Al jaren wordt er door bepaalde drukkingsgroepen geklaagd in Barcelona over het teveel aan toeristen. Vooral het type “zatte Britse vrijgezellengroep” werkt de lokale bevolking danig op de heupen. En sommige wijken kreunen ook echt onder de overlast.
Net als in Amsterdam en Venetië worden er daarom steeds meer ontradende maatregelen getroffen. Er wordt nauwelijks nog promotie gemaakt voor de stad als toeristische bestemming. En waar het kan worden toeristische de taksen verhoogd.
Dat zou nu ook in Barcelona het plan zijn. Nu betalen toeristen 1,1 euro taks per overnachting, maar dat zou opgetrokken worden met 4 euro per nacht. Dat zou de manier zijn om toeristen een verblijf in Barcelona af te raden. Of dat effectief zal helpen om de toeristen weg te houden uit de stad, durf ik ten zeerste te betwijfelen. Op weekbasis zou je per persoon dus 35 euro extra betalen. Dat zullen de meeste toeristen wel aankunnen.
Hoe dan ook: Barcelona is een zalige stad om naartoe te gaan. Maar doe het respectvol voor de lokale bevolking. En vooral: ga eens weg van de platgetreden paden. Er is meer dan de Ramblas, Barceloneta of de Sagrada Familia. Ga eens andere wijken ontdekken. Trek je wandelschoenen aan en ga eens de hogergelegen wijken als Gracia en Sarria ontdekken, of trek eens de bergen in. Als je tips wil over de leuke plekjes in Barcelona ga dan eens naar mijn Barcelona Special
Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer
16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer
Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer
De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer
Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer
Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer
December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer
Ik ben sinds jaar en dag een grote fan en ambassadeur van mosselen. Van de start van het mosselseizoen (soms al begin juni) tot aan het einde, in februari, zijn ze superlekker, en staan ze een paar keer per maand op ons menu … Lees meer