Wow! De nieuwe wereldster in de voeding is een kleine fiere Belg!
Nieuws

Wow! De nieuwe wereldster in de voeding is een kleine fiere Belg!

Applaus op alle banken de voorbije dagen, voor een heel klein, maar blijkbaar geniaal Belgisch koekje: het speculoos-koekje van Lotus. Al decennia lang is het de wereld aan het veroveren, en nu is blijkbaar ook bij de jonge generatie het succes de hoogste toppen aan het bereiken, want volgens de Britse krant The Guardian is Biscoff (want zo heet de speculoos van Lotus in het buitenland) echt de mega hit voor het komende kerstseizoen.

Op het sociale medium Tik Tok is er op dit moment aan de overkant van het Kanaal geen grotere hype als het over koken en eten gaat dan het lekkere speculoosje dat zijn oorsprong vond in het kleine Lembeke, in Oost-Vlaanderen. Heel veel jongeren, hobby-koks, en bekende influencers delen nu recepten met Vlaanderens populairste export-product. Wij snappen het wel, want we zijn er mee opgegroeid, maar tegelijk kijken we er toch naar met grote ogen.

Ikzelf vind het super bijzonder fijn hoor, omdat ik als kind al eens de fabriek van Lotus heb mogen bezoeken. De papa van één van mijn klasgenootjes zat toen in de directie, en die heeft ons toen eens rondgeleid in de bakkerij, en ik voelde me als Sjakie in de Chocoladefabriek. En twee jaar geleden mocht ik de fabriek nog eens opnieuw bezoeken, 35 jaar later. Het was gewoon bijzonder indrukwekkend om te zien. En nu lezen dat Biscoff stormenderhand de wereld verder verovert maakt me eigenlijk super trots. Mag het?

Wow! De nieuwe wereldster in de voeding is een kleine fiere Belg!

We zijn daar in tegenstelling tot veel andere wereldburgers soms te bescheiden in. Stoefen is ons vreemd. Maar eigenlijk mogen we fier zijn op Lotus. Een topbedrijf met een prachtig product, lekker en betaalbaar voor heel veel mensen. Onze bieren zij fantastisch, onze Duivels ook soms, onze frietjes en chocolaatjes zijn niet te versmaden. Maar het wereldsucces van Biscoff is indrukwekkend. Ik moet zeggen: dat maakt me fier om Belg te zijn!

Dit is trouwens mijn  favoriete taart met de Biscoff van Lotus. Eén van de meest bezochte recepten op deze foodblog!

Mijn romige speculoostaart met gekaramelliseerde appeltjes

Gerelateerde nieuwsberichten

Via Veneto

Waarom ik steeds vaker afhaak bij tasting menu’s

Ik hou van lekker eten. Dat weten jullie. Er zijn weinig dingen waar ik zoveel plezier aan beleef als een verrassend diner in een goed restaurant. Ik ben ook de laatste om een creatieve chef tegen te spreken … Lees meer

VAKANTIE EN NIKS BIJKOMEN: 3 SLIMME TRUCS!

Vakantie en niks bijkomen: 3 slimme trucs!

Juli is voor veel mensen vakantietijd. En of je nu toch nog naar het buitenland op reis gaat, of gezellig in eigen land blijft, je leeft toch een beetje op een ander ritme, en het is niet altijd evident om dan ook nog eens op de lijn te letten … Lees meer

Eat Your Beans Day – waarom bonen je nieuwe beste vriend in de keuken zijn

Wist je dat het op 3 juli Eat Your Beans Day is? Een dag die in de Verenigde Staten in het leven is geroepen om bonen eens ecxtra in de schijnwerpers te zetten … Lees meer

Zalige verjaardagsplannen vandaag

Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer

Mosselambassadeur Sven Ornelis

De eerste Zeeuwse mosselen van 2025: een smakelijk begin van de zomer #advertentie

Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer

Groot nieuws: ik ben ambassadeur voor Big Green Egg Vlaanderen! 🔥 #advertentie Would Be Chef Sven Ornelis6

Groot nieuws: ik ben ambassadeur voor Big Green Egg Vlaanderen! 🔥 #advertentie

Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer

ben-libby-WjW97Z5BpVA-unsplash

Aardappelen: gezond, lokaal en ten onrechte onderschat

Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer

Scherm­afbeelding 2025-05-10 om 12.24.19

Mis niets & schrijf je in voor de Would Be Chef nieuwsbrief!

Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer