Al jaren wordt er door bepaalde drukkingsgroepen geklaagd in Barcelona over het teveel aan toeristen. Vooral het type “zatte Britse vrijgezellengroep” werkt de lokale bevolking danig op de heupen. En sommige wijken kreunen ook echt onder de overlast.
Net als in Amsterdam en Venetië worden er daarom steeds meer ontradende maatregelen getroffen. Er wordt nauwelijks nog promotie gemaakt voor de stad als toeristische bestemming. En waar het kan worden toeristische de taksen verhoogd.
Dat zou nu ook in Barcelona het plan zijn. Nu betalen toeristen 1,1 euro taks per overnachting, maar dat zou opgetrokken worden met 4 euro per nacht. Dat zou de manier zijn om toeristen een verblijf in Barcelona af te raden. Of dat effectief zal helpen om de toeristen weg te houden uit de stad, durf ik ten zeerste te betwijfelen. Op weekbasis zou je per persoon dus 35 euro extra betalen. Dat zullen de meeste toeristen wel aankunnen.
Hoe dan ook: Barcelona is een zalige stad om naartoe te gaan. Maar doe het respectvol voor de lokale bevolking. En vooral: ga eens weg van de platgetreden paden. Er is meer dan de Ramblas, Barceloneta of de Sagrada Familia. Ga eens andere wijken ontdekken. Trek je wandelschoenen aan en ga eens de hogergelegen wijken als Gracia en Sarria ontdekken, of trek eens de bergen in. Als je tips wil over de leuke plekjes in Barcelona ga dan eens naar mijn Barcelona Special
Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer
Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer
Mag ik u allen een zalig paasweekend toewensen. Dit weekend komen de klokken samen met de paashaas voor chocolade vreugde zorgen. En in veel families zal er dit weekend niet alleen naar eitjes gezocht worden, maar ook lekkere gegeten worden … Lees meer
Vorig jaar al heb ik jullie laten weten dat ik er eindelijk zou aan beginnen, aan mijn Barcelona boek. Sinds we er tien jaar geleden een flatje hebben gekocht zijn we grote fans geworden van de prachtige stad aan de Middellandse zee, de hoofdstad van Catalonië … Lees meer
Ik ben sinds jaar en dag fiere ambassadeur van nākd. Voor iemand als ik, die vaak onderweg is, wisselende uren heeft met vroege ochtendshows en late DJ-sets en veel gewandel tussendoor zijn de raw bars van nākd … Lees meer
Een eitje bij het ontbijt is altijd lekker. Maar wat zijn de precieze kooktijden? Weet jij het uit je blote hoofd? Een kleine reminder… Zachtgekookt ei: Ongeveer 4-5 minuten … Lees meer
Het is makkelijk en lekker. Het is feestelijk in het weekend. En het is een easy manier om oud brood toch weer lekker te krijgen: de broodrooster helpt je om van elke ontbijt iets lekkers te maken … Lees meer
28 februari is chocolade soufflé dag. Het maken van een perfecte chocolade soufflé kan een grote uitdaging zijn, maar als je het goed doet is het zo ontzettend lekker … Lees meer