
Foto: Stefanie Geerts
Aardappelsalade met groene asperges, kappers, ansjovis en pancetta
Ik ben zot van witte asperges, maar de groene zijn ook heel lekker. Als je eens wilt afwisselen moet je zeker deze smakelijke aardappelsalade eens proberen te maken. Dit is een lauwe salade, waarin ook lauw-rauwe groene asperges de hoofdrol spelen, samen met heerlijke krieltjes en Italiaanse Pancetta. Met de nodige kruiden erbij, het pittige van de olijfolie en het zuur van de azijn, het zoute van de ansjovisjes en de kappertjes is dit een prachtige maaltijdsla die werkelijk in geen tijd bereid is en perfect als lichte lunch. Ikzelf drink er graag een heerlijke vette chardonnay bij.
Bereiding
- Kook (of stoom) de krieltjes tot ze beetgaar zijn
- Schil intussen de rauwe asperges met een dunschiller of mandoline in dunne slierten
- Snipper de lente-uitjes heel fijn
- Hak de helft van de ansjovisjes fijn, andere 4 gewoon in twee snijden
- Scheur de Pancetta in stukken
- Meng de olijfolie, de rode wijnazijn, de mosterd en de gehakte ansjovis tot een lekkere vinaigrette, afkruiden met peper
- Meng de warme aardappelen, de pancetta, asperges en lente-uitjes met de
- Alles goed door elkaar husselen en meteen serveren
Reacties