1,5 euro recept: Penne met tonijn, tomaten, kappertjes en basilicum
Recept

1,5 euro recept: Penne met tonijn, tomaten, kappertjes en basilicum

Dit heb je nodig 4 personen

  • 500 gr penne
  • 2 blikjes tonijn in eigen nat
  • 250 gr pasata
  • 400 gr kerstomaatjes
  • 1 ui
  • 1 teentje look
  • 50 gr kappertjes
  • wat verse basilicum
1,5 euro recept: Penne met tonijn, tomaten, kappertjes en basilicum

Bereiding

8 stappen

1 / 8

Snipper de ui fijn en pers het teentje look. Stoof aan in wat olijfolie in een grote pan of zelfs een wok.

2 / 8

Prak de tonijn en voeg die toe aan de zacht gestoofde ui.

3 / 8

Voeg de pasata toe en de in vier gedeelde kerstomaatjes, druk die laatste wat plat met een houten lepel. Laat een tijdje rustig stoven.

4 / 8

Kook intussen de penne beetgaar.

5 / 8

Voeg de penne toe met eventueel wat kookvocht.

6 / 8

Voeg de kappertjes toe.

7 / 8

Afwerken met peper en zout.

8 / 8

Snipper er de verse basilicum rijkelijk overheen.

Laat het smaken.

Het leven is de voorbije jaren enkel duurder geworden. Het gevolg is dat het voor veel mensen niet zo evident meer is om gezond en lekker eten op tafel te zetten voor hun gezin, zonder financieel in de problemen te raken. Toch ben ik er nog steeds van overtuigd dat er gezonde, lekkere èn toch betaalbare recepten moeten bestaan. Daarom heb ik speciaal voor de volgers van Would Be Chef een hele reeks recepten ontwikkeld die maar zes euro voor vier personen kosten, anderhalve euro per persoon dus. Elke woensdag krijg je zo’n recept op je bord. Genieten zonder failliet te gaan!

Tonijn uit blik speelt de hoofdrol in deze heerlijke pasta. Samen met de pasata en de verse tomaatjes is dit een zalige klassieke Italiaanse saus die de penne heerlijk tot recht zal laten komen. Afwerken met wat verse basilicum en je hebt een gerecht uit de duizend waar Italiaanse mama’s zouden voor applaudisseren

1,5 euro recept: Penne met tonijn, tomaten, kappertjes en basilicum
1,5 euro recept: Penne met tonijn, tomaten, kappertjes en basilicum
1,5 euro recept: Penne met tonijn, tomaten, kappertjes en basilicum

Bereiding

  1. Snipper de ui fijn en pers het teentje look. Stoof aan in wat olijfolie in een grote pan of zelfs een wok.
  2. Prak de tonijn en voeg die toe aan de zacht gestoofde ui.
  3. Voeg de pasata toe en de in vier gedeelde kerstomaatjes, druk die laatste wat plat met een houten lepel. Laat een tijdje rustig stoven.
  4. Kook intussen de penne beetgaar.
  5. Voeg de penne toe met eventueel wat kookvocht.
  6. Voeg de kappertjes toe.
  7. Afwerken met peper en zout.
  8. Snipper er de verse basilicum rijkelijk overheen.

MIJN WIJNTIP

MIJN CHARDONNAY

Ik hou enorm van een mooie chardonnay. Zeker wanneer hij gemaakt is zoals deze wijn, in een rijke Bourgondische stijl. Door de combinatie van fruit, een luxueus vleugje vanille en een krokante mineralige afdronk gaat hij geen moment vervelen!

Bestel hier mijn Chardonnay

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Sven-C-261185-rode-biet-bulgur-paling-geitekaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

‪‬‬‬‬Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkelder met een grote liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag Sven Ornelis Would Be Chef12

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag

Wereldoceanendag is een belangrijke jaarlijkse internationale dag die op 8 juni wordt gevierd om het belang van de oceanen en de noodzaak van hun bescherming extra onder de aandacht te brengen … Lees meer

Appie On Tour: Vegetarische Burger

Vegetarische Burger

Ik hou van vis, en ook zeker nog van lekker kwalitatief vlees, maar ik vind het even fijn om af en toe vegetarische alternatieven te gebruiken. Afwisseling is een goede zaak … Lees meer

WITTE ASPERGES MET EEN VINAIGRETTE VAN WITTE WIJNAZIJN, GROENE ASPERGES, BIESLOOK EN GRAANMOSTERD

Asperges met vinaigrette van witte wijnazijn en groene asperges

Het is het seizoen van de verse inlandse asperges. Dat seizoen duurt maar tot v21 juni, dus je moet er echt van profiteren. Ikzelf eet in deze periode echt heel vaak asperges … Lees meer

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Enkele maanden geleden had ik belangrijk nieuws. Als trotse mosselambassadeur mocht ik alle Vlaamse hobbykoks uitdagen om het meest originele en lekkere Zeeuwse mosselrecept van 2023 te bedenken … Lees meer

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Licht, lekker, en een beetje exotisch, deze pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry. Een absolute smaakbom, geïnspireerd op de Aziatische keuken … Lees meer