Cola Kip
Recept

Doe eens zot: maak eens kip met cola en ketchup

Dit heb je nodig 4 personen

  • 2 kipfilets
  • 5 el ketchup
  • 1,5 dl cola
  • sap van 1 limoen
  • tabasco
  • boter om te bakken
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • een handvol cashewnoten, fijngehakt
  • basmatirijst
  • enkele takjes verse koriander
Cola Kip

Bereiding

4 stappen

1 / 4

Snijd de kip in kleine stukjes en leg ze in de ketchup, de cola, het limoensap en kruid naar smaak met een beetje tabasco.

2 / 4

Kruid vervolgens met peper en zout en laat een halfuurtje marineren.

3 / 4

Bak de kippenblokjes in een beetje (bak)boter in de wok met de sjalot en voeg er op het eind een beetje grof gehakte cashewnootjes aan toe.

4 / 4

Serveer met de rijst en werk af met de fijngehakte cashewnoten en koriander.

Laat het smaken.

Een fijn gerecht om eens met de kinderen en de kleinkinderen uit te proberen is deze kip met cola en ketchup. Ik weet wel dat culinaire specialisten dit gerecht belachelijk zullen vinden. En dat bezorgde ouders zullen zeggen dat het onverantwoord is om kinderen zoiets voor te schotelen. Maar: je hoeft het natuurlijk niet elke dag te maken. Maar zo eens één keertje is het wel een geweldige topper.

Eigenlijk is het principe simpel: als je cola en ketchup mengt, krijg je een soort van zoetzure saus. Nou ja, vooral een zoete saus, maar goed, met kip, sjalotjes en rijst erbij, en als je het echt af wil maken, en de kritische volwassenen ook wil meenemen in je verhaal (of: belazeren), met gehakte cashewnoten en wat koriander, echt een smakelijk gerecht. En je eet wel ketchup he?! En cola! Hoe cool is dat? Hell yeah!

Bereiding

  1. Snijd de kip in kleine stukjes en leg ze in de ketchup, de cola, het limoensap en kruid naar smaak met een beetje tabasco.
  2. Kruid vervolgens met peper en zout en laat een halfuurtje marineren.
  3. Bak de kippenblokjes in een beetje (bak)boter in de wok met de sjalot en voeg er op het eind een beetje grof gehakte cashewnootjes aan toe.
  4. Serveer met de rijst en werk af met de fijngehakte cashewnoten en koriander.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Van tonijn kun je net als van biefstuk een heerlijke tartaar maken. Belangrijk is wel om die bijna à la minute te maken, want zeker als je hem al lang op voorhand begint te bereiden, gaat hij verkleuren omdat door het zuur de vis begint te garen, en dat is hier echt niet de bedoeling … Lees meer

Bagel op z'n Italiaans

Heerlijk lunchgerecht: Bagel op z’n Italiaans

Hou je van bagels? In New York zijn ze immens populair. Ze werden in Amerika bedacht door Poolse Joden die rond de jaren dertig/veertig de ovens in The Big Apple niet mochten gebruiken en dan maar hun brooddeeg kookten … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Broccoli is een sowieso een hele lekkere groente, en nog eens zeer gezond ook. In combinatie met de aardappeltjes en de balletjes van kippengehakt, en vooral samen met de yoghurt en de lekkere kruiden krijg je een schotel vol lekkere smaken … Lees meer

Mama's-zalmfilet

Mama’s zalmfilet met mosterdsaus en tuinkruidenpuree

Deze zalmfilet leerde mama tientallen jaren geleden maken in de kooklessen. De kans bestaat dat dit gerecht ergens in een oud kookboek staat, maar mama heeft er zelf in de loop van de jaren wel wat lichte wijzigingen aan toegevoegd … Lees meer

Varkenshaasje gevuld met Duxelles van Parijse paddenstoelen met stoemp van zoete aardappel

Varkenshaasje gevuld met paddenstoelen en stoemp van zoete aardappel

Wanneer het herfst of winter is ga je automatisch voor wat hartiger eten. Het is kouder buiten en de dagen zijn veel korter, en dan wil je gewoon gezellig eten … Lees meer

Opgevulde pompoen

Opgevulde pompoen

Het is halloween en de pompoenen zijn weer massaal verkrijgbaar. Ze zin nu niet duur en zeer voedzaam. Sierpompoenen zijn uiteraard ook leuk voor in het interieur, maar pompoenen zijn vooral lekker om op te eten … Lees meer

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Mijn allerbeste culinaire reis ooit was naar Japan. Ik heb er zoveel heerlijke restaurants bezocht op één week tijd, en was toch flink afgevallen, wat wil een Would Be Chef en Would Be magere bink nog meer … Lees meer

Sven-C-261185-rode-biet-bulgur-paling-geitekaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

‪‬‬‬‬Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkelder met een grote liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer