Aardappelsalade met groene asperges, kappers, ansjovis en pancetta
Recept

Aardappelsalade met groene asperges, kappers, ansjovis en pancetta

Dit heb je nodig 4 personen

  • 1 kilo krieltjes
  • 10 plakjes pancetta
  • 8 ansjovisjes
  • 2 lente-uitjes
  • 6 groene asperges
  • 3 el kappertjes
  • 8 el Olijfolie
  • 4 el Rode wijnazijn
  • 2 el Dijonmosterd
Aardappelsalade met groene asperges, kappers, ansjovis en pancetta

Bereiding

8 stappen

1 / 8

Kook (of stoom) de krieltjes tot ze beetgaar zijn

2 / 8

Schil intussen de rauwe asperges met een dunschiller of mandoline in dunne slierten

3 / 8

Snipper de lente-uitjes heel fijn

4 / 8

Hak de helft van de ansjovisjes fijn, andere 4 gewoon in twee snijden

5 / 8

Scheur de Pancetta in stukken

6 / 8

Meng de olijfolie, de rode wijnazijn, de mosterd en de gehakte ansjovis tot een lekkere vinaigrette, afkruiden met peper

7 / 8

Meng de warme aardappelen, de pancetta, asperges en lente-uitjes met de

8 / 8

Alles goed door elkaar husselen en meteen serveren

Laat het smaken.

Ik ben zot van witte asperges, maar de groene zijn ook heel lekker. Als je eens wilt afwisselen moet je zeker deze smakelijke aardappelsalade eens proberen te maken. Dit is een lauwe salade, waarin ook lauw-rauwe groene asperges de hoofdrol spelen, samen met heerlijke krieltjes en Italiaanse Pancetta. Met de nodige kruiden erbij, het pittige van de olijfolie en het zuur van de azijn, het zoute van de ansjovisjes en de kappertjes is dit een prachtige maaltijdsla die werkelijk in geen tijd bereid is en perfect als lichte lunch. Ikzelf drink er graag een heerlijke vette chardonnay bij.

Bereiding

  1. Kook (of stoom) de krieltjes tot ze beetgaar zijn
  2. Schil intussen de rauwe asperges met een dunschiller of mandoline in dunne slierten
  3. Snipper de lente-uitjes heel fijn
  4. Hak de helft van de ansjovisjes fijn, andere 4 gewoon in twee snijden
  5. Scheur de Pancetta in stukken
  6. Meng de olijfolie, de rode wijnazijn, de mosterd en de gehakte ansjovis tot een lekkere vinaigrette, afkruiden met peper
  7. Meng de warme aardappelen, de pancetta, asperges en lente-uitjes met de
  8. Alles goed door elkaar husselen en meteen serveren

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Enkele maanden geleden had ik belangrijk nieuws. Als trotse mosselambassadeur mocht ik alle Vlaamse hobbykoks uitdagen om het meest originele en lekkere Zeeuwse mosselrecept van 2023 te bedenken … Lees meer

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Licht, lekker, en een beetje exotisch, deze pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry. Een absolute smaakbom, geïnspireerd op de Aziatische keuken … Lees meer

Hoe maak je fried rice?

Hoe maak je fried rice?

Het is vandaag Fried Rice day. Een zalig gerecht waarmee je restjes rijst, groenten en andere ingrediënten makkelijk kunt verwerken. En nog eens een heel lekker gerecht ook … Lees meer

Zeeuwse mosselen met chorizo #advertentie

Zeeuwse mosselen met chorizo #advertentie

Bij de voorstelling van de Zeeuwse hangcultuur mosselen een paar weken geleden, mocht ik koken voor de aanwezige gasten en de pers. Ik droomde al van Spanje, en maakte een wokgerecht met lekkere tomaten, veel verse kruiden, Noilly Prat en chorizo … Lees meer

Salade van gegrilde paprika’s van Hoogstraten met couscous en gegrilde zeeduivel #advertentie

Salade van gegrilde paprika’s van Hoogstraten met couscous en gegrilde zeeduivel #advertentie

Gegrilde paprika’s zijn zo onwaarschijnlijk smaakvol dat je er eigenlijk niet al teveel moet mee doen om ze te laten schitteren in een heerlijk gerecht … Lees meer

Kruidenlasagne met Miss Perfect Délice tomaten van Hoogstraten #advertentie

Kruidenlasagne met Miss Perfect Délice tomaten van Hoogstraten #advertentie

De zalige smaak van de Miss Perfect tomaten van Hoogstraten wordt hier echt de grote ster in deze zalige open lasagne met verse kaas en heel veel verse tuinkruiden … Lees meer