Zo overleeft je taart een autorit volgens Bakker Gerry
Nieuws

Zo overleeft je taart een autorit volgens Bakker Gerry

Vorige week schreef ik een artikel over een nieuw initiatief van de Responsible Young Drivers. Die hebben namelijk een taartje en een campagne gelanceerd: de Safety Cake. Uit een enquête van iVOX blijkt immers dat 87 procent van de chauffeurs hun rijgedrag serieus aanpassen wanneer ze eten, bijvoorbeeld pizza’s, nasi goreng van bij de Chinees, frietjes van de frituur of een lekkere taart vervoeren op de passagierszetel. En daarom hebben ze dus een fragiel taartje ontwikkeld: de Safety Cake. Om ons er bewust van te maken dat het toch te zot is dat we voorzichtiger rijden met voedsel dan met passagiers op de stoel naast ons.

Hoe een klein gebakje levens kan redden...
Nieuws

Hoe een klein gebakje levens kan redden…

Taart is uiteraard lekker. Taart is zoet. Taart is gezellig. Taart is feest. Maar is taart gezond? Dat valt natuurlijk te betwijfelen. En toch…  het taartje waar de Responsible Young Drivers samen met Renault België-Luxemburg mee uitpakken is meer dan gezond, want het zou echt zelfs eens levens kunnen redden … Lees meer

Toen ik er een artikel over schreef kwamen er best veel reacties binnen van lezers die tips hadden over hoe je het best taart kunt vervoeren zonder dat de slagroom tegen het deksel. Maar de beste tips kwamen wel van Bakker Gerry. Deze sympathieke bakker uit het Oost-Vlaamse Eksaarde heeft enkele jaren geleden een rubriek gehad in mijn toenmalige ochtendshow op Qmusic. Elke week bracht hij een toepasselijke taart naar een Bekende Vlaming die dat verdiende. Gerry weet dus wel hoe je een taart moet transporteren. Hij stuurde me enkele tips.

De tips van Gerry waardoor je taart de autorit zal overleven

  1. Zorg ervoor dat de gebakjes of de taart in een niet te grote taartdoos zitten, dit voorkomt het verschuiven in de doos zelf.
  2. Bij grote taarten moet je aan je bakker even vragen om die mee te geven in een isomo doos. Naast het karton dat uitsteekt onder de taart steekt Bakker Gerrry dan altijd tandenstokers in de isomo om de taart te fixeren.
  3. Zet nooit twee taartdozen op elkaar in de auto, de kans is echt te groot dat deze van elkaar gaan schuiven. En zeker niet wanneer ze in een draagtas zitten, want dan kun je er echt donder op zeggen dat ze gaan schuiven.
  4. Zet de taartdoos steeds op het voetgedeelte vooraan of achteraan van je wagen, daar is namelijk het meest vlakke oppervlakte in je wagen. Dat voorkomt schuiven.
  5. Probeer naast de taartdoos steeds iets te leggen waardoor je de doos fixeert. Zo bestaat er minder kans dat de doos gaat schuiven. Ook wanneer je de doos in je autokoffer zet: je kunt er best altijd wat stevige spullen naast zetten om schuiven te voorkomen.
Zo overleeft je taart een autorit volgens Bakker Gerry

Gerelateerde nieuwsberichten

Nakd POS material Protein Magazine Key Visual (2)-1 YES

Nieuw! nākd. Protein Bars #advertentie

Ik ben sinds jaar en dag fiere ambassadeur van nākd. Voor iemand als ik, die vaak onderweg is, wisselende uren heeft met vroege ochtendshows en late DJ-sets en veel gewandel tussendoor zijn de raw bars van nākd … Lees meer

Wat zijn de precieze kooktijden voor eieren?

Een eitje bij het ontbijt is altijd lekker. Maar wat zijn de precieze kooktijden? Weet jij het uit je blote hoofd? Een kleine reminder… Zachtgekookt ei: Ongeveer 4-5 minuten … Lees meer

Toast Tomate Crevette met de KitchenAid Toaster #collab

Wereld toast dag, enkele slimme en lekkere recepten

Het is makkelijk en lekker. Het is feestelijk in het weekend. En het is een easy manier om oud brood toch weer lekker te krijgen: de broodrooster helpt je om van elke ontbijt iets lekkers te maken … Lees meer

Hoe ben je zeker dat je chocolade soufflé niet mislukt

28 februari is chocolade soufflé dag. Het maken van een perfecte chocolade soufflé kan een grote uitdaging zijn, maar als je het goed doet is het zo ontzettend lekker … Lees meer

Breaking news: dit zijn de (nieuwe) sterren in de Michelin Gids

Daarnet werd in Antwerpen de nieuwe Michelin gids voorgesteld. Altijd een spannend moment voor de chefs die natuurlijk hopen dat ze voor hun restaurants een ster, misschien twee, en wie weet drie sterren kunnen binnenhalen … Lees meer

Mom with her 4 years old daughter are cooking in the kitchen to Mothers day

Een verschrikkelijk lekker weekmenu voor de schrikkelweek

Deze week krijgen we een dagje extra. Eens om de vier jaar komt er in een schrikkeljaar een 29ste februari bij, en dat is deze week dus het geval. Dat is dus een dagje langer werken, ja … Lees meer

Welkom in Barcelona!

Dit wordt mijn nieuwe boek dat binnenkort verschijnt

Sinds het begin van de kerstvakantie ben ik begonnen aan het boek dat ik al lang heb aangekondigd, en waar blijkbaar veel mensen zitten op te wachten. Eindelijk is het zover: Mijn “Barcelona boek” komt er aan … Lees meer

Kun je zachte aardappelen met scheuten nog eten?

Herken je deze situatie? Je hebt een zak aardappelen gekocht, krieltjes bijvoorbeeld, en gebruikt net genoeg aardappelen voor een paar maaltijden, en dan verlies je de zak even uit het oog … Lees meer