Zonder deze powerboost kan ik de dag niet starten

Een paar jaar intussen. Zolang al drink ik elke ochtend heet water met daarin het sap van een citroen en verse gember. Sommigen noemen het een wonderdrankje. Maar mij helpt het gewoon om gezond leven. En ik wil de kilo’s ook altijd onder controle houden. Ook en zeker in coronatijden. Want net dan is deze lekkere thee echt een heel goed idee.

Zowel gember als citroen stimuleren uitstekend de thermogenese of warmteproductie in je lichaam waardoor je gewoon meer vet gaat verbranden. Gember is ook zeer geneeskrachtig en ontstekingsremmend en de antioxidanten en vitamine C van citroen reinigen je lichaam. Ideaal dus om gezond door het leven te gaan

Na een paar weken corona las ik wel een artikel dat me een klein beetje bezorgd maakte. Omdat het virus zo hard toesloeg in Spanje vreesde men dat onze bevoorrading van citroenen stil zou vallen (want die komen vaak van daar). En dat vond ik maar een zuur vooruitzicht: zo zonder m’n dagelijkse thee vallen. Maar dat bleek later vals alarm. Ik heb nooit zonder gezeten. Gelukkig maar.

Het recept voor m’n thee kun je trouwens hier vinden: recept gember- en citroenthee.