
1,5 euro recept: Penne met tonijn, tomaten, kappertjes en basilicum
Het leven is de voorbije jaren enkel duurder geworden. Het gevolg is dat het voor veel mensen niet zo evident meer is om gezond en lekker eten op tafel te zetten voor hun gezin, zonder financieel in de problemen te raken. Toch ben ik er nog steeds van overtuigd dat er gezonde, lekkere èn toch betaalbare recepten moeten bestaan. Daarom heb ik speciaal voor de volgers van Would Be Chef een hele reeks recepten ontwikkeld die maar zes euro voor vier personen kosten, anderhalve euro per persoon dus. Elke woensdag krijg je zo’n recept op je bord. Genieten zonder failliet te gaan!
Tonijn uit blik speelt de hoofdrol in deze heerlijke pasta. Samen met de pasata en de verse tomaatjes is dit een zalige klassieke Italiaanse saus die de penne heerlijk tot recht zal laten komen. Afwerken met wat verse basilicum en je hebt een gerecht uit de duizend waar Italiaanse mama’s zouden voor applaudisseren
Bereiding
- Snipper de ui fijn en pers het teentje look. Stoof aan in wat olijfolie in een grote pan of zelfs een wok.
- Prak de tonijn en voeg die toe aan de zacht gestoofde ui.
- Voeg de pasata toe en de in vier gedeelde kerstomaatjes, druk die laatste wat plat met een houten lepel. Laat een tijdje rustig stoven.
- Kook intussen de penne beetgaar.
- Voeg de penne toe met eventueel wat kookvocht.
- Voeg de kappertjes toe.
- Afwerken met peper en zout.
- Snipper er de verse basilicum rijkelijk overheen.
MIJN WIJNTIP
MIJN CHARDONNAY
Ik hou enorm van een mooie chardonnay. Zeker wanneer hij gemaakt is zoals deze wijn, in een rijke Bourgondische stijl. Door de combinatie van fruit, een luxueus vleugje vanille en een krokante mineralige afdronk gaat hij geen moment vervelen!
Reacties