Vorige week schreef ik een artikel over een nieuw initiatief van de Responsible Young Drivers. Die hebben namelijk een taartje en een campagne gelanceerd: de Safety Cake. Uit een enquête van iVOX blijkt immers dat 87 procent van de chauffeurs hun rijgedrag serieus aanpassen wanneer ze eten, bijvoorbeeld pizza’s, nasi goreng van bij de Chinees, frietjes van de frituur of een lekkere taart vervoeren op de passagierszetel. En daarom hebben ze dus een fragiel taartje ontwikkeld: de Safety Cake. Om ons er bewust van te maken dat het toch te zot is dat we voorzichtiger rijden met voedsel dan met passagiers op de stoel naast ons.
Taart is uiteraard lekker. Taart is zoet. Taart is gezellig. Taart is feest. Maar is taart gezond? Dat valt natuurlijk te betwijfelen. En toch… het taartje waar de Responsible Young Drivers samen met Renault België-Luxemburg mee uitpakken is meer dan gezond, want het zou echt zelfs eens levens kunnen redden … Lees meer
Nieuws
Hoe een klein gebakje levens kan redden…
Toen ik er een artikel over schreef kwamen er best veel reacties binnen van lezers die tips hadden over hoe je het best taart kunt vervoeren zonder dat de slagroom tegen het deksel. Maar de beste tips kwamen wel van Bakker Gerry. Deze sympathieke bakker uit het Oost-Vlaamse Eksaarde heeft enkele jaren geleden een rubriek gehad in mijn toenmalige ochtendshow op Qmusic. Elke week bracht hij een toepasselijke taart naar een Bekende Vlaming die dat verdiende. Gerry weet dus wel hoe je een taart moet transporteren. Hij stuurde me enkele tips.
Altijd al gedacht dat je eens een van mijn boeken wilde kopen voor jezelf, of om cadeau te doen? Dan is deze week een goed moment. Tot eind januari kun je al mijn boeken kopen aan twintig procent korting … Lees meer
Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer
16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer
Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer
De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer
Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer
Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer
December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer