Wow! De nieuwe wereldster in de voeding is een kleine fiere Belg!
Nieuws

Wow! De nieuwe wereldster in de voeding is een kleine fiere Belg!

Applaus op alle banken de voorbije dagen, voor een heel klein, maar blijkbaar geniaal Belgisch koekje: het speculoos-koekje van Lotus. Al decennia lang is het de wereld aan het veroveren, en nu is blijkbaar ook bij de jonge generatie het succes de hoogste toppen aan het bereiken, want volgens de Britse krant The Guardian is Biscoff (want zo heet de speculoos van Lotus in het buitenland) echt de mega hit voor het komende kerstseizoen.

Op het sociale medium Tik Tok is er op dit moment aan de overkant van het Kanaal geen grotere hype als het over koken en eten gaat dan het lekkere speculoosje dat zijn oorsprong vond in het kleine Lembeke, in Oost-Vlaanderen. Heel veel jongeren, hobby-koks, en bekende influencers delen nu recepten met Vlaanderens populairste export-product. Wij snappen het wel, want we zijn er mee opgegroeid, maar tegelijk kijken we er toch naar met grote ogen.

Ikzelf vind het super bijzonder fijn hoor, omdat ik als kind al eens de fabriek van Lotus heb mogen bezoeken. De papa van één van mijn klasgenootjes zat toen in de directie, en die heeft ons toen eens rondgeleid in de bakkerij, en ik voelde me als Sjakie in de Chocoladefabriek. En twee jaar geleden mocht ik de fabriek nog eens opnieuw bezoeken, 35 jaar later. Het was gewoon bijzonder indrukwekkend om te zien. En nu lezen dat Biscoff stormenderhand de wereld verder verovert maakt me eigenlijk super trots. Mag het?

Wow! De nieuwe wereldster in de voeding is een kleine fiere Belg!

We zijn daar in tegenstelling tot veel andere wereldburgers soms te bescheiden in. Stoefen is ons vreemd. Maar eigenlijk mogen we fier zijn op Lotus. Een topbedrijf met een prachtig product, lekker en betaalbaar voor heel veel mensen. Onze bieren zij fantastisch, onze Duivels ook soms, onze frietjes en chocolaatjes zijn niet te versmaden. Maar het wereldsucces van Biscoff is indrukwekkend. Ik moet zeggen: dat maakt me fier om Belg te zijn!

Dit is trouwens mijn  favoriete taart met de Biscoff van Lotus. Eén van de meest bezochte recepten op deze foodblog!

Mijn romige speculoostaart met gekaramelliseerde appeltjes
Recept

Mijn romige speculoostaart met gekaramelliseerde appeltjes

Ik ben, zoals bijna alle Belgen, en heel veel mensen buiten ons kleine landje, een grote liefhebber van de speculoos van Lotus.  Het moederbedrijf uit het Oost-Vlaamse Lembeke is niet  voor niks één van de meest bloeiende Belgische bedrijven uit de voedingsindustrie. Sinds enkele jaren is ook de speculoospasta een wereldhit … Lees meer

Gerelateerde nieuwsberichten

3-palacio-arrriluce-hotel-lujo-bilbao-getxo-fachada.jpg

Weg uit Barcelona. We gaan een droomreisje maken! #advertentie

De zomer is voor ons nu al meer dan tien jaar: genieten in Barcelona. Het is heerlijk om een eigen flat te hebben in deze prachtige stad. Als je eigen kleren in de kast hangen, je glazen staan te blinken om gevuld te worden, en je kunt slapen in je eigen bed, dan voel je je de koning te rijk … Lees meer

Word je van tequila sneller dronken? En waarom?

Ik heb van een van mijn beste vrienden in Barcelona een mooie fles top-tequila gekregen in de vorm van een cactus. Een fles in terracotta die er prachtig uitziet … Lees meer

10 ingrediënten die je nooit in de diepvriezer mag bewaren!

Het is uiteraard een goed idee om veel lekkers in de diepvriezer te bewaren. Ik heb voor noodgevallen altijd allerlei fijne producten klaarzitten waarmee je mooie gerechten maken kunt wanneer er onverwacht vrienden komen binnenvallen … Lees meer

Weet jij wat kardemom is en waar je het voor gebruikt?

Soms zie je in een recept kruiden of specerijen staat die je helemaal niet kent. Kardemom is er misschien eentje van. Het wordt bij ons niet zo vaak gebruikt maar in veel keukens is het een essentieel ingrediënt … Lees meer

De 10 fruitsoorten met het minste calorieën

Dit zijn de 10 fruitsoorten met het minste calorieën

Fruit eten is erg gezond, dus je moet minstens twee stukken fruit eten per dag, hoor je experts al heel je leven zeggen. Dat klopt, want fruit zit vol vezels en vitaminen … Lees meer

Zo gaan slimme obers om met lastige klanten

Ik ken nogal wat mensen die in de horeca erken, en ik hoor van hen wel eens verhalen van lastige klanten. Mensen zijn vandaag veel mondiger dan ooit en kunnen soms echt vervelend doen … Lees meer

Kun je dik worden van tandpasta? En kun je een overdosis nemen?

Ik vond het hilarisch: iemand zei me een tijdje geleden dat je echt wel moet uitkijken met teveel tandenpoetsen als je niet dik wil worden, omdat er in tandpasta best veel calorieën kunnen zitten … Lees meer

Waterkan

Pure verwennerij in de zomer: maak zelf fruitwater

In België was het weer nog niet zo goed de voorbije week. Maar in Barcelona was het heerlijk: lekker veel zon en al bij al aangename temperaturen, heel zomers, maar in tegenstelling tot de voorbije twee jaar voorlopig nog niet bloedheet … Lees meer