Cola Kip
Recept

Doe eens zot: maak eens kip met cola en ketchup

Dit heb je nodig 4 personen

  • 2 kipfilets
  • 5 el ketchup
  • 1,5 dl cola
  • sap van 1 limoen
  • tabasco
  • boter om te bakken
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • een handvol cashewnoten, fijngehakt
  • basmatirijst
  • enkele takjes verse koriander
Cola Kip

Bereiding

4 stappen

1 / 4

Snijd de kip in kleine stukjes en leg ze in de ketchup, de cola, het limoensap en kruid naar smaak met een beetje tabasco.

2 / 4

Kruid vervolgens met peper en zout en laat een halfuurtje marineren.

3 / 4

Bak de kippenblokjes in een beetje (bak)boter in de wok met de sjalot en voeg er op het eind een beetje grof gehakte cashewnootjes aan toe.

4 / 4

Serveer met de rijst en werk af met de fijngehakte cashewnoten en koriander.

Laat het smaken.

Een fijn gerecht om eens met de kinderen en de kleinkinderen uit te proberen is deze kip met cola en ketchup. Ik weet wel dat culinaire specialisten dit gerecht belachelijk zullen vinden. En dat bezorgde ouders zullen zeggen dat het onverantwoord is om kinderen zoiets voor te schotelen. Maar: je hoeft het natuurlijk niet elke dag te maken. Maar zo eens één keertje is het wel een geweldige topper.

Eigenlijk is het principe simpel: als je cola en ketchup mengt, krijg je een soort van zoetzure saus. Nou ja, vooral een zoete saus, maar goed, met kip, sjalotjes en rijst erbij, en als je het echt af wil maken, en de kritische volwassenen ook wil meenemen in je verhaal (of: belazeren), met gehakte cashewnoten en wat koriander, echt een smakelijk gerecht. En je eet wel ketchup he?! En cola! Hoe cool is dat? Hell yeah!

Bereiding

  1. Snijd de kip in kleine stukjes en leg ze in de ketchup, de cola, het limoensap en kruid naar smaak met een beetje tabasco.
  2. Kruid vervolgens met peper en zout en laat een halfuurtje marineren.
  3. Bak de kippenblokjes in een beetje (bak)boter in de wok met de sjalot en voeg er op het eind een beetje grof gehakte cashewnootjes aan toe.
  4. Serveer met de rijst en werk af met de fijngehakte cashewnoten en koriander.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Zomerse Comté-quiche met courgette & tijm (zonder room)WBC-74748

Zomerse Comté-quiche met courgette en tijm #advertentie

Wie mijn blog al langer volgt, weet dat ik al jaren een trotse ambassadeur ben van Comté, die sublieme kaas uit de Franse Jura. Comté wordt op traditionele wijze gemaakt, rijpt maandenlang in natuurlijke grotten en ontwikkelt zo een unieke, rijke smaak – nootachtig, hartig en altijd verrassend complex … Lees meer

WBC-75109

Romige ovenschotel met premium surimi, groenten en panko topping #advertentie

Wie mij al even volgt, weet dat ik hou van koken met producten die niet alleen lekker zijn, maar als het even kan toch ook verantwoord. Want eerlijk? In deze tijden wil iedereen toch graag weten waar ingrediënten vandaan komen … Lees meer

Mijn Spaans stoofvlees met patatas bravas

Dit is een gerecht uit Mijn Mama’s Kookboek dat nog steeds online te koop is bij www.silenro.be Het is een variante op het klassieke stoofvlees met frietjes van mijn mama Anny … Lees meer

Gevuld kalfsgebraad met mozzarella, asperges, tomaten tapenade en basilicum

Gevuld kalfsgebraad met mozzarella, asperges, tomaten tapenade en basilicum

Je weet intussen wel dat ik mijn hart verloren heb aan mager kalfsvlees — een licht, verfijnd en smaakvol topproduct dat zijn roots heeft in Italië, Frankrijk, Nederland én gewoon van bij ons … Lees meer

asperges met vinaigrette

Witte asperges met kruidenvinaigrette

Ik ben een ontzettend grote fan van asperges. Wanneer het seizoen daar is, moet je er echt van profiteren! Asperges à la Flamande zijn heerlijk. Met een beetje gerookte zalm bij zijn kraakverse asperges helemaal te gek … Lees meer

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Van tonijn kun je net als van biefstuk een heerlijke tartaar maken. Belangrijk is wel om die bijna à la minute te maken, want zeker als je hem al lang op voorhand begint te bereiden, gaat hij verkleuren omdat door het zuur de vis begint te garen, en dat is hier echt niet de bedoeling … Lees meer

Bagel op z'n Italiaans

Heerlijk lunchgerecht: Bagel op z’n Italiaans

Hou je van bagels? In New York zijn ze immens populair. Ze werden in Amerika bedacht door Poolse Joden die rond de jaren dertig/veertig de ovens in The Big Apple niet mochten gebruiken en dan maar hun brooddeeg kookten … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Broccoli is een sowieso een hele lekkere groente, en nog eens zeer gezond ook. In combinatie met de aardappeltjes en de balletjes van kippengehakt, en vooral samen met de yoghurt en de lekkere kruiden krijg je een schotel vol lekkere smaken … Lees meer