Vorige week schreef ik een artikel over een nieuw initiatief van de Responsible Young Drivers. Die hebben namelijk een taartje en een campagne gelanceerd: de Safety Cake. Uit een enquête van iVOX blijkt immers dat 87 procent van de chauffeurs hun rijgedrag serieus aanpassen wanneer ze eten, bijvoorbeeld pizza’s, nasi goreng van bij de Chinees, frietjes van de frituur of een lekkere taart vervoeren op de passagierszetel. En daarom hebben ze dus een fragiel taartje ontwikkeld: de Safety Cake. Om ons er bewust van te maken dat het toch te zot is dat we voorzichtiger rijden met voedsel dan met passagiers op de stoel naast ons.
Taart is uiteraard lekker. Taart is zoet. Taart is gezellig. Taart is feest. Maar is taart gezond? Dat valt natuurlijk te betwijfelen. En toch… het taartje waar de Responsible Young Drivers samen met Renault België-Luxemburg mee uitpakken is meer dan gezond, want het zou echt zelfs eens levens kunnen redden … Lees meer
Nieuws
Hoe een klein gebakje levens kan redden…
Toen ik er een artikel over schreef kwamen er best veel reacties binnen van lezers die tips hadden over hoe je het best taart kunt vervoeren zonder dat de slagroom tegen het deksel. Maar de beste tips kwamen wel van Bakker Gerry. Deze sympathieke bakker uit het Oost-Vlaamse Eksaarde heeft enkele jaren geleden een rubriek gehad in mijn toenmalige ochtendshow op Qmusic. Elke week bracht hij een toepasselijke taart naar een Bekende Vlaming die dat verdiende. Gerry weet dus wel hoe je een taart moet transporteren. Hij stuurde me enkele tips.
Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer
Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer
Vandaag is het Brotherday, en dus zet ik met plezier mijn lieve broer Arn eens in de bloemetjes. Net als ik is hij een levensgenieter pur sang. Hij schrijft dan wel geen kookboeken (dat laat hij aan mij over), maar koken kan hij ook wel als de beste – samen met zijn lieve vrouw Nathalie … Lees meer
Elk jaar op 15 mei vieren chocoladeliefhebbers in de Verenigde Staten – en steeds vaker ook daarbuiten – National Chocolate Chip Day. Deze dag staat volledig in het teken van misschien wel de populairste toevoeging aan koekjes, muffins, ijs en talloze andere desserts: de chocoladechip … Lees meer
Ik probeer veel te sporten en gezond te leven, maar ik wil ook absoluut niet met honger rondlopen, dus ben ik zoals veel mensen een snacker. Niet per se uit pure goesting, maar als het zoals bij mij druk is en ik snel iets nodig heb dat me energie geeft én me goed laat voelen, dan ben ik zoals jullie weten een echte fan van nākd … Lees meer
Ik zal maar bekennen: garnalen zijn voor mij echte toppers in de keuken. Ze zijn elegant, snel klaar en ze geven meteen een verfijnde toets aan elk gerecht … Lees meer
Eerlijk? Ik kan wel eens genieten van een glaasje Moscato, maar criticasters noemen het de limonade onder de wijnen. Moscato is dan ook een zoete, licht mousserende wijn die wordt gemaakt van de Muscat-druif, een van de oudste druivensoorten ter wereld … Lees meer
Ik was vorig jaar bij vrienden in het Zuiden van Frankrijk en ik zou bij hen koken met de ingrediënten die ze in huis hadden. De frigo zat vol met lekkers: onder andere een prachtige lamsbout … Lees meer