Weet je hoeveel de duurste watermeloen ooit heeft gekost?
Nieuws

Weet je hoeveel de duurste watermeloen ooit heeft gekost?

Watermeloenen zijn heerlijk. En ze zijn gezond. En ze kosten ook niet ontzettend veel. Tenminste, de watermeloenen die je in het seizoen bij ons bij de groenteboer of in de supermarkt kunt kopen. Maar er zijn wel uitzonderingen!

In 2008 kocht een man in Japan een bijna zwarte Densuke watermeloen voor 650.000 yen. Ik weet niet of je de wisselkoers van de yen kent, maar dat is maar liefst € 4.800! Bijna € 5000 dus voor een watermeloen. Maar het was wel een bijzondere, dat mag ook wel voor die prijs.

Die Densuke watermeloen is wel heel speciaal fruit want wordt alleen op het eiland Hokkaido verbouwd en is volgens Japanse landbouw experten knapperig en hard met “een ander niveau van zoetheid” dan de watermeloen die we gewoon zijn te eten.

Dat mag ook wel voor zo’n onnozel bedrag. Nu is fruit sowieso bijzonder duur in Japan. Toen wij er ooit op bezoek waren zagen we winkels die er uit zagen als juwelenzaken, waar de appels individueel verpakt waren in juwelenkistjes. Of van die kistjes met een soort stof bekleed met daarin 9 grote aardbeien. Echt zot.

Als je op zoek bent naar recepten met watermeloen kan ik je deze pagina van harte aanbevelen.

Gerelateerde nieuwsberichten

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer

Istock photo

Mijn lekkere paasmenu

Mag ik u allen een zalig paasweekend toewensen. Dit weekend komen de klokken samen met de paashaas voor chocolade vreugde zorgen. En in veel families zal er dit weekend niet alleen naar eitjes gezocht worden, maar ook lekkere gegeten worden … Lees meer