Als foodblogger wil je mee zijn met de trends, en zelfs al geloof je er zelf niet helemaal in, je wil wel weten welke zotte ideeën er zo allemaal leven. Op diverse social media platformen zie je soms zéééér bijzondere dingen voorbij komen over voeding en dranken.
Creatief zijn met cola is een trend die wel al een hele tijd bestaat, en in de ene trend geloof ik persoonlijk meer dan in de trend. Eén trend was “cola met melk”; je vult een glas halfvol cola en de andere helft met melk, je doet er een paar ijsblokjes bij en je drinkt een hippe alcoholvrije cocktail. Santé…
Andere bloggers pakken dan weer uit met een recept om “gezonde cola” te maken : ze mengen balsamicoazijn met spuitwater… dat laatste heb ik eens uitgeprobeerd, maar ik ben er toch niet ontzettend wild van. Ik betwijfel dus een beetje of deze trends viraal gingen omwille van de verrukkelijke smaak of net het tegenovergestelde. Maar wie het eens proberen wil, ga je gang…
Een fijn gerecht om wél eens te maken is mijn kip met cola en ketchup. Ik weet dat culinaire specialisten dit gerecht belachelijk zullen vinden, maar probeer het eens één keertje, zeker met kinderen is het een lekkere topper !
Een fijn gerecht om eens met de kinderen en de kleinkinderen uit te proberen is deze kip met cola en ketchup. Ik weet wel dat culinaire specialisten dit gerecht belachelijk zullen vinden. En dat bezorgde ouders zullen zeggen dat het onverantwoord is om kinderen zoiets voor te schotelen. Maar: je hoeft het natuurlijk niet elke dag te maken … Lees meer
Recept
Doe eens zot: maak eens kip met cola en ketchup
Na een paar drukke maar hele mooie DJ-weekends in eigen land ben ik de komende maand helemaal in vakantiemodus. Dat wil zeggen dat ik in Spanje veel ga niksen, koken, lezen, wandelen, genieten van het leven, en verder schrijven aan mijn nieuwe boek dat er in het najaar zit aan te komen, als alles goed gaat … Lees meer
Een Cuban sandwich, ook wel bekend als een Cubano, is een populaire sandwich die oorspronkelijk afkomstig is uit Cuba en ook in Amerika zeer populair is en zeker op die plaatsten waar de Cubaanse gemeenschap leeft, zoals Miami, Tampa, en Fort Lauderdale inFlorida … Lees meer
Ik heb van een van mijn beste vrienden in Barcelona een mooie fles top-tequila gekregen in de vorm van een cactus. Een fles in terracotta die er prachtig uitziet … Lees meer
Roomijs heeft een lange geschiedenis die zeker teruggaat tot oude beschavingen. Reeds in de tijd van de oude Grieken en Romeinen zou zoet ijs geconsumeerd zijn, vaak gemengd met honing en fruit … Lees meer
Het zijn allebei zalige desserts, allebei zijn ze heel populair, en op het eerste zicht zou je zelfs denken dat ze precies hetzelfde zijn, met gewoon een andere naam, maar toch is er een verschil … Lees meer
Vergis je niet, “Pizza Hawaii”, ook bekend als Hawaiiaanse pizza, komt oorspronkelijk niet uit Hawaï, maar werd lang geleden, in het jaar 1962 blijkbaar “uitgevonden” door ene Sam Panopoulos, een Griekse immigrant in Canada … Lees meer
Soms zie je in een recept kruiden of specerijen staat die je helemaal niet kent. Kardemom is er misschien eentje van. Het wordt bij ons niet zo vaak gebruikt maar in veel keukens is het een essentieel ingrediënt … Lees meer
In Barcelona hebben we er gek genoeg geen last van, maar in België komt er ook wel eens zo’n rotmug onze slaapkamer binnen. Muggen kunnen je echt wakker houden en lastig zijn, vooral in de zomermaanden, wanneer je toch af en toe het huis wil verluchten … Lees meer