DOE EENS ZOT: MAAK EENS KIP MET COLA EN KETCHUP

Een fijn gerecht om eens met de kinderen en de kleinkinderen uit te proberen is deze kip met cola en ketchup. Ik weet wel dat culinaire specialisten dit gerecht belachelijk zullen vinden. En dat bezorgde ouders zullen zeggen dat het onverantwoord is om kinderen zoiets voor te schotelen. Maar: je hoeft het natuurlijk niet elke dag te maken. Maar zo eens één keertje is het wel een geweldige topper.

Eigenlijk is het principe simpel: als je cola en ketchup mengt, krijg je een soort van zoetzure saus. Nou ja, vooral een zoete saus, maar goed, met kip, sjalotjes en rijst erbij, en als je het echt af wil maken, en de kritische volwassenen ook wil meenemen in je verhaal (of: belazeren), met gehakte cashewnoten en wat koriander, echt een smakelijk gerecht. En je eet wel ketchup he?! En cola! Hoe cool is dat? Hell yeah!

Bereiding

  1. Snijd de kip in kleine stukjes en leg ze in de ketchup, de cola, het limoensap en kruid naar smaak met een beetje tabasco.
  2. Kruid vervolgens met peper en zout en laat een halfuurtje marineren.
  3. Bak de kippenblokjes in een beetje (bak)boter in de wok met de sjalot en voeg er op het eind een beetje grof gehakte cashewnootjes aan toe.
  4. Serveer met de rijst en werk af met de fijngehakte cashewnoten en koriander.