Als foodblogger wil je mee zijn met de trends, en zelfs al geloof je er zelf niet helemaal in, je wil wel weten welke zotte ideeën er zo allemaal leven. Op diverse social media platformen zie je soms zéééér bijzondere dingen voorbij komen over voeding en dranken.
Creatief zijn met cola is een trend die wel al een hele tijd bestaat, en in de ene trend geloof ik persoonlijk meer dan in de andere. Eén trend was “cola met melk”; je vult een glas halfvol cola en de andere helft met melk, je doet er een paar ijsblokjes bij en je drinkt een hippe alcoholvrije cocktail. Santé…
Op zich is het trouwens wel grappig dat dit soort experimenten blijven opduiken, want Coca-Cola zelf is ooit al ontstaan door een ‘ongelukje’: in 1886 mengde een apothekersassistent per ongeluk een siroop van zijn baas, bedoeld als medicijn, met bruiswater. En voilà, het beroemdste frisdrankje ter wereld was geboren!
Andere bloggers pakken dan weer uit met een recept om “gezonde cola” te maken: ze mengen balsamicoazijn met spuitwater… dat laatste heb ik eens uitgeprobeerd, maar ik ben er toch niet ontzettend wild van. Ik betwijfel dus een beetje of deze trends viraal gingen omwille van de verrukkelijke smaak of net het tegenovergestelde. Maar wie het eens proberen wil, ga je gang…
Toch blijft cola fascineren. Niet alleen om zijn unieke smaak, maar ook door zijn rijke geschiedenis. Wist je dat Coca-Cola in de beginjaren cocaïne bevatte? Pas eind jaren 1920 werd het goedje volledig uit het recept gehaald. Niet meteen iets om zelf thuis te proberen dus…
Een fijn gerecht om wél eens te maken is mijn kip met cola en ketchup. Ik weet dat culinaire specialisten dit gerecht belachelijk zullen vinden, maar probeer het eens één keertje, zeker met kinderen is het een lekkere topper!
En terwijl je aan tafel zit, kan je misschien nog even stilstaan bij hoe sterk Coca-Cola verweven is met onze cultuur. Zelfs het beeld van de kerstman in zijn rode pak is deels te danken aan reclamecampagnes van Coca-Cola uit de jaren ’30. Die iconische look is sindsdien niet meer weg te denken.
Een fijn gerecht om eens met de kinderen en de kleinkinderen uit te proberen is deze kip met cola en ketchup. Ik weet wel dat culinaire specialisten dit gerecht belachelijk zullen vinden. En dat bezorgde ouders zullen zeggen dat het onverantwoord is om kinderen zoiets voor te schotelen. Maar: je hoeft het natuurlijk niet elke dag te maken … Lees meer
Recept
Doe eens zot: maak eens kip met cola en ketchup
Eerlijk is eerlijk: kokosnoot is een tropische alleskunner: vruchtvlees, melk, olie, water — alles wordt gebruikt. En ja, het bevat een hoop goede zaken want kokosvlees zit boordevol vezels, ijzer, magnesium en manganese … Lees meer
Geitenkaas: je houdt ervan, of je loopt er met een grote boog omheen. Zelf ben ik een grote liefhebberzeer van geitenkaas, zowel zachte als harde geitenkaas … Lees meer
We associëren pralines met elegantie, cadeaudoosjes en kleine geluksmomenten. Maar wist je dat deze Belgische trots eigenlijk begon in een… apotheek … Lees meer
Ik geef het toe: ik ben een smoothie-fan. Ze verschijnen regelmatig in mijn Instagram-story’s en ik krijg er altijd veel reacties op. Vaak vragen mensen enthousiast naar het recept, maar er komt ook kritiek: “veel te zoet”, “de vezels zijn stuk”, “dat is vals gezond” … Lees meer
Picknicken is toch fantastisch: een dekentje in het gras, een mand vol lekkers en goed gezelschap. Maar wist je dat het idee van picknicken al uit de 17e eeuw stamt … Lees meer
Een ijsdrank met prik, ook wel bekend als een icecream soda, is een verfrissend en schuimend drankje dat bestaat uit roomijs gecombineerd met een koolzuurhoudende frisdrank … Lees meer
Ik ben sinds jaar en dag een liefhebber van de Spaanse keuken, en tapas ken ik al een laar decennia. Vandaag zijn ze wereldwijd populair. Tapas – het woord alleen al roept beelden op van zonovergoten pleintjes, gezellige drukte en tafel vol heerlijke hapjes … Lees meer
Fish and chips – een klassieker die iedereen wel kent. Knapperige visfilet, goudgele frietjes en een vleugje citroen: eenvoudig, maar zó lekker. Oorspronkelijk komt dit gerecht uit Groot-Brittannië, waar het al generaties lang wordt geserveerd in krantenpapier, met wat azijn en een flinke portie nostalgie … Lees meer