Zo wil Barcelona de toeristen wegjagen

Al jaren wordt er door bepaalde drukkingsgroepen geklaagd in Barcelona over het teveel aan toeristen. Vooral het type “zatte Britse vrijgezellengroep” werkt de lokale bevolking danig op de heupen. En sommige wijken kreunen ook echt onder de overlast.

Net als in Amsterdam en Venetië worden er daarom steeds meer ontradende maatregelen getroffen. Er wordt nauwelijks nog promotie gemaakt voor de stad als toeristische bestemming. En waar het kan worden toeristische de taksen verhoogd.

Dat zou nu ook in Barcelona het plan zijn. Nu betalen toeristen 1,1 euro taks per overnachting, maar dat zou opgetrokken worden met 4 euro per nacht. Dat zou de manier zijn om toeristen een verblijf in Barcelona af te raden. Of dat effectief zal helpen om de toeristen weg te houden uit de stad, durf ik ten zeerste te betwijfelen. Op weekbasis zou je per persoon dus 35 euro extra betalen. Dat zullen de meeste toeristen wel aankunnen.

Hoe dan ook: Barcelona is een zalige stad om naartoe te gaan. Maar doe het respectvol voor de lokale bevolking. En vooral: ga eens weg van de platgetreden paden. Er is meer dan de Ramblas, Barceloneta of de Sagrada Familia. Ga eens andere wijken ontdekken. Trek je wandelschoenen aan en ga eens de hogergelegen wijken als Gracia en Sarria ontdekken, of trek eens de bergen in. Als je tips wil over de leuke plekjes in Barcelona ga dan eens naar mijn Barcelona Special