Aardappelsalade met groene asperges, kappers, ansjovis en pancetta
Recept

Aardappelsalade met groene asperges, kappers, ansjovis en pancetta

Dit heb je nodig 4 personen

  • 1 kilo krieltjes
  • 10 plakjes pancetta
  • 8 ansjovisjes
  • 2 lente-uitjes
  • 6 groene asperges
  • 3 el kappertjes
  • 8 el Olijfolie
  • 4 el Rode wijnazijn
  • 2 el Dijonmosterd
Aardappelsalade met groene asperges, kappers, ansjovis en pancetta

Bereiding

8 stappen

1 / 8

Kook (of stoom) de krieltjes tot ze beetgaar zijn

2 / 8

Schil intussen de rauwe asperges met een dunschiller of mandoline in dunne slierten

3 / 8

Snipper de lente-uitjes heel fijn

4 / 8

Hak de helft van de ansjovisjes fijn, andere 4 gewoon in twee snijden

5 / 8

Scheur de Pancetta in stukken

6 / 8

Meng de olijfolie, de rode wijnazijn, de mosterd en de gehakte ansjovis tot een lekkere vinaigrette, afkruiden met peper

7 / 8

Meng de warme aardappelen, de pancetta, asperges en lente-uitjes met de

8 / 8

Alles goed door elkaar husselen en meteen serveren

Laat het smaken.

Ik ben zot van witte asperges, maar de groene zijn ook heel lekker. Als je eens wilt afwisselen moet je zeker deze smakelijke aardappelsalade eens proberen te maken. Dit is een lauwe salade, waarin ook lauw-rauwe groene asperges de hoofdrol spelen, samen met heerlijke krieltjes en Italiaanse Pancetta. Met de nodige kruiden erbij, het pittige van de olijfolie en het zuur van de azijn, het zoute van de ansjovisjes en de kappertjes is dit een prachtige maaltijdsla die werkelijk in geen tijd bereid is en perfect als lichte lunch. Ikzelf drink er graag een heerlijke vette chardonnay bij.

Bereiding

  1. Kook (of stoom) de krieltjes tot ze beetgaar zijn
  2. Schil intussen de rauwe asperges met een dunschiller of mandoline in dunne slierten
  3. Snipper de lente-uitjes heel fijn
  4. Hak de helft van de ansjovisjes fijn, andere 4 gewoon in twee snijden
  5. Scheur de Pancetta in stukken
  6. Meng de olijfolie, de rode wijnazijn, de mosterd en de gehakte ansjovis tot een lekkere vinaigrette, afkruiden met peper
  7. Meng de warme aardappelen, de pancetta, asperges en lente-uitjes met de
  8. Alles goed door elkaar husselen en meteen serveren

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Sven-C-261185-rode-biet-bulgur-paling-geitekaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

‪‬‬‬‬Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkelder met een grote liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag Sven Ornelis Would Be Chef12

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag

Wereldoceanendag is een belangrijke jaarlijkse internationale dag die op 8 juni wordt gevierd om het belang van de oceanen en de noodzaak van hun bescherming extra onder de aandacht te brengen … Lees meer

Appie On Tour: Vegetarische Burger

Vegetarische Burger

Ik hou van vis, en ook zeker nog van lekker kwalitatief vlees, maar ik vind het even fijn om af en toe vegetarische alternatieven te gebruiken. Afwisseling is een goede zaak … Lees meer

WITTE ASPERGES MET EEN VINAIGRETTE VAN WITTE WIJNAZIJN, GROENE ASPERGES, BIESLOOK EN GRAANMOSTERD

Asperges met vinaigrette van witte wijnazijn en groene asperges

Het is het seizoen van de verse inlandse asperges. Dat seizoen duurt maar tot v21 juni, dus je moet er echt van profiteren. Ikzelf eet in deze periode echt heel vaak asperges … Lees meer

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Enkele maanden geleden had ik belangrijk nieuws. Als trotse mosselambassadeur mocht ik alle Vlaamse hobbykoks uitdagen om het meest originele en lekkere Zeeuwse mosselrecept van 2023 te bedenken … Lees meer

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Licht, lekker, en een beetje exotisch, deze pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry. Een absolute smaakbom, geïnspireerd op de Aziatische keuken … Lees meer