Zo overleeft je taart een autorit volgens Bakker Gerry
Nieuws

Zo overleeft je taart een autorit volgens Bakker Gerry

Vorige week schreef ik een artikel over een nieuw initiatief van de Responsible Young Drivers. Die hebben namelijk een taartje en een campagne gelanceerd: de Safety Cake. Uit een enquête van iVOX blijkt immers dat 87 procent van de chauffeurs hun rijgedrag serieus aanpassen wanneer ze eten, bijvoorbeeld pizza’s, nasi goreng van bij de Chinees, frietjes van de frituur of een lekkere taart vervoeren op de passagierszetel. En daarom hebben ze dus een fragiel taartje ontwikkeld: de Safety Cake. Om ons er bewust van te maken dat het toch te zot is dat we voorzichtiger rijden met voedsel dan met passagiers op de stoel naast ons.

Hoe een klein gebakje levens kan redden...
Nieuws

Hoe een klein gebakje levens kan redden…

Taart is uiteraard lekker. Taart is zoet. Taart is gezellig. Taart is feest. Maar is taart gezond? Dat valt natuurlijk te betwijfelen. En toch…  het taartje waar de Responsible Young Drivers samen met Renault België-Luxemburg mee uitpakken is meer dan gezond, want het zou echt zelfs eens levens kunnen redden … Lees meer

Toen ik er een artikel over schreef kwamen er best veel reacties binnen van lezers die tips hadden over hoe je het best taart kunt vervoeren zonder dat de slagroom tegen het deksel. Maar de beste tips kwamen wel van Bakker Gerry. Deze sympathieke bakker uit het Oost-Vlaamse Eksaarde heeft enkele jaren geleden een rubriek gehad in mijn toenmalige ochtendshow op Qmusic. Elke week bracht hij een toepasselijke taart naar een Bekende Vlaming die dat verdiende. Gerry weet dus wel hoe je een taart moet transporteren. Hij stuurde me enkele tips.

De tips van Gerry waardoor je taart de autorit zal overleven

  1. Zorg ervoor dat de gebakjes of de taart in een niet te grote taartdoos zitten, dit voorkomt het verschuiven in de doos zelf.
  2. Bij grote taarten moet je aan je bakker even vragen om die mee te geven in een isomo doos. Naast het karton dat uitsteekt onder de taart steekt Bakker Gerrry dan altijd tandenstokers in de isomo om de taart te fixeren.
  3. Zet nooit twee taartdozen op elkaar in de auto, de kans is echt te groot dat deze van elkaar gaan schuiven. En zeker niet wanneer ze in een draagtas zitten, want dan kun je er echt donder op zeggen dat ze gaan schuiven.
  4. Zet de taartdoos steeds op het voetgedeelte vooraan of achteraan van je wagen, daar is namelijk het meest vlakke oppervlakte in je wagen. Dat voorkomt schuiven.
  5. Probeer naast de taartdoos steeds iets te leggen waardoor je de doos fixeert. Zo bestaat er minder kans dat de doos gaat schuiven. Ook wanneer je de doos in je autokoffer zet: je kunt er best altijd wat stevige spullen naast zetten om schuiven te voorkomen.
Zo overleeft je taart een autorit volgens Bakker Gerry

Gerelateerde nieuwsberichten

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer