Would Be Chef gaat samenwerken met WW, het nieuwe Weight Watchers
Nieuws

Would Be Chef gaat samenwerken met WW, het nieuwe Weight Watchers

Vanochtend mag ik echt super fijn nieuws aankondigen, want het komende jaar ga ik op Would Be Chef en via mijn sociale media elke maand een nieuw recept aanbieden dat helemaal past in de filosofie van WW.

WW, het nieuwe Weight Watchers, werkt nu al samen met internationale sterren als Oprah Winfrey, Kate Hudson en Robbie Williams, dus ik voelde me dan ook heel erg vereerd toen de mensen van WW mij een tijdje geleden contacteerden om samen eens na te denken over creatieve, lekkere, maar ook gezonde en evenwichtige recepten waarmee we de vele trouwe fans van WW en van Would Be Chef inspiratie voor elke dag zouden kunnen geven.

Ik ben ongelooflijk enthousiast om met WW aan de slag te mogen gaan, omdat ik mij helemaal kan vinden in hun missie om gezondheid en wellness toegankelijker te maken voor iedereen, door een programma aan te bieden dat makkelijk vol te houden is in het dagelijkse leven. WW gelooft net als ik in het vinden van de juiste balans: lekker eten, voldoende bewegen en meer tijd voor jezelf nemen.

Bij mij is de switch er overigens gekomen toen ik voor mijn ochtendshow met Kürt Rogiers ooit de Sint-Romboutstoren in Mechelen op moest rennen. Toen besefte ik plots dat mijn overgewicht mij echt parten speelde. Eerlijk: ik overleefde het nauwelijks. Mijn conditie was afschuwelijk en ik speelde echt met mijn gezondheid. Ik wilde gezonder gaan leven en ik maakte toen de klik. Door te wandelen en gezond te eten woog ik bijna 40 kilo minder in negen maanden.

Bij WW worden mensen op een gezonde manier gestimuleerd om de motivatie om anders te gaan leven bij zichzelf te vinden en er vervolgens een nieuwe levensstijl op te enten. Mijn ‘#MyWhy’ is duidelijk: ik ben een immense levensgenieter, die houdt van lekker eten, thuis en op restaurant, en dus af en toe ook wel eens zondigen wil, maar in de eerste plaats wil ik echt gezond in mijn vel zitten. Wandelen doe ik zoveel mogelijk. En als ik kook, dan probeer ik dat gezond te doen. Maar wel lekker. En met een geestige twist. Want ik wil nog heel lang van het goede leven kunnen genieten.

KABELJAUW MET EEN VINAIGRETTE VAN SJALOT, TOMAAT EN KOMKOMMER, OP EEN BEDJE VAN GESMOLTEN SPINAZIE
Recept

Kabeljauw met een vinaigrette van sjalot, tomaat en komkommer op een bedje van gesmolten spinazie

Deze kabeljauw met tomaat, sjalot en komkommer op een bedje van spinazie is een licht gerecht boordevol smaak, dat ook snel en makkelijk te bereiden is.  Bereiding Stoom de kabeljauw 4 minuten op 80°, of in een stoommandje. Maak een superfijne brunoise van de gepelde tomaat, de sjalot en de komkommer, leng aan met 2 el witte wijnazijn en 1 el olijfolie, kruiden met peper en zout … Lees meer

Vandaag verschijnt mijn eerste recept al: kabeljauw met een vinaigrette van sjalot, tomaat en komkommer, op een bedje van gesmolten spinazie. Makkelijk te bereiden, vol smaak, en lekker licht.

De diëtisten van WW zullen elk Would Be Chef gerecht ook SmartPoints-waarden toekennen, en leuke extra tips toevoegen. Hopelijk proberen jullie de recepten zelf ook uit, en kunnen we je stimuleren om zelf ook jouw ‘#MyWhy’ te vinden, en gezonder in je vel te gaan zitten. Veel succes! Want als ik het kan, dan kun jij het ook, en WW kan en wil daar zeker bij helpen en motiveren.

Voor meer informatie over WW, het nieuwe Weight Watchers surf naar de WW-website.

Gerelateerde nieuwsberichten

Gevulde inktvis met couscous en kippengehakt

Speciaal weekje, speciaal menu

Deze week is een beetje speciaal. Op 11 november vieren we Wapenstilstand, een vrije dag in België, en veel mensen maken de brug. Ook Anke en ik doen dat, en ik geef het eerlijk toe: ik geniet er met volle teugen van, want ik zit een paar dagen in het heerlijke Barcelona … Lees meer

Azijnpissers niet welkom. Maar deze tip van Peter Goossens vergeet ik nooit.

Ik gebruik graag azijn in mijn keuken. Niet alleen in gerechten die per se een zure toets vragen, maar ook in hartige bereidingen durf ik er af en toe een flinke scheut bij te doen … Lees meer

Paté

🍂 Paté: herfst op je bord

Ik ben een grote liefhebber van paté, zeker van die boerse exemplaren waarin de stukjes vlees nog mooi hapbaar zijn. Het herfstseizoen, met al dat heerlijke wild, is daarvoor echt top … Lees meer

IMG_0208-Hockney-NR

Mag je kat mee-eten aan tafel?

Onze lieve kater Hockney is echt een schatje. Hij krijgt graag en veel aaikes, knuffels, hij racet door de gang en wij gaan er dan achteraan, vindt hij heerlijk, en af en toe mag hij zelfs mee in bed … Lees meer

Zo krijg je orde in je keuken, en rust in het hoofd!

Op donderdag 30 oktober is het officieel Checklist Day. En misschien vraag je je af: wat heeft dat nu te maken met een foodblog? Wel… alles! Boodschappenlijstjes zijn tenslotte ook checklists, en geloof me: zonder lijstjes zou mijn keuken al lang een chaos zijn … Lees meer

Een herfstvakantie vol heerlijke inspiratie

Het is weer herfstvakantie, en dat is goed nieuws. Heel veel kinderen waren er na acht weken school ook echt weer aan toe, en ik moet eerlijk zijn, ik na tien weken ochtendshow ook wel … Lees meer

10 plezante weetjes over Halloween

Halloween heeft zijn wortels niet in Amerika zoals wel meestal denken, maar wel in het oude Keltische festival Samhain, dat meer dan 2000 jaar geleden werd gevierd in Ierland en Schotland … Lees meer

Voor de jojo in mij is dit een lastige periode. Herkenbaar?

Augustus vorig jaar. Midden in de zomer. Toen heb ik een beslissing genomen die ik al vaker in mijn leven had genomen, maar deze keer voelde het anders … Lees meer