Would Be Chef gaat samenwerken met WW, het nieuwe Weight Watchers

Vanochtend mag ik echt super fijn nieuws aankondigen, want het komende jaar ga ik op Would Be Chef en via mijn sociale media elke maand een nieuw recept aanbieden dat helemaal past in de filosofie van WW.

WW, het nieuwe Weight Watchers, werkt nu al samen met internationale sterren als Oprah Winfrey, Kate Hudson en Robbie Williams, dus ik voelde me dan ook heel erg vereerd toen de mensen van WW mij een tijdje geleden contacteerden om samen eens na te denken over creatieve, lekkere, maar ook gezonde en evenwichtige recepten waarmee we de vele trouwe fans van WW en van Would Be Chef inspiratie voor elke dag zouden kunnen geven.

Ik ben ongelooflijk enthousiast om met WW aan de slag te mogen gaan, omdat ik mij helemaal kan vinden in hun missie om gezondheid en wellness toegankelijker te maken voor iedereen, door een programma aan te bieden dat makkelijk vol te houden is in het dagelijkse leven. WW gelooft net als ik in het vinden van de juiste balans: lekker eten, voldoende bewegen en meer tijd voor jezelf nemen.

Bij mij is de switch er overigens gekomen toen ik voor mijn ochtendshow met Kürt Rogiers ooit de Sint-Romboutstoren in Mechelen op moest rennen. Toen besefte ik plots dat mijn overgewicht mij echt parten speelde. Eerlijk: ik overleefde het nauwelijks. Mijn conditie was afschuwelijk en ik speelde echt met mijn gezondheid. Ik wilde gezonder gaan leven en ik maakte toen de klik. Door te wandelen en gezond te eten woog ik bijna 40 kilo minder in negen maanden.

Bij WW worden mensen op een gezonde manier gestimuleerd om de motivatie om anders te gaan leven bij zichzelf te vinden en er vervolgens een nieuwe levensstijl op te enten. Mijn ‘#MyWhy’ is duidelijk: ik ben een immense levensgenieter, die houdt van lekker eten, thuis en op restaurant, en dus af en toe ook wel eens zondigen wil, maar in de eerste plaats wil ik echt gezond in mijn vel zitten. Wandelen doe ik zoveel mogelijk. En als ik kook, dan probeer ik dat gezond te doen. Maar wel lekker. En met een geestige twist. Want ik wil nog heel lang van het goede leven kunnen genieten.

Vandaag verschijnt mijn eerste recept al: kabeljauw met een vinaigrette van sjalot, tomaat en komkommer, op een bedje van gesmolten spinazie. Makkelijk te bereiden, vol smaak, en lekker licht.

De diëtisten van WW zullen elk Would Be Chef gerecht ook SmartPoints-waarden toekennen, en leuke extra tips toevoegen. Hopelijk proberen jullie de recepten zelf ook uit, en kunnen we je stimuleren om zelf ook jouw ‘#MyWhy’ te vinden, en gezonder in je vel te gaan zitten. Veel succes! Want als ik het kan, dan kun jij het ook, en WW kan en wil daar zeker bij helpen en motiveren.

Voor meer informatie over WW, het nieuwe Weight Watchers surf naar de WW-website.