Er is elke dag wel een “dag van”. En ik durf zo’n “dag van” dan wel eens te vieren op deze blog. Moederdag? Ik bak een taart van mama Anny! Dag van de pizza? Je kunt een receptje verwachten! En als het “dag van de watermeloen” is, want dat is het vandaag, dan haal ik heel graag toeters en bellen boven, confetti en feestmuziek, want laat die watermeloen toch echt één van mijn absolute lievelingsingrediënten zijn in de keuken.
Een heerlijke groente, die watermeloen. Ik zeg groente, want meloenen zijn eigenlijk geen fruit, maar groente. Maar ik snap ook wel als je meloenen fruit noemt, als je ze maar eet, want ze zijn supergezond. Een watermeloen bestaat voor meer dan 90 procent uit water. En water is gezond en dorstlessend. Dus als je aan het afvallen bent, eet zeker je stukje watermeloen, want met al dat water vult die lekker, zonder dat watermeloen teveel calorieën bevat.
Watermeloen bevat bètacaroteen, een bekende antioxidant, wat huidcellen die beschadigd zijn door de zon te herstellen. Werk je vaak buiten, eet dan voldoende watermeloen. Bovendien bevatten watermeloenen ook nog eens veel vitamine C, kalium en ijzer. Kalium is goed voor de nieren en werkt bloeddrukverlagend, dus als je last hebt van een te hoge bloeddruk, jaag je vooral niet op, maar maak eens een van de onderstaande receptjes.
Zoals jullie misschien al hebben gezien op mijn blog of socials, ben ik sinds dit voorjaar ambassadeur van Big Green Egg voor Vlaanderen. En daar ben ik oprecht fier op … Lees meer
Ik hou van lekker eten. Dat weten jullie. Er zijn weinig dingen waar ik zoveel plezier aan beleef als een verrassend diner in een goed restaurant. Ik ben ook de laatste om een creatieve chef tegen te spreken … Lees meer
Juli is voor veel mensen vakantietijd. En of je nu toch nog naar het buitenland op reis gaat, of gezellig in eigen land blijft, je leeft toch een beetje op een ander ritme, en het is niet altijd evident om dan ook nog eens op de lijn te letten … Lees meer
Wist je dat het op 3 juli Eat Your Beans Day is? Een dag die in de Verenigde Staten in het leven is geroepen om bonen eens ecxtra in de schijnwerpers te zetten … Lees meer
Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer
Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer
Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer
Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer