be Chef Sven Ornelis3

Is dit terecht het tweede beste restaurant ter wereld: Asador Etxebarri?

Ik zal maar met de deur in huis vallen: dit is misschien wel het allermoeilijkste verslag van een restaurantbezoek ooit op deze blog. Het heeft dan ook lang geduurd voor ik het helemaal heb uitgeschreven … Lees meer

IMG_6154 2

Vetro Mumbai: Italiaanse keuken met een twist in het bijzondere India

Op onze reis door India in het voorjaar van 2024 verbleven we enkele nachten in het prachtige Oberoi hotel. We probeerden daar enkele restaurants uit, en die waren uitstekend, net als de openlucht bar waar je heerlijke cocktails kan drinken, of prima wijn, uit India en de rest van de wereld … Lees meer

Mumbai Bombay India Would Be Chef Sven Ornelis13

Ziya Mumbai: verfijnde Indische keuken in de Oberoi in Mumbai

Onze reis naar India in het voorjaar van 2024 was er eentje om nooit te vergeten. India heeft werkelijk mijn hart gestolen. Een prachtig land met een indrukwekkende cultuur die telkens stevig binnenkomt maar ook enorm charmeert en fascineert … Lees meer

IMG_6754

Chez Coco voor de lekkerste kipjes

Als je houdt van kip aan het spit dan is dit de ultieme plek om jezelf eens goed te laten verwennen, want dit is een prachtige rotisserie waar ze heerlijke coquelets serveren: kleine kippetjes die supersappig zijn met een knapperig velletje … Lees meer

Masque India Mumbai Sven Ornelis Would Be Chef6

Hiervoor reis je naar Mumbai: Masque Restaurant

Als we op reis zijn kijk ik toch altijd even of er geen topper uit de “50 best restaurants” in de stad waar we verblijven te boeken valt. In Mumbai was dat niet anders … Lees meer

De Juwelier Amsterdam Sven Ornelis Would Be Chef3

De Juwelier: Franse keuken in Amsterdam

Vorige vrijdag gingen we naar Amsterdam met een heel specifieke reden: we gingen naar De Laatste Ronde, de allerlaatste theatershow van cabaretier Youp van ’t Hek, in het legendarische theater Carré … Lees meer

Taco Mendez

De spannendste pop-up in Barcelona: Taco Mendez

Jarenlang waren wij grote fan van Hoja Santa in Barcelona, een gastronomisch Mexicaans restaurant in de stal van Albert Adria. In hetzelfde pand zat het speelsere goedkopere zusterrestaurant Niño Viejo waar je heerlijke taco’s kon eten … Lees meer

Dit nieuwe restaurant in Barcelona is thé place to be!

Dit nieuwe restaurant in Barcelona is thé place to be!

Minder dan een jaar geleden ging er een nieuw restaurant open in Barcelona. In het chique 5-sterren Palace Hotel (de vroegere Ritz), waar vroeger sterrenrestaurant Caelis nog zat, ging het nieuwe “Amar” open … Lees meer