Als foodblogger wil je mee zijn met de trends, en zelfs al geloof je er zelf niet helemaal in, je wil wel weten welke zotte ideeën er zo allemaal leven. Op diverse social media platformen zie je soms zéééér bijzondere dingen voorbij komen over voeding en dranken.
Creatief zijn met cola is een trend die wel al een hele tijd bestaat, en in de ene trend geloof ik persoonlijk meer dan in de trend. Eén trend was “cola met melk”; je vult een glas halfvol cola en de andere helft met melk, je doet er een paar ijsblokjes bij en je drinkt een hippe alcoholvrije cocktail. Santé…
Andere bloggers pakken dan weer uit met een recept om “gezonde cola” te maken : ze mengen balsamicoazijn met spuitwater… dat laatste heb ik eens uitgeprobeerd, maar ik ben er toch niet ontzettend wild van. Ik betwijfel dus een beetje of deze trends viraal gingen omwille van de verrukkelijke smaak of net het tegenovergestelde. Maar wie het eens proberen wil, ga je gang…
Een fijn gerecht om wél eens te maken is mijn kip met cola en ketchup. Ik weet dat culinaire specialisten dit gerecht belachelijk zullen vinden, maar probeer het eens één keertje, zeker met kinderen is het een lekkere topper !
Een fijn gerecht om eens met de kinderen en de kleinkinderen uit te proberen is deze kip met cola en ketchup. Ik weet wel dat culinaire specialisten dit gerecht belachelijk zullen vinden. En dat bezorgde ouders zullen zeggen dat het onverantwoord is om kinderen zoiets voor te schotelen. Maar: je hoeft het natuurlijk niet elke dag te maken … Lees meerRecept
Doe eens zot: maak eens kip met cola en ketchup
Het is vandaag Goede Vrijdag, de dag waarop katholieken de kruisiging van Jezus Christus herdenken. Vandaag is die dag misschien voor weinig mensen nog belangrijk, maar ik herinner me als kind dat we om drie uur ‘s middags naar de kerk gingen voor de kruisweg, een dienst waarin het sterven van Jezus aan het kruis werd herdacht … Lees meer
Vandaag wordt in Duitsland de Zwarte Woud Taart gevierd. Je kunt ze heel af en toe bij ons ook wel eens kopen, maar als je de real thing wil proeven moet je toch eens naar Duitsland gaan … Lees meer
Er bestaan veel theorieën over de oorsprong van de aprilvis. Eentje die ik persoonlijk misschien wel het meest plausibel vind komt uit de 16e eeuw in Frankrijk … Lees meer
Vandaag is internationale whiskey-dag. Zo geschreven dus: whiskey. En niet whisky. Misschien heb je je wel eens afgevraagd wat het verschil is. Ik ook … Lees meer
Zondag 10 maart is Pretzel day. Maar wat zijn pretzels eigenlijk? Het is een soort zout gebakken deegsnack, meestal gemaakt van een deeg op basis van bloem, water, gist en zout … Lees meer
Dit blijf ik een bijzondere groente vinden, ook al omdat de naam zo bijzonder is: Jeruzalem artisjok in het Engels, topinambour in het Frans, Aardpeer in het Nederlands … Lees meer
Niks gaat boven verse groenten. Maar met diepvriesgroenten is ook niks fout. Wel integendeel. Soms zijn ze zelfs gezonder dan de groenten die je in de supermarkt vindt … Lees meer
We eten zelf graag iets extra als het koud is buiten, of als de dagen kort zijn. Maar is het ook slim om vogeltjes te voederen? Ik vroeg het me af omdat 3 februari Feed The Birds Day is … Lees meer