Zotte trends met cola om (niet te) missen
Nieuws

Zotte trends met cola om (niet te) missen

Als foodblogger wil je mee zijn met de trends, en zelfs al geloof je er zelf niet helemaal in, je wil wel weten welke zotte ideeën er zo allemaal leven. Op diverse social media platformen zie je soms zéééér bijzondere dingen voorbij komen over voeding en dranken.

Creatief zijn met cola is een trend die wel al een hele tijd bestaat, en in de ene trend geloof ik persoonlijk meer dan in de trend. Eén trend was “cola met melk”; je vult een glas halfvol cola en de andere helft met melk, je doet er een paar ijsblokjes bij en je drinkt een hippe alcoholvrije cocktail. Santé…

Andere bloggers pakken dan weer uit met een recept om “gezonde cola” te maken : ze mengen balsamicoazijn met spuitwater… dat laatste heb ik eens uitgeprobeerd, maar ik ben er toch niet ontzettend wild van.  Ik betwijfel dus een beetje of deze trends viraal gingen omwille van de verrukkelijke smaak of net het tegenovergestelde. Maar wie het eens proberen wil, ga je gang…

Een fijn gerecht om wél eens te maken is mijn kip met cola en ketchup. Ik weet dat culinaire specialisten dit gerecht belachelijk zullen vinden, maar probeer het eens één keertje, zeker met kinderen is het een lekkere topper !

Cola Kip
Recept

Doe eens zot: maak eens kip met cola en ketchup

Een fijn gerecht om eens met de kinderen en de kleinkinderen uit te proberen is deze kip met cola en ketchup. Ik weet wel dat culinaire specialisten dit gerecht belachelijk zullen vinden. En dat bezorgde ouders zullen zeggen dat het onverantwoord is om kinderen zoiets voor te schotelen. Maar: je hoeft het natuurlijk niet elke dag te maken … Lees meer

Gerelateerde nieuwsberichten

Zelf dumplings maken? Niet moeilijk!

Ik ben een grote fan van dumplings. Je kunt het deeg in de supermarkt kopen en dan zelf vullen met Aziatisch opgewerkt gemengd gehakt met knoflook, gember, lente-ui, sojasaus en sesamolie, of met een soortgelijke mengeling met gehakte garnalen en Aziatische smaakmakers … Lees meer

Geniale tip om je warme choco nog lekkerder te maken

Geniale tip om je warme choco nog lekkerder te maken

Vandaag is de dag van de chocolademelk!  Ik ken een kleine maar geniale truc om je warme choco nog lekkerder te maken. Een beetje grof zeezout toevoegen is altijd lekker bij chocolade, dat weet iedereen, en zeker als het donkere chocolade is … Lees meer

Kan zwarte chocolade tijdens een dieet?

Nu ik een kleine maand aan het diëten en extra aan het sporten ben, probeer ik met echte zondes wat voorzichtig te zijn. Ik drink veel minder wijn, wat best wel lastig is voor mij, want een glaasje of twee, drie bij het eten was een dagelijkse plezante gewoonte … Lees meer

Vier de nationale feestdag van Mexico met dit zalige eten!

16 september is de dag van de onafhankelijkheid in Mexico, een absolute feestdag daar. Ik ben gek op Mexicaans eten, zeker als het top is klaar gemaakt en niet al te spicy … Lees meer

Ken jij het verschil tussen linguini, spaghetti en tagliatelle?

Zondag 15 september is linguini dag (of “linguine dag”). Het is een soort pasta die afkomstig is uit Italië. Het lijkt wat op spaghetti, maar is platter en iets breder, met de vorm van een lang, dunne lint … Lees meer

Twee makkelijke tips tegen voedselverspilling

Vandaag is de dag tegen voedselverspilling. Het is iets waar ik het persoonlijk erg moeilijk mee heb: eten weggooien. Mijn grootouders en ouders hadden het namelijk niet ontzettend breed, dus ze konden niet zomaar doen wat ze wilden, duur eten of veel op restaurant gaan, maar er werd wel elke dag lekker gegeten … Lees meer

Ik neem je de komende weken mee op culinaire reis!

Liefste vrienden van Would Be Chef. We hebben het willen ontkennen, we vechten er tegen met alle positiviteit die we in ons hebben, maar de waarheid is nu wel duidelijk: de zomervakantie van 2024 ligt nu echt wel achter de rug … Lees meer

Hoe groot kunnen kreeften worden?

Deze zomer heb ik in Barcelona twee gerechten voor vier personen kunnen maken, een slaatje en een pasta, met één kreeft. Het was een gigantische Europese kreeft van wel 63 cm lang en meer dan twee kilo, die ik in een culinaire supermarkt op de kop kon tikken … Lees meer