Zo overleeft je taart een autorit volgens Bakker Gerry

Vorige week schreef ik een artikel over een nieuw initiatief van de Responsible Young Drivers. Die hebben namelijk een taartje en een campagne gelanceerd: de Safety Cake. Uit een enquête van iVOX blijkt immers dat 87 procent van de chauffeurs hun rijgedrag serieus aanpassen wanneer ze eten, bijvoorbeeld pizza’s, nasi goreng van bij de Chinees, frietjes van de frituur of een lekkere taart vervoeren op de passagierszetel. En daarom hebben ze dus een fragiel taartje ontwikkeld: de Safety Cake. Om ons er bewust van te maken dat het toch te zot is dat we voorzichtiger rijden met voedsel dan met passagiers op de stoel naast ons.

Toen ik er een artikel over schreef kwamen er best veel reacties binnen van lezers die tips hadden over hoe je het best taart kunt vervoeren zonder dat de slagroom tegen het deksel. Maar de beste tips kwamen wel van Bakker Gerry. Deze sympathieke bakker uit het Oost-Vlaamse Eksaarde heeft enkele jaren geleden een rubriek gehad in mijn toenmalige ochtendshow op Qmusic. Elke week bracht hij een toepasselijke taart naar een Bekende Vlaming die dat verdiende. Gerry weet dus wel hoe je een taart moet transporteren. Hij stuurde me enkele tips.

De tips van Gerry waardoor je taart de autorit zal overleven

 

  1. Zorg ervoor dat de gebakjes of de taart in een niet te grote taartdoos zitten, dit voorkomt het verschuiven in de doos zelf.
  2. Bij grote taarten moet je aan je bakker even vragen om die mee te geven in een isomo doos. Naast het karton dat uitsteekt onder de taart steekt Bakker Gerrry dan altijd tandenstokers in de isomo om de taart te fixeren.
  3. Zet nooit twee taartdozen op elkaar in de auto, de kans is echt te groot dat deze van elkaar gaan schuiven. En zeker niet wanneer ze in een draagtas zitten, want dan kun je er echt donder op zeggen dat ze gaan schuiven.
  4. Zet de taartdoos steeds op het voetgedeelte vooraan of achteraan van je wagen, daar is namelijk het meest vlakke oppervlakte in je wagen. Dat voorkomt schuiven.
  5. Probeer naast de taartdoos steeds iets te leggen waardoor je de doos fixeert. Zo bestaat er minder kans dat de doos gaat schuiven. Ook wanneer je de doos in je autokoffer zet: je kunt er best altijd wat stevige spullen naast zetten om schuiven te voorkomen.