Er is elke dag wel een “dag van”. En ik durf zo’n “dag van” dan wel eens te vieren op deze blog. Moederdag? Ik bak een taart van mama Anny! Dag van de pizza? Je kunt een receptje verwachten! En als het “dag van de watermeloen” is, want dat is het vandaag, dan haal ik heel graag toeters en bellen boven, confetti en feestmuziek, want laat die watermeloen toch echt één van mijn absolute lievelingsingrediënten zijn in de keuken.
Een heerlijke groente, die watermeloen. Ik zeg groente, want meloenen zijn eigenlijk geen fruit, maar groente. Maar ik snap ook wel als je meloenen fruit noemt, als je ze maar eet, want ze zijn supergezond. Een watermeloen bestaat voor meer dan 90 procent uit water. En water is gezond en dorstlessend. Dus als je aan het afvallen bent, eet zeker je stukje watermeloen, want met al dat water vult die lekker, zonder dat watermeloen teveel calorieën bevat.
Watermeloen bevat bètacaroteen, een bekende antioxidant, wat huidcellen die beschadigd zijn door de zon te herstellen. Werk je vaak buiten, eet dan voldoende watermeloen. Bovendien bevatten watermeloenen ook nog eens veel vitamine C, kalium en ijzer. Kalium is goed voor de nieren en werkt bloeddrukverlagend, dus als je last hebt van een te hoge bloeddruk, jaag je vooral niet op, maar maak eens een van de onderstaande receptjes.
Mijn foodblog intussen dik twee jaar online, en elke dag komen duizenden mensen de nieuwtjes checken of een recept uitproberen. Opvallend: mensen gaan op zoek naar gezonde dingen, of naar comfort food. Wanneer de twee dan nog eens samen komen, dan is het helemaal prijs: snelle gerechten die lekker zijn en er ook lekker uitzien, die willen jullie zelf ook graag maken … Lees meerRecept
MIJN BEST SCORENDE ZOMERRECEPT: Feta met watermeloen, rode ui en munt
Gegrilde watermeloen? Heb je daar ooit al van gehoord? Wel, ik kan je verzekeren: het is echt superlekker. Het is zomer, dus ik maak tegenwoordig zo vaak als mogelijk lekkere gerechtjes op mijn BBQ. En ik had op Pinterest een aantal voorbeelden van gegrilde watermeloen gezien, die dan als een soort van gegarneerde pizza geserveerd worden, en ik dacht: moet ik toch eens proberen … Lees meerRecept
Gegrilde watermeloen met verse kaas en coppa
Niks zo leuk als ‘s ochtends vers gevangen vis halen op de markt en daar een uurtje later mee aan de slag gaan. Hier in Barcelona vind ik bijvoorbeeld de verse zeeduivel zo lekker. Ik laat de vis al door m’n favoriete visboer op de Mercat del Ninot fileren en ga er dan thuis lekker mee aan de slag … Lees meerRecept
Ceviche van zeeduivel met watermeloen
Watermeloen is, ook al bevat het vooral heel veel water, toch ontzettend lekker fruit. In de zomer, op vakantie in het zuiden heb ik altijd watermeloen in huis. Het is heerlijk bij het ontbijt, met wat yoghurt. In de blender kun je er een gezond frisdrankje van maken. Zomaar als tussendoortje is het heerlijk … Lees meerRecept
Pikante kip, munt, veldsla en watermeloen
Wat ben ik gelukkig! Mijn nieuwe boek is er: “Veel Geluk Gewenst”. Ik ben er super trots op. Het is een boek dat ik met heel veel liefde geschreven heb … Lees meer
De elBulli Foundation is een non-profitorganisatie opgericht door de wereldberoemde chef-kok Ferran Adrià na de sluiting van zijn legendarische restaurant elBulli in 2011 … Lees meer
Misschien heb je het al gezien op mijn sociale media. Ik ben lichter aan het koken, met veel gezonde ingrediënten, en met veel groenten. Slaatjes, maar ook heerlijke gewokte of gestoomde groenten, of ik rooster ze in mijn oven … Lees meer
Lekker eten willen we toch allemaal? Nu de dagen toch weer flink aan het korten zijn, en we zelfs bijna aan oktober zitten, wil ik jullie op deze maandag weer inspireren met een aantal lekkere gerechten … Lees meer
Een quesadilla is een heerlijk traditioneel Mexicaans gerecht dat bestaat uit een tortilla (meestal gemaakt van maïs of tarwe) die dan wordt gevuld met kaas en soms andere ingrediënten zoals vlees, groenten of bonen … Lees meer
Ik ben veel aan het sporten, probeer gezond te eten, en niet teveel alcohol te drinken. Omdat ik echt wat gezonder wou worden en wat kilo’s verliezen. Ik verkoop zelf wijn, en ik geniet van een lekker glas, maar toch denk ik toch ook goed na tegenwoordig wat ik drink en hoeveel … Lees meer
Vandaag is de dag van de chocolademelk! Ik ken een kleine maar geniale truc om je warme choco nog lekkerder te maken. Een beetje grof zeezout toevoegen is altijd lekker bij chocolade, dat weet iedereen, en zeker als het donkere chocolade is … Lees meer
Dit is een soort van kwisvraagje. Wel eentje waarmee je jammer genoeg niks winnen kunt. Behalve mijn grootste respect. Want ik moet bekennen: ik moest zelf ook even opzoeken wat een hoagie precies was toen ik in de culinaire kalender zag dat vandaag ‘World Hoagie” dag was … Lees meer