Weet je hoeveel de duurste watermeloen ooit heeft gekost?

Watermeloenen zijn heerlijk. En ze zijn gezond. En ze kosten ook niet ontzettend veel. Tenminste, de watermeloenen die je in het seizoen bij ons bij de groenteboer of in de supermarkt kunt kopen. Maar er zijn wel uitzonderingen!

In 2008 kocht een man in Japan een bijna zwarte Densuke watermeloen voor 650.000 yen. Ik weet niet of je de wisselkoers van de yen kent, maar dat is maar liefst € 4.800! Bijna € 5000 dus voor een watermeloen. Maar het was wel een bijzondere, dat mag ook wel voor die prijs.

Die Densuke watermeloen is wel heel speciaal fruit want wordt alleen op het eiland Hokkaido verbouwd en is volgens Japanse landbouw experten knapperig en hard met “een ander niveau van zoetheid” dan de watermeloen die we gewoon zijn te eten.

Dat mag ook wel voor zo’n onnozel bedrag. Nu is fruit sowieso bijzonder duur in Japan. Toen wij er ooit op bezoek waren zagen we winkels die er uit zagen als juwelenzaken, waar de appels individueel verpakt waren in juwelenkistjes. Of van die kistjes met een soort stof bekleed met daarin 9 grote aardbeien. Echt zot.

Als je op zoek bent naar recepten met watermeloen kan ik je deze pagina van harte aanbevelen.