Zo wil Barcelona de toeristen wegjagen
Nieuws

Zo wil Barcelona de toeristen wegjagen

Al jaren wordt er door bepaalde drukkingsgroepen geklaagd in Barcelona over het teveel aan toeristen. Vooral het type “zatte Britse vrijgezellengroep” werkt de lokale bevolking danig op de heupen. En sommige wijken kreunen ook echt onder de overlast.

Net als in Amsterdam en Venetië worden er daarom steeds meer ontradende maatregelen getroffen. Er wordt nauwelijks nog promotie gemaakt voor de stad als toeristische bestemming. En waar het kan worden toeristische de taksen verhoogd.

Dat zou nu ook in Barcelona het plan zijn. Nu betalen toeristen 1,1 euro taks per overnachting, maar dat zou opgetrokken worden met 4 euro per nacht. Dat zou de manier zijn om toeristen een verblijf in Barcelona af te raden. Of dat effectief zal helpen om de toeristen weg te houden uit de stad, durf ik ten zeerste te betwijfelen. Op weekbasis zou je per persoon dus 35 euro extra betalen. Dat zullen de meeste toeristen wel aankunnen.

Hoe dan ook: Barcelona is een zalige stad om naartoe te gaan. Maar doe het respectvol voor de lokale bevolking. En vooral: ga eens weg van de platgetreden paden. Er is meer dan de Ramblas, Barceloneta of de Sagrada Familia. Ga eens andere wijken ontdekken. Trek je wandelschoenen aan en ga eens de hogergelegen wijken als Gracia en Sarria ontdekken, of trek eens de bergen in. Als je tips wil over de leuke plekjes in Barcelona ga dan eens naar mijn Barcelona Special

Gerelateerde nieuwsberichten

ben-libby-WjW97Z5BpVA-unsplash

Aardappelen: gezond, lokaal en ten onrechte onderschat

Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer

Scherm­afbeelding 2025-05-10 om 12.24.19

Mis niets & schrijf je in voor de Would Be Chef nieuwsbrief!

Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer

AI0A2732

Brotherday – voor mijn broer Arn

Vandaag is het Brotherday, en dus zet ik met plezier mijn lieve broer Arn eens in de bloemetjes. Net als ik is hij een levensgenieter pur sang. Hij schrijft dan wel geen kookboeken (dat laat hij aan mij over), maar koken kan hij ook wel als de beste – samen met zijn lieve vrouw Nathalie … Lees meer

National Chocolate Chip Day: een ode aan een geliefde lekkernij

Elk jaar op 15 mei vieren chocoladeliefhebbers in de Verenigde Staten – en steeds vaker ook daarbuiten – National Chocolate Chip Day. Deze dag staat volledig in het teken van misschien wel de populairste toevoeging aan koekjes, muffins, ijs en talloze andere desserts: de chocoladechip … Lees meer

Nakd_Lifestyle image_Fruit & Fibre bars_Apple & Strawberry_SP (1)

Verantwoord snacken was nog nooit zo lekker: ontdek de nieuwe nākd. Fruit & Fibre Bars #advertentie

Ik probeer veel te sporten en gezond te leven, maar ik wil ook absoluut niet met honger rondlopen, dus ben ik zoals veel mensen een snacker. Niet per se uit pure goesting, maar als het zoals bij mij druk is en ik snel iets nodig heb dat me energie geeft én me goed laat voelen, dan ben ik zoals jullie weten een echte fan van nākd … Lees meer

Zin in iets lichts, feestelijks en boordevol smaak? 7x recepten met garnalen

Ik zal maar bekennen: garnalen zijn voor mij echte toppers in de keuken. Ze zijn elegant, snel klaar en ze geven meteen een verfijnde toets aan elk gerecht … Lees meer

Wat is moscato wijn en is het echt lekker of niet?

Eerlijk? Ik kan wel eens genieten van een glaasje Moscato, maar criticasters noemen het de limonade onder de wijnen. Moscato is dan ook een zoete, licht mousserende wijn die wordt gemaakt van de Muscat-druif, een van de oudste druivensoorten ter wereld … Lees meer

Zo maak je de perfecte geroosterde lamsbout in de oven

Ik was vorig jaar bij vrienden in het Zuiden van Frankrijk en ik zou bij hen koken met de ingrediënten die ze in huis hadden. De frigo zat vol met lekkers: onder andere een prachtige lamsbout … Lees meer